От Франция до България - превоз на покупките ни (6)

• 36 295
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
Добре де, има дата за дело има нает адвокат не знаят ли в какво ги обвиняват?

# 541
  • София-Лагера
Eve без да се заяждам ама туко -така арестувани без нищо?
В какво са обвинени?
Много добре направи ,че даде информация тук .

# 542
Еве, и аз благодаря за споделената информация!   bouquet
Значи проблема е само на новия адрес, т.е. от фирма Сожетра няма арестувани? Rolling Eyes
Ако е така защо толкова се акцентира, че проблема вероятно е заради неплатени пратки на клиентите на ФТБ? Confused Адреса в Бонди не е приел толкова поръчки, че от магазините да сигнализират и че са неплатени...Т.е. каквото и да има нередно на новия адрес, това не са клиентите на ФТБ!

# 543
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Аз не съм юрист, но след като има насрочена дата за дело и нает адвокат би трябвало да знаят какъв точно е проблема. За да се избегнат абсурдните предположения би тярбавло да го споделят с нас. Все пак ние сме най-големите потърпевши от ситуацията.

Хриси и двата курса са задържани. А на страницата на Франсето пише, че последния курс от адреса на Сожента е задържан до изясняване на проблема

# 544
Ако са арестувани, значи е въз основа на прокорорско нареждане или заповед. Нека я покажат за доказателство. На мен ми е пристигнал пакета в адреса в Лил. Дава ми в сайта, че е поет от портиера (gardien).  Какво ще стане с пратката? Ще си я вида ли? Или ще ми излезе Даниела с номера, че е взета от полицията. Тя (полицията) да не дебне денонощно там....Ако е имало оплакване от някой конкретен сайт, логично е да спират пакетите само от този сайт. Няма логика. Изобщо цялата история ми звучи НЕЛЕПА! Жалко само за нас. Пари хвърлени на вятъра.
Няма да се изненадам българите в Bondy да се занимават с някакви незаконни дейности и покрай това и ние да изгорим. Ама като не са проучили предварително хората, скоито работят...  #Cussing out #Cussing out

SP: Аз сега ще проуча за тази фирма в Лил и утре ще се обадя. Директно ще ги питам. Дано да успея да им намеря координатите. Някой знае ли точното име на фирмата? На мен Даниела ми каза само, че е фирма доставчик на Ларедут от Бг до Фр...

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 20:27 от evian1

# 545
Аз не съм юрист, но след като има насрочена дата за дело и нает адвокат би трябвало да знаят какъв точно е проблема. За да се избегнат абсурдните предположения би тярбавло да го споделят с нас. Все пак ние сме най-големите потърпевши от ситуацията.

Хриси и двата курса са задържани. А на страницата на Франсето пише, че последния курс от адреса на Сожента е задържан до изясняване на проблема
Аз доколкото разбрах само хората от Бонди са арестувани, но нека все пак Ева каже....

# 546
 Hug Евка
...значи аз да си продължа размислите и страстите, които и на друго място изкоментирах....

Вероятно има заподозрени как така аз примерно Стоян Иванов Петров получавам пратка на мое име на даден адрес, а реално мен там ме няма...освен мен е и Петкан, и Драган и Не `нам кой си....
За съжаление сега ми изглежда, че тия хорица ще ги обвинят, че са купували за себе си неща и са точили нашите карти...имат-имат фирма, ама такава регламентирана д-ст може ли да се извършва  newsm78
Превоз на стоки да, лошо няма!! ама как така се получават пратки на адрес и се получават не от получателя, а все от едно и също лице (или 2-3)...нищо чудно от пощите да има подаден сигнал Wink

Дано всичко се оправи!!!
А всички сайтове, които имат да си дърпат пари поне да си ги дръпнат, като са пратили пратки, а и ние да си ги получим!!!

Ха, на ви черен петък!! Очерниха ни го!  Crossing Arms

# 547
  • София
Арестувани имам предвид, че са нахлули без обяснения.
Не са задържани хората.
В Сожетра не е имало арестувани, защото това е голяма фирма, а не частен дом, където се съхраняват поръчките ни. Там има ревизия и съответно пристигналия курс е в склада на българската фирма, партньор на Сожетра. Явно ще се проверяват фактури. Даниела няма как да вземе пратките от фирмата.
Не знам официалните обвинения какви са, честно казано.. Това не питах... Embarassed
Хриси, не знам каква е нишката и причината за всичко това.

Тук вече започват моите лични интерпретации...
Не знам по френското законодателство как е, но според мен няма незаконни неща. Щом като фирма като Сожетра досега е извършвала тази услуга. Клиента прави акаунт... дава името си и адреса във Фр.... прави поръчка и плаща... човекът с буса идва и товари поръчките ни...има товарителница или ЧМР, ако е камион. Фактурите са във всеки пакет. Това е...
Нищо нередно и незаконно.
Според мен причината са множеството поръчки + Ив Роше + акцията на полицията + малшанс!

# 548
  • Димитровград
Момичета не знам какъв е проблема и в какво ги обвиняват само искам да кажа че на мен не ми е пристигнала поръчка от 01.11,/няма я и в новопристигналия курс/,което ми дава основание да мисля ,че проблема  им е от 10-тина дни.

# 549
"Поръчки от ларедут, за които пише, че са пристигнали на адреса на 16 няма как да са там реално, затова не са с последния курс. Вероятно след последните технически проблеми по сайта са станали по-експедитивни и затова поръчки след 20 са вече на адресите, както на Хр., така и на СД.
Полицията е дошла часове преди ние тук, във форума да разберем. Курсът вече е бил тръгнал.
Арестували са хората на новия адрес в Бонди без всякакви обяснения и документи, съответно в Сожетра  също нямат обяснение от страна на властите."

Това означава ли, че хората които се оплакахме тук във форума че ни няма поръчките от стария адрес /Сожетра - Лил/ с последния курс трябва да бъдем "спокойни" че те са пристигнали в ЛИЛ, но СЛЕД заминаването на курса на 18.11 и сега би трябвало вече да са за задържани от полицията да изясняване на случая.
Правилно ли съм разбарала?

П.С. Благодаря за отговора ЕВА   bouquet
Дано да са там всичките ни пратки, които сега липсват в списъка и дано нещата се разрешат благополучно за всички нас. Tired

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 20:46 от Daniela 82

# 550
Сега видях , че сте дали името на фирмата в Лил. Аз им намерих координатите. Сега ще им напиша мейл, а и утре ще им звънна. Ако има наистина проверка от икономическа полиция, те ще го потърдят!!! Може и да дадат повече яснота от Даниела.

# 551
  • София
Ако са арестувани, значи е въз основа на прокорорско нареждане или заповед. Нека я покажат за доказателство. На мен ми е пристигнал пакета в адреса в Лил. Дава ми в сайта, че е поет от портиера (gardien).  Какво ще стане с пратката? Ще си я вида ли? Или ще ми излезе Даниела с номера, че е взета от полицията. Тя (полицията) да не дебне денонощно там....Ако е имало оплакване от някой конкретен сайт, логично е да спират пакетите само от този сайт. Няма логика. Изобщо цялата история ми звучи НЕЛЕПА! Жалко само за нас. Пари хвърлени на вятъра.
Няма да се изненадам българите в Bondy да се занимават с някакви незаконни дейности и покрай това и ние да изгорим. Ама като не са проучили предварително хората, скоито работят...  #Cussing out #Cussing out

SP: Аз сега ще проуча за тази фирма в Лил и утре ще се обадя. Директно ще ги питам. Дано да успея да им намеря координатите. Някой знае ли точното име на фирмата? На мен Даниела ми каза само, че е фирма доставчик на Ларедут от Бг до Фр...
Уважаема госпожо, апелирам да смегчите тона и да мерите обвиненията си.
Клеветата си е клевета дори и в нета. Това, че продължавате да обвинявате безпочвено и безоснователно и безнаказано досега не означава, че е редно да продължавате да го правите, дори и във форум!
Фирмата се казва така, както беше указано да се пише адреса.
Ако сте потърпевша от създалата се ситуация(което означава, че имате направена поръчка на този адрес), значи знаете името на фирмата и можете да проверявате където и каквото пожелаете.

# 552
  • София

Това означава ли, че хората които се оплакахме тук във форума че ни няма поръчките от стария адрес /Сожетра - Лил/ с последния курс трябва да бъдем "спокойни" че те са пристигнали в ЛИЛ, но СЛЕД заминаването на курса на 18.11 и сега би трябвало вече да са за задържани от полицията да изясняване на случая.
Предполагам, че е така. Няма как да знам със сигурност, но това е единствения вариант.

Сега видях , че сте дали името на фирмата в Лил. Аз им намерих координатите. Сега ще им напиша мейл, а и утре ще им звънна. Ако има наистина проверка от икономическа полиция, те ще го потърдят!!! Може и да дадат повече яснота от Даниела.
Да, те имат и сайт, интернационал...
Дано внесете повече яснота, в което се съмнявам.
Имах поръчка от ИР, която беше пристигнала на адреса в събота, когато няма никой там, и съответно се е върнала. Те не са като Лр, да подновяват доставката на следващия работен ден...
Та,свързахме се със представители на фирмата, със съдействието на Даниела, с молба да платят на ръка на куриера поръчката(ставаше въпрос за 10 евро)... Отказаха категорично!  Sick

# 553
В сайта на франсето навсякъде си пише ,че проблема е с неплатени пратки .
Много тъпо .
Пратките ни ,които са пристигнали вчера са отбелязани по имена и грамаж ,а били в транспортната фирма задържани ?
Кой наема превозвача ?

# 554
  • Бургас

Предполагам, че е така. Няма как да знам със сигурност, но това е единствения вариант.

Черно на бяло пише, прочетох го със собствените си очи: в Лил едната ми поръчка от ЛР са я получили на 10-ти, другата (за пет пъти повече пари), от друг сайт на 14-ти. КЪДЕ СА? Как ще са пристигнали на адреса след 18-ти, какво говорите за бога?

Общи условия

Активация на акаунт