Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 400
  • 721
  •   1
Отговори
# 195
Sunny_Girl пробвах да се цедя, обаче нищо не излиза, а като стисна с ръка излиза кърма  Sad явно вече намалява доста, а и нея вече я мързи да суче, днес уж сучеше по едно време гледам, тя мляска само зърното, а кърмата изтекла отстрани и ми намокрила дрехите  Tired
AHILEA как се ползват контейнерите, за да може да си носиш сухо, измерено мляко и отделно топла водичка в термобокс и да смесваш при нужда ли?
А сетих се да ви питам, тъй като на нашето мляко пише да се изхвърля след 1 час ако не е изядено, вие съхранявате ли АМ в хладилник или винаги приготвяте преди ядене? Иначе до сега за разходки носехме готово, минимално количество в случай, че се събуди пищейки, ама тя си спи и после винаги го изхвърлям.
От ДМ днес съм разочарована. Нямаше 15% отстъпка, бяха вдигнали цената на млякото, което ползваме с 1 лв. и омекотителят по програмата бейби бонус на Силан 2 л. излиза с повече от 1 лв по-скъпо от колкото да си купиш 2 бутилки по 1 л. от абсолютно същия омекотител, който ти излиза 6 лв.  Sick

# 196
Добра вечер момичета  Grinning
Съни, как смогваш с толкова много неща да свършиш просто не знам. Явно си организиран човек. Надявам се тоз мъдрец да спира да те тормози, че като се сетя колко досадно и неприятно е това  Sad

Момичета, аз утре влизам в болница. Няма накъде да се чака. Тонове чудесни, ама контракции нанайси  Joy и околоплодните води са намалели...така че както се казва "чантата, шапката, гащите..." и по направление. Доки е склонна да изчака още ден два ама няма закъде повече. Така че ще зачезна за неизвестно количество време, пък се надявам после вече да пиша щастлива и обебила се.

# 197
Звездичкова,ти като имаш бебешки новини,пиши един СМС,аз мисля,че съм ти пращала телефона си...Та да не те мислим Peace

Мен нещо ме обливат горещи вълни и ми се вие свят ooooh! ooooh!Ужас!

# 198
Здравейте, момичета.
Бях на лекар за шевовете. Докторката ми каза да се мажа с Йодасепт, ако има инфекция, да не се разпространява и да "изсмуче", ако има гной вътре. Иначе ми обясни, че вероятно това е вътрешен шев, който се опитва да пробие  ooooh! а как ме боцка  ooooh!  ooooh!
Днес бяхме да теглят Дани- наддал е 500 гр. за 7 дни  #Crazy Док е много доволна. Каза да разредим храненията, че сега пък бая бузки сме направили  Thinking Лошото е, че съм го заразила, явно  ooooh!  ooooh! със запушено носле е, кашля и има секрет от носа, както и хрипчета  Cry Док изписа мехлем и капки за нос, а аз купих и Панадол /за всеки скучай  Peace /.
Сега ще се върна да ви чета  Wink Надявам се всички да сте здрави, както и да прочета, че имаме нови мами, които си гушкат бебчовците  Heart Eyes

# 199
Звездичкова, стискам ти палци  Peace 

# 200
Звездичкова-стискам ти палци висчко да мине безпроблемно и мног оскор ода се похвали6 с най-хубавата новина на света!!! Hug
Смуси-Кали сега изяжда около 120-125 мл на хранене.

# 201
  • София
Звездичкова, успех дано всичко мине безпроблемно и така както ти го искаш Hug

# 202
Zvezdichkova-Успех и от мен! Дано всичко да мине безпроблемно и те чакаме с добри новини! Hug

# 203
Здравейте момичета и мерси за стиснатите палчета  Hug Не съм писала отдавна понеже бяхме в кувиоз, но важното е че сега най-после сме си вкъщи. Нашата дъщеричка се роди на 21-ви, но ни изписаха на 31-ви. Препоръчаха ни посещение на невролог, което направихме вчера и за сега няма нещо притеснително, но на 11-ти ни викат пак за допълнителен по обстоен преглед.
Zvezdichkova успех и от мен!

# 204
  • Пловдив
мари_84, като те чета все едно нас описваш. Аз имам проблем с шевовете, Иво от вчера е сополив и леко покашля... ужас.
Между другото какво ви изписаха на вас?

Момичета, сори, че не пиша, ама напоследък не ми е много до писане. Любчо пак е болен и явно той зарази Иво, аз си влача като Мари вътрешни конци. Само дано Иво да се оправи бързо.

# 205
Tези дни нещо не мога да се вредя до компютъра.В понеделник бяхме на консултация-за 10 дни е качила 300гр и се е удължила с 1 см.Направихме си и една голяма разходка,взехме баткото от градина ,ходихме на откриване на нов бебешки м-н/подариха ни едно шише на томми и чак по тъмно се прибрахме.И цяла вечер ме боля кръста.Ужас беше.Вас боли ли ви кръста?
Вторник и сряда си откарахме в къщи с 10000 кърмения и така ме е яд,че в това хубаво време нашия град отново беше  #2gunfire #2gunfire #2gunfireОбгазен и не можахме да излезем.
Atrakcia,благодаря за отделеното време и помощ  bouquet

Снощи Пламена ме побърка-такова дърпане на гърдата ми направи,много болезнено и придружено с плач от нейна страна.Добре,че имах изцедена кърма и й дадох,че не се търпеше.И още нещо-като засуче от лявата гърда не ме боли,но от дясната първите 10 секунди са направо ад,иде ми да вия като вълк.Възможно ли е да не засуква правилно?Ако изцедя малко с помпата и  й подам гърдата тогава няма поблем,но през ноща съм доста сънена да се помпя. Въпросите ми са към ЛЛЛ
iveta76, разбирам колко болезнено може да бъде засукването понякога. Поздравявам те за това, че търсиш начини за справяне със ситуацията  Hug

Би ли ми отговорила на няколко въпроса? В каква поза кърмиш? От едната или от двете гърди кърмиш Пламена на едно кърмене? Предлагаш ли вода, чай, АМ, залъгалка? Колко кърмения имате за 24 часа? Ефективно и активно ли суче Пламена ( да отваря широко устата - пауза - затваря уста, да чуваш как преглъща, ушенцата и да мърдат)?Кърмим се корем в корем или в поза тип "американска топка"Това го видях на плакат в родилното ипонеже съм с по-големи гърди и с операция много ми допадна.Вечер обикновенно  се кърмим легнали.Предлагам и двете гърди на едно кърмене.Вода,чай и залъгалка не давам,АМ съм давала 2 пъти -за дохранване.Незнам колко ефективно суче-но засуква 3-4 пъти и тогава прави пауза/незнам дали ме разбра/

За да отоври широко уста Пламена, би могла да я подканиш, като докоснеш горната устничка или нослето и със зърно. При този начин почва да си върти главичката наляво и дясно и да си играе със зърното

Разбирам, че Пламена не успява да засуче спокойно гърдата. Усещаш ли кога 'слиза" кърмата ти? Забелязала ли си дали се дразни от силна струя (добра идея е като усетиш, че струята е силна, да я уловиш с леко притискане на чиста гърпа до зърното) или от забавяне на потичането (забавен рефлекс на потичане може да предизвика такова нервничене, ако бебето иска бързо млякото да се спусне и като поизцедиш предизвикваш по-лесното потичане на кърмата). Намираш ли разлика в позиционирането на бебето на тази и другата гърда -  затова да е неспокойна, когато лежи на определена страна (запушено носле, болящо ушенце или просто не и е удобно да лежи на тази страна)? В началото кърмата потича на силна струя и Пламена суче много добре,но след 10 минути почва да нервничи.Предлагам другата гърда и пак по същия начин.И тогава вече не издържах и й дадох за втори път добавка.Повече не се е случвало.Разлика в позиционирането не намирам както и никакъв признак на дискомфорт

Бебетата неспокойни и плачат не само от глад, а и по ред други причини – скок в растежа, колики,  някаква новост или промяна, нужда да се оригнат. Често вечерно време са неспокойни и именно кърменето ги успокоява. Мислиш ли, че е възможно Пламена да преминава през период на усилен растеж ? Тези периоди обичайно продължават около 3-7 дни и докато траят, бебетата са  нервни, плачат и са като залепени за майките си. Бебетата сучат толкова често, до като "нагодят" гърдите да произвеждат такова количество кърма, от колкото се нуждаят те. Кърменето кожа-до-кожа, в по-затъмнена и тиха стая може да действа успокояващо за бебето  и стимулиращо за кърмата ти, както и кърмене гушкайки и носейки бебето (ако ползваш слинг също е добра идея) - повечето бебета се успокояват от полюшването.
Явно сме точно в такъв период понеже последните два ни се кърмим през час ,час и половина.А преди имаше дни когато си спеше през деня по 3.5 -4 часа,а аз се изцеждах,понеже не можех по никакъв начин да я събудя или накарам да суче
Надявам се да изпиташ облекчение при засукването Simple Smile Ще чакам да пишеш как се развиват нещата при вас  Peace

И аз надявам да подобрим засукването,засега само лекото изцеждане помага.Явно по този начин се оформя зърното и успява да засуче по-добре.Благодаря още веднъж

Езария,честито,радвам се че вече сте си у дома.
Звездичкова ,имаш стиснати палчета и от мен.

# 206
....
 Чудя се КОГА ли ще почнат да спят повече през нощта, че и ние да се понаспим, че сега ми идва да убия някой направо.  #2gunfire
...
Като тръгнат на детска Simple Smile Това ще ни бъде общ проблем с нощното спане, а както си спях преди това следобе, така сега и следобед не спя винаги. Като е сложи факта, че последния месец и повече от бременността също не съм спала непробудно .... ама май имам вече тренинг с първото дете Simple Smile

# 207
  • София
Добро утро Hug
Малката от снощи има едни зелено-жълти сополи , дали не съм я простудила с тия обедни разходки или баткото нещо е донесъл от градината Thinking, освен физиологичен разтвор с друго май не мога да я лекувам Confused
Относно спането - след две години нещата ще се нормализират според мен Laughing

# 208
Добро утро Hug

Zvezdichkova, имаш стиснати палчета и от мен!

Ezaria, браво на вас, че веч сте вкъщи Heart Eyes А защ е наложи да сте в кувьоз?

Да ви се оплача тази ощ нещо зверски ме болеше главата и направ как съм ставала да я храня и аз не знам! А тя за късмет разбира се се буди в 4 и 6 Crazy Както ме боли главата май ще ми идва цикълът, но ще видим!

# 209
  • На село
На една ноемврийска мама с едно лекичко поизбързало октомврийче й се ще да се присъедини към приятната ви компания. Бебе Даниел се роди на 19.10. с мерки 3050гр. и 51 см., а термина му беше 7.11.

Общи условия

Активация на акаунт