Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 410
  • 721
  •   1
Отговори
# 105
Ехаааа вече сме в Родени,как мина това време..как се притеснявахме ще стигне ли до финала...а ето сега почваме да отчитаме месец по месец и ей го дошъл абитюренския бал rotfImbo
Съни много е хубавка темичката,и полезни статийки има много,браво на тебе kiss Flowers Bouquet
Честити нови бебчета! Много Много да са здрави и да случкат и спинкат повече!
Нашите колики започнаха още на 4-тия ден,сега ту утихват  ,ту се засилват,дано поне са както при баткото направи 3 месеца и спряха,да не са повече,но няма да се разсърдя ако са и 1 месец  Praynig Laughing
Да ви споделя,Филипса беше с едни суполки повече от обикновенно 2 дена,пръсках му Тонимер за бебета и после с аспиратора на Маример издърпвам,много съм доволна,веднага си диша спокойно и му мина за 2 дена.Ето го http://eruditabg.com/?pid=31&NewsID=183
Аз си ходя с колан,но на мен вече корема си се прибра почти и с тези 3-4 кг горница изглеждам страхотно,но след месец пак ще стана кожа и кости:)
А в петък минах да почерпя докторката от ЖК и акушерката,че тя пък ми прави вливания през цялото време newsm51
А за разходките излизаме от 11 до 5 почти,кърмим се  и пак излизаме или  някъде го кърмя,след 10 дена го дават сняг и който излизал излизал....не ,че ще се спра де Misc Ghost

# 106
Здравейте, момичета.
И ние днес да се похваля за първи път излязохме на терасата за 10 мин. Нахраних я и излязохме тя си спеше. Утре мисля пак да я изкарам но с количката за 15-20 мин на вън само да не ревтуни де! хаха Simple Smile
И ние днес с режима сме повече от зле ! Яде един път на час и половина после на 2 и половина после пак на един час издрайфа се понеже преяде абе пълна лудница сме днес. И на всичкото отгоре не ще да спи и сега баща и я бута на шезлонга упорито уж спи но след малко ще я вдигам да можем да я изкъпем кой знае какъв цирк ще сме! ужас!

Хайде момичета лека вечер и многооо да се напите вие и бебоците! Simple Smile

# 107
  • Sofia
Смуси, Съни, не, не се бъркате момичета, точно така - очичките на Изи стават все по-сини.  Laughing Ама ние всички в рода сме със синьо-зелени очи, в родата на мъжо също, та очаквам сини да останат.  Grinning

Лабела, извеждай си детенце и да не ти пука кой какво ти говори. Напротив, трябва да ги извеждаме децата на въздух, а не да ги държим затворени у дома. Аз цяла зима разхождах София напред-назад и в много много студени дни.

Флучия, много кофти с каката, но ще се уталожат нещата. Още й е много прясна промяната и новото човече вкъщи, така че само търпение...  Hug

Ънвизибъл, на мене лявата ми гърда също не се пълни колкото дясната, но аз винаги я предлагам и гледам да не я пренебрегвам за сметка на другата. Много е важно, ти самата го знаеш.  Peace

Честит Кристиян на мама Силви!   bouquet Да е здравичко и усмихнато бебенце!  Hug

# 108
Здравейте, момичета!

Честити нови бебчета! Нека всички са много здрави, много щастливи и много радост да носят на семействата им!

Съни,
Прекрасна тема, страхотно оформление, както винаги  Hug. Благодаря, че така се грижиш за нас и внасяш много топлина и радост в сърцата ни.

Момичета, имам въпрос към мамите, които кърмят и дохранват с АМ. Аз също съм оттях, но при нас е пълен хаос. Бебо вече е на 23 дни, роди се 3700г. Въпросът ми е как знаете колко добавка да дадете и колко е изсукало бебето? Имате ли някакъв режим на хранене?
Аз в стремежа си да стимулирам лактацията го храня на поискване. От изписването ни сравнително успявам малко по малко да увелича кърмата, но още е недостатъчна. Днес реших контролно да се изцедя и събрах 70мл, но бебо суче доста неефективно и мисля, че не изусква всичко. След кърменето давам добавка 30-35 мл, но той продължава да е гладен, да мляска и да си лапа ръцете. Не заспива въобще, изнервя се и започва да плаче.

# 109
Съни, да те питам какъв крем против лоши атмосферни условия мажеш на бебка? Този на Нивеа или друг? Аз също трябва да взема някакъв, но се чудя какъв. Засега мажа само с олио. Кремът добре ли се размазва? Пробвах да мажа бебо с едни мостри уж на скъпи кремове ама хич не ми хареса как се размазват и не омазняват добре. Явно кожата му е по-суха.  Засега най-доволна съм от СЕбамед и се чудя такъв крем ли да взема или друг.

За АМ - аз да не напиша нещо. Днес бебешока ми е организирал бойкот и цял ден не ще да яде дори стандартната си порция (130 мл). Все си оставя по 40 мл, а вечерта дори 80.  #Crazy Обикновено вечер все си искаше допълнително. Може би си редува ящни периоди със злояди. Само дано не е болен.  Praynig А може би ми връща задето цял ден му говоря колко дебел е станал и как това не е хубаво, особено като му гледам пуховете по ръцете и гърба.  Та явно сега ще се нормализира.

# 110
Честити бебенца на eLLi*, lightstarter, Благомира и Silvi-85! Да растата много щастливи и усмихнати, винаги здрави и радващи родителите си!
Флучия много ти благодаря мила! Жива и здрава да си! Аз бях доста тъжна, че Зори при това си хубаво име си няма имен ден. Ама какво да направя като името само си изникна и просто си дойде като за нея. А сега излиза, че си има истински съвсем обоснован имен ден. Огромно благодаря! Ако знаеш само как се зарадва милото детенце вчера  Hug
Hariela, мерси душичко Hug За консултант май не съм много читава, защото на моменти ме хващат дяволите и чуствам нещата малко крайно, а не трябва така. Тук като пиша мога да си премисля и думите и ситуацията, но когато си очи в очи с жена, която има проблем е трудно да запазиш хладнокръвие. Но пък каквото мога да споделя от моя опит с удоволствие бих го направила. И на мен много хора са ми давали ценни съвети. А пък и с децата възникват толкова различни и странни ситуации - та всяка идейка може да се окаже полезна колкото и да е странна на пръв поглед.  Hug

Аз май съвсем се отдалечих от идгледите за нормално раждане. Няма абсолютно никакви признаци за скорошен процес, а пък не може по никакъв начин да се предизвика изкуствено. Добре поне, че тоновете са му добре на диването. еййй, ще си изям д-то от яд, ама не виждам какво мога да направя.  #Cussing out Охх, после ще дочета пропуснатото защото и каката нещо се размрънка. Приятна вечер на всички и сладки нощни сънища на бебчовците и мамите. Hug

# 111
Здравейте, момичета.
Аз да се отчета  Wink Вече се сдобих и с кашлица от дробовете и трябва да започна да пия и сироп за кашлица. Педито ми препоръча Флавамед, но в листовката пише, че активната съставка преминава в майчиното мляко... и още се чудя дали да пия  newsm78 а за капак вдигнах и температура  ooooh! за 2 дни изпих един блистер Парацетамол  ooooh!
За шевовете- обадих се на акушерката, която ми махна конците, и тя каза да не пипам пъпката и че така вероятно избива някой вътрешен конец. Каза да туширам с Йодасепт. Междувременно днес ми падна един вътрешен конец  ooooh! Като се поогледах, забелязах, че вътешността на влагалището, от страната на шевовете, е доста подута  ooooh! Не знам дали е нормално  Confused при вас как е? Още не съм се изчистила напълно и от време на време имам някакво течение и не знам дали мога вече да отида на преглед Thinking
Сийн, много се радвам за вас  Hug
Звездичкова, стискам ти палци  Peace
Фифи, за също давам добавка. Първо давам да суче, после /ако имам/ изцедена кърма и после разтварям 90 мл. АМ. Когато се наял, Дани престава да пие от шишето  Peace

# 112

Снощи Пламена ме побърка-такова дърпане на гърдата ми направи,много болезнено и придружено с плач от нейна страна.Добре,че имах изцедена кърма и й дадох,че не се търпеше.И още нещо-като засуче от лявата гърда не ме боли,но о дясната първите 10 секунди са направо ад,иде ми да вия като вълк.Възможно ли е да не засуква правилно?Ако изцедя малко с помпата и  й подам гърдата тогава няма поблем,но през ноща съм доста сънена да се помпя. Въпросите ми са към ЛЛЛ
iveta76, разбирам колко болезнено може да бъде засукването понякога. Поздравявам те за това, че търсиш начини за справяне със ситуацията  Hug

Би ли ми отговорила на няколко въпроса? В каква поза кърмиш? От едната или от двете гърди кърмиш Пламена на едно кърмене? Предлагаш ли вода, чай, АМ, залъгалка? Колко кърмения имате за 24 часа? Ефективно и активно ли суче Пламена ( да отваря широко устата - пауза - затваря уста, да чуваш как преглъща, ушенцата и да мърдат)?

Възможно е неправилното засукване да е причина за болката, която изпитваш. В повечето случаи, при малки корекции на позицията на майката и засукването на бебето, състоянието може значително да се подобри,  дори и болката да изчезне напълно.

За добро засукване можеш да следиш за тези показатели:

- позицията на бебето трябва да е корем с корем към майката, на височината на гърдите ти (да не се налага да се навеждаш и това да те напряга допълнително). Ушенцето, рамото и бедрото  на бебето са в една линия, а коремчето му е обърнато към корема на майката и плътно долепено. За да отоври широко уста Пламена, би могла да я подканиш, като докоснеш горната устничка или нослето и със зърно. При това широко отваряне на устата бебетата накланят главата си леко назад и по този начин зърното може да отиде  към мекото небце на бебето. От значение за доброто засукване е бебето да поеме добре освен зърното и по-голямата част от ареолата, а устничките да са обърнати леко навън. Едно добро засукване на бебето би трябвало да изглежда по този начин - брадичката да е опряна в гърдата и нослето едва да я докосва. Ако усещаш болка или смяташ, че засукването не се е получило добре, би могла да освободиш вакуума с малкото си пръстче, като го пъхнеш в ъгълчето на устата на бебето, за да опиташ да я закачиш отново правилно на гърдата.

- От значение е мама и бебе да намерят най-удобната поза за тях - добре е майката да не е напрегната, често може да помогне и възглавница на кръста, под лактите или където имаш нужда. Кърменето е важно да е в удобна, комфортна поза, така че тялото ти да е отпуснато и да може да си почива. Една доста удачна поза, дори и за новородени, е тази при биологичното кърмене - при нея бебето е над гърдата и зърното сочи естествено нагоре, към небцето. Важно е зърното да отиде в тази комфортна зона на мекото небце, тъй като ако е по-напред, в зоната на твърдото небце, при сучененето ще притиска зърното към него и поради това може да има болка и разраняване. Мислиш ли, че би ви била удобна?

Разбирам, че Пламена не успява да засуче спокойно гърдата. Усещаш ли кога 'слиза" кърмата ти? Забелязала ли си дали се дразни от силна струя (добра идея е като усетиш, че струята е силна, да я уловиш с леко притискане на чиста гърпа до зърното) или от забавяне на потичането (забавен рефлекс на потичане може да предизвика такова нервничене, ако бебето иска бързо млякото да се спусне и като поизцедиш предизвикваш по-лесното потичане на кърмата). Намираш ли разлика в позиционирането на бебето на тази и другата гърда -  затова да е неспокойна, когато лежи на определена страна (запушено носле, болящо ушенце или просто не и е удобно да лежи на тази страна)?
Ако смяташ, че има забавяне на слизането на млякото е добре да опиташ компрес на гърдата със затоплен памперс - идеята е да се разширят млечните канали и кърмата да потече по-лесно. Ти вероятно си намерила вашето решение с поизцеждане преди предлагане на гърдата до толкова, че да подпомогнеш по-бързото слизане на млякото, поздравления за което  Peace

Много майки споделят, че когато бебето се храни сънено и спокойно или при ранни признаци на глад (неспокойно въртене, ръмжащи звуци, поднасяне на ръцете към устата, „търсене” с отворена уста, плезене на езика и въртене настрани на главата),  вероятно ще суче не толкова стръвно, както ако е изгладняло и по-този начин млякото ще тече по-бавно.

Бебетата неспокойни и плачат не само от глад, а и по ред други причини – скок в растежа, колики,  някаква новост или промяна, нужда да се оригнат. Често вечерно време са неспокойни и именно кърменето ги успокоява. Мислиш ли, че е възможно Пламена да преминава през период на усилен растеж ? Тези периоди обичайно продължават около 3-7 дни и докато траят, бебетата са  нервни, плачат и са като залепени за майките си. Бебетата сучат толкова често, до като "нагодят" гърдите да произвеждат такова количество кърма, от колкото се нуждаят те. Кърменето кожа-до-кожа, в по-затъмнена и тиха стая може да действа успокояващо за бебето  и стимулиращо за кърмата ти, както и кърмене гушкайки и носейки бебето (ако ползваш слинг също е добра идея) - повечето бебета се успокояват от полюшването.

Надявам се да изпиташ облекчение при засукването Simple Smile Ще чакам да пишеш как се развиват нещата при вас  Peace

# 113
Здравейте.Аз съм с ужасно главоболие,чакам Алина да се събуди да яде...и се пъхам в леглото,че вечеее TiredДано нощеска е спокойна.
И сега да се оплача-днес Боян яде бисквити,бебка е на шезлонга в хола,той също е в хола,яде бисквити и гледа детско.Аз отидох за нещо до кухнята..след по-малко от минута се връщам и гледам,че Боян се е надвесил нещо над Алина,попитах го какво прави,а той се изправи и с усмивка 22 карата ми каза,че й е дал да си  опита бисквита #CrazyДобре че й беше пъхнал едно по-голямо парче и лесно го извадих,мисля че не беше успяла да глътне нещо от бисквитата.Засега уж нищо й няма.Изнесох си лекцията на тема с какво се хранят бебетата и защо на този етап не трябва да им се дава друго,та се надявам да ме е разбрал и да няма повече подобни случки!!

Флучия,много неприятно това с каката ConfusedДано скоро да се успокоят нещата! Praynig

Евка,Али започна да се заглежда вече в разните му шарении и играчки,обаче...сякаш няма чак такъв голям интерес.Давам й едни дрънкалки,тя ги стиска,не ги пуска...и като си размърда ръчичката,дрънкалката започва да шуми,а тя се чуди какво става и от къде идва тоя шум и започва да се оглежда.На активната гимнастика също й е интересно,опитва се да дърпа играчките.Утре ще кача снимки да видиш. Peace

Ахилеа,кремчето е на Бюбхен.Аз съм доволна,според мен лесно се размазва. Peace

Мари,да оздравяваш бързо!А това с конците...не знам дали е нормално Rolling EyesАз такива проблеми нямам...Та не знам,може би трябва да се посъветваш с гинеколог.

# 114
  • София
Hariela, благодаря за милите думи  Heart Eyes ! За нас беше истинско удоволствие да ги прочетем  Hug

dany stoykova, разбрах, че си се свързала с Иви. Ако имаш нужда от нещо тук, пиши  Simple Smile
Ivy , благодаря за изчерпателния отговор. В болницата я теглиха в деня преди изписването и беше 3360  Embarassed , след това не са.
Все още не се е изакала  Embarassed Embarassed Embarassed, имаше съвсем леко зацапано черно вчера и днес, но съвсем малко колкото зрънце. Лекарката ни посети днес, каза, че се е вероятно  запечена и да сложим съпунче заострено в дупето, или с тънкото на термометъра. Направихме със съпун, но не се изходи, т.е все още не е направихме го преди час, мислим ако не е след час пак да го повторим и да видим.   Embarassed Thinking Praynig
Забелязвам, че като суче от едната гърда отначало е по спокойно, но после започва да суче много интензивно, явно това е задното мляко. Но от другата не съм забелязала, и нея много не я харесва, цупи се и се дърпа, малко по-трудно става с нея и аз я местя на другата, но забелязвам, че след това гърдата ми тече. Трябва да съм по настоятелна и да суче по равно и от двете.
Лекарката ми каза да сменям гърдите на всяко сукане, и като суче от едната да я доизцеждам след това за да не задържа застояло мляко, а на следващото кърмене да сменям гърдите за да имам пауза от няколко часа за всяка гърда. Това добре ли е?
Гледам да я кърмя на 3ч, дори и заспала и давам гърдата и тя суче, понякога не така интензивно и заспива бързо след това, но гледам на всеки 3ч да го правя. Преди да и дам да суче проверявам памперсите и почти винаги са напикани (веднъж да не са), като напиканото е светло жълтеникаво.  newsm78 Надявам се е нормално.
Ще се радвам ако продължим дискусията, защото сте ми много от полза.

Привет, unvisible, надявам се не е проблем, че отговарям аз, понеже Иви няма възможност в момента.

Кърменето обичайно изглежда така, както го описваш. В началото прави бързи движения, а от сученето се задейства рефлекса на потичане, когато млякото дори може да шурти от гърдата. Тогава бебето започва да суче по-интензивно и редува всяка глътка мляко с вдишване/издишване. Няма рязка граница между т.н предно и задно мляко, а насищането с мазнини става плавно. В процеса на сучене колкото повече мляко изпива бебето, толкова по-маслено мляко поема. По тази причина е важно бебето да довършва първата гърда преди да му бъде предложена втората. Няма правило дали да се кърми от едната или от двете гърди. Винаги може да се предложи и втората, за да бъдеш уверена, че бебето има възможност да се донахрани, ако не му е стигнала млякото от първата. Ако се е нахранило, би отказало да суче или може да иска да сукне само малко.
 Бебето пие ли друго, освен кърма(вода, чай, глюкоза, капки против колики)? Ползва ли залъгалка?

Според лекарката Зеррин има запек. Помагането на бебето да се изходи със сапун/термометър или с медикаментозни разхлабващи средства крие рискове за здравето на детето(възможно е да предизвикат лениви черва например и системен запек), поради това обичайно се избягват. Често премахване причината за запека е достатъчно, за да отмине проблема. Кърмата има свойството да спомага изхождането на бебето. Ако бебе, което се храни само с кърма(без АМ и не приема капки против колики) има запек, това би могло да означава, че не приема достатъчно мляко. Обичайно малките бебенца се нуждаят от поне 8, а често и 10-12 хранения за денонощие, за да могат да задоволят нуждите си от мляко, тъй като имат малък обем на стомахчето. Открила си, че бебето може да суче и полуспящо, така че може да няма нужда да разбуждаш всеки път, а да кърмиш и в полусън  Simple Smile . Кърменето нощем е от значение както за набавяне мляко за Зеррин, така и за стимулирането на гърдите да произвеждат повече. Понеже между 3 и 8 часа сутринта хормонът, който е отговорен за производството на мляко, се отделя в най-големи количества, би било добре в тези часове да има поне 2 хранения. Освен кърменето по-начесто, също може да помогнеш на бебето да поеме повече и от задното мляко, като я изчакваш сама да пусне гърдата или да я поддържаш будна и сучеща, ако заспива твърде бързо след началото на кърменето. Когато спре да суче, може да предложиш втората гърда, за да си досуче, ако има нужда.
 Ако Зеррин получава достатъчно мляко, вече би трябвало акото й да стане кашаво и да е поне с размер по-голям от монета от 1лв. и да ака поне по 2-3 пъти на ден. Урината обичайно е почти безцветна или с бледожълт цвят, няма неприятна миризма и е бистра.

Казваш, че едната гърда е по-предпочитана от другата. Често бебетата имат явно предпочитане към едната гърда и по-често това може да се дължи на струята мляко. Ако там млякото тръгва по-бавно или струята е твърде слаба или пък е твърде силна, това може да дразни бебето. За да помогнеш за по-бързото спускане на млякото и на тази гърда, може да ти е от полза предварително да си направиш топъл влажен компрес(например напоена хавлия или памперс с топла вода) и/или масаж на гърдата с нежни кръгови движения и с погалване в посока от основата на гърдата към зърното.

Изцеждане след кърмене, за да не застоява мляко по принцип не е необходимо. Всъщност в гърдите винаги има мляко, защото гърдата постоянно произвежда и нито бебе, нито помпа може да изкара всичкото налично. Наличие на мляко в гърдата не е проблем, освен ако то не е толкова много, че гърдата да е тежка и да предизвиква дискомфорт и болка.
 Пауза в почивка за гърдите по принцип също не е необходима. Лекарката имаше ли предвид конкретна причина да се налага дълга пауза? Дългите паузи обичайно се свързват с намалено производство на мляко. Като няма стимулация, няма и производство.

Пиши какви са последните новини около вас и ще чакам отговори на въпросите. Успех  Simple Smile

П.п. Като решите да запознаете бебенцата с външния свят, заповядайте на кърмачески срещи и бебешки кафета, където ще можете да споделите опит с други майки  Grinning . Това е графика за м. ноември за всички градове: http://lalechebg.com/2011/10/november/

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 01:59 от skrech

# 115
  • варна
fifi_0421 и аз като теб бях в голяма чуденка колко точно да давам добавка ,защото едната вечер дадох 30 и и беше добре ,но после на следващото хранене не и стига .
Заради запушеното каналче я кърмя от едната гърда само и затова реших да и правя по 60мл и колкото тя си изяде .То ще си покаже  Peace
Според мен прав повече ,по добре от колкото детенце пак да е гладно .
Напримен вчера докато бягах по доктори и не можах да я накърмя се наложи мъжа ми да и направи цялотот количество добавка 120 мл .Обаче тя изяла 50 и заспала като пън .
Явно мъниците всеки път ядът различно.

Гърдата ми която е заппушена не стига че вече произвежда много малко ,ами и кърмата стана една бледа и прозрачна ,на какво се дължи някой знае ли

# 116
skrech, благодаря за отговора ти, няма значение коя ми отговаря, съветите са ви безценни.
Зеррин освен кърмата пие и глюкоза 5 %. туко що я кърмих, почи 50мин, на едната гърд, на която не я харесва сука около 30 мин но щом спре пуска я и плаче, а другата ми текла по това време....... Rolling Eyes, после на другата сука доволно около 20мин. като спря започна да хълца, така и не чух да се оригне, и до сега не мога да установя оригване след хранене- повръща по малко. и като повърна заспа.
след като давам и от двете гърди,може ли да се изчеждам с помпада, за да стимулирам кърмата? ще има ли за следващото хранене?
относно пиенето на вода (за сега глюкоза) кога е найдобре да се дава, и по колко след като се кърми, някой казват след кърмене малко вода, да се изплакне кърмата в устичката, други че така му става много тежко, трети, че кърми ли се вода не му трябва..........
също си писала, че това , че не ака може да не и стига кърмата, какво мога да направя за да я увелича, не искам да дохранвам все още. Само да уточня, че тя наистина се беше запекла, защото след като пробвахме с термометъра се изходи доста, така по твърдо тъмно кафяво, не черно, гъсто. Това също ли е признак, че може да не се храни достатъчно?

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 09:56 от unvisible

# 117
  • Варна
Хайде добро утро!
Ей това с кърменето и мен ме гложди.. Най-вече защото искам да ни се получат нещата. И след всичката литература, която изчетох си направих извода, че най-добре е първо да довърши едната гърда и тогава да предложа другата. Но въпреки всички статии, книжки, теми и отговори от консултанти, пак ми е трудно да преценя кога е приключил с първата и е време да предложа втората. Моя хубостник като го сложа на гърда суче активно да кажем около 5 минути, после започва по-бавничко, прави паузи, аз го пощипвам и пак почва. Ако в този момент обаче се опитам да го отдръпна от гърдата(за да предложа другата например) и той пак засуква. Четох също, че като приключи бебо с първата гърда сам ще пусне и тогава може да предложа другата. Е добре де, ама той като пусне е дълбоко заспал и колкото и да се пощипваме няма събуждане.. има си една щастлива физиономия и това е.  Mr. Green  Писах и в раздела за кърмене, но така и не разбрах как разбирам, че е приключил с първата.  Thinking
Определено и нааканите, и напишканите ни памперси са в норма - всички са напишкани, а за денонощие най-много да е пропуснал да наака един-два, т.е. почти всички са и наакани.
И все пак ми е притеснено, понеже в крайна сметка ядем само от едната гърда и то не повече от 15-20минути. Може и да е нормално, ама пусто му притеснение...  Confused

Иначе за капките против колики, Флучия , май си напълно права, че действат с натрупване. Ние като започнахме да даваме и пак имаше рев с часове и ММ толкова вулгарно нареди целия фармацевтичен бранш и нарежда как били пълен боклук.. но пък ето че няколко дни по-късно ситуацията е много по-скойна. Снощи да ми е плачкал половин час я има, я нама.
А за разходките като ви слушам... така искам и ние да направим сефтето на количката, но още ми се струва много малък. Мисля си тия дни да го изкарвам на терасата, а живот и здраве в почивните дни, ако е топло и навън ще мръднем за малко.
Sunny_Girl , ех този батко.. хем мило ми стана, че иска да си раздели бисквитките със сестричката си, хем ми се изправи косата... Добре, че навреме си се върнала. Иначе съм сигурна, че Боян те е разбрал и няма да се повтори ситуацията.  Wink

# 118
Добро Утро!
Петкова и аз си мисля,че е с натрупване,сега сме много по-добре от началото,но пак зависи какво съм яла,някой път сърка,някой път реве,а уж все се съобразявам... newsm78
Филипса от няколко нощи се буди на 3 часа суче полузаспал и после даже не се и оригва и си спии и след 3 часа пак се буди.През деня ми се струва,че прави по-големи паузи,но в началото си спеше по 4-5 часа,ама свърши тая Laughing
Флучия малко ще ти е зор с каката,търсете и постоянно занимания.Съни ти докато кажеш ,че се притесняваш и ме даде за пример и Бо го навести дяволчето.Дано нямате повече такива захранвания,или чак като стане на 2 год smile3521
Аз си мислех,че Алекс ще е ревнив и ще ми прави проблеми,че е един инат и като реши да злобее няма равен,но към бебето е толкова мил,много ми помага,все го милва и целува,говори му,иска да го носи,но вика като порасне още малко tooth Все му говори и слага отпред БАТИ е тук ,виж Бати,все от този сорт.И когато съм му се карала наблюдавам реакцията към бебето,все едно нищо не съм му казвала,на мен се сърди,но на него не,няма промяна,дано не се променят нещата.
Ние полека лека почваме да се гласим за разходка.
 Лек ден и спокойни бебчета и леко раждане на неродилите  newsm51 newsm51 newsm51

# 119
Здравейте момичета! Така се радвам че и аз вече съм в отбора на "Родените".  Laughing
Като гледам не сте изписали малко докато ме нямаше. С бебчо сме се си у дома и слава Богу всичко е наред при нас.
Съни благодарности за новата темичка!
Да разкажа как мина раждането и при мен.
Родих си в Тина Киркова, без избор на екип. Термина ми беше 18,10,2011, но преносих и на 25.10,2011 ме приеха в болница. Лекарят ми изчака да минат 7 дни които законът е посочил като необходими за преносване и след това ме приеха в болница. При прегледа имах 2см. разкритие и моя лекар ми помогна чрез прегледа то да стане 3,5 см., за да не ме тормозят. След това ме настаниха в патологията за през нощта. На другия ден сутринта в 6,00 последва клизма (не беше гадна, а ме беше много страх от нея), след което ме свалиха в предродилна зала, за да ми направят индукция (предизвикано раждане). Включиха ми система окситоцин и постепенно от нея започнаха контракциите. До към 6 см. разкритие болката беше поносима, като при цикъл, ама след това беше някакъв ужас и само си мислех как на второ раждане няма да се съглася и при всяка контракция си виках мамицата му на тоя дето е измислил раждането, а стажантите се опитваха да ме развеселят и ми говореха някакви щуротии. В предродилната зала беше някаква лудница, сигурно имаше около 20-25 човека, които сновяха нагоре надолу, то не бяха доктори, акушерки, стажанти, специализанти, санитарки. Направо си бях в "Спешно отделение". Толкова много пъти ме преглеждаха, че имах чувството че само аз не си бръкнах отдолу да видя какво става.  JoyТа системата ми я сложиха в 7,50 часа, а към 11,30 контракциите бяха непоносими. От някъде се появи моя доктор, който не бях ангажирала като избор на екип, та и той ме прегледа и вика спокойно всичко е наред. Още с първия преглед ми спукаха водите и се оказаха зелени, но бебчо няма увреждания. И така при 9 см. разкритие и с няколко напъна главичката вече се показваше отдолу и ме вкараха в родилна зала, където след три контракции и 9 напъна в 13,27 изплака и нашия Влади. Ама се оказа доста по-голям от това което се очакваше. Ние очаквахме да е 3000-3200, а той 3700. При самото раждане няма болка, бебето си излиза и ти освен напън друго неусещаш. Оказа се обаче че имам доста разкъсвания та ме шиха доста време, а после ме изведоха от родилната зала и ме оставиха два часа да си лежа, които аз естествено проспах, явно от обезболяващите.  щом се появи бебчо ме обгърна една много приятна вълна на блаженство, радост и любов. Връхлетяха ме много смесени чувства и веднага забравих за болката и гадното преживяване преди това, дори си казах определено ще има втори път.
Та така общо взето мина раждането при мен.
Сега ще се върна назад да ви изчета, докато бебчо спи, а после ще пиша, че имам някои въпросчета.

Общи условия

Активация на акаунт