Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 396
  • 721
  •   1
Отговори
# 240
Една циганка в болницата,която роди малко след мен ми вика:"Ууу,на теби обачи голяма шкимбя ти остана.."  Mr. Green  Тогава се смях,ама сега хич не ми е смешно.
Joy Joy Joy Смея се аз ама и на мен голяма шкембя ми остана ако някой ползва колан да казва дали има ефект или по скоро резултат  Wink
Съни, мерси за комплиментите и честитката! Аз имах подобна рокля и мислих да я обличам за да сме отбор с Леда, но 10-те ми килца отгоре провалиха плана. Ако имаше как да ти прехвърля някой друг на теб, но не е справедлив живота  Grinning
Тони, благодаря и на теб за честитката  Simple Smile
Мацки обаче Леда е на един месец не на два, съвсем е малко мъничето, но днес така ме погледна в очите и ми пусна една гооляма усмивка, няма такова щастие! 

# 241
skrech , днес се изходи почти 72 часа от предходното, много кашево, като пюре, и по скоро жълтеникаво, беше се омазала цялата, толкова и се радвах  Party Party Party През деня слагах термометър на два пъти за малко, незнам дали това е помогнало, но не е било запек със сигурност.
Вече не и давам глюкоза, и водата не иска, така, че е само на кърма. Дано само е хранителна кърмата ми, иначе гърдите ми се пълнят, текът спонтанно. Реших да я кърмя на поискване, но се притеснявам, че така понякога спи 4-5ч без да суче..... Thinking което май не  добре. Другото което ми се иска да подобрим е самото хранене, защото понякога заспива, оставям я и след 30мин пак се събужда гладна. иска ми се да я държа будна докато суче. И като спи, после я оставям да си спи, без да се е оригнала и повръща по малко, което не е добре. ако я държа изправен заспала дали ще се оригне?

За коланите предложете някой добър модел? Аз мисля след 10-я ден да слагам, тпгава ще ми махат конците, племенника ми само ме пита още едно бебе ли ще има.

# 242
Lusine, страхотна е Леда Heart Eyes да те питам откъде са дрехите и ботите особео, че очите ми останаха. Ние имаме страхотни обувки, но за съжаление са ни ужасно огромни.

Пожелавам ви една спокойна нощ и да се наспите!

# 243
  • София
Въпрос към ЛЛЛ Колко милиграма кърма средно трябва да приема бебе на три седмици на едно хранене за да може да наддава. Благодаря

Привет, Koleuss  Simple Smile
 Би било добре да обърнем специално внимание на индивидуалния случай и храненето да бъде съобразено с нуждите на конкретното бебе, тъй като нуждите могат да бъдат с голяма разлика. Например някое бебе може да наддава повече от чудесно с 500-600мл мляко, а за друго на същата възраст са необходими 800-900мл. Също така наддаването е само един от показателите дали бебето се храни достатъчно. Други ориентири са напишканите и наакани памперси, активността му, общото състояние на бебето, ръста му, обиколките на главата и гърдите
 Също е важно да се знае бебето от гърдата ли получава млякото или приема по друг начин кърма.

Ако може да ти бъдат от полза, мога да дам следните данни: между първия и шестия месец кърмачетата изпиват по около 750мл за денонощие, но разликите при различните бебета варират между 550мл. и 900мл мляко за денонощие. Това количество кърма, ако бебето го изсуква от гърдите, обичайно не го получава на равни порции и на равни интервали от време, а според глада и интереса си. При хранене с шише би било добре отново режима да бъде съобразен с нуждите на бебето, макар да няма как да копира точно темпото на кърменето.

Ако имаш желание, може да обсъдим ситуацията, за която се интересуваш.

Аз също имам въпрос към ЛЛЛ - Винаги ли когато бебето търси да суче е гладно? При Ники се случи около час след храна (според мен достатъчна) да се събуди, да мрънка, плаче и да търси. При подаване на гърда моцва няколко пъти и заспива. Като я оставя след 2-3 минути пак се размрънква. Според мен си търси близост, ама се притесних снощи и понеже измоца всичко от двете гърди, се притесних, дали да не й направя 50 мл мляко - е размина ни се Simple Smile

Здравей, MagieA и честита Ники Grinning

Както всички бозайници и човешките бебета имат нужда от майчината гръд не само за храна, но и за получаване на любов, сигурност, закрила, облекчение да дискомфорт или дори болка.
 Често се случва, особено привечер и вечер, бебетата да са по-нервни след наученото през деня и търсят начесто да сучат, за да успокоят все още незрялата си нервна система. Също може това да е и "хранене накуп" - с чести хранения се зареждат за малко по-дълга пауза в сън.
 Би могла да направиш опит да вземеш Николета за кърмене с пелена и после да я оставиш заедно с пелената в леглото, за да не се събужда от хладните чаршафи. Или пък да я кърмиш легнала, за да не се налага да я мърдеш, като заспи, ако движенията я разбуждат.

Ето линковете към две статии, които се надявам да ти допаднат:
* "Не може да е гладно! То току-що яде" (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=13421.msg241945#msg241945)
* Как се хранят бебетата (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=20418.msg391325#msg391325)

skrech
Кърмим се със силиконови зърна все още,страх ме е да не ми се разранят-дадох вчера без силиконовото зърно и ми се стори доста болезнено засмукването-и като си завърти езичето някак си,направо си е болезнено...Това също ли намалява кърмата?Ана си е сънлива,сучем през 2 часа следобедите,а през нощта и сутрин спи повече и яде през 3-4 часа.Събират ни се около 7 хранения за денонощие.Пробвам сутрините да се изцеждам-тогава усещам да има мляко и излиза малко количество-зависи кога изцеждам,ако е време за хранене и тя спи,успявам до 20 мл от гърда,но си признавам че ми е много изтощително цялото това кърмене-изцеждане и после пак отново,плюс недоспиването направо съм като изцедена. Sad Давам и от двете гърди за сега,като гледам да редувам коя да е първа,но май по-често почвам с тази с повечето мляко,та докато е по-будна да изяде повече...

Силиконовото зърно покрива кожата на зърното и ареолата и така нервните окончания, които са отговорни за спускане на млякото, са с по-слаба чувствителност. Това може да наложи и допълнително изцеждане за стимулация, ако млякото е недостатъчно. Друга причина за недостатъчно мляко може да бъде лошо захващане на гърдата с уста и език. Ана дали успява да захване добре и час от ареолата или по-скоро суче само зърното? И при силиконовите зърна гърдата се захваща от бебето с част от ареолата, все едно, че няма зърно, а езичето трябва да е изплезено така, че да покрива долния венец на бебето.
 За по-лесно изцеждане може да помогне топъл влажен компрес и/или масаж на гърдата.

Споделяш, че кърменето продължава да бъде болезнено без силиконови зърна. Имахте ли възможност да се срещнете с педиатъра, за да прецени дали случайно няма къса юздичка? Или ти подозираш ли нещо такова? Ако се налага манипулацията за "освобождаване" на юздичката е безкръвна и безболезнена, и може да донесе облекчение на кърменето.

Имам въпрос към ЛЛЛ: За сега кърменето при нас върви добре, наддали сме 400гр за 10дни  Grinning До сега се хранихме по около 40 мин - по 20 мин на всяка гърда, от ден два обаче почна след 10 мин да пуска гърдата и да не иска повече да засуче, местя го на другата и там 10-15 мин и приключва... Нормално ли е това? Освен това като че ли по-трудно захапва, преди от раз почваше да суче, а сега лапва зърното, плюе го, бута си главата, уж го търси пък не захапва... Каква може да е причината?
Благодаря ви предварително за отговора  Hug

Чудесно наддаване  Simple Smile
 Благовест расте, става все по-силен и все повече задобрява в техниката на сучене, за това и е нормално да съкрати времето за сучене, без това да се отразява негативно на количеството прието мляко. Ако продължава да бъде доволен, вероятно всичко е наред.
 Бебето ползва ли често залъгалка или шише с биберон? Ако полза редовно, може поведението на гърдата да е отслабен интерес към нея. Но може да е и негов стил на поведение, който да не е негативна реакция, ако това все пак не му пречи да се нахрани и не те притеснява.

За да отоври широко уста Пламена, би могла да я подканиш, като докоснеш горната устничка или нослето и със зърно. При този начин почва да си върти главичката наляво и дясно и да си играе със зърното

В началото кърмата потича на силна струя и Пламена суче много добре,но след 10 минути почва да нервничи.Предлагам другата гърда и пак по същия начин.И тогава вече не издържах и й дадох за втори път добавка.Повече не се е случвало.Разлика в позиционирането не намирам както и никакъв признак на дискомфорт

Бебетата неспокойни и плачат не само от глад, а и по ред други причини – скок в растежа, колики,  някаква новост или промяна, нужда да се оригнат. Често вечерно време са неспокойни и именно кърменето ги успокоява. Мислиш ли, че е възможно Пламена да преминава през период на усилен растеж ? Тези периоди обичайно продължават около 3-7 дни и докато траят, бебетата са  нервни, плачат и са като залепени за майките си. Бебетата сучат толкова често, до като "нагодят" гърдите да произвеждат такова количество кърма, от колкото се нуждаят те. Кърменето кожа-до-кожа, в по-затъмнена и тиха стая може да действа успокояващо за бебето  и стимулиращо за кърмата ти, както и кърмене гушкайки и носейки бебето (ако ползваш слинг също е добра идея) - повечето бебета се успокояват от полюшването.
Явно сме точно в такъв период понеже последните два ни се кърмим през час ,час и половина.А преди имаше дни когато си спеше през деня по 3.5 -4 часа,а аз се изцеждах,понеже не можех по никакъв начин да я събудя или накарам да суче
И аз надявам да подобрим засукването,засега само лекото изцеждане помага.Явно по този начин се оформя зърното и успява да засуче по-добре.Благодаря още веднъж
[/quote]

Реших да съкратя малко цитата, за да не е прекален спам в темичката ви  Simple Smile Отговарям Аз, защото Атракция няма възможност.

Това въртене с главичка и игра със зърното вероятно е опит да се ориентира къде и как да захване гърдата. Бебетата често точно така търсят гърдата - въртят се с отворена устичка, сякаш не могат да намерят. В такъв момент не е подходящо  устата да "се гони" с гърдата, защото по този начин "мишената бяга"  Whistling . Може да подадеш зърното и да изчакаш човечето да се ориентира.

Обаче нещо не ми стана ясно и ще помоля за по-подробно разяснение  Crazy . Значи бебето суче десетина минути от едната гърда и започва да нервничи след като е отминала силната струя мляко(през което време е сукало доволно). Предлагаш другата гърда и нервниченето веднага ли започва или след като и там силната струя намалее? Питам, защото не разбирам само от вече отслабналата струя ли се дразни или има и още нещо, което кара бебето да нервничи. Възможно ли е да има нужда да се оригне и след това да продължи да се храни?
 Това нервничене горе-долу по кое време на деня се случва или не е в определен период?

Болезненото засукване на дясната гърда винаги ли е или само когато тя е първата за кърмене(или само когато е втора евентуално)?

skrech , днес се изходи почти 72 часа от предходното, много кашево, като пюре, и по скоро жълтеникаво, беше се омазала цялата, толкова и се радвах  Party Party Party През деня слагах термометър на два пъти за малко, незнам дали това е помогнало, но не е било запек със сигурност.
Вече не и давам глюкоза, и водата не иска, така, че е само на кърма. Дано само е хранителна кърмата ми, иначе гърдите ми се пълнят, текът спонтанно. Реших да я кърмя на поискване, но се притеснявам, че така понякога спи 4-5ч без да суче..... Thinking което май не  добре. Другото което ми се иска да подобрим е самото хранене, защото понякога заспива, оставям я и след 30мин пак се събужда гладна. иска ми се да я държа будна докато суче. И като спи, после я оставям да си спи, без да се е оригнала и повръща по малко, което не е добре. ако я държа изправен заспала дали ще се оригне?

Чудесно  Simple Smile . Да се надяваме, че няма да те изправя вече така на нокти.

Кърменето "на поискване" е съвсем на поискване тогава, когато бебето има всички признаци, че се храни добре. Може да е удачно, докато се увериш, че акото ще се задържи така, да кърмиш на по-малки интервали. Понеже в първите седмици от живота си бебетата може да спят и повече, от колкото е добре за тях, за това "на поискване"то в някои случай се превръща в "на предлагане"  Simple Smile , но скоро след това заякват, стават по-будни и активни, и вече спокойно майката може да се наслади на кърменето "на поискване".

Нехранителна кърма на практика няма  Wink . Може да има в изключително тежки случаи на системно недохранване, както и при лоша диета на майки вегани(където единствено може да липсва един витамин Б).

За да помогнеш на Зеррин да се задържи будна на гърда, може да пробваш да я масажираш по стъпалата, да й правиш "буба лази" по гърба, да й минеш лицето с влажна ръка или да разтриваш с леко притискане падинката между ключицата и врата. Компресията също може да помогне да продължи бебето да суче, но се прилага след като бебето е спряло самО да суче така, че да гълта.

Напълно е възможно да се оригне и заспала, дори по-често бебетата така го правят, защото заспиват по време на кърменето. Но и да се оригне, това не е гаранция, че пак няма да върне малко мляко. Връщането на малко млекце е по-скоро обичайно за бебетата, защото "клапата" която трябва да задържа стомашното съдържимо все още свободно пропуска лесно. Но това всъщност е чудесно, защото, ако случайно бебето реши да хапне повече, то би го върнало, вместо да се претовари.

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 03:27 от skrech

# 244
az dokato se zpi6i vie 6te ispi6ete temata
nie s jAklin sme dobre papkame spinkame i mrankme ot vreme na vreme
ama nqma kak

# 245
Здравейте и от нас!
Не знам за скок в растежа ли иде реч, ама Митака почна през деня да суче през час и все мрънка, ако го оставя. Веселба. Давам и залъгалка обаче, иначе няма покой. На всичкото отгоре сме се изпонатръшкали болни и само бебчо сме опазили засега. Praynig

Ах, щкембетооо! Моето ми се струва огромно. И аз се чудя кога мога да правя преси. Другата седмица ще гледам да ида на преглед, че ми е време. А днес сме на ортопед, дано няма проблеми.

Честито на всички, които отбелязаха месечинки.   bouquet

# 246
  • София
Добро утро и от нас

При мен проблема е ах, дупетооооо!

# 247
Добро утро момичета , аз тази сутрин станах рано рано пропуснах промоцията мъжа да храни Дарина сутринта  и така се ядосах  Mr. Green тя като се разплака още в 6 и 30ч .и аз викам викам ама няма кой да му чуе мъжа се пуснал радиото на балкона пийва си кафенце и си гледа колите в нета ....... та нямаше на къде и станах иначе той всяка сутрин е храни и така аз поспивам
Да се включа и аз към шкембята и дупетата  Laughing аз и от двете имам по много и представете си колко съм сексапилна висока 1, 50 и широка почти толкова  Joy а като забременях бях 45 кг. и си изглеждах екстра сега се чудя дали някога пак ще изглеждам така  newsm78
Аз мисля днес да направя един парк ако имам мами около парка Св. Троица може да си направим една дружна разходка.
За коланите да кажа преди да си купя този който е като клин носих два дена един колан на мъжа който той си беше купил защото имаше дискова херния ами да ви кажа за два дена драстично ми се прибра корема, но проблема е че е по къс и за това се наложи да си купя този като минат няколко дена ще пиша дали има ефект

# 248
az sa6to nosq klan za pribirane i za sega ima efekt az napalnqx 10 kg pre bremennost v bolnicata ostavix 6,5 i sega se ma4a  i drugite da svalq
a sam visoka 1 53 i sam 70 kila kartinka prosto da gi dokaram do 60 iskam da lqtoto ama da vidim

# 249
  • София
Добро утро и от нас Hug, и ние имахме неспокойна нощ, нослето още ни е запушено и през два три часа малката мрънкаше Tired, та сега  си направих едно по силничко кафенце food010
Днес във The Mall ще има много хубава лекция за развитие на зрението във кърмаческа възраст, не можах да се организирам да ида и ме е яд Sad
Аз бях писала по напред за коланите - ползвам съвсем обикновен  следопреативен ластичен пояс купен от аптеката за около 5 лв и мога да кажа че има ефект Peace, моята докторка ми препоръча да го ползвам, поне в началото докато ми се прибере матката, а някъде след като мине месец след опреацията да си взема от клиновете
Май и ние ще се разболяваме - таткото е тръгнал да се разболява от няколко дена и май сега ще го повали Tired, на бебка ще и пръскам днес физиологичен разтвор с клеева тинктура дано да изкара тия сополки
Хубав ден на всички днес пак се очертава слънчев ден за разходки да не го пропускаме Peace

# 250
Orchidee, междудругото и аз ги гледах лекциите на 9 месеца и много ми се искаше да отида на тази следващия петък на тема "Най-честите здравни проблеми при децата до 1 година и какво да правим, докато дойде лекарят". Но много се чудех как ще съм там сред бременните, но щом и ти си се замислила Embarassed може пък да се организирам и да отида.

Нашата нощ си беше нормална със ставане в 3 и в 6, но само за ядене и после си заспива. Даже втория път хапна доста малко.

За колана не ползвам за сега, но се замислям да си взема след добрите отзиви от вас. Аз напоследък много много не мога да си удържа апетита и направо не знам къде ще го докарам...трябва да се взема в ръце.

# 251
Това въртене с главичка и игра със зърното вероятно е опит да се ориентира къде и как да захване гърдата. Бебетата често точно така търсят гърдата - въртят се с отворена устичка, сякаш не могат да намерят. В такъв момент не е подходящо  устата да "се гони" с гърдата, защото по този начин "мишената бяга"  Whistling . Може да подадеш зърното и да изчакаш човечето да се ориентира.,Изчаках малко без да гоня утичката и Плами сама откри гърдата,Благодаря bouquet

Обаче нещо не ми стана ясно и ще помоля за по-подробно разяснение  Crazy . Значи бебето суче десетина минути от едната гърда и започва да нервничи след като е отминала силната струя мляко(през което време е сукало доволно). Предлагаш другата гърда и нервниченето веднага ли започва или след като и там силната струя намалее? Питам, защото не разбирам само от вече отслабналата струя ли се дразни или има и още нещо, което кара бебето да нервничи. Възможно ли е да има нужда да се оригне и след това да продължи да се храни?Започва да нервничи след 10-15 минути,т.е. след като е отминала силната струя.След предлагане на едната гърда я оригвам и тогава предлагам другата.Понякога от силната струя се дави и връша по малко.
 Това нервничене горе-долу по кое време на деня се случва или не е в определен период?Обикновенно се случва към 19 и  22 часа

Болезненото засукване на дясната гърда винаги ли е или само когато тя е първата за кърмене(или само когато е втора евентуално)?Винаги се случва ,независимо дали е първа или втора и е само в началото,ако изцедя малко с помпата да оформя зърното не ме боли.Явно така ще си караме и занапред освен ако няма някакъв друг метод
Благодаря,skrech  bouquet

Гледам колани и клинове объждате,та се чудя дали на не си поръчам този http://fashionsupreme.co.uk/product-details/?product=25617 или този http://fashionsupreme.co.uk/product-details/?product=25616

А може би и един такъв колан за след операции няма да е лошо да си взема.
Плами снощи спа от 1.30 до 6.30,пропусна си едното хранене,но пък гърдите ми всеки момент щяха да се пръснат.
Хубав ден на всички и приятни разходки.Ние днес нямаме обгазяване и се приготвам да тегелираме по улиците

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 10:02 от iveta76

# 252
Здравейте, момичета!

ezaria-честито бебче и честито прибиране вкъщи!Само хубави моменти заедно!

Маринова-добре дошла!

BLackKisSs-супер подаръци!

По повод спането моята майка на въпроса кога ще се наспя отговора й е когато се ожени/омъжи а дори и след това пак ще го/я мислиш Grinning

zellda-Удоволствие ми е да ти чета постовете Laughing

Пепи- честита месечинка! Страхотна торта!

Съни- лошо това с мъдреца дано скоро да се оправиш!

За коремите и дупетата, а при мен и баджаците и аз мисля да си купя от тези ластичните клинове но още не съм решила от кой вид точно. А и се чудя след секцио кога могат да се правят упражнения?

Ние вчера за първи път излезнахме в квартала с количката, че досега само пред вкъщи че ме беше страх, вчера ходихме до аптеката да си вземем мляко и останах неприятно изненадана че са го вдигнали с цели 3 лв. направо #Cussing out

Днес сутринта гледах по телевизията един нещастен икономист който обясняваше как след майчинство не трябва да имаш право на натрупан платен отпуск защото не си работел  #Cussing outсамо да беше пред мен щях да му кажа на него......... само глупаци намериха в кой да се оглеждат

Днес се обадих да запиша час за ортопед за детето, но се оказа че в Горна Баня е без часове а отиваш и чакаш, но тава на нашия татко няма да му хареса като знам как обича да чака, но за детето ще му се наложи и отгоре на всичко трябва да си платя и ехографа 18 лв. Абе няма такава държава

Днес съм бойно настроена извинявам се за което Simple Smile

Лек и слънчев ден на всички!

# 253
  • София
Добро утро и от мен!
radostina 87 защо точно в Горна баня си решила да ходите newsm78. Първото дете водих там при някакъв професор, много добър и т.н.първо че много далече ми беше, второ чакахме, щото наистина няма час, трето дадохме 50 лв/щото не работят със ЗК/ и четвърто убеди ме да купя някакви ортопедични гащички профилактично /май по негов патент/, които бяха по близо 10 лв, а взех два размера. Та тоя преглед ми излезе златен. Сега с второто смятам да си отида в поликлиниката.

# 254
silsa-Мислех че там са най-добрите защото е специализирана болница по ортопедия. Нищо не ми казаха за това че не работят по здравната каса само че едвали ще са ми дали талон за ехограф и трябва да си го платя. Иначе аз съм наследствено обременена с гръбначно изкривяване и други болести на опорно двигателната система и искам наистина специалист да ни прегледа и да ми даде компетентни съвети.От доктора при който ти ще ходиш имашли някакви отзиви?

Общи условия

Активация на акаунт