Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 295
  • 721
  •   1
Отговори
# 510
Мименце,аз също бях така,когато Алина се задави по същия начин като Габи. CryУжасни са тези преживявания и дано повече не ни се налага!То за падането-ще има да падат още много,но само дано не е нещо сериозно и да не са толкова мънички като Али! PraynigЧе аз още нямам обяснение как е успяла да се гътне от спалнята като беше по средата на леглото...
Дали Боян не я е бутнал.... Confused Rolling Eyes

# 511
Леле, Съни, ужасен ден си имала и ти Hug. Как е паднало бебето, не знам, ама те тези неща неочаквано стават. Нашата Юлия е толкова жилава и подвижна (док. казва,че реакциите и са като за по-голямо бебе), че не смея да я остявя сама никъде,освен на леглото и и в кошницата за кола. А за свекървата-много правилно си постъпила.По-важно е децата ти да са здрави, а тя пък как може да прави такива крайни изказвания ooooh! Прекрасно те разбирам,понеже аз съм имала скандал със свекърите,понеже Лили като беше бебе, не разрешавах да и лапат ръцете с думите "какви сладки ръчички, дай да ги изпапкам" и то в най-грипавото време. по-натам направо има казах,че са прави да не им пука,че детето ще се разболее-нито ще висят с нея по болниците,нито ще я мъчат да и дават лекарства, ами на мой гръб се пада всичко Twisted Evil тогава май,поне като майка, свекърва ми ме разбра Thinking
Хариела,ама и на вас ви се е разказала играта Hugне се обвинявай за акото на бебето-едва ли е от начина ти на хранене,щом е толкова сериозно Thinkingтърпение до резултатите и дано се окаже банален проблемът Hug
Аз днес също сдадох фронта:Юлия много рева от колики цял ден; почти не е спала, а и искаше да яде начесто; застояваше се на гърдата, пък кантарчето отчиташе абсурдно малки за нея грамажи. първо реших,че хапва мъничко,понеже сутринта бая се надунди, но това продължи цял ден и бе съпроводено с неспокойно поведение, жален плач и безсъние. на вечеря, като видях,че сука 30 минути, а изяде 90гр(за нея не е характерно това), разрева се след половин час и аз смело и тикнах добавката. изяде около 60мл. АМ, без да му се намръщи и заспа като бебе Grinning
На всичкото отгоре Лили е със зверска хрема, но днес ходи на градина,понеже ми се примоли да я пусна. Вечерта баща и питал госпожата как е детето и тя казала,че е добре-изобщо не е забелязала,че цял ден подсмърча шумно и ходи с кърпичка ooooh! а а з после се чудя защо детето ми се разболява,докато учителките ме убеждават,че в групата няма болни деца Crazy почнахме я с хомеопатия,но ми е много неспокойно,яд ме е, жал ми е и изобщо почвам да се панирам,че ще карам зимата вкъщи с бебе с колики и 4-годишно, което е жадно за внимание и устата му не млъква (на мама дървения философ Heart Eyes) Confused
а съпругът ми вечер като се прибере, или се затваря в хола с Юлия, или взима и двете деца при себе си там,за да мога аз да си почивам в спалнята. да,ама на мен ми липсва да си разговаряме-сякаш се засичаме само на вечеря.много ме боли цялото тяло и ми се лежи,но ще взема да отида при него,че....
пфууу, трябва ми един шопинг да се поразтоваря малко-искам да пазарувам вече коледни подаръци за семейството Whistling

# 512
  • Пловдив
Леле Съни, изтръпнах направо  Shocked Дано никога повече не ти се случва подобно нещо  Praynig Но ти не се притеснявай, малчуганите са жилави, всичко си е наред с Али, сигурна съм  Hug А свекърва ти и тя...  ooooh!
Хариелка, дано всичко с Изи е наред  Hug И на мен вчера едното ако ми се видя малко слузесто  и някакви парцалчета имаше newsm78 Трябва ли да се притенявам?  Rolling Eyes
Деска, дано Лили бързо се оправи само с хомеопатията  Hug И Юлчето пак да си папка   Hug

# 513
Съни, направо ужас  #Crazy голям стрес сте изживели днес  Hug дано повече не се случват такива инциденти  Peace и аз много  се притеснявам Дани да не се катурне някой път. Господ да пази всички дечица  Praynig Подкрепям те за реакцията към свекърва ти  Peace
Хариела, дано всичко да е наред с Изи  Praynig

# 514
Здравейте и от мен!
Чувствам се леко назад с материала. С цели 35 и кусур страници... без мнение от мен Grinning. Сега пък не се включвам с нещо полезно ами да си попиша малко за разтуха Simple Smile
Ние сме супер. Косара е едно сравнително спокойно бебче - наня си, хапва и само от време на време недоволства от моето неразбиране. Аз си имам теория за бебешките болежки. На нея много бързо и минават 'коликите' като се изака, затова понякога й 'помагам'. Вдигам й крачетата към коремчето и тя в повечето случаи си свършва работата.
Толкова ми е сладка като се събужда гладниче и примлясква със сухи устета и аха да заплаче, че си я целувам така настървено, на косъм да си я оближа Grinning

Последните два дни вдигнах температуркааа, 38,5. Моменталически извадих парацетамола. Някакво запушване  на едната гърда - така и не разбрах как стана... Назад като връщам лентата май, май Сузи една сутрин като подскачаше около главата ми в леглото и падна върху мен(все още ми е тромавиче) и от това ми е травмирала гърдата. По тоя повод да споделя, че има реалната опасност да се запуши каналче от подобно травмиране, което пък може да се случи и от простичкото спане по корем. Надявам се утре да отшумява вече.

Sunny_Girl  Неприятно преживяване... И Боян да я е бутнал така се е уплашил от това, което е последвало, че едва ли би го повторил.

Зелда Благодаря за поздрава. Хубава песен - за съответното настроение. Аз последните дни съм такава забързана мравка, че и малко тревожна за завършек... Тази вечер обаче гледах филмче: "NINE" - много вдъхновяващо. Винаги когато се вдъхновя по някакъв начин успявам да се успокоя (не смиря). Та - точно за днес е била предвидена песента Simple Smile

Лека нощ!

# 515
  • Sofia
Мименце, Съни, и двете сте преживели ужасни неща. Аз откакто четох как Алинка се е задавила и чак е спряла да диша и постоянно съм в ужас да не ни се случи. Много ме е страх от такива работи.  Rolling Eyes Добре че сте реагирали на време и както трябва.  Praynig

Съни, ужас направо. Колко малки са ни бебетата, а вече падат. Даже си мисля, че Али може и сама да се е катурнала. Нали гледам Елиза как ритка и аха да се обърне. И все си повтарям, че не трябва и за секунда да я оставям на повивалника сама или пък на спалнята, ама го правя. Е, вече няма да го правя. То трябва да се уплашим, та да внимаваме. Щом Али досега е добре и не е повръщала, видимо състоянието й е добро, значи няма проблеми. Неминуемо всяко бебе пада, ама много рано бее...   Wink
А за свекърва ти нямам думи... Как може зряла жена да се държи като дете... Не само че бих й направила забележка, ами даже бих й говорила сърдито, да се усети, че не е права и да се съобразява повече.

Деси, и София е на хомеопатия. Не че не боледува, напротив, всичко което мине покрай нея, си го хваща. Но поне отърваваме антибиотика, че ако на всяко боледуване пие АБ, щях да се гръмна направо...  #Cussing out

До понеделник ще си мисля какво ли не за акито на Изи, тогава ще излязат резултатите. Педито казва, че е нарушение на чревната флора според нея. Аз четох много и това което разбрах е, че или има някаква инфекция, или е алергична реакция към храна, която аз съм яла.  Sad

Хайде дано да ни е лека нощта на всички.  Hug

# 516
Честито на Звездичкова и Хубалена! Да са ви все така спокойни децата и да не бързат за никъде  Heart Eyes

Зелда ще се радвам да споделиш книжката с масажите.  Laughing На нас ни е рано са тях още, но и това време ще дойде.. Сигурна съм , че на всички ни би било интересно поне да я разгледаме  Peace
Така се набутах с това предложение  Mr. Green Снимах я, иначе, но сега трябва да я сглобя, че тя не била 15 -20 странички, както си мислех  Whistling

Ето, пише например, че ако детето се прибре от ДГ и ако ти каже "ти си глупава" - да не рагираш шумно, защото то само това чакало...просто да не му обръщаш внимание и по този начин да не го възнаградиш за тази реплика...и да му предложиш да се обиждате на зеленчуци. Идва си Елица и ми казва (ама същия ден!!!) - ти си глупава. Предложих й аз да се обиждаме на зеленчуци, посмяхме се малко с патладжани и зелки и после баща й се прибра. Споделих и на него и след 1-2 часа, тя му вика - ти си глупав. Той й казва - а ти си зелка. Ти си глупав! А ти - морков....е, тя отново повтори, че баща й е глупав, а в книгата нищо не пишеше за това  Laughing

Не съм Деси, ама ще дам едно "компетентно" мнение, а тя да поправя с червено Simple Smile Мисля, че като ти е казала, че си глупава, е искала да види как ще реагираш за да реши как да реагира и тя, да разбере какво е това глупав и да знае какво да направи на другия ден, когато някое дете й каже същото. Ти си реагирала адекватно, но реакцията на тате не я удовлетворява, защото това с обиждането на зеленчуци е реакцията на мама и сега иска да знае какво тате мисли по въпроса. Възможно е и да се ядоса, че говорите зад гърба й  Mr. Green (откъде накъде тате знае как се обиждаме с мама). Той може да направи много глупава физиономия, да се почеше по главата и да каже нещо като "Много ли си личи? Виж какви шапки имам на краката - и да си покаже чехлите. - Ти как разбра, че съм глупав? Обещай да не казваш на никой!..." - и да продължи в тоя дух няколко минути и да поддържа репутацията си на глупав с включвания от време на време, когато се сети.

ли пък друго - "отразяване" на състоянието - ВСИЧКИ пишат, че този метод е безотказен, Додсън, Гипенрейтер, Гинът, Франсоа Долто, Олга Ш...(каква беше) ...Пише, ако детето е ядосано за нещо, да "отразиш" състоянието му, да го разбереш и да му покажеш това...напр. Елица пищи, че някой се люлее на "нейната" люлка. Аз клякам до нея и спокойно започвам: "Ти си ядосана, защото Ади се люлее на твоята люлка. Ти не харесващ това. Ти искаш само ти да се люлееш на твоята люлка..." Така де, за 2-3 дни усвоих този метод, действаше 2-3 дни, но после само като започнех да приказвам нещо такова и Елица с ужас ме поглеждаше и започваше да пищи - не, не престани! Не говори...И ме гедаше някак си тъжно исъстрадателно, все едно мйка й полудява и тя се опитваше да ми помогне. Дори веднъж ме прегърна и ми каза: "Мамо, спокойно. спокойно мамо..."
Честно, не знам как не ти е вкарала един  Mr. Green Този "метод" е много техничарски, все едно детето е нещо, върху което ние изпробваме различни техники за възпитание. Много ме дразнят думите метод, режим, дисциплина, свикване, колики, гьозум (така и не разбрах джоджен ли е, девисил ли е). Детето е член на семейството, също като родителите си, а те не общуват чрез "методи" и "техники". Хубаво е детето да знае, че ти знаеш какво чувства, и назовавайки чувствата му ти му помагаш да развие способността си да се изразява чрез думи, когато има проблем, а не с плач. Добре е да "се отрази" състоянието на детето, но по начин, който показва, че уважаваш чувствата му и го разбираш. Нещо такова: Рабирам, че си ядосана, защото Ади се люлее на твоята люлка. Ще почакаме малко и когато стане ще бягаме много бързо за да стигнем първи до люлката, преди някое друго дете. Можеш ли да бягаш много бързо, виж колко, сега ще ти покажа - и бягате от люлката. Когато се освободи веднага казваш: Хайде на люлкатааа! - с радостен тон - за да разбере, че наистина й влизаш в положението - това ти го пиша така подробно, защото с Ники имам този проблем почти всеки път. Не ходи на градина и когато сме на площадката по обяд няма никой, така че наистина приема за свои всички люлки и пързалки  Crazy
Дано да не съм била много досадна  Embarassed

Хариела, надявам се, че това с акото ще мине до дни. Ники имаше такова като бебе за около 2 дни, не помня кой ми каза тогава, че било настинка. Дано и вашето не е нищо сериозно.

Ия, cvm - надявам се и при вас нещата да не се усложнят и да се оправяте бързо  Hug

Съни, много ме е срам да си призная, обаче Стела вече падна. Аз заспивам докато кърмя през нощта и не знам как съм я изтървала тогава, откакто родих спя много леко и на всяко нейно помръдване се будя, но тогава съм заспала явно много дълбоко и съм била съвсем в края на леглото. Намерих я по очи и сега като се сетя ми се свива сърцето и ми се реве. Надявам се, че няма да има последствия. А за свекървата - направо ми даваш сили с тая твоя реакция, че моята е супер зле и на следващата среща, след като бебето е вече толкова голямо, тя ще иска да му се порадва, а се радва като целува, а целува като захапва устните на детето, т.е. направо си навира езика вътре, от което яко ми се драйфа. Мъжът ми има за цел да пази бебето, но тя не го отразява много. И сега ще попитам - вие давате ли на бабите да целуват децата и ако не как точно им забранявате?

Много дълго и отегчително стана, забравих на кого още щях да пиша.

Нуриии, къде ти е оправданието за тези 35 страници?! А? А? Ааааа?!? То явно не се казва Косара, което е страхотно, тъкмо щях да си предлагам услугите на бавачка, че да се разпишеш. И нашите "колики" са такива. И по същия начин минават. Днес съм изяла 4 (четири) чинии боб  Embarassed Вече съм убедена, че коликите са измислица  Thinking

# 517
Ох, Хариелко, дано не излезе нищо сериозно това със слузта. Може би си е алергична реакция, едва ли ще разберете към какво - важното е бързо да се оправи!!! Мименце - и ти си се уплашила с Габка! И аз се страхувам да не се задавят бебоците, че са едни такива малки и супер безпомощни! Съни - ами тя твоята госпожица си е вече голяма бе, мила, може и да се придвижва чрез бебеобразни движения, нали знаеш как се гърчосват и мърдат! Зелда - гюзум  Peace значи джоджен...аз пък тази дума много я използвам и ми се чудят тук, в Сф : ) Мерси за твоят поглед върху нещата...това с: "Ето я люлкатааааааа" го спрях преди време, защото когато АЗ кажа нещо и когато то е ПОЗВОЛЕНО, не е много сладко...отговаря ми се: "След малко, мамо. Аз ще ти кажа кога...".
Нурииии -  Hug
Нищо интересно от мен...имам си дертове и не съм на подходящата вълна!!! Целууувки!

# 518
ммашева, благодаря ти за отговора и за поканата на ЛЛЛ срещите.
Аз успявам следобед да дремна около час с Ники. Иначе към 18-19 часа я къпя и тогава започват тези "номера" за които обясних. Иначе след като се нахрани (последно) към 20-21 часа обикновено се буди чак към 1-2 през нощта и после на около три часа яде. Сумарно за деня ни се събират 8-9 хранения.

Вчера бяхме на консултация и Ники е порастнала с 2,5 см и 700 гр от изписването (500 гр. от рождението) Това си е добро наддаване и се надявам тези проблеми с нея да се отдадат на коликите. А и баткото си е в къщи и ме ядосва Simple Smile

# 519
Hariela, явно при теб положението е доста тежко. На мен най-много ми тежеше недоспиването. Сега с чая на Хумана е по-добре - поспивам си по 7 часа на денонощие, макар и с прекъсване. Само че се появи друг проблем - бебчо се запече и подозирам, че е от чая понеже няма от какво друго да е. Сега го спирам и се чудя дали това значи край на спането!?  Cry
А за слузта в акото можеш да погледнеш следната статия (там пише какво трябва да е акото на бебето, по колко да ака и кои симптоми са обезпокоителни; специално за слузта пише, че бебето може много да се лигави и от това да е тази слуз, но ако продължава няколко дена, да звъннеш за всеки случай на педиатъра, че можело да значи алергия или друг проблем).
http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html

Леле Съни, много неприятно преживяване си имала. Какво ти неприятно - направо ужасно. Тия бебета все трябва да се гледат да не паднат отнякъде, а след време и да не погълнат нещо опасно. При нас както и препаратите са по земята, че и контактите, трябва много да внимавам след време и всичко да обезопася и прибера, че  е страшна работа. Да не се случва!  Praynig
При мен майка ми беше болна точно когато бебчо се роди и искаше да остане, но набързо я отрязах - тамън имах и подходящо оправдание, но все пак да отрежеш майка си е по-лесно, отколкото да отрежеш свекървата.  Mr. Green
Иначе за прекатурването - като сложа моя бебок на постелката за повиване и почва да мята крачета и ръчички - ако не съм до него, може да се прекатури. А в леглото си като спи и понякога се събужда и почва да шава и да рита, та чак се премества в перпендикулярна позиция. Как го прави това - за мен е загадка. При положение, че има и ограничители от двете страни.  newsm78

# 520
  • Пловдив
Добро утро в този мрачен ден  Hug
За мен обаче е толкова прекрасен  Heart Eyes Днес моето слънчице Благовест става на 1 месец  Heart Eyes Как минава само времето...  Rolling Eyes
Днес ще се гушкаме в леглото и мама ще гледа сериали  Blush
Хубв ден ви желая  Hug

П.с. Исках да ви почерпя виртуално,ама нещо не се справих   Blush

# 521
Добро утро!!!

Съни,голям кошмар сте изживяли.Дано не се повтаря.Ама и ние сме едни и аз понякога го оставям на попивалника само за секунда, но така стават белите ooooh!

Seengirl,честита ви месечинка!!!

И на мен днес ми е много хубав ден.След малко тръгваме за Търговище на гости на нашите.Това ще ни е първото по-дълго пътуване, досега сме ходили само до Варна.Багажите са готови, сомо трябва да се събуди да папа и отлитаме Laughing

Честит имен ден на всички празнуващи днес  ura

# 522

Здравейте момичета ,
 Съни преживяното е ужасно , но дано не се повтаря  Hug

Нариела   Praynig дона всичко де е наред и да няма кофти резултати  Hug

Зелда твоята философия ми хареса  Wink

И сега дойде ред да се оплача при нас май ще се окаже че имаме Рефлуск , въпреки Фризовома Дарина пак започна да повръща обадих се вчера на педи и сега трябва да следя колко изяжда колко повръща и другата седмица ще е водя на специалист  ooooh! не стига това с окото ми сега и това повръщане след всяко ядене ми идва в повече  smile3518

# 523
Привет!
Днес пак сме като вчера-Юлия нервничи и не спинка от 8.30 сутринта. тогава я накърмих, без да я тегля и в 10 бе отново огладняла. този път реших да видя колко ще изяде-60 гр. като цяло от вчера със всяко кърмене поема все по-малко и по-малко. само през ноща здраво хапва и спи по 3 часа между храненията. В 10.30 бе отново гладна и хапна около 50мл. АМ. сега отново нервничи; не иска да яде, дупето е сменено (беше се изакала), стаята е проветрена, облечена е подхдящо,сложила съм я до мен на спалнята и сега чакам поне да е по-спокойна,ако няма да спи. от цялото дундуркане вчера съм като разглобена-всичко започна снощи със зверски болки в краката. направих си масаж. болките,обаче тръгнаха по гърба, кръста, ръцете и стигнаха до врата и основата на главата. в 12ч. снощи пих от на Лили Нурофена (нямам парацетамол), в 3ч. през нощта вече плачех от болки-намерих Невралгин и го пих след кърмене. сутринта към 6ч. пак пих Нурофен. след кърменето в 8.со пак си правих масаж с масажора. сега май съм по-добре-болят ме основно краката и врата. успях да закуся-напоследък карам от закуска до вечеря, обяда го пропускам; гризвам някоя солета,ако има. нещо май се скапвам-успявам да си поошетам,да си измия зъбите и да се среша, но все натъгъдък става. Ей натова аз му казвам колики! а бебето е вече 5 кила. и аз не съм слабичка,но ми идва на нагорно Tired Лили пак отиде сополива на градина. съпругът ми ще я вземе на обяд и ще я прибере. ще ходи да връща кантарът на лекарката и ще го помоля да заведе и Лили да я преслушат. после ми е обещал,че ще остане вкъщи......
знам,че не ми е болка за умиране,но като нищо ще залитна в умората и ще ме залее депресията-така стана първият път. мисля да не се втелявам с кърменето-ако трябва ще цедя и ще давам със шише или ще давам АМ,но поне да знам,че Юлия не реве от глад-един дерт по-малко Confused
а как ми е скучно по парковете, а как ми се ходи на работа-не е за вярване ooooh!
Дано утре ме боли по-малко тялото, пък и всички ще сме си вкъщи заедно, че да ми просветне Praynig

SEENGIRL, честита ви месечинка! много здраве и спокойствие пожелавам както за бебето, така и за теб Hug

ZELDA, и аз мразя думите: метод, трябва,подход и режим. на психологията това и е хубавото-няма конкретни правила и принципи и за таква балалайка като мен си е точната професия Mr. Green гадното е,че хората очакват от теб отговори, методи, принципи и всичко да ти е ясно. като бях в интензивното след секциото и тръгнаха да ни раздвижват, на мен ми потекоха сълзите от безсилие, болка и от усещането,че кръвта ми изтича между краката. акушерката ми каза нещо от рода на това,че трябва да се стегна,понеже нали съм психолог и как тъй ще плача сега Crazy

# 524
Здравейте, момичета!

Съни напълно те разбирам какво си изживяла. Аз не съм спряла да плача от сутринта и реших да споделя какви ги свърших че да ми олекне. Ние нали сме на АМ и нямах чисти шишета и трябваше да ги стерилизирам, но тъй като Ники плачеше реших да го взема с мене в кухнята заедно с кошчето и отидохме ние в кухнята свърших си работата но навръщане как успях да наклоня кошчето и бебето падна по лице на земята веднага изпищя и аз с него звъннах на баща му да се прибира да го водим на доктор и слава богу че нищо му няма казаха само да го наблюдавам да не повръща. Направо сърцето ми спря и все още немога да спра да плача как може да съм толкова смотана незнам............
Сега спи и аз неспирам да го гледам. Ох боже не пожелавам на никого да се случва подобно нещо а и вината която изпитвам е неописуема

Честита месечинка на Благовест!

Щях да пиша още ама вече ми се премрежва поглета така че после пак!

Общи условия

Активация на акаунт