Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 296
  • 721
  •   1
Отговори
# 540
Radostina, много ми стана мъчно, защото на всеки може да се случи, а е толкова болезнено Sad
Аз много се плаша като се задави, онзи ден плаках след това, и не и давах вода цял ден. Много страшно дори мисълта, че може нещо да им се случи  Cry Cry Cry.
Бебка май се влияе от времето, вчера беше мрачно и тя беше кисела, имаше колики, от обяд до 21ч, най-много да се е унасяла 30мин. Вечерта спа по 4ч, и днес е спокойна, излизахме два пъти за по минутка, да поеме въздух, но е студено, въпреки слънцето и духа вятър.
ЗА коликите и давам Инфакол и чай на Хипп, не знам ако взема анасон от аптеката или копът и и варя, дали няма да има по-добър ефект?
Знаете ли дали може да се смесва кърма, изцедена от различен ден, като се дава на бебето. Защото съм цедила, по малко, а тя като расте ще има нужда от по-голямо количество.
Някой ял ли е лук, за увеличаване на кърмата?И под каква форма?
Как мерите температурата на бебето?

# 541
Мела-Честита рожденничка! Да ти е жива и здрава и да има едно безгрижно детство!!!

Силса-гледам, че си от София. В кой квартал живееш. Хрумна ми идеята, че ще е хубаво да запознаем адашките, как ти се струва? Ако искаш ми пиши на лични.

А ще се радвам да се видим и с другите мами от София и с бебчетата. Обаче времето сега е кофти, дан осе оправи бързо, че хич не ми харесва.

# 542
Ехооо, здравйте момичета  Grinning Познайте кой се прибра днес вкъщи с малкия Калоянчо  Grinning
И двамата сме добре, кака е много щастлива и само пърха около него, даже като ревна той и тя милата се разплака какво му било на бебето. Та се наложи да обясняваме за пореден път, че бебчетата плачкат и да не се притеснява. Сега остава да подредим и въпоса с кърменето  Grinning
Като се поокопитим в следващите дни ще гледам да кача снимки в албумчето и да попрочета каквото мога от последните дни. Чао от нас за сега  Hug

# 543
  • Варна
Здравейте момичета Hug БЛАГОДАРЯ Ви за пожеланията!!!!! Hug Hug Hug
Страхотно е да си си вкъщи и най-вече с малката ни принцеса!!!
Много искам да ви прочета, но за сега ми е малко трудно. Надявам се скоро и аз като вас да вляза в ритъм и да се включа..Липсвахте ми..тези 3 дни+1 нощ в болницата ми се видяха цяла вечност.. #Crazy Сега съм толкова щастлива в нашия суийт хоум Simple Smile
Още веднъж прегръдки и целувки на всички Hug Hug Hug
Звездичкова честит ти малък мъж!!!Да ти е жив и здрав, щастливо детство и да радва теб и цялото ви семейство!

# 544
Здравейте отново!
Честити месечинки на всички  newsm38

Звездичкова добре дошла в къщи. Като гледам разликата между двете ни деца е еднаква, сега започва купонът Simple Smile

Деси, много съжалявам,че Юлка също са хванали "лудите" Simple Smile явно им е период. А дано Лили да се оправи и в понеделник да е на детска.

Аз днес оставих Гого в къщи, защото от две седмици не мога да му оправя една кашлица и днес вече не кашля толкова много и се надявам, че му се вижда края.
А днес циркът при нас беше пълен Simple Smile направих първи опит да пазарувам с двете деца сама - натоварих Ники в кошницата, на колата и айде в Кауфланд Simple Smile Нашия тати го няма от 3 дена и като гледам и уикенда ще сме сами, та рискувах да умрем от глад Simple Smile а и го минахме за разходка. За мой късмет и двете деца се държаха мъжки Simple Smile

# 545
Звездичкова , Хубалена добре дошли вкъщи    bouquet  bouquet
Аз тъкмо се похвалих , че Дари не е повръщала днес и хоп напълни гушата  Weary
Леле Маги много е кофти като си сама , аз едва чакам да стане 19ч. и мъжа де се прибере от работа ако трябва да остана един ден сама няма да го преживея  Crazy така съм свикнала да ми помага

За среща на Софийските мама и аз съм навита само малко да се пооправи времето  Hug

# 546
...
Леле Маги много е кофти като си сама , аз едва чакам да стане 19ч. и мъжа де се прибере от работа ако трябва да остана един ден сама няма да го преживея  Crazy така съм свикнала да ми помага
...

Ами какво да се прави, пусти му финанси Simple Smile За сега се справям, в краен случай ще звъня на мама Simple Smile

# 547
Така, такааа-вчера явно всички бебета са били нещо извън релси-ако за бебетата изобщо има релси, де Thinking Ние днес сме по-добре:аз, Юлия и Лили, ама не бързам да се радвам,след това,което ми разказа съпругът ми. Та, отива той да вземе Лили на обед и заварва следната картинка: едно дете се превило на две, едва си стои на краката и повръща-това в нашата група. Междувременно медицинската сестра, нарамила Панадола и снове по групите, а нашата учителка в шаш и рекла направио да звъни на родителите и да си прибират болните деца. Ако до утре не цъфнем,значи ще вържем положението Praynig
Атопичният дерматит, хич не  е шега работа,понеже влече след себе си една камара алергии. На Лили излизаха червени петна, като обриви, по лицето, дупето, гънките на крачетата и ръчичките. Тя е захранена много късно и тези прояви се провокираха ту от храна (домати,например), ту сякаш от нищото. оправихме се съвсем случайно с една дистрибуторска козметика с Алое-не помня как се казваше, сестра ми я има вкъщи Peace
Физиологичният рефлукс-пак мене питайте,понеже до детски хирург стигнахме заради него ooooh! Лили повръщаше по много и на фонтан. всички се надявахме като я захраним и и се сгъсри стомашното съдържимо, да спре да повръща така, но тя пък не искаше да се захранва-на кърма си вирееше Crazy Crazy като беше на 6 месеца ходихме на детски хирург в Пловдив, понеже имахме хемангиом на главата и тукашните светила искаха да го оперират. размина ни се операцията, но между другото и за рефлукса питахме. обясниха ни, че това се дължи там на някаква клапа между хранопровода и стомаха,която не работела както трябва и ни казаха,че ако продължим така до 8-ми месец,ще ни приемат в болница и с някаква сонда там щели да обследват храносмилателната система на дететео ooooh! за щастие и това ни се размина. А това,че бебоците връщат по малко храна, се дължало на уригването-така ни обясниха сега в неонатологията на АГ-Русе, по повод на повръщанките на Юлия. щом било малко количество, не се брои за повръщане,а за оригване Peace

За колики-нашата лекарка (тя не е педиатър,но много чете), ни каза да сварим чай от семена на копър,ама домашен копър с домашни семена. В Пловдив пък имало някакъв лекар, на около 80 години,който индивидуално приготвял някакви тайни капки за колики и имали голям ефект-това, след като прегледа бебето. Ние сме решили да се темерутим засега и ще го караме натурално-без капки, без чай и без нищо Mr. Green

# 548
  • Sofia
Много ви благодаря, момичета, за подкрепата.  Hug

Ние днес, въпреки студа, излязхохме за час и половина и даже успях да купя две страхотни шапки на принцесите.  Grinning

Добре дошли у дома на Хубелена и Звездичкова!  Hug  Hug

Честити месечинки на всички бебчета днес!   bouquet  Hug  Heart Eyes

Мела, жива и здрава да ти е рожденичката Жаклин! Много да се гордеете с красотата и умнотата  й!  newsm59

Деси, абе ти какво се вталясваш с този кантар?? Я си кърми детето, когато и колкото иска и хич не я мери след всяко кърмене. Това може да те побърка.

Радостина,   Hug Неминуемо ще се обвиняваме в такива ситуации, но се случва...

Ахилеа, благодаря ти. Аз точно тази статия прочетох и още доста други.

Зелда, нито майка ми, нито свекърва ми се опитват да целуват бебето. Просто знаят че това е бебе, а бебетата не се целуват от никой друг, освен от майките им. Е, при нас и татето си я целува, не мога да му забраня, ама все го оглеждам дали е гладко избръснат, което много често не е така.

Ох, като гледам започнаха се бебешките проблеми - повръщания, акита, кърмачески стачки, падания, секрети от очичките и т.н, и т.н. Дано всичките ни проблеми са преходни и бързо отшумяващи!  Praynig

# 549
Здравейте на всички и от мен , най-накрая намерих време да вляза тук Simple Smile
Мойта бебка е спокойна през повечето време спи , само вечер след 20:00ч. става нервна и плаче неудържимо и предполагам , че са коликите . Единствено много ми е мъчно , че не иска да яде Sad , какво ли не правя и отказва . Педиатърката каза , че на гърда трябва да се храни 20 мин. , а тя се храни от 5 до 10 мин. Sad . Бях на антибиотик и една седмица не я кърмих и беше на АМ и изцокваше 30 мл. в най-добрия случай 80 , а трябва да яде по 130 мл. И най-страното е , че си спи все едно си е наядена . На първата консултация беше качила 800 грама , уж било нормално каза педиатърката . Моля ви ако някой има идея как да я накарам да яде повече да сподели .

# 550
Деси за рефлукса си права по принцип бебетата се раждат с недоразвита клапа на стомаха , и когато не се затваря добре те повръщат при повечето повръщащи отшумява да третия месец най много да годинка , проблема обаче е много сериозен детето на моя приятелка е с рефлекс и то доста сериозен от нея знам доста неща вкл. и това със сондата само че тя е отказала да се прави според нея Дари няма рефлукс, а просто си повръща, което било нормално  ама аз нали съм паника все едно сега гледам първо дете и за всичко се притеснявам

# 551
  • варна
 elektra872009 и аз бях споделила че моето бебе не яде много .Дане би Никол  да не и харесва млякото??
И аз така се тревожа като теб ,но все ме оспокояват ,че щом спи ,и е спокойна няма за какво да се тревожа ,просто се засища с по малко.Ти кърмиш ли ,или сте само на АМ.

# 552
mimenceto123 първо само се кърмихме , но бях на антибиотик и и давах АМ , сега нещо кърмата ми намаля и сме на смесено хранене. И аз се чудех да не и харесва АМ мляко , но тя и на гърда не искаше да яде много и правеше същите неща . АМ ми е Аптамил , нали го дават най-близко до майчината кърма и си мисля , че би трябвало да и харесва.И мен ме успокояват като теб . Дано да почнат бебетата ни да ядът повече . ?А ти как я храниш на кърма ли сте или на АМ ?

# 553
  • варна
И ние сме на смесено.Бяхеме с НАН сензитив ,но сега ще минаваме на Прима АР заради запек Peace

# 554
  • Пловдив
 Да драсна и аз няколко реда, докато бебчо спи

Явно вчера е бил кофти ден за всички бебчета и Борислав плака почти цял ден, направо по едно време вече се чудех какво да правя ooooh! пръцка, сива се,почервенява. Добре,че след банята се укроти и като го нахраних заспа.Днес е спокоен общо взето

Сийн, честита месечинка на Благовест  Hug Да слушка и да папка много  Hug

Честито и на другите бебчета, които днес стават на един месец

Много неприятно това със задавянето.Борислав се беше задавил няколко часа след раждането.Тъкмо ми го бях донесли,като посиня това бебе, изкара ми акъла.Добре,че тъкмо при мен  влизаше една акушерка и го раздруса и се оправи,ама аз така се изплаших

За повръщането след хранене и при нас често се случва,потича му малко мляко от устичката

Звездичкова, Хубелена добре дошли вкъщи.От дома по-хубаво няма

Лека вечер ви желая.Ставам,че моя малък мъж ревна и май е гладен Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт