Съвети за Бизнес 16

• 62 399
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
И аз щях това да пиша, Минзухар.
Момичетата, които се съгласяват да работят така или са прекалено млади, или без никакъв опит. Интересно ми е това ли им е интервюто за работа, или минават все пак някакъв предварителен разговор, в който им се казва, че ще поработят 1 ден за без пари.
И какъв е критерият по който се преценява, че даден човек става за продавач!?

# 136
е, да, така е, ама аз не се отказвам, продължавам да търся моите диамантчета

Имаме ли друг избор?  Grinning  bouquet
Всъщност писането за проблемите с персонала ме прави някак по-уверена, защото понякога се питам дали аз не съм прекалено взискателна?

Последна редакция: нд, 20 ное 2011, 15:18 от lady_Blu

# 137
Ихаааа, еваларката, Пукич. Начи всеки ден ти бачкат безплатно по няколко девойки, които се скъсват, за да се докажат, а ти на следващия ден просто викаш следващата ентусиастка?  Бяха ми казвали, че много работодатели чрез интервюта за работа си ползват безплатна работна ръка, но все отказвах да го повярвам.  ooooh! ooooh! ooooh!

Пишеш като човек, получавал само заплата. Я се запитай: "Защо тя рискува всеки ден, да я скъсат от актове, за едната продавачка?  Дали "спестеното от заплати" си струва риска от четирицифрен акт?"  newsm78

# 138
Въпросът кой и защо докара работодателите до това положение е друг.
А Пуканката най-вероятно си е направила сметката дали си струва или не. Иначе каква бизнесдама би била, хеле пък успешна.

# 139

[/quote]
Я се запитай: "Защо тя рискува всеки ден, да я скъсат от актове, за едната продавачка?  Дали "спестеното от заплати" си струва риска от четирицифрен акт?" 
[/quote]
Все пак не ходят всеки ден на проверки и често се знае, че са тръгнали проверки, така че не рискува всеки ден.

# 140
  • Варна
Момент. Аз давам много добри заплати на служителите си и в никакъв случай не използвам безплатно някой да ми работи. Ако работеше, щях да го оставя на работа. Първо подбирам от джобса тези които по CV  имат опит като продавачки. След това им се обаждам и още по телефона им казвам че на следващия ден ще има тестов ден с 10 момичета, от които ще останат само две най-подходящи. Предупреждавам ги че трябва да дадат най-доброто от себе си за да останат на работа. Те всички с пълното съзнание че са на тест, идват и започват. Това не може да се нарече работен ден, защото първия ден те още не знаят какво да правят и в повечето случаи се мотаят. До касов апарат не ги допускам. До обяд обикновенно наблюдавам коя как се държи с клиентите, сеща ли се да вдигне паднала дреха или я прескача и прави че не я вижда. Така до обяд половината ги махам. Остават най-добрите, но винаги някой се издънва до вечерта. Така остават две, които пускам на договор. И да, по-добре да рискувам вместо да наемам всеки ден непознати по договор, и на следващия ден да видя че не може да брои пари или други проблеми.
Колкото и да си плюете тука, не може да ме убедите че сте света вода и че си пускате трудовите договори ей така ,като видите продавачката още първия час.

Освен това аз съм си намерила успешния начин за подбор на персонал, и затова бизнеса ми върви. Друго не ме интересува. Някой по-горе писа че е учуден какви кандидати има за работа и че поколението е такова. Ми така си е. Съжалявам че ще го кажа, но 90 % от кандидатките за продавачки са толкова тъпи че няма накъде повече. И за съжаление нищо не може да ги стимулира да работят.

И не рискувам всеки ден. Слава богу, подобни ситуации имам само като отварям нов магазин. Не обичам да сменям персонал и мразя тези тестове, но пък това е единствения начин за сега да имам добри продавачки.

# 141
  • най-шареното място
Това не може ли да се узакони със стаж? Доброволно безплатно набиране на опит и умения?
Не коментираха ли някакви такива нововъведения преди време?

# 142
  • Варна
Това не може ли да се узакони със стаж? Доброволно безплатно набиране на опит и умения?
Не коментираха ли някакви такива нововъведения преди време?

Не съм чувала.

# 143
Пуканка, погледнах полицата си, че нещо ме усъмни и се поразрових в писаното с едър и дребен шрифт. Внимавай със застраховките и застрахователите, че има следната клауза при общата гражданска

Непокрити рискове

''Нараняване на което и да е лице, намиращо се в договорни отношения за работа или обучение със Застрахования, като Нараняването произтича от изпълнението на такива договорни отношения;''

# 144
  • Варна
Пуканка, погледнах полицата си, че нещо ме усъмни и се поразрових в писаното с едър и дребен шрифт. Внимавай със застраховките и застрахователите, че има следната клауза при общата гражданска

Непокрити рискове

''Нараняване на което и да е лице, намиращо се в договорни отношения за работа или обучение със Застрахования, като Нараняването произтича от изпълнението на такива договорни отношения;''

Ахахахха.Кви са гадни..........
А какво покрива всъщност подобна застраховка. Ако има много за писане, недей. Но мерси че ми каза, защото рядко им чета всичко.Значи отпада и ОГО.
За застраховка трудова злополука ми казаха че тя си е за работника и той ще си вземе парите, но мене като работодател това не ме спасява.

# 145
ОГО и Отговорност на работодателя върши работа само когато се стигне до съд... Ако служителят ти тръгне да те съди, тогава застрахователя се намесва и покрива разноски. Това е по мой спомен... Но може и да греша.

Застраховката не е ОГО, а ОГО и Отговорност на работодаля  - второто е допълние към първото
ОГО в чистия си вид, без допълнението, наистина не поема риска със служителите

# 146
Ихаааа, еваларката, Пукич. Начи всеки ден ти бачкат безплатно по няколко девойки, които се скъсват, за да се докажат, а ти на следващия ден просто викаш следващата ентусиастка?  Бяха ми казвали, че много работодатели чрез интервюта за работа си ползват безплатна работна ръка, но все отказвах да го повярвам.  ooooh! ooooh! ooooh!

Стига бе, Минзухарче, как трябва да процедираме - четем СV-то, виждаме девойката и ако има вид - хайде на трудов договор! Laughing Нали трябва за няколко часа, дето се вика, да я видиш в действие - става ли, не става ли. Аз моите сервитьорки, ако не ги видя с таблата и как се държат пред клиентите, какво да им гледам? Добре, че не съм мъж, че веднага имам готов отговор!  Mr. Green

# 147
Само за да ви държа нащрек, иде Коледа, хазната, казват, е празна...
Ето какво казва една наша съфорумка, в една друга тема:
"О, да! Духът на Инспекцията по труда броди из търговските обекти на Варна през последните дни. Чудят се с какво да се заядат в буквалния смисъл на думата. Пригответе си ревизионните тетрадки, регистрациите, трудовите договори, ведомостите за заплати, договорите със СМТ, замерете контактите, дръжте пожарогасителите в готовност...и се молете да ви подминат, че глобите им режат от кръста. А хазната е все така празна...''

# 148
По повод отсяването на стотиците кандидатки. Според мен никой не трябва да злоупотребява с безработните, търсещи работа. Просто добавете още няколко реда към обявата за работа в джобса. На мен понякога 2 думи са ми достатъчни, за да усетя силно претенциозния работодател. Няма смисъл да губите нито своето време, нито това на другите хора. Едната може да напише нещо от рода на търся млади и много ентусиазирани хора, с които много да си допаднем.. Другата да напише, че се предполага няколко часова безвъзмездна работа по време на "отсяването". Пак може да има кандидати и с тях да сте на една вълна.  Wink

# 149
Палмичка, без да се обиждаш, но явно не се занимаваш с подбор на хора
Аз може да не съм междуроден специалист, но съм минала някое друго обучение и смея да твърдя, че знам как се структурира обява
това примерно е последната ми
http://www.jobs.bg/f1288107

нека ти кажа малко обезкуражаваща статистика
 * един и същи човек /около 10 човека и повече/ кандиствали на обява за чистачка, аниматор и декоратор в един същи ден на една и съща фирма. не могат да обяснят как се считат за подходящи и за трите като личностните качества са коренно различни най.малкото
* редовно за тези длъжности кандидастват шлосери, сотаджии и тн т
* 30% от хората въобще не идват на интервютата
* 50% от хората кандидастват на 10 обяви дневно
* 70% от хората не могат да се сетят откъде се обаждаш като се предствиш
*80% идват абсолютно неподготвени на интервютата
мога да продължавам много, но статистиката е отчайваща

Последна редакция: нд, 20 ное 2011, 23:14 от Ерин Брокович

Общи условия

Активация на акаунт