АВГУСТ 2009 -тема 30

• 50 005
  • 663
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро момичета!
Много ми е хубаво да ви чета,радвам се,че темичката се раздвижи и "позагубилите" се завърнаха Simple Smile
Ние сме добре,Мити е на ясла.Ходи с голям кеф и е много доволен и усмихнат когато го взема.Първата му работа когато го взема от градинка е да ме пита дали имам бонбони Crazy,незнам вие как сте ,но той все иска нещо и така и казва"икам ено нещо",пък ти си избирай или бонбони или шок. яйце. LaughingПритеснителното е,че от една седмица(миналата и тази продължава)взе да се напишква на градината докато спи,уж преди лягане пишкат,а пак се напишква докато спи newsm78.Все ми говори,че го е страх от ТВ-то и ,че баткото го бие(а по принцип той се бие и не би се оставил),та мисля,че нещо е изплашен и затова има фалове в градината.Дано скоро да мине  Praynig
Честит племенник на Янчето ylinfant и съжалявам за загубата ви Flowers Rose Flowers Rose
Славена,Честит рожден ден на патерички  bouquetкак си изкара на празника,я разкажи?
Дани ,Нико не е ли на градина?Нещо съм изтървала newsm78
Всички болни да оздравяват,че празници идват трябва да сме усмихнати и здрави Hug
Лек ден от мен  bouquet

# 121
Добро утро!
Вчера беше прекрасен ден!Всичките мили на сърцето ми хора се сетиха за мен и ми честитиха.Някои чак ме просълзиха!:)
Гале, ние решихме да празнуваме в събота на село, че през седмицата всеки е уморен и бърза да се наспи за работа.Ще празнуваме с близките роднини. newsm44 newsm68

Валче няма да е на ясла и тази седмица.Трябва в четвъртък или петък да му пускам пак чревен секрет и ако е отрицателен тогава ще ходи.Дано да няма повече болести! Praynig Praynig Praynig
Скайпетя, абсолютно по същия начин бяхме и ние.Задна хрема, кашлица, после разтройство и повръщане... ooooh! За твое спокойствие пусни му един чревен секрет.Дано да е чист!

Гале, и Валето търси бобо като го вземам от ясла.Ама той защото така го научих.Като го оставях му казах,че мама ще отиде да купи бобо и ще дойде да го вземе.И той знаеше,че ще му донеса.А лекарствата свикна да ги пие и после да му давам желирани мечета (не съм фенка на точно тия бонбони, ама целта оправдава средствата). Peace

Почти 10 часа е ,а малкия още спи...Цяла нощ се мята и сънува кошмари, приплаква и сега м ие жал да го събудя...А после пак късно ще заспи.

Лек ден на всички! Hug

# 122
Привет мами!   bouquet
Честит имен ден на мама Александра!! Да й е живо и здраво името! Много здраве и късмет!   bouquet  Hug
Почерпете за здравето и на моите двама именници - тате и щерка.  Joy

А ето ни и нас към днешна дата  Joy

# 123
  • Кърджали
MHristova, да са ти живи и здрави именниците! Все по хубави поводи да се чува името им.
Аз нямам навика да празнувам именния си ден, де да знам, доста късно разбрах че имам имен ден и  не ми идва от вътре да го празнувам.Ама пък поздрави никога не отказвам  Laughing
Аз съм леко понастинала. То пак съм по - добре, миналия ден нямах сили да гледам, от вчера ми остана само подсмърчащия нос. Добре, че не успях да заразя Кати....

# 124
  • На плажа
Честит имен ден на Алекс и от мен,жива и здрава да си,много щастлива и да си намериш скоро работа,че и по специалността ти да е!!!

Рибке не е на градина все още,макар,че той си иска да си ходи,но сигурно защото не знае как ще е там....без мама и тати Mr. Green Най-вероятно на пролет ще го пусна.

Я да попитам,какви подаръци ще купувате за децата за нова година?

# 125
Здравейте мам4ета  Hug
Малко да отдъхна и дано ме оставят малките бандити да ви напиша 2 реда  Mr. Green
Дани - днес си мислех, 4е ще го пускам ве4е на детска градина, толкова ми изглеждаха завяхнали пъп4иците, 4е не мислех, 4е ще има проблем, но....сутринта се събуди с нова пъп4ица на бради4ката (която реално може да не е такава, но за всеки слу4ай), както и с кихавици от снощи и едни зелени сополи...  ooooh! Как е възможно, като само в4ера е излзиал и то за малко, вярно студ, но пък без вятър, нямам идея, та вкъщи и тази седмица, без градина  Naughty Като цяло Т не е вдигал, за което много се радвам, но пък голям сърбел беше първите 2 дена, докато хем той посвикне с идеята, хем и аз да се мобилизирам и да намеря правилните крем4ета и сироп4ета. Давах един, който е за хранителни алергии, насекоми и т.н., но върши работа и за шарка. Доста ни помогна. Пъп4ици излизаха 2-3 дена и после запо4наха да завяхват. О4акваме баткото да се нашари и той и съвсем да се луднем  hahaha  Joy А за лудницата в нас - свикнахме ве4е  Mr. Green КАкто и децата едно с  друго, 4е то това беше основният проблем. Само се караха, разминават им се режимите на сън и водене на у4илище и градина и се бях скапала да ти4ам по зада4и и по деца, но... ве4е свикнахме с ангажиментите и не се припираме толкова.
Ох, дърпа ме Макс, доскоро  Hug

# 126
Честито и от мен на патерица, Александра! Името ти е страхотно, дано само добро да ти носи!
Леле, като чета напоследък и си мисля, преди си обсъждахме основно някакви неща от сорта - кой колко спал, колко ял, какво акал... А сега се вихрят едни сополи, кашлици, пъпки... ooooh! Ама така е при всички явно.
Мимче от вчера нещо се прокашля, само няколко пъти беше, тази сутрин също. Едва я дочаках да се прибере от градина и да й сложа компрес с белтък и пудра захар, че предния път като й го правих ми се стори, че й подейства добре. Откакто се е събудила след обяд не се обаждала, сега за нощния сън пак направих компрес, да видим дали ще е успешна мисията...
Лиде, ама у вас е весело, а?  Laughing Дано му мине бързичко на Макси, аз я карах шарката на 25 години, та ми е пресен спомена и им съчувствам на децата.
Дани, и аз разглеждам подаръчета напоследък. Вариант 1 ни е интерактивно куче или коте /за заместител на живото, дето го иска  Wink/, освен това ми допадат и кухня и едно нещо като чин и масата е с такава форма, че да се сглобява конструктор отгоре, с много конструкторни части. Между другото, ако има собственици на кухни, да споделят играят ли децата с тях.  А вашите дребосъчета впечатлени ли са от идващата Коледа. Мими миналата година хич не отрази случващото се, но сега е друга работа. Радва се на коледните украси по магазините, говори как ще дойде дядо Коледа /даже и насън/, писмо му писахме с искане за голям и хубав подарък и тя го разкраси после със син флумастер докато почти заличи текста... Абе радост голяма е.
Рибката, това "икам ено нещо" много сладичко.  Heart Eyes Мими пък ме обработва "искам на гъзимчето /магазинчето/ да купим нещо на детето"  Rolling Eyes

# 127
  • Кърджали

Днес мойта Кати има имен ден. Да почерпя по този повод! Да ни е жива и здрава.
И благодаря за поздравите за моят имен ден! Сърдечно, сърдечно благодаря!
Днес Кати ще ходи за първи път в живота си на куклен театър. Да видим дали ще и е интересно. Първоначално ясленчетата не бяха предвидени за театъра, ама аз настоях че искам и Кати да отиде.След разговор който едната сестра проведе с директорката, вчера събираха пари за театъра и от ясленчетата.
Отделно най - накрая отвориха дума за Коледните тържества. Щял да идва Дядо Коледа, което означава че мама и тати трябва да осигурят някакво подаръче. Че ще е нещо дребно, то е ясно ,няма защо да се  дразнят децата излишно... Мисля  ис за някаква прахосмукачка или пералня, или нещо подобно... Отделно разглеждам и по - голям подарък, ако баба и дядо решат да пратят парички за подарък на внучката си. В такъв случай си мисля за кухня или нещо подобно. Има тука една тенджерка, и напоследък само готви на бебетата си и ги храни, та ис мисля, че ще и е интересно...
Кати засега не е особено наясно че идва Коледа и какво значи това.Но то тук почти няма къде да види коледна украса. 
Лиде, да минава по бързо всичко, нападнало Макси и да е здрав и силен, готов за нови бели.

# 128
Добро утро!
Честит имен ден на Кати, а и на всички именници!!!Много здраве желая!

Да ви споделя: Зазлях с лявото око.ако помните лятото бях споделила,че Валентин ми изтърва върху окото списание и то се заби като копи та ми направи раничка и куп проблеми.Лекувахме, лекувахме...от скоро съм си пак с оплакванията.Но вчера вече беше непоносимо.И натоварих децата на едно такси и бегом до личната за направление за очен.После в друго такси и бегом в другата болница за преглед. ooooh! Не било толкова страшно, ерозия има заради раничката, с поредния комплект капки и мазила ще се оправи.Обаче аз не казах, че кърмя, защото ме е срам и като го чуят ме гледат все едно човек съм убила... Outta Joint Tired Tired Tired
В аптеката обаче не им е ясно кое трябва да е капки и кое мазило и днес мъж ми ще иде при лекаря с рецептата да пита.Взех си само едните капки.И сега основното, което ме гложди: вредят ли на малкия?Защото вчера съм си слагала 2 пъти и той имаше разтройство 2 пъти.Веднъж надвечер, имаше и Т38.3, но след свещичката падна.И веднъж през нощта.Т беше 37.5 и до половин час спадна.Сега още спинка ще видим като стане...Може да е понастинал от обиколките вчера, но беше добре облечен и не духаше вятър... Thinking Thinking А в събота сме планували събиране със семейството на село , за да отпразнуваме рождения ми ден.И тортата поръчана...Дано малкия не се разболее!!!!!
За всеки случай не съм си слагала капки тая сутрин и ще чакам да чуя мнението на лекаря...
Не искам да кърмя вече!Това ме побърква! А няма как да го отбия без неистови ревове!!! smile3514 smile3514 smile3514

Лиде
, бързо да му минава на Макс! Hug А баткото може и да не прихване...

# 129
  • Бургас
Здравейте!
Славенче , много се напати с това око  Hug Вальо може и някое вирусче да е пипнал вчера от обикалщнето по болници, а не разстройството да е от твоите лекарства  Hug Дано бързо му мине и да изкарате празника  Peace

Янче, честито ти племениче Еди, да са живи и здрави  Hug Оздравяхте ли в къщи, че май всички се бяхте изпоразболяли? По нова година планувате ли гостуване в Казанлък? Ние сигурно още за Коледа ще пътуваме и ще постоим десетина дена.

За новогодишните подаръци - Деси казва, че иска дядо Коледа да и донесе "Ино гулямо беби" хахаха а пък как я е страх от негоооо  Whistling като минаваме покрай някоя витрина с Дядо Коледа и гледа страхливо и ме кара да заобикаляме. Та значи ще има голямо бебе, някоя кошарка за кукли и гледах един комплект, включващ столче за хранене, шезлонг и кошница, за кукли естествено. Категорично няма да бързам да купувам от разните му там интерактивни бебета - Чичобело, Анабел и т.н. , които са с цени около 100 лева. С интерактивното куче избързах за миналата Коледа, но чак сега се занимава с него както трябва.
В момента Деси си е на вълна бебета. Завива ги, храни ги, води ги на разходка, а най-новото е , че им слага червило с фулмастерите на батко си  hahaha

Имаме детска кухня, но в момента съм я изкарала на терасата, защото Деси не се занимава с нея.

ДНес в яслата ще ги снимат за календари Simple Smile Премених я с рокля и фибичка, пък да видим какво ще излезе на календара после Simple Smile

# 130
Благодаря на всички и за честитките и за съболезнованията! Наистина такъв е животът - едни умират, други се раждат и трябва да се опитваме и в най-трудните моменти да бъдем поне малко философи.

Ние продължаваме с фазата да не иска да спи в леглото си. Примиряваме се понякога да я оставим да заспи на нашето легло, а после да я преместим. Кога спи цяла нощ, кога обаче (по-често) се буди многократно, плачейки да я вземем. Sad На всичкото отгоре напоследък често се буди около 4.30 и будува до към 7. Тогава заспива и едвам става в 8 за ясла. Аз точно около 4.45 трява да се оправям и тръгвам на работа. За да има мир я местя при баща й, който общо взето будува докато стане време да стават. Sad Развила е страх от тъмното. Как? Идея си нямам.  Cry Никога не съм говорила, камо ли плашила, на тема "тъмно".  Имам чувството, че в яслата се случва нещо, което допринася за тези страхове. Просто не мога да си го обясня. Както: връща се един ден тази седмица и ни вика "аз съм дебеланка, щото папкам много".  Shocked Кавам ви, сви ми се сърцето! Очевидно някой нещо й е говорил. Вероятно за добро и вероятно шеговито, но все пак!!! Нямам против да й обясняват, че не е добре да се папка много, че коремчето се подува, че и т.н., но нека оставят такива квалификации на нас, родителите, ако сметнем за необходимо! Усещам как съвсем скоро ще започне да има съзнателни комплекси за малоценност, нещото, което най-много искаме да избегнем! Засега запазвам мълчание, но да видим до кога...

Магаре, да оздравяхме, бпагодаря! Всички около мен са болни със същите симптоми - гърло, нос, глас, кашлица. Явно този вирус атакува горните дихателни пътища. Да се маха вече и друг да не идва!  ooooh! За празниците - със сигурност ще има някакво ходене в К-к, но то ще е за не повече от 3 дни, тъй като съм си на работа. Миналия път покрай проблемите там (свързани с това, което се случи) не успях да видя и Гери, ще е хубаво да се съберем трите с децата поне за час, студено, не студено.  Hug

И Андичка е на фаза бебета. Тази седмица от Джъмбо купихме легло с бебе, с неща за хранене и гърненце.  Леле, няма такова щастие.  Heart Eyes Пълни ми душата като си играе(м) на "майки и деца". много е грижовна, чак приказки му разказва и е страшно сладка. Heart Eyes

Все по-радко се пише в темата. Надявам се всички да сте добре! Приятен уикенд!

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 11:25 от ♥МамаНаПанда♥

# 131
Има още време така, че.................... днес -25% в Хиполенд , ние ще отидем Peace

# 132
  • На плажа
Момичета "Харесайте "Зимни спомени " тук- http://www.facebook.com/OriginalniStoki?sk=app_239406449439539#! … p_239406449439539
 Hug

# 133
Добро утро!Детето е на градинка и аз мога да ви прочета на спокойствие.В петък Митето не ходи на градинка защото нямаше вода и ни помолиха,който може да си го гледа вкъщи.Аз реших,че е идеален момен да погостуваме 3 дни на баба и на дядо и бързо си стегнехме багажа.Гостито мина спокойно,Митки много слуша и много си игра с едно детенце(на 3 год.).Баба му му подари и акордеон и сега само с него свири Laughingмного е смешен защото си го закача на главата и разпъва ли разпъва LaughingСнощи едни наши приятели ни дойдоха на гости.Толкова е хуваво с приятни хора да прекараш неделната вечер,приказки и историй ,смях и то станало 1 часа Simple Smile,но си се разтоварил и заредил на 6 Party
Питате за подаръците.Мъжо този четвъртък почиваше и отидохме с него до Джъмбото,та накупихме подаръци на всичките деца около нас(точно 10 на брой),на Митко още не сме му купили нищо.Чакам да кажат от градината дали ще има правят те подаръци или ние ще им носим и тогава.Иначе той си казва,че дядо Коледа ще му донесе "зелен полицейска кола'". Mr. GreenЗа колата ясно,ама това зелено не го разбираме LaughingАми това е за сега от мен.Пишете и вие нещо как сте?как пракарахте почивните дни?

Последна редакция: пн, 28 ное 2011, 09:58 от ribkata87

# 134
  • Кърджали
Ами решило детето, че полицейската кола трябва да е зелена...По - различна Simple Smile
Кати пък е болна.То почти месец изкара здрава, сега е на лекарства. Очаквах лекарката и антибиотик да и изпише, че на село имах едни съмнения дали е вдигнала температура /нямам навика да разнасям термометъра с мен, ама вече ще се наложи/.Сутринта ходихме на лекар, по - добре от колкото съм очаквала е. Тази седмица ще си остане в къщи. Да спре хремата.  Навръщане от лекарката се тръшкаше защо татко и спрял колата пред блока, а не пред детската.Не искаше да слиза от колата. Та с рев я прибрах. 
Иначе нищо интересно.Дивее си детето, търси си занимания и забавления.Опитва се да говори все повече...Много си играе с бебетата...
За подарък за празниците съм набелязала няколко неща. Вече като тръгна да купувам ще видя кое от тях ще избера.Отделно от Германия баща ми са и купили едно плюшено кученце, голямо 1 метър. Сега чакаме да го пратят, когато могат. Ще пада голямо гушкане като си получи по празниците...

Общи условия

Активация на акаунт