С трепет си спомняме всички за щъркелите Декемврийски Тема 11

• 31 760
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, вие давате ли пробиотици на малките, примерно Ентеросан, Биобаланс, Линекс бебе и др. от този род?
Борко от вчера е с диария, днес е на безмлечни храни, взех му лечебната Хумана и му пека ябълки + моркови, оризовите каши на Слънчо.
Аз давах Био Гайа в случаите когато имаме разтройство+ по един ентерол на ден.
Мога да ти препоръчам и слаб чай от шипки, мноооого слабо подсладен-мисля че и двата пъти когато се налагаше да го ползваме, той реши проблема Peace

Angya, дано инфото ти е от полза и не ти се налага често да прибягваш до услугите на който и да било от посочените  Hug

.. По повод на храненето с чипсове и подобни, ще ви дам пример с големия ми син. Той често има проблеми с гърлото и когато се разболее кашлицата му продължава много дълго, независимо от вида лечение. Та по този повод съм забранила да се пие газирано, или ако се пие в редки случаи и след изрично разрешение- в мое присъствие и то грижливо разгазирано с захар!  Да е газирано и ледено пък - съвсем!!! И какво става веднъж... давам аз пари за училище, за да има какво да хапва момъка, нооо един ден съвсем случайно го излових в близкия до училището магазин награбил едно ледено пепси в кутийка..в най големия студ който може да си представите+кашлящ от една седмица. Прави компания на две девойки и жули ледено газирано пепси с най-доволната физиономия на света. Като ме видя се стъписа, зачуди се къде да го скрие...
Искам да кажа че стриктните ограничения не са най добрия подход, особено в една по-самостоятелна възраст. Затова не смятам да се оливам да предлагам на малкия какво ли не умишлено, но ако случайно има ситуация, в която може да опита- не смятам да ограничавам.

# 106
  • София
Madame Z , дано те отпусне след физиотерапията, че е гадно така. Да не говорим, че не можеш да вдигаш детето. С мазане на разни подходящи неща и вероятно масажи ще се оправиш бързо, няма как иначе. Но подобни "сецвания" са доста гадни.

kolibka, това с диарията е лошо.....Имаше един пробиотик, който затяга. На нас ни го изписа гастроентеролог, когато Филип акаше рядко. Казва се Протексин рестор. Разпитай - дано помогне.
От моя опит казвам, че Биогайа-та е слаба работа.
Но най-важното е диета. Може да се наложи и седмици да минат.
Хубаво правиш с морковите, може и оризова каша.
Успех!

# 107
Момичета, вие давате ли пробиотици на малките, примерно Ентеросан, Биобаланс, Линекс бебе и др. от този род?
Борко от вчера е с диария, днес е на безмлечни храни, взех му лечебната Хумана и му пека ябълки + моркови, оризовите каши на Слънчо.
Не давам, но мисля, че е отлична идея да се дава през определен период. Изброените не ги знам,  ползвала съм само Биогайя. От Протексин рестор моя повръщаше на фонтани  Tired Ето, че при Филип е помогнало, явно трябва да се нацели индивидуално.
За диарията при нас много помагаше оризовата каша. Ентерола давах сутрин и вечер по цяло прахче, без особен ефект.

# 108
Пробиотик не давам, нали още кърмя.
На каката давам Био гая.
Мадам, бързо да се оправяш, за здравословни проблеми аз ползвам техниката ТЕС.
http://www.emozdrave.info/
Ползвам го когато се сетя, дори и за отърсване от негативни емоции , чувства.

# 109
Добра, честит рожден ден на кака Али, да ви е жива и здрава, много палава и щастлива (забелязах в подписа ти че днес става на 4г.)  Hug

Пробиотици давам от време на време, на голямата взимам Ентеросан, на малката - Био Гайа, но сега ще направя по-подробно проучване и мисля да давам през целия зимен период.

Мадам Z
, скорошно оздравяване, бързо да се оправяте с половинката и да си гушкате сладката Вики.

# 110
Е, Добра, честит рожден ден на Али, да е жива и здрава, а с нея и цялото ви семейство!!!

# 111
                                  ИЗНЕНАДА!!!
Хеййй, мацки, как сте   bouquet  bouquet  bouquet
Разбрах, че сте се затъжили за мен и си викам - я чакй да ги навестя   Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Всички сте пораснали много и сте много, ама много готини и бонбонести  Crazy Crazy Crazy
При нас нищо ново, все едно и също.Още сме си двама, но се надявам скоро да промениме бройката  baby_neutral baby_neutral baby_neutral 
Аз да си призная последно време не влизам много във форума, но влезна ли не оставате не провеврени, нищо, че не пиша.Гледам разисквате гърнета, манджички с/без месо и др. по които мога да взема участие, но ще запазя неутралитет, че да не стане някой спор  Joy Joy Joy   , че нали знаете всеки си има виждания как да си гледа децата, а това, че все още нямам такива не ме прави без мнение   Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Добра, миличка, наистина по подписата ти Али днес има ден ден - как не видях през деня за да ти се обадя лично, много ме е яд  Embarassed  Нека да ви е жива и здрава малката бонбонка и дано да има пълноцено и безгрижно детство   bouquet  bouquet  bouquet
Никид, мила, много ме трогна с написаното си в темата за "липсите". Благодаря ти от сърце  Hug
Момичета, много гушки и цунки за вас и малките ви слънчица  Hug Heart Eyes Hug

# 112
Честит рожден ден на Али на Добра.   bdbaloni

Да е все така усмихнато и лъчезарно слънчице на мама и тати
.

Josepha, дано Фифо се оправя бързо. Hug

Чухте ли тази вечер, че имало предложение от икономисти да отпадне платеният отпуск, след като си бил по майчинство?  То се предполагало, че като си отсъствал 1 и повече  години, че не си се преуморил.... doh #Crazy Тия вече прекаляват, първо майките връщат пари на държавата със задна дата, не вдигат майчинството с МРЗ, после увеличиха срока за осигуряване на 24 месеца, сега ако и това приемат, незная дали си заслужава децата ни да растат и живеят в тази държава... Naughty

Vilkoni, приятна изненада. Радвам се че си добре. Включвай се по-често, макар и само за здрасти.

# 113
Добра, честит рожден ден на чаровната русокоска! Пожелавам и прекрасно детство, вълнуващи моменти и успешно бъдеще! Здраве за цялото ви семейство, липсваш ни тук!  Hug  Hug  Hug  Hug

Вилкони, ама и ти как се появи като с вълшебна пръчка, как не си забравила темичката!

Бързо оздравяване на болните, ние пък сега сме в ревлив период и не мога да разбера защо пищи на моменти, зъби не се виждат...  newsm78 от какво друго може да е  Sad

# 114
dobra Честита ти рожденничка да е жива и здрава, много щаслива и много много палава Simple Smile

newsm51 Tada  ura

# 115
Добра, да ви е жива и здрава порасналата принцеса!Да расте много щастлива и безгрижна.

# 116
  • София
poli.t   Hug

vilkoni , много приятна изненада, наистина!  Hug
Наминавай по-често тук, много хубаво ми стана да видя твой пост!!! Пожелавам ти само чудеса да ти се случват оттук нататък!  Hug  Hug  Hug

Момичета, като ви чета постовете, оставам с впечатлението, че Филипеско е от малкото чучулиги тука - сутрин, в интервала 5:55-6:05 вдига глава и надава боен вик и ми дава 2 до 3 минути максимум да му дам 200мл мляко  ooooh!  ooooh!  ooooh! Няма ли скоро да отпусне да поспим до 7 часа

Снощи имаше пак висока температура - много омърлушен беше и гореше целия. Връзвах му марлички,натопени в оцет на китките - ужас направо. Тая сутрин е по-добре, ама да видим

Слънчев ден на всички!!!

# 117
 bdbaloni на прекрасната госпожица на Добра!

Madame Z много неприятно, знам го от опит, а ти и с малката и с още възстановяващия се татко  Hug  Дано бързо се оправяте всички Peace

vilkoni  Hug Hug Hug  радвам се че си се отбила да ни "видиш", прави го по често, ще ни радваш. А ако скоро се запишеш в раздела бременност и раждане ще зарадваш всички тук  Praynig Peace

Josepha разбра ли се какво му има на Фифо, само с температура ли е, не че е малко, но тя все от нещо трябва да е предизвикана? Бързо да се оправяте. А ти по добре ли си?

7/8 дано и при вас е моментно и отмине скоро Hug

poli.t не съм го чула това и дано не излезе вярно, че ще е поредната безумица, с която да "стимулират" раждането и отглеждането на деца в България. Тези хора от горе всички ни ще прогонят #Cussing out

# 118
  • София
здравейте,

Vilkoni,  много се радвам, че "намина" да ни видиш Simple Smile Прегръдки от нас Simple Smile

Добра, да ти е жива и здрава малката рожденничка   bouquet

Най-накрая сополите изчезнаха и аз си отдъхнах, но ще видим като отидем при педиатърката.

# 119
Добро утро,

Добра , малко със закъснение, но да е жива и здрава каката, да расте весела ,безгрижна и усмихната Simple SmileSimple SmileSimple Smile

[...незная дали си заслужава децата ни да растат и живеят в тази държава... Naughty
[
Поли.т, много си права , за съжаление Sad Аз никога през живота си не съм искала да ходя и да живея някъде другаде, никога не съм ималата такива амбиции дори и за децата си и големия не го възпитавам така , НО да ти кажа в последните месеци честно се замислям дали пък не бъркам и започвам да се чудя дали да не почна да им набивам в главичките малки как трябва дас е махнат от тук.... незнам не искам да политизирам темата ,но аз съм много отчаяна вече Sad Просто следващите година -две виждам как драстично градинките ще започнат да упостяват пак както преди 10-12 години бяха Sad

Жозефа, ние също ставаме рано, 5:30ч-6 ч е готов. Но аз съм много доволна, че от седмица вече почти не яде нощно време, ето днес се събуди в 6ч е веднага яде и после веселба. При нас също има 2-3 мин най- много да се подготвя  Mr. Green Бързо да се оправяте, ужас значи с тия Т е много гадно.... за свещичките да споделя, макар и да ви се виждат гадни ,за бебета са много по-добър вариант при висока Т. То милото като изгаря и му буташ панадола му става още по-зле ,а така слагаш  една свещичка и много по-бързо се смъква и самата Т. А той дори може и да не разбере  Hug Така че не се колебай, мен ме е яд, че Алекс като беше болен не се сетих за това и бутах панадол и нурофен като луда, а той плюе, аз се нервирам и лоша работа  Hug Само да те успокоя ,че явно е някаъв вирус гаден с тридневна Т, ние на третия ден я свалихме с лекарства и повече не вдигна....  Praynig дано да ви мине бързо.

Вилкони,  Hug Много ти се зарадвах, виждам аз на един два пъти ,че четеш ,ама не смея да кажа нищо. Радвам се ,че си добре, стискам палци, когато си готова да наминеш и да се похвалиш ,че ще се увеличи бройката във вашето семейство  Hug

Мадам З, мила дано да не е сериозно... дръж ни в течение. Леле ужас, мен от това най-  ме е страх, да не се сецна нещо и да не мога да си гледам децата Sad Бързо да се оправяш ...  Praynig

Аз искам да ви питам няколко неща ,че нещо незнам как да действам  newsm78 Първо към кърмещите мами, как заместихте хранене??? Решила съм до нова година да приключвам с кърменето ама съм наникъде... пробвам на обяд да дам доволно количество пюре, дори не може да го дояде понякога, но след това започва да реве да ми дърпа блузата и да иска да го кърмя. Е накрая се предавам и му давам....  ooooh! нямаме нито едно заместено хране.... дайте идеи, МОЛЯ,че май с всеки изминал ден ще став все по-трудно....
Второ да питам мамите с алергии.... да пробвам ли да му дам телешко, след като по мои предположения пред време получи обрив от него.... много ме е шубе и незнам как да действам...
Трето, което искам да питам имате ли зимни чувалчета за количките си? Или от тези покривала за крачета по-скоро ? Мамите с опит нека споделят изобщо необходимо ли е такова нещо за зимата, защото аз се чудя да купувам ли или не ??? Много пари са ,а ако няма да влезе в употреба няма смисъл... също така ако някой препоръча коккретен модел ще съм много благодарна Wink

За схемата на хранене някой беше писал ,че ядат по 3 пъти без никакви междинни хранения...  #Crazy как става  този номер? Че то баткото дето е на 7 год, яде по 4 пъти на ден, а малко бебе, не е ли твърде малко. Ние ядем по 5-6 пъти. Като се започне сутрин в 6ч кърма после в 8-9ч някаква закуска, учудващо пробвах го преди дни да му дам попара, много му хареса и затова почнах да му предлагам и такава закуска, след това яде към 11-12ч пюре, после към 15:00ч- някакъв плод, после към 18ч го кърмя малко да го залъжа  Mr. Green и в  19:30ч  след банята каша или кис.мляко с бисквити. Доскоро имахме и хранене през нощта , дано да е останало в миналото вече... та така сме ние, много ядане ,много нещо Simple Smile

Стана многоооо дълго, за което се извинявам  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт