С трепет си спомняме всички за щъркелите Декемврийски Тема 11

• 31 772
  • 760
  •   1
Отговори
# 120
Добрютро момичета  Hug

Много сте мили, стана ми наистина приятно да прочета толкова честитки!!! Занесохме торта в  градината и децата много се радваха, то бяха песни "ЧРД" то бяха крясъци. Учителката не можа да ги усмири  Joy Али тази сутрин ми каза, че пак искала да има рожден ден. И ще има - утре е партито в детско клубче! А колко подаръци ще получи  ooooh! нали овършахме Комседа  Crazy Мисля, че с баща и осъществихме нашите несбъднати детски мечти - взехме кухня, писта за коли, скутер и една камара по-дребни неща.
Да почерпя по случая

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 13:43 от dobra

# 121

Трето, което искам да питам имате ли зимни чувалчета за количките си? Или от тези покривала за крачета по-скоро ? Мамите с опит нека споделят изобщо необходимо ли е такова нещо за зимата, защото аз се чудя да купувам ли или не ??? Много пари са ,а ако няма да влезе в употреба няма смисъл... също така ако някой препоръча коккретен модел ще съм много благодарна Wink

Ивче, аз сега съм точно на тази вълна. Понеже и друг път съм казвала, моята мишчица спи по-добре в количката, отколкото в къщи, затова ще се спи и през студените дни навън. Mr. Green Зависи дали вие спите навън или си спи в къщи. Щото ако е само за разходка, можеш да го облечеш с космонавт и ботушки и да не ти е нужно.
Но като видях какви пари искат за едно чувалче, направо  #2gunfire. Онзи ден влизам в бебешкият магазин, от който купувам памперси, пюрета и всичко друго. Гледам едно дебеличко чувалче, много хубаво с Мечо Пух. Виждам цена 87 лв. #Crazy и питам продавачката, дали това е цена с количката, защото беше сложено в една лятна количка. Тя вика: Не, разбира се,  само чувалчето. Да бе, как пък няма да им дам такива суми за едно одеяло....
Ами аз реших да си ушия сама за количката. Понеже моята е от дънков черен плат в комбинация с червено, взех такъв дънков плат, купих и червен полар и ако успея в близките дни да седна, ще си ушия чувалче, точно като за количката си. Ще го покажа после, за да се похваля....

Вариант е да следиш в Продавалника, излизат за около 30-40лв. ,които не изглеждат зле. Аз там гледах, за да си измисля модел за моята количка.

Тази сутрин водих Сияна да и вземат кръв, че нали около годинката има пак профилактичните изследвания. Докато чакам пред лабораторията да влезем и говоря на детето, как няма да плачка и какви интересни неща ще види вътре, една лелка се обажда:" Моите деца никога не плачеха, когато им вземаха крав. Защото знаеха какво ги чака и какво ще им се случи в къщи после...." ooooh! Останах без думи след това изказване.... Ами ние си поревахме....

# 122
Значи ще си изкарате весело, а Али сигурно ще е много щастлива!  Hug Ще чакаме снимки после!  Heart Eyes

Момичета, как приспивате децата като не сте навън в количката? Стоите ли до тях, пеете ли, ръце ли държите, какво правите? Има ли някои, които ги оставят в креватчето и сами си заспиват? Вальо за да заспи трябва да легна до него, обича да ми бърка в устата, това му е вече такъв навик... и да се дърпам се сърди, страшна работа...от скоро и в очите ми бърка, бута миглите, веждите, сигурно му е интересно. Или пък си мачка ушите, ама по половин час! А до скоро като го сложа в креватчето му и си заспиваше-въртеше си пръчките на решетката и се унасяше като си мънкаше нещо. Още сам не се изправя, но сложа ли по гръб се обръща по корем и тръгва да се катери по каквото има пред него. При нас е голям проблем че все още много повръща и особено като е нахранен сложа ли го по корем и фонтани прави даже и затова лягам до него като го псриспивам за да не се обръща. То сигурно и затова защото го ограничаваме не е така напред във физическо развитие. Има ли някой като нас?  Sad  Sad

За реването пък... какво му става не знам! Вчера половин час се е драл на центъра, оня ден в парка. Нито иска в количка, нито на ръце. И като спре да плаче още половин час хлипа, очите му подути, картинка просто! Колкото по-голям става, толкова повече реве.

За спане навън-само половин час. Най-много. И толкова. За цял ден напоследък спи 2-3 пъти по половин час.

Ох, и още мога да пиша, ама ще стане досадно  Sad

# 123
za количката имаме покривало за крачетата-такова бризентово е някакво /когато си купувахме количката мислех да взема и порт бебе,но продавачката беше много добра и ме посъветва да не си давам парите на вятъра,че порта ще го ползвам само месец два,по-добре било одеало/,иначе чувалче също нямаме-купих си още пролетта едно мнооооого дебело и голямо одеалце и го слагам в 2 и има и за завивка от него/беше около 35лв някаквк испанско ма не помня вече

за успиването вътре- слагам го в кошницата от колата ,давам му биберон с кис нляко и люш,люш и си заспива ,а за нощния сън го успивам на ръце по същия начин люшлюш и бам в креватчето

за заместено хране и отбиване също ще напиша,но не сега 4е се събуди малкия звяр

# 124
Моят чувал към количката ми върши перфектна работа. Като е по-студено завивам с одеяло, ама го изритва, а чувала не може. Затова избирах и подбирах количка доста време, да си има всичко необходимо,не съм я купувала по красота, също и подробно огледах положения на легнало, седнало и т.н. Бях чела преди време в темата за количките как някои си купували по 6-7, че все нещо не им харесвало. Е, извинявам се, ама си е глезотия това. Лятната ни количка даже, която спечелихме от конкурса я ползваме само като пътуваме, не ми е удобна, не бих си я купила иначе, въпреки, че и тя има зимно чувалче.

За вземането на кръв-на Вальо му вземат или всеки месец, или през месец. За последно плака като беше на 3 месеца, но и се убедих, че също и зависи от медицинското лице.

# 125
Здравейте момичета:)

Добра,да ти е жива и здрава Алито HugДа расте щастлива и безгрижна!Представям си как ще се зарадва на партито и толкова подаръци:)Еххх така ми се иска малчовците ни вече да разбират и те:)Сега с толкова любов й избирам подаръците за годинката,а тя нищо няма да разбере Joy

Angya,ще мислим по натам за варианти...половинката е много навит за гледачка...аз не толкова...Искам си близък да й угажда на капризите hahahaОнзи ден говорих с гледачката на едно детенце от блока,мислех че му е баба...страхотно се държи с малката,около 50 год,жената и в чужбина деца е гледала.Каза ми колкото и пари да плащаш на гледачка,няма кой да я приспива на ръце или да я разнася на ръце по градинките:)Е тя ще проходи де та нама всежда иска носене... но това ме обезсърчи съвсем...Simple Smile

МадамЗ,да се оправяте бързо! HugПо добре ли си след процедурата вчера?Оффф знам как е да те боли нещо,в моя случай коленете,и да си гледаш бебето...SadМен са ме поотпуснали,даже изоставих гимнастиката та кой знае...

Светлееее,Светлееее,значи и при вас сънчето е проблематично.. HugАз по добър метод от приспиването на ръце не знам...тя права с главенце на рамото ми,бибка...шъшкане или тихичко говорене...повъртява се в ръцете ми 2-3 мин даже без мрънкане понякога и заспива.После трудничко става оставянето де.Вадя бибката като се унесе и люшкам още малко,после оставям,тя ревва обичайно,давам бибката пак...галя гръбчето..шъшкам пак и с това нещата приключват до буденето след около 40 мин.И пак та да преспи хубаво примерно час и половина.

Иве,аз взех чувалче че тя още не ще да свикне с обувките и ми се видя студно по чорапи:)Но Поли май е права,че има смисъл повече ако спи навън.Ние нямаме такова намерение с лекия й сън:)Но поне за големи студове ще съм спокойна за половин час да мръднем.

Вилкони,душицо,много се зарадвах и аз на поста ти Heart EyesЧесто често си мисля как си и кога ще драснеш някой ред и ето...Simple SmileРадвам се че сте добре и се моля само чудеса да ти се случват занапред! HugИ пиши пак когато имаш време!

Между другото и ние днес ревем за всичко... Не иска да яде с баба ми сутринта,не дава да сменя памперса...ако й взема нещо рев... #CrazyА тамън се зарадвах че спа добре нощта... ooooh!

Лек ден засега!

# 126
Здравейте,
Ади вече спи само вътре. Сутрин е студено и излизаме направо в 12ч за кухнята, дотогава е спала веднъж. Приспивам я като я люлея леко на шезлонга. По друг начин не става. Когато беше топло сутрешния сън беше навън в количката. Сега  обаче излизаме след като се наобядва на разходка за час, два и в 14,30 я прибирам пак вътре да спи, навън просто отказва. Всичко разглежда, всичко й е интересно, изправя се и не иска да седи, камо ли да заспи. ooooh! Мен обаче това ме устройва идеално, сутрин си свършвам цялата домакинска работа докато спи, а и като настанат големите студове ще излизаме пак за малко по обяд.

Я кажете колко време след спиране на кърменето е удачно да се отиде на мамолог?

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 11:10 от Кимбърли

# 127
Илиянка,и ние сме с излизанео като вас точно.Не спи навън по същите причини...Simple SmileСега дреме още,само дето работа не мога да си свърша JoyИ ние от понеделник ще взимаме кухнята.Та се чудя и това ядене...тя като стане сега й давам плодове или плодово пюре.И обядва към 2 чак като се приберем...Но се чудя дали не се кисели навън че си огладнява...

За мамолога по-скоро,по-добре!

# 128
  • София
Айде пак аз...днеска ще ви писне от мен....

B_NADI , аз съм направо ектра вече. Нито хрема, нито нищо.
А при дребния не знам какво беше - педи не каза нищо. Само да давам 3 х 1 осцилококцинум 5 дена и да не свалям температурата ако е под 38. Засега уж е ок, пък ще видим.

mama_Iva , за телешкото...аз на твое място не бих дала. Нали хапва пилешко/пуешко, не рискувай според мен. Пък след 2-3 месеца ще е друго и тогава може да опиташ с малко.
За отбиването - не знам какво да те посъветвам. При нас мина безболезнено, защото Фифо не се беше привързал емоционално към сукането и нямаше драми.
Някой с опит ще се включи  Hug

7/8 и ние се приспиваме по подобен начин - преди ми чоплеше по миглите, дърпаше ги и ми бъркаше в устата. Сега го слагам, а аз съм прилегнала, за да не ме малтретира и го държа само за ръката. Той чопли нещо, шушка се там и по едно време заспива.
При нас ревовете и дрането са в случай, че изляза от стаята....Опитвам всякакви варианти за отвличане на вниманието и разбрах, че ако му пусна "Зайченцето бяло" на клипче от youtube и той се зазяпва и забравя, че ме няма и не е сам.

Пак стигам до извода, че засега детето ни води в повечето случаи. Почти нищо не е наша заслуга...

# 129
оххх аз днес имам почивка!  Laughing Гого е на разходка с баба и дядо  #Crazy изчистих си и чак ми стана скучно вече без него  Grinning да се похваля мойте мъжленца ги има в списание "9 месеца"  Heart Eyes

За чувалче ас си взех към количката на хаук и съм много доволна от него сега само чанта трябва да си взема но ги гледам са по 80лв....и не ми се дават толкова пари за чанта Laughing

# 130
Аз съм много доволна от чувалчето като замисъл. Нашето е от 49лв на Giordani. Отвътре поларено, доста дебело. Отвън промазан плат - тестван на дъжд, сняг, вятър - няма грешка. Бебо вътре го слагам само по чорапогащник и чорапки отгоре, за да не заври. Има дупки за коланите. Намира се по всички детски магазини. Poli.t от Русе си го купих преди 3-4г. в магазина, който заедно преслушахме за детски седалки. М/у Александровска и паркинга на Дунав, дано се сещаш.

Заспиването и при нас не е лека задача. Иска само с мен. Сядам на леглото подпряна на възглавница и той ляга по коремче отгоре ми, почти изправен. И се започва едно въртене като вретено, плюс скубане, мръцкане и катерене по мен. Пея с пълно гърло, колкото по-високо, толкова по-бързо заспива. Репертоара ни е смешен - Назад, назад моме Калино, Македонско девойче, Лиляно моме, ако нищо не помогне тежката артилерия е "Облаче ле бяло". Пуска мазна усмивка и заспива  Crazy Песните сам си ги е избрал от доста предложени. Дъщеря ми харесваше класиката - Зайченцето бяло!  В колата заспива за норматив, но пристигнем ли до крайна спирка се събужда и сме клан недоклан. Хем повече не може да заспи, хем е уморен. Понякога изгасям двигателя и чакам да се наспи, но рядко имам нерви. На разходка в количката също заспива лесно, без драми.

# 131
Здравейте, мамета!

ЧРД на кака Али, да е жива и здрава, много да слушка мама и тате, а и малкия Гошко, а те нея още повече да я слушат  Hug newsm59

Като чета за тоя Комсет /само с четенето си останах, така и не отидох, чист мързел  Blush/ та едни съседи бяха ходили и те така накупили какво ли не и най-важното таткото си купил от тия вертолети, дето са със дистанционно, на някоя мама в темата мъжо май същия си беше взел, ама не помня коя  Blush, та голяма работа тия вертолети бе, прилича малко на муха отпред, беше го изнесъл навън и такъв въодушевен, те татковците са по-големи деца и от малчовците  Joy

Светле, ние се приспиваме по абсолютно същия начин, лягаме на спалнята и се започва, бъркане в устата, в носа, мачка ми устните, носа, от скоро и ушите ми дърпа, понякога и дере ако не съм и изрязала ноктите и цялата ходя с ранички по лицето и в очите ми се опитва да бърка, ако не може не се отказва, човърка, човърка с нокът, докато не ме изкопае, оня ден ми беше хванала миглите и ги дърпаше, абе същото нещо като при вас, едно към едно. Освен това се върти ту налаво, ту надясно, ама като се завърти дърпа и к'вото е хванала. От една седмица и нещо започнах да я слагам в креватчето и да си държим ръцете, ако е достатъчно уморена се получава и заспива и май започна да посвиква, че както беше тръгнало щях да остана без нос, устни..... или ще стават зъболекари или пластични хирурзи и сега се обучават  Joy Joy Joy
А навън вече е абсурд да заспи, то е рев, рев и чак след 30 минути рев тогава може да заспи за 15-20 минути и аз гледам да не ходя много на далеч, че става някакъв ужас, а и вече не иска да стои в количката, до едно пъчене, въртене, ужас   Crazy иска да върви, ама не ходи в посоката, в която трябва, а тръгва на където тя си е решила, както се казва където и видят очите  Laughing

А за чувалчетата аз имам чувалче ама не зная къде съм го дянала, знам че последно беше в един хартиен плик в Монтана в хола до дивана и после изчезна това чувалче, къде съм го мушнала  newsm78 ще ровя още, то сега и без него може, но като стане по-хладно искам да има нещо на крачетата, колкото и добре да е навлечена  Crazy

Мами и да ви питам откакто имаме зъбче имам проблеми с гърдите, около зърното, т.е. там където е ареолата е червено, боли ме, но се търпи и имах раничка като прорез съвсем малко там където започва зърното, това са рагади и според мен са от зъбето, обаче това червеното ме притеснява, да не е пък нещо бактериално ли знам ли, все едно малко като екзема стои и като изсъхне започва да се лющи кожата, аз мажа с ланснинох, ходих и при педи тя ме видя и каза, че е от зъбето и още една паста ми изписа, с която да се мажа, тя е за рани и е безобидна, обаче ако има някоя мама да е имала подобен проблем, може ли да сподели.

Вилкони , Hug Hug Hug и  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed скоро както казваш да сте повече  Hug

А ние от едно известно време сме си все кисели, онзи ден имахме и лека температурка 37.3, второто зъбе вече мнооооооооооооого прозира и белее изпод венеца, пълна лудница  ooooh! А и вече е абсурд да остава без мен, нощем не мога да отида до тоалетна, веднага ме усеща и започва един рев,  през деня като ме види почва да реве да я взема  Crazy, мама, мама, не ще при никой само мама.

И такива ми ти неща от нас, хайде лек и усмихнат ден на всички  Hug

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 13:05 от ceci88

# 132
Добра, как протича рождения ден в градината?Какво носиш за там?Оставяш ли апарат за снимки?
Али много ще се радва на подаръците, да и нащракаш усмивката и еуфорията с поднасянето на подаръците.Много ме радват такива детски  безумно щастливи усмивки.

Вилкони, много  Hug Напоследък често си мисля за теб.
Ние също имаме чувалче от лолата, като захладнее ще го ползвам.
Приспиваме се само на гърда.

# 133
ceci88 , сега  погледнах и  промоцията  в Комстед е до 6ти ноември - така, че имаш още  два дена да си поправиш грешката  Joy Joy Joy Joy  Нашия татко си купи  хеликоптер - ех ако Филип беше мома   доста повече неща щяхме да  купим.

Добра, малко на патерица - Да ти  е жива и здрава малката Али!

Vilkoni,  радвам се, че сте добре.  Praynig Hug Hug Hug

Josepha, дано Фил да се оправи бързо  Hug Hug Hug

Ние  днес  пак бяхме на очен за ечемика и  пак ни смениха антибиотика  Stop Stop ама  или това или  упойка и  под ножа. Честно казано за един ечемик не ми се рискува да го упойват.

KalinaZ ,  да  ти споделя, че вчера взех един  чай на   ХИП лайка -  успокоителен го водят и го слагам в киселото мляко на Филип   и май е по спокоен. Спомням си, че беше писала, че даваш хомеопатия  за  зъбките, може  и така да пробваш да и  даваш лайка.

Мадам З
, дано сте по добре, цялото семейство.   Hug Hug Hug

⅞ ...and Happily Ever After, приспиваме се през деня  само в люлка -градинска, някой беше пускал линк преди време  към нея.  Иначе не става, на  ръце не иска  а  на леглото постоянно се  върти и му се  играе. Трябва да е  вързан- няма как. Вечер  се приспиваме на спалнята   то със 100 зора  първо се  върти из цялото легло  после  с 2-3 биби в ръцете и устата и отделно и музикална играчка и задължително трябва да е тъмно  иначе не става.
Ниkoлета , честити ти мъже звезди   Laughing

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 15:19 от ANGYA

# 134
ааа... сега видях че и тук във Варна имало Комсет  Laughing даже незнаех..... и за тук ли се отнасят тия промоций намаления?... чак завидях благородно като ви слушам как пазарите от там Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт