С трепет си спомняме всички за щъркелите Декемврийски Тема 11

• 31 806
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Честит рожден ден на Али  newsm59 Най-вече много здраве, много да слуша мама и да помага.

Приспиваме се на цица, като най-новия хит е да дърпа, опъва, върти и натиска другото зърно.  ooooh!

Бързо да се оправят всички болнички!

# 136
  • Пловдив
Dobra, със закъснение, но да ти е жива и здрава малката   bouquet

Vilkoni,радвам се, че се включи, и че сте добре  Hug

ANGYA, дано не се налага хирургична намеса  Praynig Чувала съм, че ечемик се маха като се натърка със злато, ама колко е верно не знам..

KalinaZ има едни хомеопатични свещички, които са за успокоение, дават ги и за зъби. Една мама тук ги ползва и беше доста доволна. Ето ги http://apteka.framar.bg/30000822/%D0%B2%D0%B8%D0%B1%D1%83%D1%80% … 80%D0%B8%D0%B8-12

мама Ива , ние сме на кърма и аз все още нямам заместено хранене. Влади е много капризен и почти нищо не яде  Crazy За отбиването не знам какво да ти кажа, може да се поровиш в кърмаческия , там има много хубави съвети . Ти защо искаш да го отбиеш толкова рано?

Ние се приспиваме само на гърда , като сме в нас. Само онзи ден , за първи път от доста време , заспа сам в кошарата докато си играеше, това го правеше като беше на 4-5 месеца. Иначе като сме навън много спи, понякога откарва по 3 часа, в нас обаче не иска, спи за около 40 мин най много  Crazy

За чувалчето- нашата количка беше с чувалче в комплекта, аз си взех и отделно друго от овча кожа. Много го ползвам. Сега извеждам Влади с чувалчето и без яке, само с боди с дълъг ръкав, тънка блузка отгоре и тънка жилетка и чувалчето, като съответно ако е по-топло не го закопчавам. Като заспи си го завивам целия и става като в пашкулче, но поне не се налага да слагам яке, което да му пречи.

Да се отчета от консултацията- 7 900 ( май и ние се борим за приза най-фино бебе  Crazy ) и 73,5 см. За два месеца сме наддали около 500 гр. Фиданчовци сме си и ние  Simple Smile

# 137
  • Пловдив
Честит рожден ден на Али  newsm59 Най-вече много здраве, много да слуша мама и да помага.

Приспиваме се на цица, като най-новия хит е да дърпа, опъва, върти и натиска другото зърно.  ooooh!

hahaha и ние така, за това гледам да е закрита другата гърда, макар че тогава пада едно дърпане на блузата   Joy

# 138

hahaha и ние така, за това гледам да е закрита другата гърда, макар че тогава пада едно дърпане на блузата   Joy

Като я скрия се сърди  Naughty Иска си я   hahaha

# 139
Привет на всички!!!

Нашият юнак пък вънка въобще не мигва, само се ходи, рови се в листата и въобще изчерпва голямо количество енергия. Навън го обличам с боди с къс ръкав, тънка блузка и яке което не е особено дълго, а надоло с чорапогашник, чорапки и тънко панталонче и той просто ври. Чувалче имам от количката, а последните дни даже не го слагам.

# 140
mama Iva
Аз искам да ви питам няколко неща ,че нещо незнам как да действам   Първо към кърмещите мами, как заместихте хранене??? Решила съм до нова година да приключвам с кърменето ама съм наникъде... пробвам на обяд да дам доволно количество пюре, дори не може да го дояде понякога, но след това започва да реве да ми дърпа блузата и да иска да го кърмя. Е накрая се предавам и му давам....   нямаме нито едно заместено хране.... дайте идеи, МОЛЯ,че май с всеки изминал ден ще став все по-трудно....

както вече знаеш-няма нищо лесно на тоя свят ...ще споделя как аз процедирах
научих го първо да пие кърма/кис. мляко от шише , кърмех сутрин рано около 6,7 -когато се пробуди-естествено веднага заспиваше -през деня си казах,че няма да му давам да суче ,да ме тегли по улиците за блузите и да ме съблича Tired и така кърмех привечер като се вкисели повече около 18/19ч и то съвсем малко -колкото са сукне 2,3 пъти за успокоение-за лека нощ и през ноща кърмех
след около 1 седмица махнах сутрешното кърмене/верное,че се буди и почва да реве ама кво да се прави ставаме рано и почваме да играеме/и махнах и привечерното сукване-мрънка мрънка 2,3 вечери ама като му отплесваш вниманието става  
след още една седмица реших,че вече няма кърмене-ще пие кърмата от шише и то само за лека нощ-БЕЗ НОщНО КЪРМЕНЕ ВЕчЕ
БОРБА ИМАшЕ ГОЛЯМА-ДЪРПА ЛИ ДЪРПА БЛУЗИТЕ,АМА ГЛЕДАХ ЯКО ДА СЪМ СЕ ОБЛЯКЛА ,ЗА ДА НЕ СЕ ИЗКУшА И ДА ИЗВАДА ЦИЦА-в същото време пиеше от шишето и така самите цици бързо ги забрави като орган,но 3 седмици всяка нощ ревеше на всеки  час ,два-но не съм му давала нощем да пие от шишето-бях решила край със нщното хранене  Cryбях станала като зомби тези седмици
но от както спрях сукането -започна да яде много добре-сутрин става и вика ам ам
спи по 2 пъти през деня-като се успива със шишето с кис мляко-цедех се само за лека нощ и то 1 месец издържах -то накрая едвам пускаше кърма ,и така вече е само на кис мляко
но се успокои -вече не е толкова нервен като ме види
това е
дано мине леко при вас Praynig

# 141
Здравейте, мамчета! Simple Smile

Честит Рожден Ден на Али на добра на патерици!! Да е много здрава и послушна!   ura

Аз след вчерашния сеанс съм определено по-добре, днес даже си поех малката, таткото  играе ролята на транспортьор, за да не я вдигам още 1-2дни да се оправя съвсем. Благодаря много на мамите, които питаха как сме, много мило!!! Hug Hug Hug mari, много интересна е ТЕС наистина, мерси  Hug

Ние взехме зимно чувалче преди 2-3 седмици, на Bisal, беше намалено, към 35chf, което е към 50-ина лева. Страшно доволна съм, отвътре е дебел полар, отвън като шушлякова материя, с дупки за каишките, на гръбчето и е топло, а като го вдигна отпред реално само раменцата и ръцете са отвън от тялото. Но е за примерно темп. не повече от 7-8С, защото иначе много поти, достааа дебело е. Слагам я както си е с домашните дрешки -  по чорапи, панталонче, боди къс ръкав и памучна блузка, само слагам едно яке. Удобно е много, но предполагам, че като проходи при някои разходки ще сме с него, иначе с космонавт като ще е за истинска разходка, а не за возене.  

KalinaZ, aз не знам дали съм ти казвала за моите колене като ме боляха пролетта, че направих  7 процедури с магнит в Горна Баня, още след втората спряха да ме болят. От личната си взех направление - 2.40лв, иначе струват 175лв. А за профилактиката с гимнастика си е винаги полезно Simple Smile Simple Smile

Вилкони, много приятно, че ни навести и че си добре  Hug

mama_Iva, за твоите въпросчета,  за чувалчето вече писах. За телешкото, поне месец- месец и половина изчакай от предния прем и като дадеш пак ще се види дали е било от него.
За заместване на кърменето: аз от може би 2-3 седмици минах само на сутрин и вечер и на през ноща за съжаление, но пък за зъбите е най-доброто успокоително. Стана като започнах да и давам повечко количество пюренце/каша, за да е по-заситена и после малко да цокне, защото и тя си търсеше винаги "десерта" и така постепенно все по-малко и по-малко сукане, заплесвах я с някоя играчка и най-вече да не ме вижда гола  Laughing и сега да ти кажа, нито търси през деня, нито нищо, много добре стана този преход, иначе за цялостно отбиване не мисля още, може би след зимата, ако си имам кърма дотогава Simple Smile

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 01:31 от Madame Z

# 142
Момичета дайте  едно гласче за тази дама :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=620593.0

Наистина се опитва да  направи нещо за децата в неравностойно положение и е номирана за човек на  годината - дано  успее в начинанията си!

# 143
Божееее, аз спирам да се оплаквам от моето дете. Като чета как приспивате вашите, че то моето е супер.  Mr. Green
Ако се приспиваме през дена в къщи, тя си ляга, биберон, от време на време водичка, галя я по косичката или бузката и шъткам. Е, става няколко пъти права, аз я смъквам да легне и пак отначало. Но в крайна сметка заспива.Вечер почти винаги заспива, докато суче.
На разходката заспива с биберон и водичка, но най- добре е ако я возя по пресечен терен. Колкото повече друска, по-бързо заспива. Пешеходната зона по центъра на Русе е с павета, вярвате ли ми, че вече зная колко павета има на кв.м..? Joy То все там бръмчим, за да спи по 2 часа.... Crazy
Само незная как и кога ще се отучваме от този вкусен биберон....

Да се похваля на бързо, резултатът от кръвното изследване показа хемоглобин 115. Супер.

Добра, мерси за инфото за чувалчето. Hug Ама аз вече се снабдих с всичко необходимо за моето и само се надявам през уикенда да намеря време да го сътворя.

# 144
Добро утро момичета!!!
Днес пак ще има много дълги разходки!!!

За заспиването - ние заспиваме люлеейки се в кошарата и с биберон. Всеки път отнема различно време, но определено не е голяма мъка!!!

Айде пожелавам ви слънчев ден!

# 145
Здравейте момичета:)

Май виждам и второто горно зъбче:)Тази киселост си има причина:)Вчера милата ядеше ръкавите си,играчки,всичко...Странно че пък нощта спа много добре...Панадол не давах въобще последните дни.Само вечер и следобед Дентокинд почнах отново.Дано има малко аванта преди следващите че съм зомбирана още след нощите от миналата седмица.

Поли,и аз това си казах като чета сега...Няма да кажа вече нищо за спането й:)Верно че сме си на ръце но поне става за минутки,даже сега както я гушнах и заспа в миг.Някой път става ибез бибка.Важно е гушкане да има. JoyНо както е два пъти на ден само не ми пречи вече.А и като няма рев и драми,то си е друга работа...Тя на село в количката беше почнала да спи добре,но тук не го прилагам вече...Кво да я карам да спи навън на тоя мръсен въздух...малко си губи смисъла според мен.А и много шумно,по трудно спи тя така.

Мисля към годинката да пробвам понякога да заспива в легълцето си,ще шъшкам,ще галя косичката...ще видим...До 13 кила съм й дала зелена светлина да я дондуря JoyПосле да се оправя
hahaha

Мадам З,беше споменавала,не знаех че в Горна баня...Засега съм добре,но ако има нужда пак,ще те питам HugБлагодаря ти!

Ивка,мерси за инфото за свещичките! HugАнгиа,и на теб!Тя точно лайка на Хипп пие напоследък.Явно я мъчиха повече тези две зъбчета.Засега си караме на Дентокинд пък неото ще каже другата седмица.

Да ви кажа Ая вече само като ме види да се качвам по стълбите в нас и почва да плаче и да вика Мамамама...Не знам как ще изляза следобед.Баба ми е тук и ще ходя за малко да видя бандата,ще гледат мач в най добрия ми приятел:)Леле не съм ги виждала от месеци...Вълнувам се като ученичка на първа дискотека hahahaДано ме пусне де и да е наред всичко!Егати да се радвам че ще изляза за 2 часа следобед...Simple Smile

# 146
  • София
здравейте Simple Smile

ние се прибрахме за малко и след малко пак изчезваме навън, че е много готино времето.

RikaRurika и на мен ми беше много полезен поста, защото съм решила да махам сутрешното кърмене Simple Smile.

Калина весело гледане и дано няма спешно повикване от баба ти Simple Smile.

# 147
Има ли бебчета, които скоро сами да са се отказали от нощното хранене?

# 148
  • Пловдив
Момичета, защо толкова държите да махнете сутришното кърмене  newsm78 С какво мляко го замествате? Не знам дали сте чели, но до 1 годинка детето трябва да приема 500 мл мляко на ден , а това е най добре да си бъде човешкото мляко, а не кравешко....

# 149
Ний нямаме нощно хранене...беше на 4м когато педито ми каза да го откажа понеже го събуждах да го храня в 12ч .... а в 3-4ч никога не е имал... той винаги като си заспи в 9ч се сабужда към 6ч  Laughing

Сутрешното хранене ни е йогурт на нестле на нас вече...изяжда по 2 кутийки 200гр общо... АМ яде само вечер... сутрин не иска... Simple Smile  Confused Confused

за температура аз съм смъквала 39градуса със свещичка панадол...странно..нурофена не ми помогна а тая свещичка... newsm78 много ми е жално да му пъхам свещичка ноооо  #Crazy няма как... от тях смъква  Rolling Eyes Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт