С трепет си спомняме всички за щъркелите Декемврийски Тема 11

• 31 807
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, защо толкова държите да махнете сутришното кърмене  newsm78 С какво мляко го замествате? Не знам дали сте чели, но до 1 годинка детето трябва да приема 500 мл мляко на ден , а това е най добре да си бъде човешкото мляко, а не кравешко....

всяка майка решава и преценява до кога да кърми и в кои часове-ние като махнахме сутрешното кърмене-започна да закусва много добре и спря да се буди толкова рано/в5,6ч/
като махнахме нощното кърмене изцяло си нормализира стомахчето, и запекът изчезна и започна да спи нощно време,преди се будеше постоянно на всеки 2ч за сукане

забравих да кажа ,че когато реших да го отбивам =една седмица преди това го слагах да си спи в неговото креватче/докато кърмех спеше до мен/  така ми беше по-лесно д а НЕ се изкуша да му дам да суче в просъница,не казвам че е лесно -ставала съм по 10 пъти ,но издържах и сега детето ми е спокойно и спи цяла нощ
също  нещо важно,което ни се случи -когато му спрях кърменето/давах от шише/ точно след 2 дена ми вдигна температура-3 ДЕНА С 38,5/ дали от стрес,на спихичекс основа,дали от нещо друго не знам,но това беше много обезпокояващо и на няколко пъти бях готова ад му дам да суче,НО СЪМ ЧУЛА ЧЕ ВЕДНЪЖ РЕШИШ ЛИ ДА ОТБИВАШ-НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ МУ ДАВАЙ ДА СУЧЕ! И ИЗДЪРЖАХ
уСПЕХ НА ВСИЧКИ МАМИ,ДАНО МИНЕ БЕЗБОЛЕЗНЕНО
НО СЪЩО ТАКА ЗНАМ,ЧЕ Е ХУБАВО ДА ОТБИВАШ ПРОЛЕТ ИЛИ ЕСЕН-НА МЕН НЕ МИ СЕ ЧАКАШЕ ДО ПРОЛЕТТА,ЗАЩОТО ВСИЧКИТЕ МИ ПОЗНАТИ -КЪРМИЛИ ДО 1,5/2Г СА ПРЕЖИВЕЛИ МНОГОООО СТРЕС И ИСТЕРИИ ,ЗАЩОТО КОЛКОТО ПО-ГОЛЕМИ СТАВАТ ДЕЦАТА -ТОЛКОВА Е ПО-ТРУДО
НО ВСЯКА МАЙКА САМАМ СИ ПРЕЦЕНЯВА И УСЕЩА КОГА Е МОМЕНТА!!!!

ЗАБРАВИХ да споделя,че от както преустанових кърменето -циците ми се изпариха,тотално изчезнаха-преди носех 2 размера отгоре-сега съм с 2 размера надолу Crazy

ДЕЦАТА МНОГО БЪРЗО И ЛЕСНО СЕ АДАПТИРАТ КЪМ ВСЯКАКВИ СИТУАЦИИ,ПРОБЛЕМА Е В МАЙКИТЕ -ТЕ ПРЕЖИВЯВАТ ДВОЙНО ПО ГОЛЯМ СТРЕС И НЕРВИ

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 17:52 от RikaRurika

# 151
  • Пловдив
Ние се кърмим на поискване и Влади  НЕ става в 5-6 сутринта. Да, буди се вечер, но по скоро е от зъбите, защото в повечето случаи  не иска да цока. Също така нямаме проблем с акането, ака си 1-2 пъти на ден. Има бебета, които не се кърмят и пак се будят вечер и плачкат.

Наистина всяка майка сама решава кога да отбие детето си, това си е лично нейно право. Никого не упреквам. Аз лично, ако не исках да кърмя на поискване, щях да оставя поне сутрешното и вечерното кърмене. Също така съм чувала от майки, че им е много гадно да кърмят  #Crazy , което много не го разбирам, но явно има и такива хора.
Никого не искам да засегна или обидя  Hug

RikaRurika, какво мляко даваш след като си го отбила?

# 152
Ние се кърмим на поискване и Влади  НЕ става в 5-6 сутринта. Да, буди се вечер, но по скоро е от зъбите, защото в повечето случаи  не иска да цока. Също така нямаме проблем с акането, ака си 1-2 пъти на ден. Има бебета, които не се кърмят и пак се будят вечер и плачкат.

Наистина всяка майка сама решава кога да отбие детето си, това си е лично нейно право. Никого не упреквам. Аз лично, ако не исках да кърмя на поискване, щях да оставя поне сутрешното и вечерното кърмене. Също така съм чувала от майки, че им е много гадно да кърмят  #Crazy , което много не го разбирам, но явно има и такива хора.
Никого не искам да засегна или обидя  Hug

RikaRurika, какво мляко даваш след като си го отбила?

домашно квасено кисело мляко разредено наполовина с вода

за мен кърменето беше огромно удоволствие и нежност и се радвам,че успях да кърмя толкова месеци,въпреки че АГ-то беше казал че няма да мога ,заради хлътнали и никак неоформени зърна

# 153
Аз преустанових кърменето преди месец, постепенно. Това стана не по мое желание, а т.к. Мария задържаше тегло около 2 месеца, след което започна и да отслабва. Премахнах първо сутрешното кърмене, като предложих АМ. Първите няколко дни малката не искаше шишето и аз не я насилвах...просто предлагах, докато тя по нейна воля реши, че ще цока от шише и й хареса. След 1 седмица преустанових вечерното кърмене и така остана само нощното. Малката ставаше да цока на всеки час през нощта, а след още една седмица махнахме и нощните кърмения. Но дори и сега, дребосъчето продължава да става 1-2 пъти през нощта за АМ. Само за протокола, АМ, което използваме е Лактана Био. Засега имаме 3-4 хранения АМ - сутрин, вечер и 1-2 през нощта, но смятам съвсем скоро да предложа закуска.
Чувалче за зимата нямаме, а използвам покривалото на количката. Смятам като е много студено под него да завивам с одеяло. Всъщност напоследък все по-често малкото иска да ходи,а не да се вози. За сън в количката от 2 месеца въобще не може и да се мисли...постоянно се разсейваме с деца, кучета, гълъби, реки, дръвчета и т.н.
Приспиването ни става само на ръце, като до скоро трябваше аз да съм права и да ходя из стаята, и да пея. Сега вече сядам на спалнята, леко се поклащам и пея. Заспива сравнително бързо, т.к. никога не я насилвам да спи, а се съобразявам с нейните желания.

# 154
За мен кърменето също е удоволствие, не мисля да работя в близките години и нямам причини да отбивам детето.Не мога да кажа точно до кога ще се кърмим, но ще го правим докато и двете го искаме Simple Smile Няма да стигам до крайности Grinning
Засега Алето хапва завидно, което много ме радва, но пък намали кърменията.Напоследък ме наболяват доста яйчници, дали пък няма да имам скоро цикъл newsm78, вече 20сти месец не знам що е цикъл, нямам нищо против да се позабави и още Grinning

# 155
Добро утро моичета!

Аз тази седмица ще трябва май да правя прощъпулник, защото нашето момче освен, че започна мног а се пуска, а вече прекосява целият хол сам. Пазяго да не падне, но не иска въобще да го държа, много си повярва детето  hahaha

Та към майките с опит, а и всички майки с мнение, моля ви давайте ми съвети за прощъпулника, че не съм много наясно!!! Предварително ви благодаря!!!

Поздрави на всички и приятни разходки!

# 156
Здравейте момичета:)

Ей тия зъби тегло голямо ще се окажат...Снощи уж заспа навреме и като я оставих се почна-рев,пак люшкане,оставяне,рев...5-6 пъти и накрая й дадох Панадол.Успокои се и заспа към 1,та до 8.30 с едно мрънкане само.Явно я е боляло много.Ама дали този дето изнива или други вече не се знае...Вече чува как поскръцва и другото легло дето сложихме.Както тръгна да си легна...чуе,стресне се и рееееев.Вече си хвърлям матрака на пода и така ще спя.Не се издържа тва прискръцване ooooh!Е то до онзи ден не й пречеле но явно като не спи добре чува всичко.

И сега заспа трудничко,А преди това си хапеше дървеното столче...явно я дразнят сериозно.Пак дадох тоя Дентокинд но не знам...

За кърменето не мога да се изкажа с наште само 2 месеца,но ако имах кърма мисля,че щях да си кърмя докъм годинка поне.Но нощните хранения бих махнала вече колкото и тежко да е.Според мен те се будят сега от зъбките и мамите с кърма имат едно "оръжие" в повече в борбата:)Сега като плачка само люшкане и разнасяне ни оправят.Но всеки си решава за себе си.Струва ми се,че към годинка децата нямат реална нужда от храна нощем,защото денем вече поемат достатъчно.Повечето от нас не изпразват хладилника всяка нощ JoyАя не ядеше нощем от началото и да си призная аз бях доволна от това.Свикна си да яде към 6,после 7,сега към 8 и толкова.

Хубав ден от нас!

# 157
  • София
здравейте,

благодаря ви  много сте ми полезни с информацията за начините на отбиване Simple Smile

При нас проблемът е ,че количеството кърма сутрин е много нищожно и Гоги като се събуди към 6:00 започва да се нерви, но явно залъгва глада криво-ляво или пък просто много му се спи и заспива. Затова пък като се събуди към 8:00 е зверски гладен и с рев си изяжда закуската/попара, дом.юфка или друго/. Това всъщност е истинското ни хранене за деня - през останалото време е голяма мъка. Вечерта към 21:30 пак го кърмя, но той ме използва по-скоро за успокоение и не съм сигурна че изяжда кой знае колко, но това е и начина ни заспиване.

Да ви споделя, че съм изпаднала в голяма драма за рожденият ден на Гоги. Въобще нищичко не съм измислила как ще бъде , къде и т.н.? А времето си минава. Искрено завиждам на тези от вас дето имат визия как ще се проведе рд-то на дечицата им.

# 158
  • Ямбол
Здравейте,днес съм рожденничка,а след месец точно именничка  Grinning
Няма да слагам снимки с торта,направо сте поканени,има и еклери,снощи малкатъа сграбчи няколко докато ги пълних  Laughing
Ние утре сме на консултация.
Аз също не мисля да я отбивам,основно суче,цикъл нямам все още и ми е супер.
Целувки на всички.

# 159
# 160
Никид, честит рожден ден, жива и здрава да си! Hug

За отбиването - при нас стана много постепенно и безболезнено, въпреки че беше доста пристрастена по едно време. Първо махнах дневните кърмения, които бяха сутрин към 6, на обяд за приспиване и вечер към 19ч. Останаха само през нощта, когато се будеше по няколко пъти просто за навика да суче и си висеше по няколко часа залепена за мен. Кърма почти нямаше. И така - реших един ден че това ще е за последно и повече не й дадох да суче. Сега спи по цяла нощ, яде вечер в 20ч АМ и сутрин се буди към 7,30-8ч също давам АМ. Започна да наддава повечко, цели 7,500кг е. Laughing

За рождения ден най-вероятно ще е вкъщи с роднините, ще ги съчетаем някак празниците, аз съм родена на Коледа, Ади е след мен и така. Grinning

Днес и ние се изстреляхме до Комсед, нямаше много хора, намалението е 40% и напазарувахме играчките за Коледа, който има време да отива, аз останах  доволна.

# 161
Никидче,честито  bouquetДа си жива и здрава,и само щастливи моменти с любимите хора!

Цвети,между другото вчера Ая се беше държала идеално:)Тя си е посвикнала с баба ми и така за час-два да я занимава е супер.Дори й беше дала кашата вечерта към 8 и аз си дойдох за последната фаза игри и къпането към 9.30:)Хубаво си е да си видиш приятелите LaughingДаже не ми се тръгваше,само за няма и 2 часа,но съм доволна...Ако можеше по често...Simple Smile

А ти защо не опиташ да го позадържиш с люшкане да поспи още малко и примерно към 7 да закуси направо?После може още малко и така докато свикне директно закуска да папа.Аз някои сутрини като се метне примен преди 7 и така я гушкам и клатушкам та да си стане навреме.

Мама,честито ви прохождане HugЩе следя и аз за прощъпулника...ние сме далечко още де но все пак Joy

# 162
Здравейте и от нас  Hug Успях да изчета старата и новата тема  Shocked нямам много време напоследък...с каката уча уроци, а с дребосъчето обикаляме из стаите, че напира да ходи... На кухня сме почти от месец - хапваме всичко. Предстои ни ДК на 8.11 и ще видим колко сме пораснали  Peace
Радвам се, Вилкони, че се отбиваш и много  Hug Hug Hug
Чувал имам от количката и по скоро е нещо като покривало само за крачетата, но върши работа. Много ми е полезен дъждобрана, слагам го като духа студен вятър и малчо много се забавлява - за малка разходка на въздух ще ми върши добра работа и когато паднат Т още.
Заспива сам в кошарата и на двете дневни заспивания и на вечерното - заиграва се с връзката на лигавника и с бибката  и става бързо. Аз обикновено само го наглеждам. Вечер си имаме малък ритуал - гушкаме се, пеем приспивни песнички и пием АМ. Рядко плачем.
 newsm59 Никид!

# 163
 hbday Никид!!!

pipi_mb виждам, че и твоите дечица са в началото и края на декември, както и моите - малката на 11, голямата на 31. Много празници, много подаръци, като сложим и Коледа и каката е именничка на 6 и Нова Година.
За каката на една годинка правихме парти с дечица в къщи, повечето около нейната възраст, тогава бяхме голяма тумба, аз така се бях подготвила и в същност за мен беше добре, тя моята си игра с едни пластмасови чашки, които бях купила за дечицата /да пият от тях Crazy/ и тъй като е свикнала с повече хора не и направи впечетление, в смисъл че беше спокойна, но повечето други дечица искаха постоянно в майките си или току що прохождащи и те вървяха постоянно след тях, не можаха да седнат. За това за малката ще има само рожден ден с баби, дядовци, лели и чичовци и братовчеди, което си е пак около 12,13 възрстни с 5 деца, като най-малкия братовчед е два месеца по-малък. За клубче, на каката вече го правим там и е идеално, но за толкова мънички деца незнам.....

# 164
Никид честит рожден ден адашке! жива,здрава и мнго щаслива!   party006 bdbaloni
аххх този декември и при нас е пълен със празници и рожденни дни... като се почне от никулден  Laughing
 Crazy

Общи условия

Активация на акаунт