всяка майка решава и преценява до кога да кърми и в кои часове-ние като махнахме сутрешното кърмене-започна да закусва много добре и спря да се буди толкова рано/в5,6ч/
като махнахме нощното кърмене изцяло си нормализира стомахчето, и запекът изчезна и започна да спи нощно време,преди се будеше постоянно на всеки 2ч за сукане
забравих да кажа ,че когато реших да го отбивам =една седмица преди това го слагах да си спи в неговото креватче/докато кърмех спеше до мен/ така ми беше по-лесно д а НЕ се изкуша да му дам да суче в просъница,не казвам че е лесно -ставала съм по 10 пъти ,но издържах и сега детето ми е спокойно и спи цяла нощ
също нещо важно,което ни се случи -когато му спрях кърменето/давах от шише/ точно след 2 дена ми вдигна температура-3 ДЕНА С 38,5/ дали от стрес,на спихичекс основа,дали от нещо друго не знам,но това беше много обезпокояващо и на няколко пъти бях готова ад му дам да суче,НО СЪМ ЧУЛА ЧЕ ВЕДНЪЖ РЕШИШ ЛИ ДА ОТБИВАШ-НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ МУ ДАВАЙ ДА СУЧЕ! И ИЗДЪРЖАХ
уСПЕХ НА ВСИЧКИ МАМИ,ДАНО МИНЕ БЕЗБОЛЕЗНЕНО
НО СЪЩО ТАКА ЗНАМ,ЧЕ Е ХУБАВО ДА ОТБИВАШ ПРОЛЕТ ИЛИ ЕСЕН-НА МЕН НЕ МИ СЕ ЧАКАШЕ ДО ПРОЛЕТТА,ЗАЩОТО ВСИЧКИТЕ МИ ПОЗНАТИ -КЪРМИЛИ ДО 1,5/2Г СА ПРЕЖИВЕЛИ МНОГОООО СТРЕС И ИСТЕРИИ ,ЗАЩОТО КОЛКОТО ПО-ГОЛЕМИ СТАВАТ ДЕЦАТА -ТОЛКОВА Е ПО-ТРУДО
НО ВСЯКА МАЙКА САМАМ СИ ПРЕЦЕНЯВА И УСЕЩА КОГА Е МОМЕНТА!!!!
ЗАБРАВИХ да споделя,че от както преустанових кърменето -циците ми се изпариха,тотално изчезнаха-преди носех 2 размера отгоре-сега съм с 2 размера надолу

ДЕЦАТА МНОГО БЪРЗО И ЛЕСНО СЕ АДАПТИРАТ КЪМ ВСЯКАКВИ СИТУАЦИИ,ПРОБЛЕМА Е В МАЙКИТЕ -ТЕ ПРЕЖИВЯВАТ ДВОЙНО ПО ГОЛЯМ СТРЕС И НЕРВИ