Лечение с протеолитични системни ензими (4-та тема)

• 133 370
  • 685
  •   1
Отговори
# 300
Ако проблемът е само митницата, прави поръчки под 30 лв (~20 долара) и ще идват в пощата.

bg Код за 5 $ отстъпка в iHerb: ХIХ862 animal037

# 301
ами серапептазата с високата концентрация е към 30 долара т.е със сигурност минава над тази цена а обикновената е много слаба ако пия същата концентрация ще стигне за 10 дена

# 302
Искам само да съобщя, че при съпруга ми има голямо подобрение на псориазис от ензимите. То аз бях на зор, а той покрай мен ги пие, но при мен резултата не е проверен, а и няма да е толкова скоро. Пием ги от месец и половина.

# 303
В описанието по долу пише "Containing 80,000IU's of natural Serrapeptase" което трябва да означава същата мерна единица. Много ми се иска да намеря алтернатива за поръчки от UK защото хич не ми се занимава с митници
Виж тук е обяснено http://www.serrapeptase.org/serrapeptase-research/enzyme-activity-spu-su-and-iu/

# 304
  • В сбъднатите си мечти
Здравейте ,сигурно е коментирано ,но не мога да открия къде ...
Имам питане относно приема на ензимите.Колко време се пият ? Прави ли се почивка ? Намаляват ли се дозите преди спиране ?
Съпруга ми ги пие близо два месеца ,има ефект ,но не знам да продължим ли или да спираме .

# 305
http://www.enzymedica.com/pdf/catalog_2010.12.21_final_lowres.pdf
тук има доста инфо за ензимите на тази фирма.Предполагам,че доста неща са преувеличени,но има доста полезни факти.

# 306
В описанието по долу пише "Containing 80,000IU's of natural Serrapeptase" което трябва да означава същата мерна единица. Много ми се иска да намеря алтернатива за поръчки от UK защото хич не ми се занимава с митници

Ето: http://www.ebay.com/itm/330684807698?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&am … p3984.m1423.l2649

http://www.ebay.co.uk/itm/Serrapeptase-120-000-SPUs-90-Enteric-C … em3369a7d552#shId

Няма митница, но е по-скъпичко.

# 307
Пинк пантер, виждам че доста опит имаш и ще те помоля за съвет колко и какви ензими да пия!

И така да започна с възрастта и проблемите които смятам да лекувам... Искам да кажа че имам някъкав опит с ензимите защото преди повече от година започнах да пия ензими... първоначално само заради храносмилателни проблеми... Super enzyms + пробиотик.... сега обаче съм го докарала до 4 таблетки Super enzyms (наистина има проблем с храносмилането) и един бромелаин (now foods) или Serrazimes (now foods) те са поне 2 часа след ядене... Имам понижен имунитет (занижени левкоцити),така излезна от кръвните изследвания .На 17, почти на 18години съм съм, а цикъла ми спря преди повече от година и половина. Тогава ходих на генеколог, видяха ми нещо като киста и ми предписаха прогестерон който аз взех че изпих  ooooh!, нещо ми стана тогава и сега не мога да мръдна от тези 40 килограма...  Embarassed много съм слаба и много трудно усвоявам храната... освен това още няма цикъл...  Embarassed

Моля те кажи ми нещо... и най-важното как мога да позная кога съм прекалила с ензимите...  newsm78  Благодаря ти предварително!  Hug

# 308
Ако някой има информация по въпроса с прекаляването с ензимите моля ви да каже?  newsm78 Confused

# 309
  • В сбъднатите си мечти
malko_ruso За ензимите не съм много компетентна ,но подобен проблем с цикъла имаше моя близка.Вземи мерки .Смени лекаря ,имам координати на много добър специалист ,който оправи моята близка ,оказа се че няма киста и лечението и е било много грешно пак с прогестерон. Ако искаш пиши ми на лични да ти дам координати.

# 310
честно казано мене най-много ме интересува как да разбера кога съм предозирала ензимите....??!!  Embarassed

# 311
А какво да правя ако май имам ензимна недостатъчност... HELP! не мога цял живот да пия ензими...  smile3505 smile3547 doh doh Cry сега май трябва да се захранвам като бебе!!!  smile3547

# 312
С ензими трудно може да се прекали(поне с дозата в една опаковка) така че да се стигне до фатални последици.Не съм срещнал да пише някъде.Пише,че организма използва това което му е нужно.Може да има странични ефекти-гадене,повръщане,диария,но това отминава.
Ако имаш недостатъчност на някой ензим ще трябва да го приемаш известно време и след това подържащо 1-2 пъти в годината или да спазваш хранителен режим.има една книга "Ензимният фактор" от Хироми Шиния,в нея е обяснен каккъв трябва да е хр. режим.Не е лесен за спазване в съвременния живот,ама човекът го прави над 35 год. вече.

# 313
Здравей NikoDim, благодаря ти за успокояващия отговор! Все пак смятам постепенно да намаля ензимите, защото не знам дали е вярно де, но има теория  newsm78 че организма ти спира сам да произвежда ензими, което пък аз от друга страна съм почти сигурна, че не е вярно защото миналата година бях пак доста зле и пиех панкреатин със всяко ядене и после като свърши кутииката просто спрях и вс беше наред... така че постепенно мисля че мога да се справя... истината е че вземането на ензими на гладно ми излекува диарията и хроничната умора и хроничното главоболие... както и последствията от якои стари травми (bromelain).... Simple Smile

Но все пак ти как мислие може ли да има нещо като привикване към ензимите?  newsm78

А можеш ли да ми кажеш откъде да сваля или да си купя книгата за която говориш!  Thinking

# 314
malko_ruso - много е просто: при предозиране на ензимите, те ще стигнат до дебелото черво, което не е защитено срещу присъствие на ензими - ще получиш болки в корема + разтройство!

2. На 17-18 години ти е рано да говориш за недостиг на ензими.

3.Относно килограмите и липсващия цикъл - изследвай си тироидните хормони (щитовидна жлеза), или си мери тимпературата сутрин преди ставане (под мишницата!) Трябва да е ~36,8.

Относно дозите на ензимите - хората пият дози от порядъка на ~400 000 HUT и няма оплаквания (3 серрапептази, 3 наттокинази и 6 бромелаина).

Не приемай без изследвания прогестерон - така лъжеш организма, че си бременна! Апропо, като пи прогестерон, не ти ли наедряха гърдите?

Имаш нужда от ясна и точна диагноза и после ше видим какво да пиеш

И как ти е интимния живот?(не питам от любопитство!).

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 18:14 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт