Лечение с протеолитични системни ензими (4-та тема)

• 133 294
  • 685
  •   1
Отговори
# 615
Lukasa & Te ,детето е на почти 9,поначало е доста здрав,но миналият месец прихвана грип и оттогава не се е оправял напълно-постоянно го боли гърло,има малко хрема,но от време на време вдига и Т,нещо което е доста необичайно за него и взе да ме притеснява.За капак последно афти и доста увеличени лимфни възли...
Мисля,че имунитета му доста е спаднал и в резултат на това със сигурност храносмилането се е объркало.За  Wobenzym-а специално четох 1 таблетка за 6 кг тегло.
В момента давам прополис(германската ортодоксална медицина и него отрича за деца под 12,ама аз давам),дали е съвместим с тези ензими?

# 616
  • София
ОМ, оставам с впечатление, че живеете в Германия. Тук в БГ  за Wobenzym не съм чувала и нямам представа какво съдържа. Но ако има от къде да си купиш серапептаза, можеш да бъдеш сигурна, че детето ще се оправи след около седмица, след като започне да я пие. Преди около месец, големия син ( на 7г.) направи отит. Имаше и стрептокок в гърлото и педиатърката ни изписа антибиотик, който след 8 дни прием не подобри положението. Започнах да му давам прави гаргара със серапептаза разтворена в сок сутрин и вечер и допълнително да изпива една капсула, за една седмица (общо по три капсули на ден). Утре ще ходим на контролен преглед, но съм сигурна, че сме го излекували.
Точно за афти давам на децата от този папаин по едно или две хапчета. Прецени си, но както написах и преди - давам от тези два ензима на децата от около четири години и съм доволна.

# 617
ginio_bg, стискам палци да се оправи котето. Ти сигурно знаеш, че мъжките котки често имат проблеми с бъбреците и заради сухата храна, която хапват. В някоя от предишните теми (за ензимите или за LDN) PinkPanther беше споменал че е лекувал котка си, но не си спомням подробности.

Благодаря ти,
очаквам с нетърпение PinkPanther - но за сега не ми е писал. Сигурно е засипан с писма. Очаквам го като спасение, защото котката е с почти спрели бъбреци Sad

# 618
Lukasa & Te ,в Германия сме и днес реших да се допитам до педьо за Wobenzym-а.Първо май се стъписа малко,после каза,че го вземали стари хора и при спортни травми,което ме подсеща да питам някой има ли опит с ензими при скъсано мускулно влакно? За нашия случай нищо не каза,но ако много съм искала -да опитам за 10 дни -повече не било необходимо.Tи по колко дни даваш-cамо седмица или и след подобрението?
После минах през аптеката да взема хаповете,които бях поръчала и реших да питам и там за дозата,че все пак да не се доверявам на сляпо в нета.От там доста се затрудниха,защото на опаковката нямаше инфо,гледаха си в компютрите,въртяха телефони някъде,накрая казаха 3x1.
Ще почета за тази серапептаза и ако няма откъде ще поръчам от нета за домашната аптека. Simple Smile

# 619
http://www.enzymestuff.com/discussionsafety.htm
От тук можете да си отговорите на много въпроси, свързани с приемането на ензими. Аз специално се успокоих, че мога да ги пия дългосрочно, без прекъсване. Както казват в статията "да мислиш, че приемането на ензими е вредно е все едно да мислиш, че приемането на питейна вода е вредно".

# 620
  • някъде там
много хубава статия,в нея пише ,че при лечение на рак се ползват -трипсин,химотрипсин и папаин,можем ли да ползваме нашият пакет ензими със същия успех(може би е коментирано,но не го намирам)?

# 621
Тука съм...

В САЩ непрекъснато тръбят, че в Европа ензими се прилагат успешно от 40 години, а нашите серсеми (разбирай техните) даже не са чували за тях. Най-напред са в Германия, където д-р Ханс Нипер...

Сега разбрахме колко са напред в Германия... Mr. Green

Най-старите материали, които съм срещал са от 1906 г! за лечение на тумори чрез инжектиране на протеолитични ензими.Така че нищо ново.

Първо за децата: няма никакви проблеми да пият ензими (всякакви). Моите търсения из интернет и смелите опити на Lukasa & Te доказват това. Впрочем, ако детето не произвежда достатъчно ензими, то се разболява от муковисцидоза. didka_80 може да ви разкаже за това и за лечението и дозите.

Относно дозите - опасно е когато ензимите достигнат до дебелото черво, което не е устойчиво на протеази. Резултатът: силно разтройство. Извод: всяка доза, която не предизвиква разтройство е приемлива.

Съпругата ми вече над шест месеца пие по над 500 000 HUT дневно, без никакви проблеми. Тя е около 60 кг.

ginio_bg - имам две котки, но не се е налагало да ги лекувам. За ме проблемът е как ще се дават ензимите...

При тежки бъбречни заболявания (гломерулонефрит и последваща бъбречна недостатъчност) бъбреците се задръстват с фибронектин. Ензимите разграждат фибронектина.

Експариментирано е с ензими при гломерулонефрит. Виж темата за гломерулонефрита - стр.5...8. Има и резултати от последващи изследвания.

Относно дозата - за коте 3 - 5 кг. бих предложил 2 х 20 000 HUT серрапептаза (от финландската) или веднъж дневно от 40 000. Разбира се - на гладно. И тук важи правилото за разтройството.

Ще продължим...

# 622
Продължаваме...

Относно т.н. спортни травми (навехвания, натъртвания, изкълчване, счупване) ензимите се препоръчват като първо и най-важно средство. Тъй като никой не се е "травмирал" около мен, нямам наблюдения, но не се съмнявам в прочетеното.

При туморите: освен публикацията на д-р Беърд в British Medical Journal от 1906 г. има много материли за приложението на ензими при туморите. Принципът е следният - туморите отвън образуват защитна обвивка от фибрин за да се защитят от организма. Това налага прилагането на големи дози цитостатици. Едновременното приемане и на протеолитични ензими значително подобрява ефикасността на цитостатиците и шансовете за успех се повишават значително.

Имаше ли още нещо?

ОМ - всички ограничения в прилагането на ензими при децата служат само за измиване на ръцете. Освен споменатото тук имаме опити с дете на ~3 години, което имà късмет да бъде излекувано със серрапептаза от възпаление на средното ухо и оттърва пункция с пробиване на тъпанчето (сигурен съм, че тръпки ви побиват като си го представите).

И още нещо - как си представяш в екваториалнте райони, където растат и ананас и папая, децата да не ги ядат? Ами те там са като джанките в България...И още нещо: силни ензими се съдържат в сока на зелените смокини (фицин). Да сте  чули някое дете да се е повредило от зелени смокини? А сока, попаднал върху кожата започва да щипе...

Остана въпросът на дидка. Не знам случай при който даването на ензими да е противопоказно. За проблем с паразитите на съм чувал, но това твърдение ми изглежда невероятно. Повече не мога да кажа.

# 623

И още нещо - как си представяш в екваториалнте райони, където растат и ананас и папая, децата да не ги ядат?

И аз съм си задавала същия въпрос,но от друга страна това е храна,която се среща в друг район.Сигурно зависи и от дозата.Не знам каква е истината,от днес така или иначе започнах да му давам,ще видим дали и кога ще се скрият тия лимфни възли...

# 624
Продължаваме...

Относно т.н. спортни травми (навехвания, натъртвания, изкълчване, счупване) ензимите се препоръчват като първо и най-важно средство. Тъй като никой не се е "травмирал" около мен, нямам наблюдения, но не се съмнявам в прочетеното.

--------------

Мога да дам лично мнение относно ензимите и спортните травми - първоначално започнах със Semax S15, не намерих бързо друга серапептаза. Продуктът е скъп, но е абсолютно ефективен!!!! Сега съм направила поръчка на ензими от Iherb.
Благодаря на PinkPanther за публикациите!
 smile3501

# 625
Idylle - благодаря за подкрепата! Когато спешно ви трябват ензими за лечение - в магазините на NOW foods (serrazyme, nattozyme, bromelain, papaya enzyme), а също така в маг. "Лечител" - Бодифлекс супер (финландска серрапептаза в капсули по 20 000 HUT).

# 626
  • Europe
Здравейте и от мен! От темите тук за IHERB разбрах за темите за протеолитичните ензими. Благодарение на Вас и най-вече на Пинки и Бобка вече безстрашно си пазарувам. Чета, чета, чета .... вече трета седмица (кърмачка съм и с две бебета не е лесно) и съм вече към финала, но "скачам" напред за да видя до къде сме стигнали с дискусията. Иначе от 10 години пием вкъщи всякакви хр. добавки и слава богу държим антибиотиците и всички конвенционални лекарства далеч от нас. От 1 Март започнахме с мъжа ми Бромелайн, Панкреатин, Папая и Дежастив ензими на Now Foods.

При мъжа ми все още нищо няма като ефект, но той по-принцип няма навика да се наблюдава и да отчита промени. При него търсим детоксикация и отслабване основно. При мен в първите 3-4 дни имаше едно "припукващо" главоболие за по минута-две (мен през живота ми не ме е боляла никога глава, освен ако не се надрънча в нещо  Joy Joy Joy) по 5-6 пъти на ден. По същия начин ме приболяваше и корема, въпреки че пия много вода преди и след ензимите. Аз разчитам ензимите да ме очистят от един проблем с носа, за който не съм ходила на доктор, защото не им вярвам (с тяхното безпомощно въртене и сучене около празни теории, когато проблема е сравнително лек и неясен, те са в час само когато ти е опрял ножа до кокала - тогава им е лесно и ясно, защото за всичко си има АБ. Праскат ти 2-3 антибиотика и гаранция, че симптомите ти ще изчезнат (за момента), но "утре" си им пак пациент) но много съм чела и съм на мнение, че проблемът ми е нещо като - хипер пластичен ринит или хиперплазия на лигавицата на носа или хипертрофична суха хронична хрема, може би причинена от стафилококос ауреас (като съдя по жълтия цвят на секрета). Симптомите ми са - лека суха хрема, но от 1 година насам (преди мислех, че е от бремеността), много леко запушен нос, който само с 1 изчистване сутрин не ме безпокои през деня, но това не е нормално да го имам, сигурно вече е хронично. Сутрин усещането е за засъхнал, като цементиран секрет за носната преграда, издухвам го във формата на малка плочица или люспа и край това е за деня. Подобрение имах миналата година от един "курс на лечение" с морска вода на морето. Успоредно с ензимите, локално в носа капя прополисов разтвор 5% и мажа с прополисов вазелин. Това, което от вчера установих е, че секрета вече е прозрачен и бял, а днес пък беше кървав, без удар или друга намеса от моя страна (чудя се дали ензимите нямат пръст - т.е. нещо подобно на кървенето на хемороидите като лечебна криза).  newsm78 newsm78 newsm78 Мисля, че от ензимите чувствам прилив на енергия (вчера бяхме на ски, а вечерта имахме сили и за 5-6 гейма тенис на маса, което си е постижение), по принцип си спя много добре и сега е така, настроението ми е доста добро, и не съм толкова нервна, но това може и да е плацебо ефект. Хайде стига толкова, че няма кой да ми чете дрънканиците .... Продължавам и ще докладвам пак.

Поздравления за всеотдайността на Пинко! Връщам се да си доизчета темите, че имам още 50-60 страници.

By the way Пинко, онзи ден сина ми стана на 1 г. и ни подариха 2 барабанчета!!!!!  newsm78 newsm78 newsm78 Как ли да го тълкувам  Laughing Laughing Laughing

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 14:54 от aleina

# 627
Браво и от мен за aleina !

PinkPanther списва тези няколко теми вече 3-4 години. Ако бяха тооолкова опасни или неинтересни щяха сами да замрат. За това време много хора са ги изчели и много хора са благодарни за съветите му   bouquet .
 И след първите му постове за рибеното масло имаше "Аааа Уууу". Три години по-късно аптеките са пълни с рибено масло, а от ТВ ни заливат с реклами колко полееееезно е то.

Надявам се модераторите да премислят бана си.

Я сега конкретно по темата кажете каква папая за смучене купувате за големи и малки, като изключим ментоловата на Нау Фуудс?

http://www.iherb.com/Natrol-Papaya-Enzyme-100-Chewable-Tablets/8203
 http://www.iherb.com/21st-Century-Health-Care-Papaya-Enzyme-100- … able-Tablets/3354

Лични впечатления от тези?

# 628
Цитат
ФОРУМЪТ НЕ Е за медицински консултации и назначение на терапии, назначаване на лечения, определяне на дозировки и т.н.!

Напомняме и че приписването на лечебни свойства на хранителни добавки е подвеждаща информация (и според БАБХ) и всеки, който се изживява като лечител, назначава лечения и твърди, че хранителни добавки лекуват заболявания, ще бъде санкциониран без предупреждение.

Консултирайте се със специалист преди да започнете да използвате дадена хранителна добавка!

В края на краищата ензимите може да са хранителни добавки,както и разни билкови лекарства и др. илачи,но при положение,че има направени изследвания и студия по темата, и могат да се намерят и в интернет,какъв е проблема,че някой  твърди,че лекуват заболявания?

Относно консулта с лекари,да хубаво е да се направи,въпроса е,че такива трудно се намират.Така че и аз не виждам какъв е проблема да обменяме инфо,а личната отговорност всеки да си я носи.

# 629
  • Europe
 newsm10 Аз ви благодаря на всички!  Hug Много ме зарадва това, че има толкова много хора, мислещи като мен. Страхотни сте! Дошло е време да не си мълчим!

Не искам да продължавам да пиша в тази посока тук, за да не разводняваме. Иначе темата за децата е много важна и аз мисля, че е наш дълг, това да го обсъждаме навсякъде и с всички познати и непознати родители, баби, лелки и т.н. ...... изобщо ВСЕКИ ОТ НАС трябва да прави каквото може в тази посока. Наистина вярвам, че сме длъжни да си опазим децата. Това никой няма да ни го свърши, вместо нас. Точно от Вас зависи, защото аз вече го правя.

Дали е хубав този, Ко Ензим, защото вчера поръчах 2 броя. Не видях никъде назад да сме го коментирали. http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-High-Absorption-CoQ10-100-mg- … Veggie-Caps/15658

Последна редакция: пн, 11 мар 2013, 14:21 от aleina

Общи условия

Активация на акаунт