МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 9

• 55 160
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
Знаете ли дали д-р Драгнева все още преглежда по Здравна каса? Родих преди няколко месеци при нея и ми се иска да си направя един профилактичен преглед.
Здравей,Didi_Alex,
Аз ще раждам след около месец и сякаш се насочвам към ДМ
Разкажи,моля те,малко повече за това т.е -предварително ли избра екип,нормално или секцио -планирано или не,заплащане,отношение и т.н.
Толкова ми е объркано и страшно от неизвестността........
Необходима ми е някаква ориентация....пък и с парите не сме много ок към момента,та трябва да направя някакви реални планове,за да не се чувствам неловко
Благодаря ти предварително!

# 406
  • Across the Multiverse
Знаете ли дали д-р Драгнева все още преглежда по Здравна каса? Родих преди няколко месеци при нея и ми се иска да си направя един профилактичен преглед.
Здравей,Didi_Alex,
Аз ще раждам след около месец и сякаш се насочвам към ДМ
Разкажи,моля те,малко повече за това т.е -предварително ли избра екип,нормално или секцио -планирано или не,заплащане,отношение и т.н.
Толкова ми е объркано и страшно от неизвестността........
Необходима ми е някаква ориентация....пък и с парите не сме много ок към момента,та трябва да направя някакви реални планове,за да не се чувствам неловко
Благодаря ти предварително!
Можеш също да прочетеш  назад в темата и в предходните теми- има доста разказчета.

# 407
Днес изчетох доста от предходните теми, но понеже вече нормалното раждане е безплатно не ми станаха ясни някои неща...
Ако съм разбрала правилно, след нормално раждане, когато те настанят в стаята и ти носят веднага бебчето при теб, така ли е?
Раждането е безплатно, а колко струва болничния престой на ден?
Кога са часовете за посещение и ако си платя за свободни посещения при родилката в кой интервал са те? Предполагам, че не може да са денонощно....
 Ще Ви бъда много благодарна, ако някой може да ми отговори на тези въпроси   bouquet

# 408
Може да изчислиш точно колко е нормалното ти раждане с калкулатора в сайта.
Лежала съм в отделна стая със свободни посещения и ограничения няма. Е, никой не е идвал в 03:00 през нощта , но  newsm78

# 409
http://www.devamaria.com/divisions/id/1/page/calculator

Тук можеш да провериш  и  да изчислиш  какво ще струва раждането и престоя в ДМ
Аз също се надявам да няма някакви уловки и скрити такси и платени услуги,за които не се споменава тук
Бебето най-вероятно ще бъде при теб след около час след раждането,след като те настанят в болничната стая

За мен ще е интересно наскоро родила майка /естествено раждане/ да сподели за новата ценова политика и отношение в болницата!!!!!!!!!!!!!!

А за посещенията пише,че са свободни,което според мен не означава денонощни ,а най-вероятно по всяко време през деня. А и до колкото ми е известно в стаите са минимум две легла -няма да е приятно за другата родилка /или две/ непрекъснато някой да влиза и излиза от стаята
Ако някой държи да е обграден от близките си по 16 часа в денонощие,сигурно ще се наложи да си вземе единична стая

Очаквам коментари по въпроса! Rolling Eyes

# 410
Когато платих за самостоятелна стая, вътре имаше 2 легла, но никой не беше настанен.

# 411
няма уловки момичета Naughty аз платих само 34 лв за храната,болничния престой е берзплатен Hug

# 412
няма уловки момичета Naughty аз платих само 34 лв за храната,болничния престой е берзплатен Hug
[/quote

В калкулатора храната е с отметка т.е. осигурена от ДМ или става въпрос за нещо допълнително?!

# 413
А този д-р Веселин Ангелов къде работи? Работи ли със ЗК?

В Дева Мария работи, но не преглежда по ЗК.

# 414
[/quote

В калкулатора храната е с отметка т.е. осигурена от ДМ или става въпрос за нещо допълнително?!
зравната каса поема по 3 лева на ден,другото си го доплащаш

# 415
[/quote

Да ,но това не го пише в калкулатора на сайта

# 416
[/quote

Да ,но това не го пише в калкулатора на сайта

Много хора биха реагирали на това
Не казвам,че  е лошо да има осигурена качествена и питателна храна ,но е хубаво тези неща да се знаят предварително ,за да може всеки да си прави сметката  и ако не му изнася да си търси варианти

# 417
  • Бургас
Родих септември и също като Ах,чето платих самостоятелна.Няма други скрити уловки.Раждането минава по ЗК за три дни-естественото.Платих допълнително изследване за резус,но самата анти д ваксина е по касата.Тя е доста скъпа и от нета знам,че някои болници си я спестяват или искат парите от жените.В Девата ми я сложих безплатно.Посещенията,ако си взел самостоятелна стая са свободни.Децата и мъжът ми идваха в удобно за тях време,но естествено няма да нахълтат по време на визитация.Другите посетители идваха в часовете за свиждане,но винаги ги пускаха малко по-рано и ги оставяха да си довършат свиждането.
Ще споделя още нещо,което ми направи добро впечатление.Когато минаваше визитация,ако се случи да кърмиш,те изчакват и минават пак след малко.Никой не те кара да прекъснеш кърменето.Такова нещо в МБАЛ преди години,не знам как е сега,нямаше.По време на визитация едва ли не трябваше в бойна готовност със свалени гащи да ги чакаш като първа любовница.Не дай боже да си свалиш бикините докато влизат!
Много е удобно,че можеш да си поръчаш водичка или нещо друго от кафенето по телефона.
Изобщо целият ми престой там ще си остане един хубав спомен,защото което си е най,най-важно излязох от Девата здрава със здраво дете.Това го пожелавам на всички родилки,независимо къде раждат! Grinning

# 418
Калкулатора го зная, но по-принцип и в държавна болница да лежиш, накрая пак ти вземат някакви си пари на ден, не говоря за раждане, а при други болести. Та предположих, че може би има някаква такава цена. За свободните посещения също си мисля, че са само през деня (разбира се), но пък при тях не е отбелязано, че важат само, ако си в самостоятелна стая, както примерно е отбелязано за придружител в стаята или нещо такова (не помня как беше формулирано точно, но пишеше 70лв на ден и важи само ако си избрал индивидулана стая). Може би точно зареди това и в индивидуланите стаи има по 2 легла...
Инъче всичко,което пишете за престоя в болницата и така важното заплащане без уловки много ме радва  Hug

# 419
Към болница "Дева Мария".
Здравейте,обмислям дали да родя при вас и за да взема окончателно решение за мен е важно да получа яснота по няколко въпроса,които възникнаха след консултация с вече родили при вас жени:
1.Аз съм с отрицателен резус фактор и имам картонче доказващо това(няколко пъти вече ми е изследвана кръвната група и резус фактора и без съмнение е доказано какви са).За вас достатъчно ли е да нося това картонче или държите пак на място да ме изследвате пак и ако да това 50лв ли струва?
2.След раждането на детето изследването на неговата кръвна група и резус фактор по ЗК ли минава или пак струва 50лв(или друга сума)?
3.Когато една жена постъпва при вас за нормално раждане прегледа,който й се извършва заплаща ли се и каква е цената?
4.Разполагате ли по всяко време с наличности с ваксина антидегамаглобулин,която се поема от ЗК?
5.Ако се появят някакви усложнение заради резус конфликт при бебето и се налага допълнителен престой колко дни средно е той,каква е цената на ден престой(или се поема от ЗК),както и лекарствата за сметка на пациентите ли са или се поемат от ЗК, и не на последно място- имате ли опит при такива случаи?
6.Разбрах,че при започнало нормално раждане и преминаване в спешно секцио последното не се заплаща,така ли е?
7.Задължително ли е да подам заявление за раждане ако реша да раждам при вас и в какъв срок преди термин е желателно да го направя?
Благодаря предварително! Peace

Общи условия

Активация на акаунт