Раждане вкъщи 18

• 35 855
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
Спасителю в ръжта, уверявам Ви, няма да спасите никого тук. Wink Не и със серията логически грешки, в изложението Ви.

Интересно е обаче че тези които не подкрепят био продукцията са против и естественото раждане. Симптоматично. Аз не ползвам вафли и зайо байовци (какво е това?), но купувам био мляко, защото не смятам за полезно да се храня с хормони и антибиотици и всичко друго в не био млечните опродукти. Така че първо Вашия въображаем образ на активиста за естествен раждане е тъкмо това-въображаем и неотговарящ на реалността.

Относно раждането и риска от него, моля да отбележите, че никой никога не е твърдял, че раждането е напълно безопасно. Това не го казват нито домашно раждащите, нито отиващите в болница, нито лекарите, нито акушерките. Риск има винаги и навсякъде. Какъв е рискът може да се провери в изследвания за смъртността в едната и другата обстановка. Изследванията показват, че рискът е еднакъв и затова навсякъде по света домашното раждане е ряазрешено, а на много места е регулирано асистиането му--нещо, което искаме да стане и у нас. Привържениците на домашното раждане не отхвърлят нуждата от лекарска помощ в някои случаи, нито трансферът в болница в определени ситуации, нито казват, че абсолютно всяка жена може да ражда у дома си. Моля ако Ви интересува този проблем да прочетете материалите от първа страница на темата. Успех! Peace

От известно време чета тук, защото ми се струва, че проблемът има важно социално значение, но нямах намерение да пиша.
Но някакси тоя път не издържах.
Много ми е забавно как някакви хора, пропагандиращи близост до естествените неща, еко, гриийн и т.н. лайфстайл, всъщност нямат никаква представа за това какво всъщност представлява природата и нейните закони. Особено ме кефят като ги срещна на пазар-купуват био мляко и био кашкавал заедно с малките си дечица и едновременно с това по 5-6 Зайо-Байо и шоколадови вафли.Куул,а.
А колкото до това как раждат кравите-ето ви една рийл история. Родителите ми имат вила в едно малко селце, където прекарват уикендите. Миналата есен една крава започнала да ражда, но се оказало, че телето е прекалено едро /може дори и при кравите да се среща тесен таз/. Майка ми каза, че 2 дне кравата се мъчила, мучала, чувала се из цялото село, било нещо ужасно. Накрая няколко селяни не издържали и докарали ветеринар от съседно село. Наложило се да направи плодораздробяваща операция.Ако не е ясно-разфасовал е плода, за да може да го извади, за да спаси кравата.
Толкова за безопасността на ражданията в природата и естествения подбор.

# 676
Едно време такива операции са правени и на хора, друг е въпроса дали са били наложителни. Нали разбирате, че наложителността идва от компетентността на този, който прилага дадено нещо.

В случая ветеринарят е спазил основно правило-спасил е животът на този, който би могъл отново да дари живот. Вероятно сте наясно, че има ситуации, в които е невъзможно раждането на жив плод. Разбира се, че трябва преценката за порядъкът на спешност/неотложност и как да се реагира е в ръцете на квалифицираните лица.
Аз не казах това, а че по-скоро преценката на квалифицираното лице зависи от границите на неговата собствена компетентност. Говоря по принцип, а не конкретно за ветеринара.

Аз пък говоря за това, че е пълен мит, че раждането е съвършен процес и че благоприятният изход зависи от ненамесата на трети лица.
Съвсем конкретно имах предвид и изказванията по-горе/мързи ме да цитирам/, че в природата всичко е ок и че трябва оттам да вземем пример. С моя пример исках да покажа, че съвсем не е така. Но тя природата всъщност си знае работата.
Колкото до компетентността на квалифицираните лица, струва ми се, че само други компетентни лица могат да се изказват по въпроса.Все едно, аз само защото имам сметка в банката, да мога да искам експертно да се бъркам във политиката им по определяне на лихвения процент.

# 677
  • Пловдив
persimon не разбираш, защото интерпретираш написаното пречупено единствено през собствените си разбирания. Изобщо, ама изобщо в нищо не искам да те убеждавам. Не си чела внимателно на всичкото отгоре. Писала съм, че нямам нищо против раждането в къщи, но не и по този начин, не и на такава цена: със самозаблуди, подклаждани и в тази тема. Писах дори, че Естествено или която и да е там организация, трябва кардинално да преразгледа методите и подхода си, за да има ефект това, което искат да постигнат, защото с конфронтация не става.....И много други неща съм писала, ама вече ми омръзна.

Честно казано колкото повече чета темата, толкова повече оставам с впечатлението, че собствен мозък рядко се среща. Използват се едни и същи клишета всеки път, заучени фрази като по учебник: Природата, Висшия разум, Лекарите. Какъвто и въпрос да се зададе, все с това се отговаря: Природата, Висшият разум, Лекарите.......Какъв собствен мозък, какво собствено мислене. Е, може ли пък толкова едностранно да се мисли.  Rolling Eyes

# 678
Да, така е. Безопасността и добрият изход не са зависими само от ненамесата на трети лица. Понякога са зависими от намесата на компетентни трети лица. И двата фактора ги има. Но понеже ги има и двата, не значи, че трябва да пренебрегнем първия. Проблемът в нашите болници, слава богу вече не съвсем навсякъде, е че специалистите са обучени да се наместват прекално много и когато не е нужно. И това е мнението на специалисти, не на кравари. Затова идеалният вариант е да се промени начинът на обучение за водене на раждане на АГ и акушерки, така че да се намесват наистина само при нужда и да оставят нещата на собственото им развитие в останалите случаи.

# 679
Не е мой проблемът, че така себеотносно се идентифицирате. Само споделям, че понеже съм си наблюдателна, ми прави впечатление, че хората не са съвсем последователни /вероятно не и съвсем искрени/в отстояването на определени идеи, ценности и алабала. Когнитивен дисонанс?

# 680
Куул, телето се ражда директно на пържоли. Малко черен хумор.

Знам за един случай- ражда дъщеря на доцент. Той е толкова уверен, че ще роди нормално, че 48 часа я мъчи. Последната циганка, дето се вика, ражда със секцио, но не- дъщерята на доцента ще е по закон божи, защото той е решил, че ще стане. Е, стана.

Детето имаше тежък живот, прекаран в борба с уврежданията- и за жалост, или за щастие, това трая само 18 години.

Аз съм палео лайфстайл фрийк, но няма да тръгна да раждам в обора при кравата.

# 681
Не е мой проблемът, че така себеотносно се идентифицирате. Само споделям, че понеже съм си наблюдателна, ми прави впечатление, че хората не са съвсем последователни /вероятно не и съвсем искрени/в отстояването на определени идеи, ценности и алабала. Когнитивен дисонанс?

Разбира се, че ще се иднетифицирам, нали затова сте го написала за да се индентифицираме Laughing

Не знам кои са тия непоследователните хора с когнитивен дисонанс, по-скоро вас идентифицирам с това, не себе си. Може и да е защото не Ви познавам. Може пък да нямате никакъв когнитивен дисонас и  да сте най-последователно не-био, не-ествения и активно-медикализирания човек в републиката. Няма лошо, всеки си прави изборите.

# 682
...
Интересно е обаче че тези които не подкрепят био продукцията са против и естественото раждане. ....

за пореден път бъркаш и генерализираш

искам само да ти обърна внимание върху невинния факт, че повечето активистки тук са веганки, върли "спасителки" на планетата и проповядващи феминизъм в откровено изкривена форма
това важи и за някои от  техните обожествявани "учителки"

# 683
И аз съм от "дивите човеци", но от страната на палео лайфстайл. Подкрепям био продукцията- на месо. Смятам, че доста от болестите наистина се влошават или дори причиняват от съвременния живот и че някои от подходите на медицината са прекалено тесни, прекалено биологични. Че човек не е само животно и умът има влияние върху тялото.

Но всичко това е нерелевантно, що се отнася до раждане. Там може да се наложи намеса, а за да се знае кога трябва да е намесата, трябва да позволя следене.

Ама това е щото ям масло и бекон и имам повече акъл от веганите.

# 684
...
Интересно е обаче че тези които не подкрепят био продукцията са против и естественото раждане. ....

за пореден път бъркаш и генерализираш

искам само да ти обърна внимание върху невинния факт, че повечето активистки тук са веганки, върли "спасителки" на планетата и проповядващи феминизъм в откровено изкривена форма
това важи и за някои от  техните обожествявани "учителки"

Нали това и аз казвам WASP, хората, които се интересуват от естествено раждане се интересуват и от здравословен начин на живот, а често върлите врагове на естественото раждане се присмиват на био продуктите и нежеланието да се трови човек. Не може да се обобщи,наистина,  има хора които си имат свои идеи за здравословен жовот, като теб например(съдейки от линковете в подписа ти)и които са против домашното раждане, така че да-права си, не може да се генерализира.

Специално за феминизма,  в каквато и да е форма, никога не съм срещала акушерка  или активист за естествено раждане, която да е от ненормалните феминистки, характерни за американската действителност. Все пак бебета се правят от двама и единия обичайно е мъж. Wink Тези жени обичайно имат хубави отношения с мъжете си, поне това е моето наблюдение. Не знам и някой да е обожествен. Но изобщо защо водим тези диалози? Защо се чувстваш длъжна да говориш гадни неща за някакви неназовани хора и да обобщаваш точно ти кой какъв е ? Това не е ли пълна глупост и загуба на време?

# 685
За филма "Birth As We Know It ":
Дотук принос $3 за филма, нужни са $12. Изпращайте през PayPal на LUDMIL@KPACOTA.COM или през формата за дарения на www.BezPeleni.info

Превода на филма ще е от мен.

# 686
...
 има хора които си имат свои идеи за здравословен жовот, като теб например(съдейки от линковете в подписа ти)и които са против домашното раждане, така че да-права си, не може да се генерализира.
...

предлагам да спреш да пишеш преди да се научиш да четеш с разбиране
за 8 месеца дискусия така и не разбра, че не съм против ест. раждане, нито против домашното
а съм против манипулациите, лъжите и натиска, които имаха арена тук

# 687
Не си успяла да предадеш това в мненията си, обаче. А и така да е, защо още стоиш тук и говориш против някакви хора, които ги няма? Говори за домашното раждане за което си, по начина по който трябва да става според теб. Нали темата е за това, не е за плюене по някой,с  който не си била съгласна преди една година. Не съм те видяла да пуснеш линк за естественото раждане, за домашно раждане и т.н. Освен хубавия линк за противопокзанията. А би било чудесно да пускаш такива неща повече, вместо да ръсиш нерви.

# 688
http://www.skynews.com.au/national/article.aspx?id=719420&vId

Аз съм твърдо против домашното раждане, защото процесът и преживяването не могат да се поставят пред резултатите, не и в този случай. Понякога и половин час е много. Освен това, ако аз ще плащам от данъците си за тези раждания- не подкрепям. Подкрепям по-добри условия в болниците обаче- в разумни граници.

Лиса Барет е чудовище. Но поне е било романтично и сега ще има нюейдж истории за ангелчета.

Дали домашното раждане не е вид евгеника? Ако се знае, че детето може да е увредено, да го убиеш по този начин, така хем имаш "експириънс", хем то става ангелче. Каниш Лиса Барет и тя урежда всичко.

Честно, ако домашното раждане беше законно днес, щяхте ли да се доверите на Лиса Барет?

# 689
Вярвай, разбрахме за една година, че си против домашното раждане. Laughing Имаш ли усещането да си конвъртнала някой, който е бил за домашното раждане и да си го убедила, да стане против?

Общи условия

Активация на акаунт