Обучение срещу ваучери по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 8

• 50 662
  • 731
  •   1
Отговори
# 285
  • Стара Загора
Стига бе! Тия съвсем се оляха вече. Както много пъти се каза тук "Хубава работа, ама... българска!"
niama_me, съжалявам че ти се е случило това. Наистина ужасна глупост!

# 286
  • София
Даже и да въвеждат нови условия, те би трябвало да важат оттук нататък (не че има за кога). Освен това ако учиш по-горни нива например? Какво като си учил 300 часа?

# 287

Преди около 3 месеца и половина подадох документите за кандидатстване по програмата, за курс по английски език. Бях одобрена , заедно със съпруга ми . Изпратиха ни уведомленията, и след това ваучерите. Разписахме всичко и ги върнахме. Започнахме курса. Към днешна дата са минали около 2 месеца. Ходим със страшно голямо желание всеки път ! Днес ми съобщиха, че от цялата група - от около 30 човека , само аз отпадам! Казвам как така? Какво означава това? По средата на курса...? И ми обясниха, че в четвъртък ще дойде жена от бюрото по труда, ама на нея и се били обадили и така и били казали....те видели в копието ми от дипломата че в средното си образование съм изучавала ЗИП английски език и видиш ли надхвърлям някакъв хорариум часове и нямам право сега да уча! Питам какъв е този хорариум - казват ми ами от 300 часа ! А аз имам 309 общо. Питам от кога е това УСЛОВИЕ, казват от днес ! Е как от днес ! Аз съм се подписала, както и те, че съм одобрена, че започвам, издаден ми е ваучер и т.н.......Как се появи условие по средата на курса. Разплаках се. Стана ми много мъчно.  Имах толкова много надежди за след този курс:(
Мой приятел се обади на негов адвокат. Каза че това не е законно. Преподавателя каза същото. Ако в четвъртък не ми се даде някакво обяснение или извинение съответно, ще си търся правата по друг начин.
Сблъсквал ли се е някой с такова нещо и какво се случи?
Сега отворих пак условията и документите по програмата. НИКЪДЕ няма такова условие. И как така от днес......по средата на курса....Ами то до края, може всеки ден да има нови условия на които не отговаряме , така ли? А как сме одобрени тогава, и какво става с ваучера....
Как така си започнала курс преди 2 м. като документи за Аз мога повече се подаваха да края на сптември  newsm78 Да не по друга програма?
По темата - още като подавах молба ми искаха копие от всички дипломи. Казаха че за английски ако си с англ. гимназия или англ. филология няма да ти дадат ваучер, но ако си учил малко , няма проблем ! Не си спомням обаче да са ми казвали нещо за брой на часовете по език! Дори  и да е така би трябвало преди да получиш ваучер да го проверят и да не ти дадат такъв изобщо!

# 288
Добро утро  Hug
tedd, вчера говорих по тел с моя ДО за графика ми и тя лично ми го каза като я питах до кой номер са стигнали, винаги тази жена е много добре информирана и то от ДБТ-то ни, а сега е така за цялата страна  Peace

Няма ме, документите и изискванията за програмата се променят постоянно, но със задна дата как може да се променят не знам...

За пореден път се убеждавам, че тази прекрасна Европейска програма я о..ра Българската администрация  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 289
клюкарка, надявам се наистина да почнат да се обаждат за ПК, моите надежди са до края на ноември да имам резултат, пък да видим...

# 290
Влизам само да се похваля, че от петък започнах дистанционно обучение по Оперативно счетоводство. Засега дистанционната платформа е много точна. Единственото, което ме тормози е, че програмата е много интензивна - почти всеки ден има проверовъчен тест, а почти всяка седмица - изпитен тест. Метериалът е по програмите на ВУЗ и е доста сложен.

# 291
veny-b,
права си, не са два месеца, от месец някъде се пада...грешката е моя. По тази програма е.
Просто щото преподавателя постоянно казва " абе ние взехме половината материал", и аз от там....
Повече от месец сме.
П.П.На мен не са ми казвали за такива условия, ако си учил английска гимназия и т.н. Но аз и не съм учила де- часовете ми се струпват от средното образование - редовни часове + ЗИП.

# 292
За Варна наистина ли не дават повече ваучери .....   ooooh!

# 293
niama_me , моят съвет е да искаш да ти цитират и покажат  наредбата , по която става прекратяването, черно на бяло, точно и конкретно ,без каквито и да е уклончиви отговори , иначе подаваш жалба . Няма да се съгласяваш на нищо,без да си видяла и прочела съотв.нормативен документ.
Другото- питаш защо те разиграват така- щом не отговоряш- не те одобряват изобщо, какви са тия работи - първо те одобряват , после, по някое време на курса се сещат, че не е трябвало да те одобряват, т.е. загубили са ти времето,което време е можело да използваш за друг курс,например, за което ще си потърсиш правата.

# 294
Влизам само да се похваля, че от петък започнах дистанционно обучение по Оперативно счетоводство. Засега дистанционната платформа е много точна. Единственото, което ме тормози е, че програмата е много интензивна - почти всеки ден има проверовъчен тест, а почти всяка седмица - изпитен тест. Метериалът е по програмите на ВУЗ и е доста сложен.

кажи към коя школа, че аз нали съм с надежди да получа ваучер Mr. Green

# 295
Моля всички които са запознати с ДО,
дайте предложение за ДО по немски някъде из южните квартали.
С една приятелка сега си говорих и тя търси за немски. Каза че е звъняла къде ли не и и предлагат
основно събота и неделя плътно 7 месеца да ходиш по средно 4 , 5  часа Sad

# 296
  • София
...предлагат основно събота и неделя плътно 7 месеца да ходиш по средно 4 , 5  часа Sad
Няма как. Другият вариант е три пъти през седмицата. Направи си елементарната сметка как може да изкараш 300 часа до 30.06.2012г. Един учебен час се води 40 минути, т.е. в 3 астрономически се вместват 4 учебни и почивка. При три пъти седмично по 4 учебни (3 астрономически) часа излиза, че ти трябват 6.25 месеца, за да изкараш тези часове.

# 297
...предлагат основно събота и неделя плътно 7 месеца да ходиш по средно 4 , 5  часа Sad
Няма как. Другият вариант е три пъти през седмицата. Направи си елементарната сметка как може да изкараш 300 часа до 30.06.2012г. Един учебен час се води 40 минути, т.е. в 3 астрономически се вместват 4 учебни и почивка. При три пъти седмично по 4 учебни (3 астрономически) часа излиза, че ти трябват 6.25 месеца, за да изкараш тези часове.

Ма коуега аз правя груба сметка  Sunglasses  да не изпадаме в подробности.
А и аз питах за ДО. Tова беше BTW  Peace

# 298
  • София
Моля всички които са запознати с ДО,
дайте предложение за ДО по немски някъде из южните квартали.
С една приятелка сега си говорих и тя търси за немски. Каза че е звъняла къде ли не и и предлагат
основно събота и неделя плътно 7 месеца да ходиш по средно 4 , 5  часа Sad
Ами аз затова се записах в Кабината. А и нямах друг избор де. Не мога да губя време и в пътуване с 2 чакащи ме деца.

# 299
Здравейте и от мен,
много се надявам, някой тук да бъде достатъчно компетентен, за да ми отговори на един въпрос, за да знам как от тук нататък да процедирам...
Преди около 3 месеца и половина подадох документите за кандидатстване по програмата, за курс по английски език. Бях одобрена , заедно със съпруга ми . Изпратиха ни уведомленията, и след това ваучерите. Разписахме всичко и ги върнахме. Започнахме курса. Към днешна дата са минали около 2 месеца. Ходим със страшно голямо желание всеки път ! Днес ми съобщиха, че от цялата група - от около 30 човека , само аз отпадам! Казвам как така? Какво означава това? По средата на курса...? И ми обясниха, че в четвъртък ще дойде жена от бюрото по труда, ама на нея и се били обадили и така и били казали....те видели в копието ми от дипломата че в средното си образование съм изучавала ЗИП английски език и видиш ли надхвърлям някакъв хорариум часове и нямам право сега да уча! Питам какъв е този хорариум - казват ми ами от 300 часа ! А аз имам 309 общо. Питам от кога е това УСЛОВИЕ, казват от днес ! Е как от днес ! Аз съм се подписала, както и те, че съм одобрена, че започвам, издаден ми е ваучер и т.н.......Как се появи условие по средата на курса. Разплаках се. Стана ми много мъчно.  Имах толкова много надежди за след този курс:(
Мой приятел се обади на негов адвокат. Каза че това не е законно. Преподавателя каза същото. Ако в четвъртък не ми се даде някакво обяснение или извинение съответно, ще си търся правата по друг начин.
иСблъсквал ли се е някой с такова нещо и какво се случи?
Сега отворих пак условията и документите по програмата. НИКЪДЕ няма такова условие. И как така от днес......по средата на курса....Ами то до края, може всеки ден да има нови условия на които не отговаряме , така ли? А как сме одобрени тогава, и какво става с ваучера....
Здравей,
Имах случай, подобен на твоя (макар че не в толкова напреднал етап), и ходих да се разправям в Бюро по труда, говорих със служителите, с директорката. Обясняват, че изпълнявали разпоредби. Помолих да ми покажат разпоредбата, и наистина беше "от днес". Издадена е от зам. председателя на Агенцията по заетостта. И понеже над тях е само премиерът ми казаха, че и да му се оплача, ще спусне нещата надолу пак по същия ред и нямало да има ефект. За това си мисля, че който има проблеми с чиновниците по тази програма, трябва да пише на тези, които осигуряват финансирането - Европейския социален фонд. Там хората не гледат да "отрежат" повече кандидати, а да се усвоят повече пари, да се постигнат целите на програмата. Имейлът е esf@ec.europa.eu. Не знам, дали ще помогнат конкретно по твоя въпрос, но поне ще те упътят какво да направиш. И смятам, че колкото повече граждански контрол има върху чиновниците, толкова по добре ще си отработват заплатите, т. е. наши данъци.
Поздрави

Общи условия

Активация на акаунт