Обучение срещу ваучери по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 8

• 50 540
  • 731
  •   1
Отговори
# 450
Днес по радио Хоризонт отново се обсъждаше нещо по тези оперативни програми, но не можах да разбера за какво става дума.
Отново ще има такива програми - поради големия интерес - поне това успях да разбера. Но говориха нещо за хората от Бюрата по труда.
Някой нещо да е разбрал ...?

# 451
Здравейте, имам проблем и искам да питам ако някой знае може ли да се направи нещо. В петък отидох с уведомлението си до езиковата школа , която си бях избрала, те ми върнаха отрязъка и др. седмица трябваше да го занеса в БТ , НО го загубих или детето го е хвърлило не знам. Според вас има ли шанс да ми издадат копие въз основа на писмото за одобрение???

# 452
Днес по радио Хоризонт отново се обсъждаше нещо по тези оперативни програми, но не можах да разбера за какво става дума.
Отново ще има такива програми - поради големия интерес - поне това успях да разбера. Но говориха нещо за хората от Бюрата по труда.
Някой нещо да е разбрал ...?
12 НОВИ СХЕМИ СТАРТИРАТ ПРЕЗ 2012 Г. ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ”
http://www.mlsp.government.bg/bg/news/news.asp?newsid=2169&catid=1
Надявам се да пуснат спрените специалности и да продължат да одобряват!  newsm53

# 453
Не ми звучи никак конкретно.....това......Никой никъде не говори как ще се процедира с професионалните обучения за по 960 часа??

# 454
  • гр. софия
Някой беше писал, че започва обучение по английски език в ез. школа " Айли" - бихте ли споделили впечатления  Praynig

# 455
Дано стартира все пак нещо - за тези, дет изпуснахме влака.

# 456
някой беше споменал че ще ходи на място в БТ Варна, дали с апочнали наново да разглеждат?

# 457
И аз да питам (чисто хипотетично) може ли да се анулира вече издаден ваучер?
Ами не мога и не мога да се разбера с тоя моя доставчик на обучение! На мен дават едни графици, съгласявам се с тях, уж ме включват в група, а после графикът се оказа друг, който въобще не ме устройва!

# 458
Мисля, че не може да се анулира ваучера....

# 459
А ако не мога да се вместя в този окончателен график, който те са представили пред Бюрото по труда, но не са съгласували с мен?

# 460
els, би трябвало да може. Всъщност, питай в БТ ,в АЗ , обясни им , те ще ти кажат най-добре.

# 461
els, би трябвало да може. Всъщност, питай в БТ ,в АЗ , обясни им , те ще ти кажат най-добре.

Да, тях ще питам. Но понеже днес не мога да отида, реших да проверя дали тук някой не знае нещо по въпроса....

# 462
Не си ли търси човек сам правата.......не се получават нещата за съжаление

# 463
Аз пък съм изкслючително недоволна от обучението, което ми предоставя избраната от мен школа. Струва ми се, че ще се наложи да връщам тези 700 лева. Thinking
Това е нещо, за което малко хора си дават сега сметка. Ако се откажете ще трябва вие да плащате! Mr. Green

# 464
Аз пък съм изкслючително недоволна от обучението, което ми предоставя избраната от мен школа. Струва ми се, че ще се наложи да връщам тези 700 лева. Thinking
Това е нещо, за което малко хора си дават сега сметка. Ако се откажете ще трябва вие да плащате! Mr. Green

Е, не мисля, че ще връщаш 700лв, ако се откажеш в началото!

Преди малко заради моя казус понеже четох разните му там документи, в т.ч. и Постановлението касаещо тази програма..... та там пише, че ако не завършиш курса, доставчика няма да получи стойността на ваучера и може да иска от теб стойността на това, което си потребила.
По-късно ще го намеря пак и ще го постна конкретния текст!

П.П. То ми стояло още отворено!
Ето Постановлението на МС - чл. 4, ал. 5

Общи условия

Активация на акаунт