Обучение срещу ваучери по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 8

• 50 519
  • 731
  •   1
Отговори
# 510
Днес ходих до БТ СЕРДИКА  номерът ми е 2195 и казаха следващата седмица да чакам обаждане.
Тъпото е че при подаване на заявлението искаха копие от диплома и аз дадох от магистратура те не казаха нищо, а сега като те удобрът искат копие от диплома за средно и гледат хорариума часове по езика който искаш и при мен английския като надвишава 300часа няма да ме удобрят:(
Поне ми разрешиха да сменя желанието си та записах френски:) Дано стане въпреки че от средното ми са минали вече 10години и английския ми е зле:)

# 511
Ама графичния дизайн ,нали беше спрян?

# 512
Аз имам попълнено уведомление за ГД. Не е спрян, просто е невъзможно да се проведе обучение под друга форма освен дистанционно.  newsm78 Засега... май това е положението. Аз звънях на няколко школи - само дистанционно, защото са ги натиснали да приключат до средата на 2012.

# 513
Да се похваля и аз - току що разбрах, че съм одобрена за курс по френски език. Сега остава да намеря къде да го изкарам този курс. Това, което ме притеснява е, че съм с френска гимназия, но никой не възрази, че искам да уча френски език.

# 514
  • Стара Загора
Аз имам попълнено уведомление за ГД. Не е спрян, просто е невъзможно да се проведе обучение под друга форма освен дистанционно.  newsm78 Засега... май това е положението. Аз звънях на няколко школи - само дистанционно, защото са ги натиснали да приключат до средата на 2012.
Mного странно... аз също възнамерявах дистанционно да го запиша, но никой така и не ме е питал за това. В БТ ми показаха едно писмо, с което се спира тази специалност и толкова. Не съм получавала уведомление, а тук в Стара Загора вече приключиха  с разглеждането на документите, т.е. всички номера са минали, включително и моят.

# 515
Аз имам попълнено уведомление за ГД. Не е спрян, просто е невъзможно да се проведе обучение под друга форма освен дистанционно.  newsm78 Засега... май това е положението. Аз звънях на няколко школи - само дистанционно, защото са ги натиснали да приключат до средата на 2012.
Mного странно... аз също възнамерявах дистанционно да го запиша, но никой така и не ме е питал за това. В БТ ми показаха едно писмо, с което се спира тази специалност и толкова. Не съм получавала уведомление, а тук в Стара Загора вече приключиха  с разглеждането на документите, т.е. всички номера са минали, включително и моят.

Момичета, кашата е пълна и на мен взе да ми писва  #2gunfire. Днес звънях на почти всички фирми доставчици за София и получих отказ от повечето, да не говорим, че в момента, в който споменах "Аз мога" се сблъсквах с отвратително грубо отношение от другата страна.

Към момента имам предложение за дистанционно обучение от 3 места. Въобще не ми бяха такива плановете ... ако разбера нещо повече ще пиша.

# 516
  • Стара Загора
Аз имам попълнено уведомление за ГД. Не е спрян, просто е невъзможно да се проведе обучение под друга форма освен дистанционно.  newsm78 Засега... май това е положението. Аз звънях на няколко школи - само дистанционно, защото са ги натиснали да приключат до средата на 2012.
Mного странно... аз също възнамерявах дистанционно да го запиша, но никой така и не ме е питал за това. В БТ ми показаха едно писмо, с което се спира тази специалност и толкова. Не съм получавала уведомление, а тук в Стара Загора вече приключиха  с разглеждането на документите, т.е. всички номера са минали, включително и моят.
Aз бях говорила с Кабината за дистанционно по ГД. Опита ли там?
Момичета, кашата е пълна и на мен взе да ми писва  #2gunfire. Днес звънях на почти всички фирми доставчици за София и получих отказ от повечето, да не говорим, че в момента, в който споменах "Аз мога" се сблъсквах с отвратително грубо отношение от другата страна.

Към момента имам предложение за дистанционно обучение от 3 места. Въобще не ми бяха такива плановете ... ако разбера нещо повече ще пиша.

# 517
Да вметна, че вчера звънях на Кабината (няма ги в списъка с доставчици на сайта на АЗ) - обясниха ми, че все още нямат яснота по въпроса с ГД и ме помолиха да им звънна другата седмица.

# 518
  • в света на неограничените измерения
Да се похваля и аз - току що разбрах, че съм одобрена за курс по френски език. Сега остава да намеря къде да го изкарам този курс. Това, което ме притеснява е, че съм с френска гимназия, но никой не възрази, че искам да уча френски език.

Бъди сигурна, че не са обърнали внимание в бързането на дипломата ти за средно образование, или са забравили да ти я поискат.
Преди няколко поста едно момиче се оплака, че са я спряли по средата на курса й по англ. език, тъй като след повторна проверка на документите са установили, че хорариумът й от средното образование е висок.

Чудя се какво ново ще научиш от френския като всички курсове почват от А1. А твоето владеене на езика е много, много по-високо.

# 519
в БТ Велико Търново приемат документи по програмата до края на януари Shocked

# 520
Това е просто невероятно!!!!!!!!!!!!
На едно място продължават да разглеждат документи и да одобряват - на друго не;
На едно място обявяват специалности за спрени и отказват да издадат уведомление за тях - на друго одобряват и дават (отделен е въпроса дали има време да се проведат);
На едно място отказват да променят компетентност или специалност, на друго дават тази възможност;
На едно място парите свършват на номер 6500, на друго - на номер 1000, че и по-малко.
Хора, това е безумие! Направо нямам думи ... в тази държава по официална програма за развитие на човешките ресурси, провеждаща се ПОД КОНТРОЛА на българско МИНИСТЕРСТВО, няма ясни, точни и официални правила, които да важат за всички хора, имащи право да участват в нея!!!!!!!!!!!!!!!!  doh

Последна редакция: чт, 24 ное 2011, 20:58 от Ultraviolet

# 521

Бъди сигурна, че не са обърнали внимание в бързането на дипломата ти за средно образование, или са забравили да ти я поискат.
Преди няколко поста едно момиче се оплака, че са я спряли по средата на курса й по англ. език, тъй като след повторна проверка на документите са установили, че хорариумът й от средното образование е висок.

Чудя се какво ново ще научиш от френския като всички курсове почват от А1. А твоето владеене на езика е много, много по-високо.

За съжаление едва днес като почнах да търся школи забелязах, че всички курсове започват от първо ниво и по-високо от Б1 не открих. Аз се надявах да мога да опресня познанията си по езика и да ги усъвършенствам, но не намерих нищо до момента.  ooooh!

# 522
Сега, понеже аз лично съм писала, изпълнявала и прекратила предсрочно проект по Оперативна програма развитие на човешките ресурси ( но в друга сфера, ама пак същата програма) искам да ви кажа, че правила им......над 120 наредби и регламенти, пряко обвързани с програмата, които са около 10 000 страници, не преувеличавам за да ви впечатля. Отделно има и самия проект, който бюро по труда е написал - Аз мога и Аз мога повече и с който е кандидатсвал за финансиране, та този проект, да речем е написан по един начин, минал е, действа, но някъде, в някоя точка или запетая е в разрез с някоя от тези 120 наредби, регламенти и тн и става пълно мазало. Ние 5 човека в един момент не знаехме кое можем и кое не можем да правим по собствения си проект, а какво остава за хилядите в страната бюра по труда и служителите вътре. Проектите по оперативната програма са изключително "тежки" административно и НАЙ - ВАЖНОТО нещо по тях е, документално изпълнителя на проекта ( в случая БТ) да е на 6, защото иначе ще връща парииииииии. А дали хората, които трябва да са връзката между нас ( ние сме бенефициенти по проекта), бюро по труда - като спечелили проекта ( и Агенция по заетостта разбира се), ДО - договарящия орган, доставчиците на услуги - обучителните фирми, са наясно с правилата, условията и всичко свързано с проекта, на никой не му пука. От опит ви го казвам Peace

# 523
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Първо да пожелая успех на всички, които все още очакват уведомленията си и още повече успех в избор на доставчици и на изпитите!
Имам едно притеснение и питане, но никъде не можах да намеря отговор в нета, а не смея да попитам в БТ.
За да си подадеш документи за програмата "Аз мога повече", трябва да си регистриран на трудов договор, но курсът ти е поне 4-5- месеца....през това време ти няма как да си 100 процента сигурен, че ще останеш на работа. Защото сега е криза, аз работя в магазин и управителката ми всеки ден ме притеснява за малките обороти и т.н. Ако един ден тя реши да затвори магазина и да ме съкрати какво става с курса ми? Мога ли да го продължа и ще ме карат ли да си го доплащам?
И ако не - ще мога ли да се запиша в бюрото по труда, за да си вземам обезщетение от НОИ?

Знам, че логично не би трябвало...защото няма как да те задължат да работиш 4-5 месеца по време на курса, всичко става...но аз не смея да питам в бюрото по труда, че са едни...и веднага ще ми викат защо не съм се обадила, че ще оставам без работа и т.н....А в крайна сметка аз дори не съм сигурна, че ще остана без работа, а и ако стане може да е след 2-3- месеца, може и да не стане...Но не изключвам тази възможност и се притеснявам...А иначе вече съм си започнала и си посещавам курса...
Извинявам се предварително за дългия пост, но просто видях, че тук сте много вещи по въпросите за програмата и смятам, че само вие бихте ми отговорили, без да се налага да питам Бт.
Благодаря предварително и ви желая хубав и усмихнат слънчев ден!

# 524
Ако те одобрят и след това останеш без работа, няма проблем, трябва само да ги уведомиш.
Ако обаче се случи обратното - отпадаш, тъй като като ти дават ваучера/уведомлението попълваш декларация, че работиш.

Общи условия

Активация на акаунт