Обучение срещу ваучери по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 8

• 50 527
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
els, не става въпрос за мен, за моя близка. Тя прекрати договорът си по член 327, тъй като не и преведоха заплатата и работодателят е крайно, ама крайно некоректен. Не ми се ще да пиша тук, за да разводнявам темата, но все пак да внеса уточнение. И така или иначе ще се предприемат мерки срещу него по основните неща, които касаят моята близка, най-вероятно ще се стигне и до съда. Но тъй като работодателят е чужда фирма и моето мнение, разбира се лично е, че издевателстват над доста хора, аз смятам, че трябва да си получат заслуженото  Twisted Evil И съм меко казано ядосана.
Но!! не знам дали момичето ще иска да подаде жалба в прокуратурата затова смятам да се обърна и към "АЗ МОГА", в крайна сметка те трябва да следят по някакъв начин дали усвоените пари не се взимат само фиктивно и се надявам да могат да направят някаква проверка.
Но не сме се отказали от нищо!!!

# 541
NinoTino аз малко се пообърках  Sick за некоректен работодател ли, става въпрос или за неправомерно усвояване на пари по програма Аз мога, т.с без провеждането на курс, т.с неизряден един вид доставчик на обучение? Защото, това са 2, ама коренно различни казуса! Peace
Пишеш, че на твоята позната работодателя бил некоректен, цитираш някакъв член от кой закон не става ясно ... но аз не виждам връзката на този случай с програмата Аз мога  newsm78 Нейният казус определено слева да се отнесе до Инспекцията по труда, но ... в първият си пост ти започна с това, че имаш данни за некоректен доставчик на обучение Thinking В тази връзка и беше нашето включване по въпроса Peace

# 542
Сега вече кашата стана голяма!
desdemona е права! Има голяма разлика между трудово правен казус и казус с неправомерно получени суми по "Аз мога"! Или, NinoTino, връзката между двете е, че приятелката ти е напуснала работата си във фирма, която е получавала пари по "Аз мога" и знае смущаващи факти от работата на тази фирма?

# 543
desdemona, работодателят е некоректен като цяло. И към служителите си и към още много други неща и смятам, че трябва да го разследват отвсякъде. Включително и за АЗ МОГА!
Аз затова написах, че ще се разводни темата. От една страна е некоректен към служителите си по много причини, от друга към всички, които биха могли реално да се възползват от програмата.
Нещата са много, но благодаря за конкретните отговори към зададения въпрос!

els, да, знае смущаващи факти. За мен е смущаващ факта, че някой взима пари за нещо и не ги ползва по предназначение, като ощетява други хора, които могат да се възползват от това.

# 544
NinoTino в такъв случай служителите, които се чувстват или са реално засегнати от този нелоялен работодател следва да предприемат действие срещу него. Смятам, че в този случай би било редно и нормално да се сезира и НАП за да могат да спрат подобни действия от подобни работодатели! Ако с нещо можем да сме полезни, пиши ни, може и на лични, за да не спамиме тук! Peace

# 545
NinoTino в такъв случай служителите, които се чувстват или са реално засегнати от този нелоялен работодател следва да предприемат действие срещу него. Смятам, че в този случай би било редно и нормално да се сезира и НАП за да могат да спрат подобни действия от подобни работодатели! Ако с нещо можем да сме полезни, пиши ни, може и на лични, за да не спамиме тук! Peace

+1  Peace

# 546
Здравейте, утре трябва да ходя до Сердика и да си нося дипломата за средно. Искам да Ви попитам дали знаете дали трябва да е оригинал или може да е и ксерокопие?

# 547
трябва да е копие дипломата за средно

# 548
НОВИНИ от БТ Сердика- на 29.11 съм поканена да взема уведомление номер 2195 съм Simple Smile
Успех на всички!
Някакви идеи за група по френски през седмицата? 

# 549
Здравейте, утре трябва да ходя до Сердика и да си нося дипломата за средно. Искам да Ви попитам дали знаете дали трябва да е оригинал или може да е и ксерокопие?

Копие от дипломата за средно образование заверено от Вас за вярност с оригинала! Peace

# 550
  • София
Имате ли инфо до кой номер са стигнали с ваучерите в Младост?Чакам за професионална квалификация и подадох док-ти  на 15.09.

# 551
НОВИНИ от БТ Сердика- на 29.11 съм поканена да взема уведомление номер 2195 съм Simple Smile
Успех на всички!
Някакви идеи за група по френски през седмицата? 
Nadeto Stoyanova , може ли като ходиш до БТ да погледнеш до кой номер са одобрени!!!! Много, много ти благодаря   bouquet

# 552
  • София
Привет,
Предстои ми обучение като безработен: Сътрудник в малък и среден бизнес (през делнични дни , 6-8ч дневно), 300ч, 600лв (2-3мес).

Свързах се с 2-3 обучаващи центъра, ще започнат евентуално средата на месец декември, но не се знае по кое време ще са занятията (зависило от групата и т.н.).
В процес на търсене на работа съм. Притесняваме факта, че не знам какъв е графика (трябва да се запиша явно и тогава...) за да знам каква работа да търся или по-скоро обратното - какво обучение да търся спрямо работата (ако започна през следващите 3 месеца). Казаха ми, че 20% е лимита на отсъствията (строго ли се спазва?), което силно ме притеснява ако ще съчетавам и с работа на по късен етап. При започване на работа се губи автоматично стипендията, а ваучера мога ли да го върна по средата (ако е невъзможно да присъствам) без да връщам и пари или да изкарам обучението дори ако започна работа? Имам 25дни да реша дали да го използвам. Може би ще поизчакам  1-2 седмици да видя как ще се развият нещата с работата.

Това извади търсачката, на пръв поглед нито една не ми е близо до квартала. Едва ли някой тук е изкарал точно такова обучение, но може ли да препоръчате някои от тях или обратното (професионализъм, коректност, организираност, добра база...).

Център за професионално обучение „Знание"
ЮНЛЦ Сдружение „Колеж за работническо обучение" гр. София, пл. Македония 1
Федерация на Научно техническите съюзи в България   
ЦПО към ЕТ Стил 21
ЦПО към Института за следдипломна квалификация при УНСС   
ЦПО към Институт за управление на програми и проекти ЕООД   
ЦПО към ЕТ “Хлимия – Христина Йонова”
Интеграл - 08 ЕООД   

ЦПО към Никанор ООД
Училище за бизнес компетенции ЕООД
ВИФИ - България ЕООД
ЦPO към "ИнфоГруп БГ"ЕООД
Сдружение „Съюз за стопанска инициатива"
Център за професионално обучение към ЕТ "Деметра-Мая Антова"
Федерация на Дружествата за разпространение на знания - ФДРЗ
ЕГ КОНСУЛТ ООД
Фондация за социални инвестиции и ресурси
Център за професионално обучение АХАД-Бизнес Универсал ЕООД   
ТАРА АКТИВ ЕООД
Център за професионално обучение към Глоб трейд ЕООД   
ЦПО АрСи Профешънъл център ЕООД
Международно висше бизнес училище, гр. Ботевград
Главболгарстрой АД Център за професионално обучение   
ЦПО към Сдружение Фейс ту фейс   
Център за професионално обучение към Сдружение "Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи"   
Институт по индустриални отношения и мениджмънт ОКОМ   
ЦПО към Комплекс Кредо ЕООД   
ФСК Картел ЕООД   
ЕВРОБУЛ ТРЕНИНГ ООД   
ЦПО към МИНЕРВА АКСА ЕООД   
ЦПО към ЕТ АМОС-Спорт Слава Василева   
ЦПО Евро - Сорс ООД   
Бюро студентски труд ООД

# 553
hakama, по принцип никое ДБТ не издава ваучер на лица без трудов договор, дори и да имаш Уведомление няма да имаш право да получиш ваучер, освен ако до издаването му не си намериш друга работа, но и тогава е под въпрос  Peace

# 554
Здравейте, аз вече записах за професия, 960ч., естествено дистанционно, защото за присъствени часове няма време до юни 2012. Материала е разделен на модули, правят се тестове на края на всеки модул. Има модули, които са с материал от около 200стр. за период от няколко дена. Малко ми е притеснено дали изобщо ще успея да ги прочета за тези дни, физически май няма да успея да ги мина и по един път, да не говорим за научаване. На работа съм от 9 до 18ч. и мога да уча само след това. Единият модул са основи на счетоводството и т.н. - към 300 стр., за една седмица. Добре, че ги разпечатвам на работата, иначе трябваше да си плащам за отпечатването. Надявам се да мина всички тестове и крайния тест през юни. Дано да има ефект от цялата тая работа. Съжалявам само, че документа няма да е от УНСС, от там ми казаха, че този курс е година и половина и не могат да го вместят в 6 месеца. Едно е материала за 960 часа да се мине присъствено с преподавател, за година и половина, друго е за 6 месеца сам в къщи.
Моля, ако някой знае, от сигурен източник, за удължаване на срока на "Аз мога повече" до 2013 да пише. Когато се записвахме през август, ясно беше написано за период до 2013г. Ако е истина, това, че са съкратили срока, само за да се вземат парите до 2012 и да не чакат до 2013, ако всичко е само формално, само за да се прелеят парите някъде, не знам... Т.е. знам, че няма безплатен обяд  Simple Smile Все ще има нещо гнило...

Общи условия

Активация на акаунт