Обучение срещу ваучери по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 8

• 50 871
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
  • София

ninon
зависи кое ти бюрото по труда,
в Младост не ги дават по-рано

ако не ти дадат ваучера, по-добре си си намери друг доставчик  Peace

БТ-Сердика на ул.Тимок.За друг доставчик просто незнам как ще стане ooooh!Колко звънях и всички ми казваха,че не набират повече групи.Иначе и аз исках да почна от декември.

# 646
десдемона, опитвах няколко пъти тази седмица с номера по тел но явно не ми звучи приятно гласа по тел hahahaвсе ме режат, проблема е че съм вързана за леглото...и наистина няма как да ида ooooh!аз затова се оглеждам в темата ако някой ходи или звъни просто да си дам и моя номер колкото да знам, а ще мисля ако съм одобрена как ще стигна Blush

Ами, защо не спомена по-рано, аз така и така ходих за ваучера щях да питам/проверя и за теб Thinking

ми ей на споменавам Laughing нищо, ще пратя мъжо да се разходи ако има възможност днеска, че тъкмо съм вкъщи и съм се ориентирала към дистанционно за ПК, ама то много сметки... hahaha

# 647
десдемона, опитвах няколко пъти тази седмица с номера по тел но явно не ми звучи приятно гласа по тел hahahaвсе ме режат, проблема е че съм вързана за леглото...и наистина няма как да ида ooooh!аз затова се оглеждам в темата ако някой ходи или звъни просто да си дам и моя номер колкото да знам, а ще мисля ако съм одобрена как ще стигна Blush

Ами, защо не спомена по-рано, аз така и така ходих за ваучера щях да питам/проверя и за теб Thinking

ми ей на споменавам Laughing нищо, ще пратя мъжо да се разходи ако има възможност днеска, че тъкмо съм вкъщи и съм се ориентирала към дистанционно за ПК, ама то много сметки... hahaha

Съжалявам ТЕД, но аз си свърших работата вече в АЗ и нямам път натам! А и мъжа ти също би могъл да провери! Успех! Извинете за Офа  Embarassed

# 648

ninon
зависи кое ти бюрото по труда,
в Младост не ги дават по-рано

ако не ти дадат ваучера, по-добре си си намери друг доставчик  Peace

БТ-Сердика на ул.Тимок.За друг доставчик просто незнам как ще стане ooooh!Колко звънях и всички ми казваха,че не набират повече групи.Иначе и аз исках да почна от декември.

на предните страници някой беше писал, че си е взел ваучера по-рано (може и в темата за английския по програмата да е)

# 649
Момичета, инфо за Варна. Днес си взех уведомлението - номер 1150 +. Девойката беше много любезна, въпреки че беше края на работната седмица. Когато разгърна папката с разгледаните вече документи, аз бях към средата, което ме навежда на мисълта, че има още доста разгледани след моя номер. До момента обаче не бях получила никакъв знак че съм одобрена. Сега ще трябва да си избера доставчик (англ. език).
От Британика окончателно се отказах, защото вече имам и пресните впечатления на моята приятелка, която започна там преди 2 седмици, пак по програмата. Не е очарована, днес се чух с нея. Каза, че много са дистанционните часове - правят се само разни упражнения - и много малко говорели на присъствените часове. А на нея това и куца, както и на мен всъщност. Пък и тези групи по 16 човека... Британика тотално отпадат в моя списък. Ако някой има добри отзиви от някоя школа във Варна, в която се набляга на говоренето на езика, моля да сподели, ще съм мноооого благодарна!
Поздрави и късмет на всички, дано да съм била полезна!

# 650
Имам въпрос......имам уведомление от две седмици за професионална квалификация -  специалност , която се оказа, че е невъзможно да се осъществи обучение.Не е е в списъка на специалностите по които може да се извърши изцяло дистанционно обучение.Има ли начин да ми разрешат да уча нещо друго и ако да как да си търся правата?Благодаря предварително Simple Smile

# 651
Инфо от БТ Люлин. Тази сутрин ми се обадиха, че съм одобрена. Ще отида в понеделник да си взема уведомлението. Номер 1186 съм. Успех на всички  Peace

# 652
Имам въпрос......имам уведомление от две седмици за професионална квалификация -  специалност , която се оказа, че е невъзможно да се осъществи обучение.Не е е в списъка на специалностите по които може да се извърши изцяло дистанционно обучение.Има ли начин да ми разрешат да уча нещо друго и ако да как да си търся правата?Благодаря предварително Simple Smile

Ние, няма как да знаем всичко Wink Най-добре се обърни към АЗ! Там следва да са най-запознати!! Peace

# 653
Звънях в агенция по заетостта от там ме прехвърлиха към БТ

# 654
Звънях в агенция по заетостта от там ме прехвърлиха към БТ

Уж не може, а има хора, които са си сменили езика с друг  Peace значи всяко правило си има изключение  Peace Мога да ти дам съвет, да отидеш в БТ и да кажеш каква е ситуацията и с най-милия или отчаян глас да поискаш да ти го сменят  Peace (по-добре иди в понеделник, тъкмо ще са си отпочинали и може да им се работи  Mr. Green)

tedd, какво стана? Има ли те в списъка?

# 655
Благодаря ти, дано да сънуват хубави сънища и в понеделник да са бели и добри Simple Smile)

# 656
ми никой не успя да стигне до БТ днес..нито колежката, нито мъжо...дано в понеделник да имат възможност, аз иначе поръчвам наляво и надясно Embarassed

# 657
  • Някъде на път....
Инфо от БТ Люлин. Тази сутрин ми се обадиха, че съм одобрена. Ще отида в понеделник да си взема уведомлението. Номер 1186 съм. Успех на всички  Peace
Е, значи поне има някакво развитие....  Hug
Благодаря за пожеланието!  Wink

# 658
http://www.az.government.bg/EFunds/OPHRD/AP2114/Iziskvania1104.pdf - това е документ, който е хубаво да прочетете, мако е дълъг, но ще даде отговор на всички въпроси. по отношение на хорариума по английски език, копирам директно от него, за да се изясни ситуацията:
ВАЖНО!
− Представителите на целевите групи следва да отговарят на изискуемото от ЗПОО и
ЗНЗ минимално входящо образователно равнище за съответната професия или
специалност, когато обучението е за придобиване или повишаване на професионалната
квалификация.
Лица, притежаващи документ за определена квалификация (диплома, свидетелство и
др.) не могат да получат ваучер за включване в обучение за придобиване на идентична
или по-ниско ниво на същата квалификация.
- това обаче, при моите например 700 часа английски какво означава, едва ли някой може да ви каже Peace

# 659
http://www.az.government.bg/EFunds/OPHRD/AP2114/Iziskvania1104.pdf -
Лица, притежаващи документ за определена квалификация (диплома, свидетелство и
др.) не могат да получат ваучер за включване в обучение за придобиване на идентична
или по-ниско ниво на същата квалификация.
- това обаче, при моите например 700 часа английски какво означава, едва ли някой може да ви каже Peace
Напротив- ДБТ дава 300 часа за 3 нива- , т.е. счита че 100 часа са достатъчни за изучаване на едно ниво , 700 часа могат спокойно да си ги приемат за 7 нива  Confused

Общи условия

Активация на акаунт