Здравословно хранене за децата - 6

• 47 444
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
Не знаех, че толкова трудно откриваем пащърнака в България.
Аз го знам от малка, т.е. готвило се е с него в нашето семейство. Особено към постен бобец как върви. Simple Smile
Аз също го употребявам често. И дъщеря ми съм захранвала с него в България. Аз и приготвях пюрета и каши.

# 376
  • IT
Поне аз в стандартните магазини не съм виждала и за това попитах и в био магазините, от които пазарувам също няма.

# 377
Аз съм го купувала от пазарите - Варна, Бургас, София ( за тези градове става дума).

# 378
На всеки пазар го има, особено по това време.

# 379
  • IT
Благодаря ви момичета, понеже до нас няма функциониращ пазар и за това не съм виждала. Събота и неделя ще погледна на някой пазар.

# 380
И в Кауфланд има пащърнак. Май е добре да се избира среден размер, колкото големи моркови. На по-едрите в средата има една твърда част, която е добре да се махне.

# 381
Дайте някакви рецепти с пащърнак, моля?

Колко често според вас е нормално да консумират децата млечни продукти? Понеже отдавна битуват наслагвания, че без тях не може, колко са полезни, но се чудя колко реално е ползата от тях? Съмненията идват от там, че млечните са слузообразуващи, а прочутия калций вече се среща много малко, да не кажа въобще в млякото, благодарение на съвременните методи в масовото селско стопанство.

Последна редакция: чт, 12 яну 2012, 00:33 от Azalea

# 382
За сурово състояние - слагам го най-често в нори рулцата вместо ориз. Също така някаква салатка от сорта на моркови и цвекло + него. Целина глава + моркови и пащърнак. После това се овкусява с зехтин, лимон, маслини.

А в готвено - когато приготвям нещо бобено.

# 383
  • IT
Мисля да сготвя в неделя рецептата на cayenne с пащърнак.Simple Smile

# 384
  • София
...
Колко често според вас е нормално да консумират децата млечни продукти? ...
И аз понякога това се чудя - детето ми не обича сирене, кашкавал и кисело мляко, за съжаление харесва прясно мляко, въпреки, че точно такова не държа да пие. Давам й само когато изрично поиска или си го вземе от хладилника, не предлагам аз. Сирене и масло слагам от време на време в закуските сутрин.
Една специалистка по хранене, завършила и практикуваща в Англия, ми отговори по следния начин на въпроса за млечните - "Ако съм твърде голям да суча, то съм твърде голям да пия мляко". Аз реших, че в такъв случай 4 г. кърмене би трябвало да й е достатъчно на моята щерка, и не се напъвам особено да й давам. Laughing

# 385
  • София
За сурово състояние - слагам го най-често в нори рулцата вместо ориз...
Нори бяха водораслите, нали? Дъщеря ми обича суши - растително, естествено, не съм й давала сурова риба, и винаги се чудя водораслите дали са ок за нея?

# 386
Ок са.
Синът ми много обича и яде от 2 годишен.

# 387
  • София
 Ако зависеше от мен, синът ми не би лизвал млечни, но когато разбрах, че са слузообразуващи, вече ги обичаше и сега с много усилия и нерви, заради нападки от роднини, съм ги ограничила до минимум. Дори не го оставяме на свекърите, защото го тъпчат с млечни, месни и сладкиши от бяло брашно и захар и сме си плътно тримата и аз съм лошият герой, който не позволява на внучето да е с баба и дядо ooooh! ooooh! ooooh!

# 388
Разбирам те, Ел. Минала съм през това.
Пожелавам ти баби и дядовци да разберат защо си имаш принципи. Нашата баба схвана след години и когато тя самата се промени. Simple Smile

# 389
На мен ми е лесно засега да ограничавам млечните, само като види тати си да яде, я кисело мляко, я сирене, я кашкавал, тогава й се дояждат; иначе не.

Но мен друго ме интересува, ако не й давам млечни и/или яйца, какви количества ядки и други заместващи продукти трябва да изяжда и тя и аз Hug

Общи условия

Активация на акаунт