Здравословно хранене за децата - 6

• 47 397
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
  • IT
ползвам кафява сол, също я добавям след като съм свалила манджата от котлона и е леко поизстинала.

# 466
  • София
Мимкис, има една забележка към теб от щерката:
Ако едно бебе е маймун, то не трябва да има памперс, дрехи и биберон, а трябва майка му и баща му да го гушкат и да подскача по дърветата!

Почти безобидна, давай координати на производителя и на магазинчето.

За солта- винаги ме притеснява слагането на хималайска сол по време на готвенето,чисто интуитивно.
Вери, ти имаш ли научни данни за това?

Днес си купих лимонтозу и е произведено в... Китай.

# 467
Мимкис, има една забележка към теб от щерката:
Ако едно бебе е маймун, то не трябва да има памперс, дрехи и биберон, а трябва майка му и баща му да го гушкат и да подскача по дърветата!

Забележката приета Laughing
          Аз използвам морска сол, но все по-рядко

# 468
търся си ник, всякаква сол и мазнина се слагат само след като ястието е сготвено, иначе ставали токсични. Това по спомени от някаква аюрведическа книга.
Интуицията не те е подвела. Wink

# 469
Вери, ти имаш ли научни данни за това?
Чак научни данни не. Simple Smile
Помня, че се разрушават минералите при високи температури.

# 470
Със солта имам страхотен проблем - минах през 3 различни вида и се върнах на класическата морска, онази гръцката, Калас Confused С нито една сол не ми беше вкусно (т.е. не усещах вкус), да не говорим, че дори и завишаване на количествата не водеше до хубав вкусов резултат.
А не е като да обичам солено, напротив, умереният вкус ми е най-добре, това важи за всички вкъщи Rolling Eyes

П.П Радвам се да видя тук познати "муцунки" Heart Eyes

# 471
П.П Радвам се да видя тук познати "муцунки" Heart Eyes
И аз така Hug.Нядавам се и мене да ме броиш Hug
Аз отскоро готвя на малкия и съм малко в чуденка каква сол да му слагам.Тези екзотичните химайски, келтки и т.н нещо не съм им фен Embarassed
По скоро съм за морска...ама тази в големите пакети дето е 24 ст.май не става за готвене Rolling Eyes.Трябва друга ли да търся?
Четох за тази на Калас..тя не е в големи пакети а в мелнички я продават нали newsm78и става за готвене на всичко Rolling Eyesили не.
Иначе ползвам трапезна йодирана(сигурно тук критики ще претърпя Laughing) в разумни граници.Даже напоследък още по разумни Laughing

# 472
  • София
Стеф, можеш ли да изчислиш колко сол консумираш дневно? ако се храниш само с домашна храна, може би? Или пък с произход ЕС и ясно изписване на съставките и да ги разделиш пропорционално?
Когато видиш, че ядеш от 2 до 5 гр/ден, тогава можеш да кажеш, че ядеш умерено Simple Smile - според Папазова при ГАла последния понеделник(или предпоследния).

Бъни, гледай цялото предаване!

# 473
  • IT
Stef писах нагоре, че ползвам кафява сол на "Булдара"- вкусна е, даже аз слагам доста малко като количество-няма неприятния(за мен) вкус на диетичните сол-и, които съм опитвала преди нея.

# 474
  • София
Бъни защо си против хималайската сол
,напоследък много се коментира колко полезна е но разликата в  цената в различните магазини  ме кара да се съмнявам в  нея  но  нека ако има по- просветен по темата да сподели

# 475
Според мен просто стана модерна. Колкото и да не обичам да ползвам тази дума мода/модерно.
Рекламата е голяма с ония ми ти 80 и не знам си колко минерала.
Въпросът е дали успяваме да ги усвоим.

Най-добре си е без сол.

# 476
  • София
В предаването на Гала  д-р Папазова обясняваше колко е полезна и необходима солта но не трапезната за 30ст.

# 477
Може...

Всеки с теориите си. Wink

Това не значи, че не използвам сол.

# 478
Бъни защо си против хималайската сол
Не съм..просто излишна ми се струва за моето домакинство
отчасти и заради
Според мен просто стана модерна.
Peace.Модата не ме лови мене.Държа сама да се убедя Peace
Гледах цялото въпросно предаване.Там споменаха ,че морско сол е ОК..ама тази от големите пакети дето в магазините стои и май никоя не и обръща внимание..питанката ми е за нея newsm78
Иначе тази в мелничките дето пише МОРСКА тя е ясно, че е за хранителни цели.

# 479
И аз вземам морска сол в големи пакети и на големи кристали, пише Koscher. Според мен е ок тази в големите пакети, защо да не е Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт