Здравословно хранене за децата - 6

• 47 784
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
да ви питам-  от къде купувате хубава риба ?

# 151
Общо взето съм доволна от едно магазинче на пазара на Красно село. Има прясна и е добре зареден, не смея да ги питам колко много от рибите са от развъдници, обаче. И ми е далече и за съжаление не мога да купувам често.

# 152
*Elle*, не са по-вредни, само са по-кисели на вкус.  Grinning Не повишават киселинността в организма, ако това имаш предвид. Не съм цитирала целия коментар, че и така става много дълго. Нататък имаше още, ако искаш прочети коментарите в линка. Аз исках да подкрепя собственото си мнение- че в статията има неточности + че е много крайна.
 Пак повтарям- дрождите не са бактерии, а съвсем друг вид микроорганизми. Дрождите не са устойчиви на високи температури. Опасно при правене на всякакви домашни експерименти е попадането и развитието на някои плесени, заради това, че те отделят токсини при развитието си. Тези токсини увреждат черния дроб, а някои могат да са смъртоносни. Разбира се убитите по пътищата са далеч повече, но караме коли. И аз правя домашен квас понякога- с нахут. Бих пробвала и с хмел, ако ми попадне. Опитвам се да внимавам какви продукти избирам. Всъщност за дрождите имам намерение да чета още. Да си поговоря на тази тема с микробиолози, също. Ако науча нещо ново интересно ще споделя. Всеки сам решава на какво да вярва. Лично мен тази статия не ме убеди. Но пък заради спора покрай нея имам намерение да се информирам допълнително, което значи- била ми е полезна, макар и не според очакванията  Laughing

А, и да вмъкна, че не всички плесени са вредни и опасни. Не синтетичните антибиотици се произвеждат благодарение на тях. Mr. Green

# 153
Ами аз май продължавам да си ползвам купешката мая за домашен пълнозърнест хляб, който поне няма маргарини и др. подобни съставки, които ги има в купешките хлябове Peace
Пък и като четох последната статия дадена по въпроса ми направи впечатление, че вредите от маята се споменават в съчетание с тези от бялото брашно, това означава ли, че пълнозърнестият хляб направен с купешка мая не е чак толкова вреден Thinking
Тези дни ще пробвам и хляб със сода и бакпулвер в машината за хляб и ако се хареса вкъщи, мога да ги редувам.

# 154
Току-що забелязах,че кваса ми е хванал нещо като плесен или мухъл отгоре-държа го в бурканче в хладилника-изсъхнал,затворен с капаче.Да го изхвърля ли-това досега не се е случвало?

# 155
Напротив, всичко си пише: и източник и име на учен. Човек ако реши да търси информация за въпросния учен, ще види на база на какво е стигнал до тези заключения. Има си изброени много трудове, които, предполагам, могат да се намерят в голяма библиотека.

Вери, ще съм ти благодарна, ако копираш тук източника, името на учения и изброените трудове. В линка, който аз отварям нищо такова не намирам.
Съжалявам, но предпочитам да остана настрана от тая въртележка: да се коментира статията. Веднъж вече се хванах на хорото в темата на Людмил за кариесите. Периодично се повтаря едно и също.
Аз казвам, че източник и име ги има в статията и седят там от край време.
Иначе всеки има право на мнение, на какво да вярва и разбира се, отговорността е негова какво ще прави с живота и здравето- собствените и на децата му.
Естествено, че не е казано да се вярва 100% на тази статия и други, намерени в нета. Който иска, да се рови по-дълбоко и намира неговите си доказателства.
Иначе и аз съм крайна за много хора по различни параграфи. Simple Smile
Ама думите краен и крайност нещо не ми допадат.

# 156
Току-що забелязах,че кваса ми е хванал нещо като плесен или мухъл отгоре-държа го в бурканче в хладилника-изсъхнал,затворен с капаче.Да го изхвърля ли-това досега не се е случвало?
На мен веднъж ми се случи. Изхвърлих го и направих нов. Сега си суша кваса на топчета и се запазва дълго време без проблем.
Аз открих един хубав хляб ( на Нилана), обаче не знам какви са съставките. Няма етикет на опаковката. newsm78 Обаче е толкова вкусен, че чак се чудя дали искам да знам какво съдържа. Joy
Казва се "Рейнски хляб" и си е точно като истински немски, киселичък.

# 157
вредите от маята се споменават в съчетание с тези от бялото брашно, това означава ли, че пълнозърнестият хляб направен с купешка мая не е чак толкова вреден Thinking

Със сигурност пълнозърнестият домашен хляб с купешка мая е много по-добър от белия купешки хляб с купешка мая  Laughing
И аз също мисля, че е добре да се редуват различни видове хляб. С различни брашна и набухватели  Peace

# 158
На мен веднъж ми се случи. Изхвърлих го и направих нов. Сега си суша кваса на топчета и се запазва дълго време без проблем.
Аз открих един хубав хляб ( на Нилана), обаче не знам какви са съставките. Няма етикет на опаковката. newsm78 Обаче е толкова вкусен, че чак се чудя дали искам да знам какво съдържа. Joy
Казва се "Рейнски хляб" и си е точно като истински немски, киселичък.
Благодаря,изхвърлих го-сега съм "заложила"материал да правя друг!Къде съхраняваш топчетата?И откъде купуваш хляба-ще ми се да го пробвам.

# 159
Мерси за инфото за маята,не бях чувала тези подробности.
Дори и хлебопекарната  не мога да използвам .А вие с какво я заменяте в рецептите за хляб?

# 160
Дори и хлебопекарната  не мога да използвам .А вие с какво я заменяте в рецептите за хляб?

Кое с какво се заменя - маята или хлебопекарната. Маята с бакпулвер, сода, квас, а хлебопекарната с фурната Wink

# 161

Кое с какво се заменя - маята или хлебопекарната. Маята с бакпулвер, сода, квас, а хлебопекарната с фурната Wink

Мерси,за маята става въпрос с какво да я заменя за да ми стане хляба в пекарната?
Соден квас ли използвате вместо мая? newsm78

# 162
Това ми е болна тема ooooh!. Ето сега пробвах да направя бързия хляб в пекарната, както си е по книжката /с бакпулвер и сода/ и изобщо не ми се надигна печивото. А преди две седмици с подобна рецепта, но във фурната не само ми се надигна, а ми излезе от съда. Не знам защо така, но в машината за хляб ми се получава добре само с мая Rolling Eyes

# 163
  • Русе
  Ако в хлебната мая има устойчиви на температурата бактерии,би следвало и след печене да продължат да се размножават, което не се наблюдава.  newsm78

# 164

Благодаря,изхвърлих го-сега съм "заложила"материал да правя друг!Къде съхраняваш топчетата?И откъде купуваш хляба-ще ми се да го пробвам.

Топчетата ги оставям да изсъхнат добре на стайна температура и ги съхранявам в плътно затворен буркан в хладилника.

Рейнския хляб- от пекарната на Нилана в Кауфланд.

Иначе правя соден, а ако нямам време, купувам соден (пак от Кауфланд, но на щанда за хляб- пише "содено хлебче", фирмата е "Елиаз")

Правила съм и с био мая. Не знам с какво е по- различна, тоест дали има същите ефекти, описани в статията. newsm78 Има картофено нишесте в нея.

Квасът според мен си е добро решение за тези, които не могат да се откажат от хляба ( като мен), но е голяма хамалогия. Има една много бърза рецепта за хляб с квас, който се получава като блат за пица. Имаше линк в темата. Правила съм го няколко пъти. Peace

П.П. Намерих линка: http://vkuhniata.wordpress.com/2010/01/15/flat-rye-bread/

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 20:29 от Госпожа Емилия Спиролинова

Общи условия

Активация на акаунт