Здравословно хранене за децата - 6

• 47 741
  • 735
  •   2
Отговори
# 285
Напиши, ако искаш, в гугъл домашни мариновани маслини и ще ти излезне рецептата. Да не се повтарям. Wink

# 286
  • София
На мен ми мухлясаха едни зелени маслини в хладилника, горе- долу за същото време. Без саламура бяха. Бях купила по- голямо количество и не успяхме да ги изядем. Значи ли това, че са натурални? newsm78 Купени от Кауфланд, не помня вида.
точно в Кауфланд подозирам, че всички са с консерванти, не виждам у тях стимул да предлагат без консерванти, като може да ни тровят и да не им се разваля СТОКАТА.

Ще напиша тук моята коледна находка. Коледна, защото ходихме инцидентно в Била за коледен подарък, иначе нямаше да отида, нищо не мога да си купя оттам.
Намерих най-после КАЧАМАК БЕЗ ГМО ! На фирма БЕЖАВУ . Лесно се запомня името на производителя, всъщност е станала грешка в първата буква при регистрацията  Joy

# 287
Ние точно стафидирани маслини ядем в момента. Не съм сигурна обаче трябва ли да се слагат в някаква саламура? Засега са в една торбичка и в хладилника прибрани, но се притеснявам да не ги разваля Rolling Eyes

# 288

точно в Кауфланд подозирам, че всички са с консерванти, не виждам у тях стимул да предлагат без консерванти, като може да ни тровят и да не им се разваля СТОКАТА.

A ако солта ги консервира, защо да се хабят да слагат консерванти. Солта е евтина. И продава. Laughing

# 289
  • София
Солта е евтина, ама хората искат безсолни маслини, безсолен кашкавал и некисело кисело мляко Simple Smile

Идея за зимна салата за деца:

настъргана тиква , нарязано зеле + много лимонов сок, зехтин и малко хималайска сол

Може и червено цвекло, ако се харесва по принцип

"Госпожо", защо сте ми откраднала подписа? Само заглавието е различно, линкът е еднакъв!
 Joy

Последна редакция: ср, 28 дек 2011, 01:45 от търся си ник

# 290
Прекрасна тема. Записвам се да ви 4ета.  Hug

# 291
Някой знае ли дали неузрялото, безсолно сирене е по-полезно/вредно спрямо зрялото? Аз знам само, че трябва да се яде в малки количества, защото може да докара запек. Като малка много обичах, сега ни попадна и се чудя дали да го давам на малкия.

# 292
Някой знае ли дали неузрялото, безсолно сирене е по-полезно/вредно спрямо зрялото? Аз знам само, че трябва да се яде в малки количества, защото може да докара запек. Като малка много обичах, сега ни попадна и се чудя дали да го давам на малкия.

Зависи дали е от пастьоризирано мляко правено сиренето. Узряването при определени условия го прави точно Българско краве саламурено сирене, доколкото съм чела Peace

# 293

Запек не съм забелязала да докарва нито на нас , нито на детето ... нооо , то май си е до организъм. Баба ми прави такова и дума не може да става за вредно, независимо дали е зряло или прясно. Но това мляко е проверено, също и хигиената и другите салтанати около приготвянето. От чужд човек или купено не бих хапнала   Peace

# 294
  • Пловдив
Вери, да се похваля Blush за месечинката на Тод направих от твоите бисквитки "Детски усмивки" и понеже тавичката ми беше малка и ми остана материал, направих и топчета овъргаляни в бадемови остатъци и черен шоколад. Много добре се приеха. Отделно нямах време за шоко-мента изненадата, но смесих банан с овесени ядки и малко бадемови остатъци, защото рожден ден без торта не е рожден ден според Диди и ето тук можеш да видиш резултата Wink http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2552337526118&set=a.2 … ype=3&theater
Диди каза, че обичала тортата на Тод Joy
Може ли да ми пратиш рецептата за тези бисквитки?

# 295
Вери, да се похваля Blush за месечинката на Тод направих от твоите бисквитки "Детски усмивки" и понеже тавичката ми беше малка и ми остана материал, направих и топчета овъргаляни в бадемови остатъци и черен шоколад. Много добре се приеха. Отделно нямах време за шоко-мента изненадата, но смесих банан с овесени ядки и малко бадемови остатъци, защото рожден ден без торта не е рожден ден според Диди и ето тук можеш да видиш резултата Wink http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2552337526118&set=a.2 … ype=3&theater
Диди каза, че обичала тортата на Тод Joy
Аз не успях да видя:(((

Детето напоследък доста сурови и вегански неща си хапва покрай мен и й харесват.
ЗА мен балансът  в детското хранене е важен,да не се изпада в никакви крайности ,но да има здравословност и чистота на храната ,доколкото е възможно.

# 296
  • Бургас
Момичета,в Билла продават кафява тръстикова захар (около 3лв.) ,дали е подходяща? Досега съм купувала от био магазин за почти двойна цена.  Rolling Eyes

# 297
Гадните маслини са безсолни.
Имат бадем /чушка (100% имат консервант)

С чушка, но пък зелени.  Simple Smile
 Не са ли по-малко гадни от кои да е черни ?  newsm78

Преди време бях чела някъде, че черните маслини не са естествени и сега сте го
пояснили. Тук си купувам само от едно място - зелени с чушка и то защото са поносимо
солени (изкисван ги) и кисели.  Simple Smile

Кафява захар купувам само тази на Dark Muscovado.

# 298

"Госпожо", защо сте ми откраднала подписа? Само заглавието е различно, линкът е еднакъв!
 Joy

Търсещата
, тихо сега, трай бабо, за хубост! Joy
Мислех да обявя кражбата на всеослушание, но се стърпях, за да не оспамя пак на поразия.
Така ще се чете от повече хора.
Видя ли, че не му трябват кавички, щом си щракнала на него.  hahaha
Ето, пак оспамих.  Joy

# 299
  • София
Флайбъл, ще започна отдалече Simple Smile
Имам време, защото в момента правя първите си кВакери от кълнове от жито (приемам аплодисменти за куража, не за изпълнението Simple Smile )

Накиснат бадем (с непокътната люспа) се разваля за няколко дни (в хладилник).
Същият бадем, обелен ръчно,  почернява за няколко часа на местата, където е нарушена повърхността му.

В задачата се пита - за колко дни би трябвало да се развали обелен промишлено бадем в доста безсолна (вярно, леко кисела маслина) маслина Simple Smile

Има и една подробност - разбрах, че  вкарват в БГ маслините и бадемите, ние им ги пълним , после ги връщаме обратно в Гърция, откъдето ги купуваме пак.

Аз също много ги обичам Simple Smile

Още по-тежък е въпросът с чушките в маслините. Тях поне не ги обичам Simple Smile

Междувременно проверих кракерите. Този, който е най-тънко и е върху радиатора, в метална купичка (около 2 мм) е готов - за 3 часа сушене.
Останалите, до него, защото са по-дебели, са супер назад - много мокри.
Във фурната също нищо не става съществено - на Т 50 градуса и затворена врата. Трябвало е да са по-сухи и по-тънки.. Мъжът ми се изнерви, че  до сутринта ще бръмчи вентилатора на фурната...

Госпожо Емилия, никак не е спам това филмче в подписите ни, ако и да с две "заглавия". Защото като родители попадаме в същия капан. Например майка ми ме юрка -
На хората децата постоянно ядат нещо, а ти твоите ги държиш гладни!
Някой й внушава, че трябва да се хрупа и шумка нещо, то да е в лъскава опаковка, да е адски скъпо (за никаквия си грамаж и боклучавата си стойност) и да има калций и витамини.

Ами не трябва да има нито калций, нито витамини в една храна. Добавени.

Общи условия

Активация на акаунт