Здравословно хранене за децата - 6

• 47 426
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
КАК СОЛТА СЕ ПРЕВРЪЩА В НАТРИЕВ ХЛОРИД

По-надолу в страницата е дадено обяснение.  Simple Smile

# 511
Гледам цената на хималайската. Не знам по другите магазини на каква се предлага. Но спрямо тукашната е добра. Тук изгодно я купувам 12 кан. долара/кг.

# 512
Галче, много добра идея за банана или като добавка към овесените и ядки и мюслито Simple Smile

Аз много се обърках сега за солта - значи или морска в бурканче или хималайска, другите не се препоръчват Simple Smile?

Ананас давате нали?
Мойто дете като се замисля си е още на почти бебешка храна - яде си каши, ядките са й пасирани, сладолед не яла, какао не е пила... Rolling Eyes

# 513
Мойто дете като се замисля си е още на почти бебешка храна - яде си каши, ядките са й пасирани, сладолед не яла, какао не е пила... Rolling Eyes
И ние така Simple Smile
Ананас отдавна предложих - като бебе го харесваше и ядеше, сега плюе.
Да ти споделя обаче, че днес имах голям успех с овесеното мляко - направих го с пълнозърнест микс от многозърнести ядки (в Метро продават Био такива, цената е съвсем прилична, около 4.50, за 500гр., ужасно вкусни са, фирмата е немска, опаковката е жълтеникава, със син надпис на немски) - та, попарих ги малко с гореща вода, после залях и обърках с овесеното мляко, сложих лъжичка мед и стана страшно вкусна кашичка. Синът ми много обича всякакви каши и това се оказа добра алтернатива. Вчера пък му пасирах авокадо и ябълка с овесено мляко, изпи го като сок, става наистина приятно, свежо и вкусно, а и лесно.

# 514
Гледам цената на хималайската. Не знам по другите магазини на каква се предлага. Но спрямо тукашната е добра. Тук изгодно я купувам 12 кан. долара/кг.

Да, горе-долу.  Simple Smile
Аз я купувам за около 8лв кг.
Мисла съм си, че не знам колко точно е розова и кристална, но определено не е
така солена , както трапезната.

# 515
И ние така Simple Smile
Ананас отдавна предложих - като бебе го харесваше и ядеше, сега плюе.
Да ти споделя обаче, че днес имах голям успех с овесеното мляко - направих го с пълнозърнест микс от многозърнести ядки (в Метро продават Био такива, цената е съвсем прилична, около 4.50, за 500гр., ужасно вкусни са, фирмата е немска, опаковката е жълтеникава, със син надпис на немски) - та, попарих ги малко с гореща вода, после залях и обърках с овесеното мляко, сложих лъжичка мед и стана страшно вкусна кашичка. Синът ми много обича всякакви каши и това се оказа добра алтернатива. Вчера пък му пасирах авокадо и ябълка с овесено мляко, изпи го като сок, става наистина приятно, свежо и вкусно, а и лесно.

Hug
Чудна идея, ще я пробвам !
Опаковката прозрачно жълтеникава ли е? Дали  мога да ги намеря другаде, не обичам да пазарувам в Метро  Confused

# 516
Влизам да чета в темата и намирам много хубави идеи. По принцип имам проблем с голямото ми дете, той не иска да яде нищо различно от 5-6 неща като основно се прехранва с мляко и няколко други неща, от плодовете само ябълка, от зеленчуците нито един не иска да опита в никакъв вид. Определено вкуса му е по към сладките неща. Не иска да опитва нищо, казва че не го обича и това е. На сила не го карам. Винаги е с мен когато готвя и помага, но после не яде. И поради тази причина реши че иска да опита сол. Обясних какво е и дадох да опита. Еми взе че му хареса и иска да яде сол. Това как да си го обясня? Иска да му ръся в ръката и да яде.

# 517
Самсара - и другаде ги бях виждала, но не се сещам в момента, възможно е да е било в Карфур, но не съм сигурна..Ето как изглеждат: http://www.koelln.de/produkte/3/26/index.html

# 518
Самсара - и другаде ги бях виждала, но не се сещам в момента, възможно е да е било в Карфур, но не съм сигурна..Ето как изглеждат: http://www.koelln.de/produkte/3/26/index.html

Ще потърся, благодаря  Peace

# 519
Влизам да чета в темата и намирам много хубави идеи. По принцип имам проблем с голямото ми дете, той не иска да яде нищо различно от 5-6 неща като основно се прехранва с мляко и няколко други неща, от плодовете само ябълка, от зеленчуците нито един не иска да опита в никакъв вид. Определено вкуса му е по към сладките неща. Не иска да опитва нищо, казва че не го обича и това е. На сила не го карам. Винаги е с мен когато готвя и помага, но после не яде. И поради тази причина реши че иска да опита сол. Обясних какво е и дадох да опита. Еми взе че му хареса и иска да яде сол. Това как да си го обясня? Иска да му ръся в ръката и да яде.
Значи има нужда. Довери му се!   Hug

# 520
Госпожа Емилия и аз си помислих това, но все пак само сол да яде Rolling Eyes
Днес му направих нещо като крем. Накиснах овесени ядки в топла вода и когато омекнаха прибавих фурми, малко мед, какао(за цвят) а и за да види и каже че е "шоколадов крем", орехи и пасирах. Хареса го и го изяде. А по принцип не яде нищо от изброеното в нормален вид:(

# 521
Аз днес правих 'сусамки' от петмез от фурми и сусам. Само за малко ги бутнах в камерата леко да втърдят, но и без това бяха божествени. А щерката вечеря кашу с плодове Laughing

Аз имам два въпроса. Единият е с повишена трудност Laughing кое е по-вредно сулфитите в сушените плодове или пестицидите в извънсезонните такива?

Другият е търся си идеи за ядене на авокадо, пробвах с банан и авокадо да направя крем, но на щерката й се повдигаше от комбинацията, за мен съм пробвала с какао и мед на шоколадов мус, но нещо не ми хареса, чесън не ям, утре мисля да го смеся със сок от лайм и да го добавя към салатата. Знам, че е много полезно и искам да му намеря приложение, но как newsm78

# 522
Галче,аз авокадото го смачквам на пастет с малко лимонов сок,сол и чесън-можеш да не слагаш,и го мажа на филийка или от тези оризовити крекери-малкия го обожава просто-понякога го гребе направо с лъжицата!Иначе го слагам в зелени салати на парчета-овкусява се от дресинга.
Относно въпроса за пестицидите и сулфитите-мисля,че първите са много по-вредни,само че на мен ми се струва,че в сезонните зеленчуци има много повече пестициди-нали те се гледат на открито-има и вредители тогава и съответно се използват .Това са си мои разсъждения де,базиран на лични наблюдения-нали гледам баща ми как си гледа градината.Миналата година например по ябълките имаше някакви буби,които въпреки пръскането със син камък,който е най-безвредни,си останаха и в резултат нямаше почти никакви ябълки.Мен ме плашат повече торовете с които торят оранжерийните,че и другите зеленчуци за по-големи добиви и да зреят по-бързо.Един човек ми разказа как се гледат от тия,най-гадните домати-пластмасовите.Корените са потопени в разтвор някакъв,а не във почва,който циркулира непрекъснато....

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 09:15 от liu jo

# 523
Авокадото го режа така и го ядем.
В отделна чиния е на масата.

# 524
Какво да кажа- диетата на малкия на 2 г. 9 мес. е като моята, тоест яде много месо, яйца. Останалото е гарнитура, но досега не е отказал нито един плод или зеленчук. Но не съм си мислила да ограничавам месото, маслото и мазнините.

Напротив, гледам да яде по-малко хляб.

Авокадото му е любимо.

Общи условия

Активация на акаунт