Здравословно хранене за децата - 6

• 47 382
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
бадемово и от кашу минава под формата на сладолед.

как го правиш?
В сайта на Вери има една рецепта за сметана от кашу, правя нещо подобно но когато е само кашу ми е някак много тежко и затова го смесвам с бадеми, после добавям плодове каквито имам - боровинки, малини, ябълки... Пак в сайта на Вери имаше и една рецепта за сладолед с портокал.

А наскоро попаднах на една рецепта за квасена сметана от кашу, но още не съм я пробвала.
Иначе прилични сладоледи стават и с авокадо и някакъв плод.

# 526
    Галче, и на моя син му се сгади от комбинацията банан,авокадо. Аз някак си го възприемам повече при зеленчуците,макар да е плод Grinning Натурално също не обича,но направено на пастет както liu jo е писала изяжда почти цяло. Аз слагам повече лимон, черен пипер, чесън не слагам. Супер добра комбинация става и със слънчогледови семки(накиснати за кратко). Моето го яде с лъжичка, намазани работи на хляб не иска Crazy и хумуса така го яде Laughing
   Дадохте ми идеи за кремчета с овесени ядки, доскоро ги ядеше натурални, но сега не ги поглежда ooooh!
   За плодовете, нямам идея, гледам да купувам сезонни по рядко сухи

# 527
Авокадото при нас върви, ако е невидимо - нарязвам на ситни и еднакви по форма и големина кубчета плодове, каквото имам - банан, ябълка и авокадо и горе посървам с натрошена бисквитка, на прах. Където има бисквитка, всичко му е вкусно...

# 528
Благодаря, ще пробвам пастетчето Hug

liu jo, не знам дали знаеш френски език, но ето тук е обяснено за оранжерийното земеделие:
Il existe deux types de culture en serre :  la culture
hydroponique, largement répandue au Québec et la culture
biologique. Dans la culture hydroponique en serre, les plantes
s’alimentent des nutriments ajoutés dans l’eau et non dans le
sol. En enrichissant l’eau avec des sels minéraux nécessaires à la
croissance et à la santé des végétaux, on obtient des produits
frais au contenu nutritionnel équilibré et constant, douze mois par
année. Cette technique de culture évite le gaspillage d’eau grâce
à sa réutilisation, élimine l’emploi d’herbicides et de fongicides et
réduit considérablement l’utilisation des pesticides.

Преводът е долу горе това:
Съществуват два вида оранжерийно земеделие биологично и хидропонично. При хидропоничното хранителната вещества се добавят във водата, а не в почвата. Така се добиват пресни продукти с балансирано хранително съдържание 12 месеца през годината. Този тип отглеждане позволява да се пести вода, тъй като тя се използва отново, елиминира използването на хербициди и фунгоциди и намалява значително използването на пестициди.

# 529
Галче,благодаря за разяснението-не ги знаех тези неща,просто мислех,че като си растат в почва растенията ,са по-"истински" newsm78Все пак аз лично предпочитам домат,откъснат от градината,когато му е сезона,пред оранжерийния,отгледан по този начин.

# 530
Галче,благодаря за разяснението-не ги знаех тези неща,просто мислех,че като си растат в почва растенията ,са по-"истински" newsm78Все пак аз лично предпочитам домат,откъснат от градината,когато му е сезона,пред оранжерийния,отгледан по този начин.

на 100% съм съгласна с теб Peace  Плодовете и зеленчуците е най-добре да се ядат, когато им е сезона. Още никъде не съм прочела обратното Wink

# 531
  • IT
Здравейте момичета, направих авокадо, банан и рожково брашно-супер стана. Братът на мъжа ми прати по него брашно бадемово и мисля някакви сладки-ама да видим какви да спретна-той самият прави много хубави, ама с  много масло и захар-които ми отпадат като вариант за детето.

# 532
Авокадото го слагам повече към солени неща и със зеленчуци, в най-различни салати. Но на пастет съм го прибавяла към тиквички, грах, спанак...правя нещо като лютеница с чушки и домат. Идеално ми е, когато искам даденото нещо да е пухкаво, кремообразно, плътно. Правя и любимото ни гуакамоле, където слагам магданоз и кориандър. Иначе и така нарязано с малко сол и лимон само също се приема много добре. Аз му слагам и лютичко и кориандър на прах. Избягвам, даже така хич не го приготвям, да го смесвам с други мазнини като ядки и/или семена, зехтин. Става дума за пастетите. Изключение прави слатата, в която понякога има маслини и зехтин.

Слагали сме го в нори рулца и в други джобове/палачинки ( и аз не знам как да го нарека, но не искам да използвам англ. дума wraps).

С плодове също съм го комбинирала.
А едно време правих на дъщеря ми пастет от сирене, варено яйце и авокадо (твърде мазничко). Wink

# 533
А аз да ви кажа моята дъщеря какъв крем ми каза да и забъркам един ден. Тя си го измисли и двете го направихме и изядохме:
1/2 кутия кокосово мляко+ 1/2 чаена чаша замразени малини+ малко мед. Това го пасирахме и после гарнирахме с цели орехови ядки и поръсихме с кокосови стърготини.
Въобще не знам дали е добра комбинацията, но е супер като алтернатива на купешки сладкиш. Peace
Добре звучи  Laughing
Ще го пробваме и ние:)

Ммм, и на мен ми звучи добре! А знае ли някой как се ползват кокосовите орехи, как се избират и т. н.? Разкажете моля! Нямам никакъв опит с тях, а ми е любопитно, въпреки предпочитанията ми към местни култури  Laughing

# 534
Цитат
Избягвам, даже така хич не го приготвям, да го смесвам с други мазнини като ядки и/или семена, зехтин.
Защо така, за да не е прекалено мазно или заради различните видове мазнини Thinking

# 535
Заради двете.

# 536
allexa, как го прибави брашното от рожкови? В смисъл някаква термична обработка нужна ли му е?

# 537
Не му трябва термична обработка, обикновено е печено. Суровото е по-светло и с не така наситен аромат.

cayenne,  като го разклатиш, да има течност вътре; да няма пукнатни и мухъл; като се отвори, да не мирише на сапун.

# 538
  • IT
Лурдес да без нищо, една приятелка прави и сурови бонбони с рожково брашно.
Мъжът ми донесе личи-да ви кажа на малкия нещо не му харесаха-след 6 опита осмука 1 и после пак не иска. Не че аз им простих де Simple Smile

# 539
Моята щерка не оцени пък гуавата, нито киселото кокосово мляко, което й направих, но пък кокосовото мляко си го пийва и на овесените ядки да го сложа, ги изяжда и кокосови сладки също много обича.
Ядките нещо не ги харесва накиснати, предпочита ги сурови от пакета Laughing

Общи условия

Активация на акаунт