Здравословно хранене за децата - 6

• 47 397
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Омесва се или се разбърква и се яде.
Ядково мляко може с бадеми, лешници, орехи... ако са домашни, още по-добре.

# 496
.:.Stef.:., може ли линка към специализирания сайт?
Аз малко неточно се изказах, но все пак, солен си е сайтът Laughing Ето го: http://www.byalataorlitsa.com/himalaiska-sol/content  Hug

Самсара - и при нас беше пълен провал опитът за даване на бадемово мляко, ако това ще те успокои Laughing не е като да не е вкусно, не знам защо го отрече така категорично (опита го все пак)...След време - пак. Успех ви пожелавам на вас с млеката Hug

Аз вчера купих от Карфур едно овесено мляко, но ме е страх да го предложа, защото предполагам каква ще е реакцията Whistling Има добри предложения (за начин на предлагане имам предвид) на опаковката, ще пробвам някое.

# 497
Омесва се или се разбърква и се яде.
Ядково мляко може с бадеми, лешници, орехи... ако са домашни, още по-добре.

Благодаря  Hug

Stef, ами ще предлагаме през опредлен период от време и може и да се приеме в един момент. Аз имам опит с други храни по този начин.
Соево мляко пробвали ли сте?

# 498
Соево мляко пробвали ли сте?
Моята дъщеря пие само ядкови и зърнени млека. Вчера бяхме на рожден ден и поради липса на друго реши да опита соево мляко, но го изплю и  не пожела да го пие. Та опита ни е неуспешен, но аз и не бих купила соево. За деца не е много подходящо.

# 499
  • Пловдив
Щерка ми обича био -соевото на Карфур, чистото.
Пробвала съм да й взимам от другите соеви млека и на Карфур, и други - веднага ги разпознава и не иска да ги пие. Не знам как...за мен са все еднакви безвкусни... Thinking
Обича и ядкови млека, правя бадемово, сусамово, от лешници или кашу...

Малкият не ги обича - нито ядковите, нито соевите млека...Пробвала съм го много пъти.  Simple Smile

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 21:04 от *Бенджи*

# 500
Но следва да се има предвид, че в морската сол, наред с богатия й минерален състав, има и редица замърсители. Това е и основната причина, тя да бъде пречиствана, а от там и деминерализирана и деструктурирана.[/i]
Ммм да..значи правилно съм си мислела Rolling Eyes.Не мога да взема морска от голям пакет и да я плесна в манжата newsm78
Стеф чела съм ги тези сайтове Hug.Инфо и за обратното има..ама да неразводнявам.
Въобще лично за мен ползата от химайлската сол е спорен въпрос Rolling Eyesама да не ви отекчавам повече.
Темата не е за това Embarassed

# 501
И моята щерка не ги харесва много ядковите. Пробвала съм бадеми, орехи и лешници. С бадемите първият път мина номера, вторият не Blush С лешниците - изобщо, а на мен много ми хареса /малко на горещ шоколад ми приличаше и на цвят и на вкус Laughing/, ореховото го изпи но с банан вътре. Мисля като си намеря сурово кашу и него да пробвам, и кокосово мляко да направя от кокосови стърготини и дотам с експериментите Flutter

Като й сложа ядково мляко в овесените ядки и добавя лъжичка мед, пита за още Flutter

# 502
  • Пловдив
Мойта само така яде прясно мляко, независимо ядково или краве - само с мюсли...иначе не обича.

За солта: от години си ползвам точно тая от големите пакети, бълг., морска сол...и баба ми с такава готвеше  Wink, такава се ползва и за кисело зеле, и за разни трушии и т.н...т.е. мисля, че става за консумация.  Wink

В момента вкъщи сме на една сива френска морска, в подобна опаковка и подобна на вид на нашата сол, само стои на цвят леко по -сива...Не съм я виждала тук, донесоха ми я подарък от френско, много здравословна била  Flutter, добивала се от супер чисти места и съдържала много повече минерали от родната.. Thinking .но нищо повече не знам, хвърлила съм опаковката,  пък и я ползвам близо година вече...Сол като сол.

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 22:39 от *Бенджи*

# 503
Бъни, съвсем си е в темата според мен, та не е излишно да имаме и другата информация!   bouquet

При нас също ядковите млека са проблем, малкия се е лъгал  на няколко пъти със сусамово, подсладено с малко кленов сироп, ореховото си го изпих аз(с кеф), бадемово и от кашу минава под формата на сладолед.

За почитателите на качамак: От дете много обичам качамак, а ма такъв дето го правеха баба и дядо все не можех да направя, защото трудна работа, много бъркане и все буци ми стават. С царевичния грис става лесно, но не е същото. Наскоро бяхме останали без царевичен грис, а децата обичат и те качамак и си поръчаха, и аз се принудих да направя с брашно, е изхвърлих половината качамак, защото стана на ужасни буци, тогава ми хрумна една идея, която наскоро изпробвах и стана! Царевичното брашно се разтваря много лесно със студена вода. Та редът е следният, сипвам брашното и после постепенно студена вода, хубаво разбърквам (отначало е доста рядка сместа, по рядка от палачинково тесто) и после включвам котлона на слаб огън и бъркам докато се сгъсти. Докато е топъл му слагам и парчето масло и го разбърквам хубаво, после вече ред качамак, ред сирене...

# 504
  • IT
На моето дете му е рано според мен за ядкови млека, но аз пия такова през ден почти- кашу и банан или кашу с фурми и още нещо.

# 505
Моето дете яде ядкови неща от около годинката.
Ако предпазната мярка е само заради задяването, крем, мляко, пастети са безопасни.

# 506
бадемово и от кашу минава под формата на сладолед.

как го правиш?

# 507
А аз да ви кажа моята дъщеря какъв крем ми каза да и забъркам един ден. Тя си го измисли и двете го направихме и изядохме:
1/2 кутия кокосово мляко+ 1/2 чаена чаша замразени малини+ малко мед. Това го пасирахме и после гарнирахме с цели орехови ядки и поръсихме с кокосови стърготини.
Въобще не знам дали е добра комбинацията, но е супер като алтернатива на купешки сладкиш. Peace

# 508
За нас е добра. Simple Smile
Често правя подобни. А и кокосът за мен е плод.

# 509
А аз да ви кажа моята дъщеря какъв крем ми каза да и забъркам един ден. Тя си го измисли и двете го направихме и изядохме:
1/2 кутия кокосово мляко+ 1/2 чаена чаша замразени малини+ малко мед. Това го пасирахме и после гарнирахме с цели орехови ядки и поръсихме с кокосови стърготини.
Въобще не знам дали е добра комбинацията, но е супер като алтернатива на купешки сладкиш. Peace
Добре звучи  Laughing
Ще го пробваме и ние:)

Общи условия

Активация на акаунт