Здравословно хранене за децата - 6

• 47 389
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
  • София
 От къде я взимаш?

# 481
И аз вземам морска сол в големи пакети и на големи кристали, пише Koscher. Според мен е ок тази в големите пакети, защо да не е Rolling Eyes
Аз не казвам че не е.
Някъде бях чела, че не била чиста достатъчно.Трябвало да се мие.
Редактирам...намерих къде съм го чела.Г-жа Емилия дано не се обидиш, че те цитирам Embarassed.
Тя казва, че не е сигурна ..и аз това се чудя.Не, че ми е проблем по нейния начин да правя де Mr. Green.Колко му е.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=563647.msg18451394#msg18451394-в тази тема точно солта коментират Peace

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 21:33 от Бъни

# 482
Аз съвсем не купувам само хималайска. Купувам различни морски, има една мръсничка даже, към сиво клони.  Grinning
Гледам да не е допълнително йодизирана, обработвана и т.н.

# 483
Чак сега Ви открих! Embarassed Имам много да чета. smile3529

# 484
Точно солна на Булдара ползвах за първи път, после още една, от Балев Био я взех - пак не бях доволна Confused
Търся си никHug - ако можеш да ми обясниш как да си изчисля дневния прием на сол, ще съм ти благодарна Embarassed Иначе, да, само домашна храна ядем, всички.
Бъни - прегръдка и за теб Heart Eyes - въпросната сол, за която говориш, имаше някакво наименование, Менделеево Laughing - натриево нещо си - четох, мисля из форума, или във веганската тема е било - че такава сол няма в природата, т.е. такова съчетание на елементи, затова и не е полезна. Дано не бъркам, но съм почти сигурна, предполагам Вери или Търся си ник ще кажат точно.

# 485
Aз купувам хималайска и сива келтска, не финни, а на по едри гранулки и камичета.Слагам на топло, но не горещо готвено.

# 486
  Аз използвам хималайска сол, понякога и една морска, която мъжът ми е взел от Гърция.
  В тази връзка имам един въпрос, вярно ли е, че солта не бива да претърпява термична обработка, а да се добавя, когато изключим котлона?
Интересен въпрос  newsm78

# 487
  • IT
Имате ли идея за нещо сладко с рожково брашно и да става за дете на година и седем месеца-т.е. за моето Simple Smile

Галче -много хубав подпис

# 488

Бъни - прегръдка и за теб Heart Eyes - въпросната сол, за която говориш, имаше някакво наименование, Менделеево Laughing - натриево нещо си
Чист натриев хлорид.Ама това за морската ли казваш newsm78почнах да се обърквам Laughing
Na Cl е май тази трапезната.Морската трябва да има освен това и разните там минерали.
Мен само ме притеснява чистота от хигиенна гледна точка.....то миене,пък сушене ooooh! hahaha

# 489
алекса Hug

Бъни, моята е на големи едри бели кристали. Предполагам, че точно такава няма на българския пазар, въпреки че е португалска. Нищо конкретно не пише за съдържание, но ако те интересува хранителната стойност, мога да препиша табличката от опаковката Peace

# 490

Бъни - прегръдка и за теб Heart Eyes - въпросната сол, за която говориш, имаше някакво наименование, Менделеево Laughing - натриево нещо си
Чист натриев хлорид.Ама това за морската ли казваш newsm78почнах да се обърквам Laughing
Na Cl е май тази трапезната.Морската трябва да има освен това и разните там минерали.
Мен само ме притеснява чистота от хигиенна гледна точка.....то миене,пък сушене ooooh! hahaha
Бъни, май тотално съм неразбрала концепцията за солта и те обърквам още повече...Позволих си, уж на шега, да потърся в Гугъл инфо за натриевия хлорид и ми излезнаха резултати, от които излиза, че точно това е полезната сол (хималайската кристална сол е 97% натриев хлорид) Crazy ooooh! така че, забрави какво ти написах, и метни едно очо тук (аз сега почвам да чета) - http://www.bb-team.org/articles/1607_sol-vidove-i-polzi

Това намерих пък в един специализиран сайт:
РАЗЛИКАТА МЕЖДУ NaCl И ХИМАЛАЙСКАТА СОЛ
Натуралната сол бива морска, каменна или кристална. Тя се добива от солните мини или се извлича от моретата и океаните. Натуралната сол, такава каквато я срещаме в природата, се състои основно от NaCl (натриев хлорид) в съчетание с широк набор от микроелементи и минерали. Докато трапезната сол е рафинирана натурална сол, на която по химичен път са премахнати минералните й компоненти, заедно с евенуалните замърсявания. Нейната цялостна структура е нарушена, а съставът й е сведен само до натрий и хлор. Поради тази причина е по-коректно тя да се нарича не сол, а натриев хлорид.

От микроскопските снимките по-долу се вижда, разликата в структурата на трапезната, морската и Хималайската сол. Снимката на Хималайската сол показва как микроелементите в състава й са хармонично интегрирани в кристаланата решетка на солта, докато от снимката на трапезната сол се вижда, че молекулите на натриевия хлорид са групирани в отделни монокристални структури, които не са обединни в единна цялост. При морската сол се наблюдават характеристиките и на Хималайската, и на трапезната сол. Но следва да се има предвид, че в морската сол, наред с богатия й минерален състав, има и редица замърсители. Това е и основната причина, тя да бъде пречиствана, а от там и деминерализирана и деструктурирана.

Последна редакция: нд, 22 яну 2012, 23:53 от .:.Stef.:.

# 491
Имате ли идея за нещо сладко с рожково брашно и да става за дете на година и седем месеца-т.е. за моето Simple Smile
Най-лесното: банан+авокадо+рожкови. Simple Smile

Но има и много други идеи.

# 492
  • IT
Вери мерси Simple Smile въобще не бях се сетила дори и за тази комбинация-понякога трябва малко, ама да е навреме.

# 493
.:.Stef.:., може ли линка към специализирания сайт?

# 494
Най-лесното: банан+авокадо+рожкови. Simple Smile
Но има и много други идеи.

Сега голяма глупост ще попитам  Blush - това се омесва и ...?

Ние претърпяхме крах с приемането на едно готово бадемово мляко, с какви ядки други да пробвам да направя домашно - лешници? Много ми се иска да поема ядкови млека  Tired

Общи условия

Активация на акаунт