Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 23

• 66 364
  • 723
  •   1
Отговори
# 690
  • в сърцето на държавата
да наистина какво им остава........Да слухтят зад вратите и да си правят една на друга  по-големи интриги..............Това за слухтенето-многоооооо м ме забалвлява.....! #Crazy

# 691
Трейлърите са доста подвеждащи ,още веднъж се убеждавам какъв човек е Ибрахим-от самото начало на филма не ми харесва ,а сега сцената с Нигяр калфа беше върхът .Нигяр няма друг изход освен да предаде Богу дух ,вече на никой не е потребна .

# 692
Mай наистина не е сън любовната сцена с Нигяр калфа. Хатидже отблъсна Ибрахим с държанието си, още коагто в изблик на ревност му каза, че ако не й е верен ще се разведе, а с това ще загуби и поста и положението си в сарая. Предполагам след смъртта на детето, това го е отдалечило от нея още повече. Да не повярва човек как в брака може да се размие една толкова силна любов. Но също така си мисля, че Ибрахим далеч не от чувства и страст е бил в леглото на Нигяр. Той знае, че е влюбена и иска с това да я спечели изцяло на негова страна и да не остави и капка раздвоение у нея на кой да служи. Милата Нигяр, разсъдлива е, но любовта й е замъглила разума й. На какво може да разчита от тази любов, невъзможна е никаква връзка между нея и везира. Макар, че в книгата Роксолана се споменава, че Ибрахим си е взел любовница.
Мисля, че мъжа в лодката е СС. А Изабела как плаче отплавайки,влюбила се е и тя във варварина.
Абсолютно съгласна PeaceОпределено Хатидже сгреши като се нахвърли така в/у Ибрахим без да е сигурно,че той и изневерява.Нигяр много ми харесва,осъзнава,че тази любов е невъзможна,на моменти си дава спирачки,но...сърце...
Според мен Ибрахим я посреща,поне според гласа така ми се струва.Другото ми предположение е Бали бей. Peace

# 693
Здравейте, следя с огромен интерес  филма и форума естествено. newsm53
 Рядко пиша , защото често имам доста различно мнение от преобладаващото във форума и сега също  Confused.
 Още от самото начало не можах да приема Хюррем, все се надявах да се случи нещо ,с което да спечели симпатиите ми, четях и вашите отзиви ,но не ми се получава. Weary. Знам , разбирам ,че се бори за живота си, но с нищо не е по-различна от Махи, даже по-лоша с тези връзки с Якуб , явява се отровителка не само на Ибрахим , но в опастност са и цялото му семейство и прислугата .
  Сега и змията за Изабела.... чудно ми е защо тя не казва нищо на Сюлейман, малко нереално ми изглежда.И отново търси среща с Якуб, коя ли ще е следващата и жертва.
 Може би ми влияе и историческата истина за Хюррем, заради нея Сюлейман нарушава обещанието към майка си, и се превръща в убиец на децата си.
Съжалявам , но май само аз имам негативно отношение към тази жена , поне до сега не съм прочела друго подобн

Моето мнение е същото Peace, просто не пиша Simple Smile. Аз също от самото начало не харесах Хюррем (незнам защо), нямах никаква предубеденост - не бях чела никоя от книгите. И моето мнение е, че тя е даже по-лоша и от Махидевран(казвайки тези неща се базирам на видяното във филма).

И аз не съм от фенките на Хюррем,но смея да кажа,че тя претърпя промени във втори сезон.
Имаше право,когато отиде при Валиде и я упрекна,че и обявила война.Друг е въпроса,че такова отношение е  било немислимо към такова величие.Друг образ,който претърпя промени,но не към добро е Хатидже.Не ми харесва отношението и към Хюррем.Не е справедлива към нея.Харесваше ми в 1-ви сезон,но сега е типична представителка на харема от както го напусна всъщност.....

# 694
  • По света и в нас.
Друг образ,който претърпя промени,но не към добро е Хатидже.Не ми харесва отношението и към Хюррем.Не е справедлива към нея.Харесваше ми в 1-ви сезон,но сега е типична представителка на харема от както го напусна всъщност.....
Мисля,че Хюрем си заслужи товаотношение от странана Хатидже.
Страшно много се издразних когато написана СС,че Хатидже е бремена,не и беше мястото на нея да го споменава.Да си гледа нейните бременостти.За Хатидже това беше толкова хубава новина и вместо тя да я поднесе на любимия си ,Хюрем се намеси като на всяка манджа да е меродия.
А иначе и аз се дразня на някои постъпки на Хатидже,но не към Хюрем.

# 695
bibisita, аз пък до колкото си спомням от 1-ви сезон Хатидже направи същото - при първата бременност на Хюрем, тя първа съобщи това на Ибрахим в писмо, а той от своя страна на СС. Нима Хюрем нямаше това право сама да му съобщи?! Още повече , че точно тази бременност я спаси от подмолните планове на Махито и Валиде.

# 696
  • По света и в нас.
mama nik,права си ,но да не забравяме ,че в първи сезон Хюрем беше една от всичките в харема,а Хатидже е сестрата на СС и положението не и се променя,винаги ще си остане негова сестра.На нея не и трябват подмолни игри,докато Хюрем вече обръща всяка една вест за собствена изгода.

# 697
  • В сърцето на любимите мъже!
Аз пък мисля, че образът на Хатидже си е много последователен - на една лабилна и истерична жена. И в първи сезон припадаше и се разболяваше от едното нищо, а сега просто всичките й избици са признак на несигурността и страха й да не изгуби крехкото си щастие. Защото влиянието на Хюрем над султана е много по-мощно, отколкото влиянието на Хатидже над Ибрахим и мисля, че Хатидже изпитва и завист. Именно затова, понеже й се струва, че не може да го задържи с друго, се опитва да го задържи със заплахи.

Като пишете за това писмо и че Хюрем е съобщила за бебето на Хатидже направо се чудя - различните хора на какви неща отдават значение. Следя филма много стриктно, не изпускам ни реплика и гледам сериите по няколко пъти, но този факт вече го бях забравила, защото ми се струва толкова незначителен. Много по-значителен ми се струва фактът, че това бебе изобщо нямаше да поеме дъх, ако не беше Хюрем. А патицата Хатидже явно е приела това действие на Хюрем като нейно задължение (нали си е робиня) и не изпита и капка благодарност към нея. Но човек си получава заслуженото - сега Хатидже ще трябва да живее с товара, че сама е причинила смъртта на детето си.
Между другото, макар да не мога да понасям принцеската и да ме дразни образът й, не мога да не призная, че девойката играе добре - капризна и лигава и типична принцеска от Западния свят.

# 698
mama nik,права си ,но да не забравяме ,че в първи сезон Хюрем беше една от всичките в харема,а Хатидже е сестрата на СС и положението не и се променя,винаги ще си остане негова сестра.На нея не и трябват подмолни игри,докато Хюрем вече обръща всяка една вест за собствена изгода.

Хюррем беше една от всичките в харема - тук е разковничето....тя не пожела да остане една от всичките и прави всичко по силите си да промени това положение! Grinning Нямаше да я харесвам повече ако беше кротка, примирена и несмееща да повдигне главица, точно както са останалите овчици в харема. Затова я харесвам, има живец в нея и както знаем направила е немислимото, но е променила нещата в своя полза, затова и СС я е оценил. Mr. Green Силна жена, със сигурност и коварна, но в душата си никога не е била "робиня".

# 699
Привет
И аз мисля, като  Iggiberry , че писмото не е толкова от значение,защото Хюррем не го направи със зла умисъл,а просто спонтанно сподели радостта си от тази новина с любимия си ...
А това ,че върна към живот бебето- дори и Ибрахим видя с очите си- но не спря да я притиска...
Хатидже показа "нокти"още в първи сезон- когато повиши глас на Хюррем и Махидевран пред всички в харема...
И надменният й аргумент ,че е със синя кръв - забрави ,че любимият й съпруг няма такава Mr. Green
Защо харесвам Хюррем и защо се опитвам да разбира поведението й съм споделяла често в темата...тази нейна борбеност да изплува от най -ниските прослойки на харема до върха...
а колкото до средствата- такива са били времената...

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 15:11 от Lilims

# 700
  • По света и в нас.
Много по-значителен ми се струва фактът, че това бебе изобщо нямаше да поеме дъх, ако не беше Хюрем. А патицата Хатидже явно е приела това действие на Хюрем като нейно задължение (нали си е робиня) и не изпита и капка благодарност към нея.
Ами то от вестта за бремеността тръгна всичко,много последователно беше развита тази линия.Хюрем съобщи вестта,Тя помогна да поеме детето дъх,ама и Тя ходи при Якуб да затрива Ибрахим и детето беше все болно.Разликата е че аз гледам от друг ъгъл нещата ,затова и мненията не ни съвпадат.Не ми харесва Хюррем с прости думи,да забавлявам се на нейните изцепки на моменти,но от самото начало не ми легна на сърце. Hug
Лек и спорен ден момичета!

# 701
bibisita, Peace напълно съм съгласна с мнението ти за Хюррем, тя надмина всички по лошотия , докато Махи само я поступа 1-2 пъти, а да вярно опита се да я отрови,но и тя действа подмолно бавно отравяне , което е опасно за много хора,ами това което причини на приятелката си Мария /Гюлнихал/, и как нито веднъж нищо от тези и злодеяния не стига до СС.  smile3518
Ето и сега с принцесата , мълчи си Изабелка , а тая си я заплашва явно. newsm12
 Не ми изглежда реално това .

# 702
  • Атлантис, Галактика Пегас
bibisita, Peace напълно съм съгласна с мнението ти за Хюррем, тя надмина всички по лошотия , докато Махи само я поступа 1-2 пъти, а да вярно опита се да я отрови,но и тя действа подмолно бавно отравяне , което е опасно за много хора,ами това което причини на приятелката си Мария /Гюлнихал/, и как нито веднъж нищо от тези и злодеяния не стига до СС.  smile3518
Ето и сега с принцесата , мълчи си Изабелка , а тая си я заплашва явно. newsm12
 Не ми изглежда реално това .
Напротив напълно реално е точно това че Сулейман не разбира нищо. Не му влиза в работата. Отделно че Харема по онова време изобщо не е бил в двореца. Джарието избрано за ноща е било довеждано в спалнята на Султана, то си се забавлявал с нея, след което ставал и отивал в хамама, а девойката претърсвала джобовете на негови дрехи и което е намерила там било смятано законо спечелено от нея, било оставено специално за нея, ако забременявала и раждала наследник са и давали отделна стая, не е повтаряла любовни нощи при Султана ако има син, за разлика от наша Хюрем която трайно се настанила в леглото му. И едва ли истинската Хюрем се настанила там само заради креватни усилия. А колко ли неизвестни никому джариета били погублвани зад стените на всеки харем, само заради един поглед. Харемите са били змиярници, оцелявали хитри, коварни, умни. И малко собственици на харемите ги интересувало какво става зад стените им, жените били оставяни да си решават проблемите сами. Собственика го интересувало само да има с кой да се забавлява.
А Махи изобщо не е един два пъти само ступа в серила Хюрем, отрови я докато беше бремена!
Хюрем поръча да отровят бележника, но и през ум не и мина че това ще засегне бебето, опита се да го предпази... Ам майка му си плати за злобата си.

# 703
Първо не съм разбрала как Хюр. се опита да предпази бебето от отровата, и второ какво значи " майка му си плати за злобата си" newsm78

# 704
  • Атлантис, Галактика Пегас
Тя каза да мият ръцете преди да пипат бебето, защото е слабичко. А второто е просто максимата: Господ забавя, но не забравя.  Вместо да бъде благодарна за това че Хюрем и спаси детето, единствена която адекватно действаше, а не само гледаше уплашено, Хатидже реши да и покаже за пореден път мястото и. Хюрем не от чиста злоба и расказа за Изабела в ловната хижа, а за да навреди на Ибрахим, защото Хю воюва с него и не по нейна инициатива. Тя запомни думите на Хатидже, че Ибрахим ще се прости с главата си ако завъди любовница, затова и го натопи пред Хатидже.
Но пък Хатидже с невероятната си отмъстителност първо и каза че жената е на Сулейман, а после и я  навря пред носа при това няколко пъти.С каква злобна усмивка намигна на Махи когато онази я беше довела Хюрем за да види Изабела в дома на Хатидже. Не бяха ли нейни думите "Сега неин ред да се гърчи и да ревнува" Чиста злоба. Безпочвена при това. Хюрем каза на нея и Валиде, че единствената и вина че обикнала Сулейман и се опитала да ги обикне и тях, но те само я подритват.

Общи условия

Активация на акаунт