Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 23

• 66 382
  • 723
  •   1
Отговори
# 645
  • Атлантис, Галактика Пегас
И каква толково в този дневник, всичко съвсем си е прилично написано.... Макар че с елементарни правописни грешки...

Намерих те. Дълго бях на път. Направих го за да бъдем заедно. А сега? Какво ще правя? Как да живеяя нататък? Тогава  не умрях защото...

По натам си е мъгляво.
Няма обръщение обаче, не и на тази страница.
 newsm78 newsm78 newsm78 ooooh!

Последна редакция: сб, 19 ное 2011, 21:02 от Kordelia

# 646
Хюррем никога не е дала надежди на Лео, за да има каквото и да е в този дневник, което да я уличи в изневяра.

# 647
Ето какво е публикувало днес изданието AYAKLI TV GAZETE

http://www.ayakligazete.com.tr/haber/hurrem_prenses_isabella_yi_kaciriyor_.htm

Голямата серия телевизионно предаване от най-популярните период на следващия век показва нов участък от сряда вечерта. Първият трейлър е издаден на дългоочаквания нов глава. Нова секция Pargalı Nigar Калфа се слива с Авраам. Hatice султана, който е извършил самоубийство плаши всички. Принцеса Изабела, е ревнив на любовта му към султан Сюлейман Hürrem. Плановете за да помогне да се отървете от бягството на принцеса Изабела Hurrem. Нека да видим какъв ще бъде нова глава? (Ayaklıgazete.com)

(превод: Гугъл)

# 648
  • до най слънчевия бряг
Дами ,привет   Hug Hug Hug по молба на Ани ,пускам тук превода на подсказката за 35 серия
Има лека подробност ,преводът е любителски,
 без претенции за  абсолютна точност

Какво ще покаже на СС за Хюрем, преводът на дневника на Лео ?Хюрем е притисната в ъгъла.
Ще научи ли СС голямата тайна чрез Лео? Хатидже Султан ще живее ли?
До Топкапъ достига новината ,че Хатидже Султан е опитала да се самоубие.
Нигяр се чувства виновна заради ХатиджеСултан.
От неосведоменост принцеса Изабела  прави съболезнователно посещение за сина на Хатидже Султан .
Хюрем  още повече не понася близостта на СС и принцесата .
За да се отърве от принцесата ,по време на това посещение ,Хюрем ще и предложи помощ .
На това предложение ,отговорът  на принцесата  какъв  ли ще е ?
Бали бей се връща в Истанбул и научава нещо за Армин . Наистина тя   е принудена да го посрещне  на легло защото е болна .
Заради болестта ,  бащата на Армин се примирява с любовта.

Последна редакция: нд, 20 ное 2011, 00:35 от siren62

# 649

Бали бей се връща в Истанбул и научава нещо за Армин . Наистина тя   е принудена да го посрещне  на легло защото е болна .

Благодаря   bouquet

Този се сети кога да се сългаси..  ooooh! ooooh! ooooh!
При положение,че всички неща в този филм са исторически факти, защо ми слагат в резюмето такива въпроси? Дали ще оживее Хатидже? В крайна сметка , който го интересува ще се разрови в историята и ще разбере. Идва ми много излишно. newsm78 #Crazy ooooh!

# 650
# 651
  • Атлантис, Галактика Пегас

Благодаря   bouquet

При положение,че всички неща в този филм са исторически факти, защо ми слагат в резюмето такива въпроси? Дали ще оживее Хатидже? В крайна сметка , който го интересува ще се разрови в историята и ще разбере. Идва ми много излишно. newsm78 #Crazy ooooh!
Сигурно е за тези които не се сещат да потърсят инфо в уики или изобщо в Историята.  Mr. Green
За тези които твърдят че Изабела Кастилска била на посещение при Сулейман със сина си hahaha hahaha hahaha hahaha

# 652

1523-58 Де факто Владетел Кадин Hürrem султан на Османската империя (обхващащ Турция, Гърция, Балканите, някои части на Близкия изток и Северна Африка )

Западните източници се отнасят до нея по различен начин като Roxelana, Роза, Rosanne, Rossa, Ruziac или La Rossa. Тя обикновено се смята, че са били поробени по време на набезите от Кримската турци на Украйна и Galcia по време на царуването на султан Селим Явуз, и представени на Османската дворец. От различни теории за етническия си произход, тя е най-вероятно, че тя е руски или полски, и има доказателства, че тя счита себе си да се полски. Тя е дадено името Hürrem, за сметка на весело си темперамент. И стана премиер съпруга на Сюлейман Великолепни, birinci Кадин . За да се гарантира, че един от нейните собствени синове ще успее на трона, тя прави всичко по силите си,, за да се превърне Сюлейман срещу най-големия си син и наследник Мустафа. Тя също се наговорили да допринесе за изпълнението на Великия Везир Ибрахим паша , който е твърд поддръжник на Şehzade Мустафа . Тя убеждава Сюлейман да назначи за великия везир дъщеря им Mihrumâh съпруг Рустем паша , и трите план: да доведе до смъртта на Şehzade Мустафа. От нея писма, написани на Сюлейман, когато той беше на кампания, ние научаваме, че тя го посъветвал по политическите въпроси. Буквите на поздравления и подаръци, изпратени на полския крал Zigsmund II от Hürrem и Mihrumâh, както и кореспонденция между Hürrem и сестра на шаха Tahmasp на Иран са цитирани като доказателство на влиятелните си роля в политиката и външните работи. През по-късните си живот, Hürrem султан става повече се занимава с благотворителна работи и се основава на редица институции, ставайки първата жена, да бъдат предоставени на комплекса на джамията в Истанбул. Тя живееше (около 1507-58).

# 653

Благодаря   bouquet

Сигурно е за тези които не се сещат да потърсят инфо в уики или изобщо в Историята.  Mr. Green
За тези които твърдят че Изабела Кастилска била на посещение при Сулейман със сина си hahaha hahaha hahaha hahaha
Може би за хората от другите страни. Но едва ли някой в Турция не знае историята на Сюлейман Великолепни. Все едно ние да не знаем за Хан Аспарух , примерно Tired Laughing

# 654
  • В сърцето на любимите мъже!
Ще се изненадаш, но именно мнозинството турци, които гледат сериала не знаят подробно историята за Сюлейман Великолепни. Голяма част от домакините са учили недоучили, но дори и тези, които не са пропускали уроци, не знаят например до колко годишна възраст е живяла Хатидже Султан или колко деца е имала. Или пък на каква възраст умира Хюрем Султан.
Като се замисля, и аз не знам Аспарух имал ли е изобщо сестра и на каква възраст умира той, колко деца има, за кого е бил женен, една или няколко жени ли е имал и пр.
Това не се учи в уроците по история, там се учи за победните походи и за политическите ходове, а в сериала има много повече детайли, които, само ако ти е интересно, ще научиш.

# 655
Мерием от днес по Show TV

# 656
И репортаж от днес по Show TV със сем. Ергенч. Имало е и по Стар ТВ, но само с Бергюзар и затова не мисля да го записвам.

# 657
Окан с Берен

# 658

Ани, от кой филм са снимките на Берен и Окан?  newsm78

# 659
Джу, Лили беше сложила информация за филма. Ето в тази тема може да погледнеш.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=594594.msg19374487#msg19374487

Пост 513.

ето малко информация на английски

http://www.whosdatedwho.com/tpx_690746/remember-darling/

Последна редакция: нд, 20 ное 2011, 19:15 от anna3com

Общи условия

Активация на акаунт