Избор на сушилня - 2

• 146 977
  • 747
  •   1
Отговори
# 45
  • Стара Загора
mancheto ако посочиш модела момичета по лесно ще ти отговорят

и аз следя тази тема ,предстои ми закупуване на сушилня  Grinning

# 46
  • Ланкър, планините Овнерог
mancheto, да не би и ти като мен да слагаш повече като кг от указаното за дадената програма? За себе си установих, благодарение на Ника, че това ми е бил проблема.

Момичета, да се "похваля" - имам вече чорапи от Констанца, превърнати в размер за Емма  Crazy

# 47
mancheto, сушилнята ни не е тази марка, но на програмата за бебешки дрехи суши на малко по-ниски градуси. Ползвай висока степен на сушене /за гардероб/ или направо ги суши на програма за памук- няма начин тогава да ти излизат влажни. Важно е и дрехите, които слагаш да са от една материя. Открих, че суша за много по-кратко време, ако разделя мокрото пране и суша отделно синтетика и памук.

# 48
Да питам ползващите сушилни, при вас събира ли се по една топка мъх от дрехите? newsm78 Че мен тоя мъх ме накара да спра да ползвам сушилнята. Забелязах, че започнаха да изтъняват дрехите след 2-3 пускания и минахме пак на простирането ooooh!.

# 49
Да питам ползващите сушилни, при вас събира ли се по една топка мъх от дрехите? newsm78 Че мен тоя мъх ме накара да спра да ползвам сушилнята. Забелязах, че започнаха да изтъняват дрехите след 2-3 пускания и минахме пак на простирането ooooh!.
Само при хавлиите става така при мен, но са ни дебели и не им личи изтъняването Wink.

# 50
  • София
Момичета в голяма чуденка съм Thinking!
Днес трябва да си купа вече машинката,но гледам че по-стария модел е намален със 150 лв ако се купи онлайн.
Става въпрос за тези машинки http://www.technopolis.bg/b2c/details//687301/P11100201/%D0%A1%D … ROLUX-EDC-67550-W или http://www.technopolis.bg/b2c/details//687345/P11100201/%D0%A1%D … ROLUX-EDC-77570-W
Вече стана ясно,че  не може да се разчита на написаното в сайта.За новия модел пише,че няма авт.програма,но вие казвате,че има.За стария пише,че има,ама дали е така?
Вчера даже ходих да ги гледам.Освен дисплея ,на външен вид и липсата на поставката за обувки друга разлика не видях.Еднакъв разход на енергия са...
Какво ще кажете,да икономисам ли тези 150 лв. или  не ?Ама ако се окаже,че няма сензор,т.е. авт. програма ,много ще се ядосвам!

# 51
Здравейте,отново. Благодаря за съветите момичета. Искам да попитам  вие как разбирате колко килограма сте сложили, аз все гледам по-малко да слагам, но явно програмата не улучвам. Стигам до извода,че толко много програми за какво ли не има машината, но ще се ползват най много три. Моят модел е AEG LAVATERM 75470 AH.

# 52
  • Пловдив
Аз по едно време мерех преди да сложа прането в пералнята. Simple Smile Сега съм свикнала и на око знам до къде да напълня пералнята за 3кг, за 5кг, за 6кг. Има едни супер смешни кантарчета с кука - прането в торба и закачам на куката, доста са неточни, ама за прането е добре.
Да ви се похваля - пухената завивка стана супер! Пуснах я да се пере с 5 тенис топки на програмата за чувствителни дрехи, обаче тя е с едно изплакване и центрфуга 400об, затова пуснах и едно "изплакване с центрофуга" на 1400об. После извадих и натъпках в сушилнята, много тежеше мокра. Пуснах 2ч сушене на синтетика, накрая беше леко влажна и аз се ядосах и натиснах "памук висока температура" за още 2ч, обаче спря след около 40мин и завивката беше бухнала и суха, все едно не е прана.

# 53
  • София
Здравейте,отново. Благодаря за съветите момичета. Искам да попитам  вие как разбирате колко килограма сте сложили, аз все гледам по-малко да слагам, но явно програмата не улучвам. Стигам до извода,че толко много програми за какво ли не има машината, но ще се ползват най много три. Моят модел е AEG LAVATERM 75470 AH.
Да, в миналата тема достигнахме до извода, че се ползват ежедневно 2 програми.  Peace Хубаво си прочети упътването и виж коя програма за колко кг. пране е. Имай предвид, че примерно ако сушилнята ти е за 7 кг. пране - реално имаш 1 или 2 програми, които могат да изсушат толкова, всички други програми сушат наполовина - примерно 3 кг. - това си го пише в упътването, там където е обяснено коя програма за какво е.
Бебешката програма може да е за изключително малко пране /примерно 1 кг./ и затова да не суши хубаво докрай.
Аз лично бебешките неща ги пускам на стандартна програма "Готови за прибиране в гардероб" и всичко е абсолютно сухо, дори най-дебелите подгъви и ластици. Вече зависи какво е количеството - имам такава програма за 3 и за 8 кг. дрехи.  Peace

По всяка вероятност ти грешно работиш със сушилнята, а тя си е наред, четох, че си притеснена за това.  Peace

Напиши колко кг. ти е пералнята и колко кг. ти е сушилнята.

# 54
  • Велико Търново
Момичета, четох, че термопомпата е много важна, но не разбрах защо.
И също, всички сушилни ли са с два филтъра?
А комбинираните имат ли такива филтри за прашинките от дрехите?

# 55
  • София
Още в миналата тема питахме какво е това термопомпа и за какво точно служи, ама никой не отговори.  Laughing Нямам идея моята дали има или няма.  Rolling Eyes

# 56
  • Велико Търново
Абе, аз почти сгигнах до отговор сама, ама не съм сигурна. Прави ми впечатление, че сушилните с термопомпа са все клас А, т.е. явно работи в посока пестене на енергия  Thinking

# 57
[Момичета, да се "похваля" - имам вече чорапи от Констанца, превърнати в размер за Емма  Crazy[/b]
Тогава не ти, а Емма има нови чорапки от Констанца.  Grinning Да си ги носи със здраве.

Искам да попитам  вие как разбирате колко килограма сте сложили, аз все гледам по-малко да слагам, но явно програмата не улучвам. Стигам до извода,че толко много програми за какво ли не има машината, но ще се ползват най много три. Моят модел е AEG LAVATERM 75470 AH.
И аз стигнах до този извод. А дрехите не ги меря и не разбирам колко килограма са. Вадя от пералнята и слагам в сушилната. Карам го ей тъй лежерно.
Мен пък точно това ми харесва. Не съм забелязала да е изтъняло нещо или ако е то е толкова незабележимо, че не съм обърнала внимание.

# 58
Това съм го копирала от описанието на една сушилня на Miele:

Технология „Термо помпа“
Тази сушилня използва хладилен агент, който се кондензира от компресор и се отвежда в затворен кръг с помощта на уред за обмен на топлината, където се извършва топлообмен с изсушаване на циркулиращия въздух.
Тъй като обмена на енергия при тази сушилня е много бърз и ефективен потреблението на електро-енергия и текущите разходи са с около 46% по- ниски в сравнение с конвенционалните сушилни машини.
Патентована система отчита в началото на процеса на сушене, електрическата проводимост на водата в дрехите и след това настройва времето на сушене.

# 59
  • София
Абе, аз почти сгигнах до отговор сама, ама не съм сигурна. Прави ми впечатление, че сушилните с термопомпа са все клас А, т.е. явно работи в посока пестене на енергия  Thinking
А-ха, мерси!  Peace

Колкото до топката с мъх, която се събира - с времето сякаш понамаля количеството. Нищо изтъняло не забелязвам и аз. Но пък определно се забелязва, че количеството къщна прах намаля  Peace след като от дрехите и домашния текстил мъха е прилежно събран от сушилнята.  Peace Peace

Aquawoman   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт