Избор на сушилня - 2

• 147 013
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Не, не е това. Копчето за нивото на сушене си е отделно-min, med, max Simple Smile
Да де, нали и аз това казвам.  Grinning Отделно функция е и при мен и може да се задава някое от трите нива на всяка програма поотделно.  Peace като се даде ниско ниво на сушене, като едното нищо може да останат влажни ластиците на някои детски памучни дрехи.  Peace

мими.ива, това са и моите наблюдения след двойното центрофугиране обаче - самата програма се само-съкращава с 30% като време, а и количеството вода в контейнера е наполовина.
Пина, това отговаря и на твоя въпрос - може и на пипане да не се усеща разлика, но като количество останала вода разликата е видима.  Peace Ако материите позволяват, ги центрофугирай на макс, аз дори пускам след края на прането още веднъж само центрофуга и така доста се пести откъм сушене /а то определено е по-скъпо от центрофугирането/.

# 76
Не, не е това. Копчето за нивото на сушене си е отделно-min, med, max Simple Smile
Да де, нали и аз това казвам.  Grinning Отделно функция е и при мен и може да се задава някое от трите нива на всяка програма поотделно.  Peace като се даде ниско ниво на сушене, като едното нищо може да останат влажни ластиците на някои детски памучни дрехи.  Peace

Имах предвид, че освен ниво на изсушаване има и отделна настройка за ниво на проводимост на водата. И точно за това се чудя защо ми е това ниво на проводимост и на колко да го настроя Hug

# 77
  • Пловдив
А центрофуга на по- високи обороти не харчи ли повече ток?  Аз центрофугирам на 1000 оборота, доста изцедени излизат. Имам и 1300 оборота, пробвала съм май само веднъж, сякаш не усетих кой знае каква разлика, да не казвам клоняща към никаква  Thinking
Аз въртя винаги когато материята позволява на 1400об. Бих ти предложила да пробваш - сложи една пералня само хавлии (или само чаршафи) на 1000об и ги изсуши, докато сушилнята сама спре и засечи времето, после същите хавлии ги пусни на макс обороти и ги изсуши и засечи времето. Пробвай различни неща, за себе си да установиш как ти е най-добре и най-евтино.

# 78
  • София
Имах предвид, че освен ниво на изсушаване има и отделна настройка за ниво на проводимост на водата. И точно за това се чудя защо ми е това ниво на проводимост и на колко да го настроя Hug
Ами някакъв сайт на ВиК във вашата община или някакъв друг източник да получиш параметрите на водата ви?  newsm78 Никаква идея нямам за тези стойности и как влияят на сушенето.  newsm78

# 79
Янтра аз не знам дали моята сушилня би спряла когато е изсушено прането, ако програмата не е свършила. Трябва да погледна в книжката дали има такава функция. Но за по- силната центрофуга ще пробвам, може наистина с 'просто око'/ на пипане с ръка да не се усеща това, което се получава в действителност.

# 80
И аз да цопна тук!Още не съм решила каква да бъде сушилнята,знам само че трябва да имам такава.Гледах няколко модела,както и няколко фирми.Чудех се между електролукс,аег и бош,но пералнята ми е аег и мисля да е аег.На тази съм се спряла може би.Моля който е притежател на същата да ми пише дали си заслужава.http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/687362/P11100201 … 9713997End;saplb_*=%28J2EE2264500%292264550
п.с.Ще се радвам и на предложения за сушилни които си заслужават.Само сумата да не надхвърля 1500лв.Само до толкова ми стигат възможностите!За което предварително благодаря!Всяка помощ ще бъде от полза защото такъв уред никога не съм ползвала!

Няма ли някой който да ми даде съвет?

# 81
Сушилнята, която си избрала, изглежда прекрасно на живо и по описание на възможностите. Но е много нов модел и е нормално съвсем малко хора да са си я купили, затова може би не ти отговарят. Все пак на пръв поглед това е най-доброто на пазара като съотношение цена-качество, същият модел се продава и в Германия на същата цена. Аз ходих специално да я видя в Техномаркат Европа, много добре изглежда. Все пак АЕГ измислиха технологията с термопомпа, а Бош, Сименс, Мийле я копираха. Мисля, че си заслужава да я вземеш. По-ниската температура на сушене означава по-дълъг живот на дрехите, а това ще ти спести много пари във времето. Отделно от икономията на ток от термопомпата. Освен това има видимо по-голям барабан - удобно е за завивки и големи якета, а и по принцип по-малко ще се мачкат дрехите.

# 82
  • Стара Загора
И аз да цопна тук!Още не съм решила каква да бъде сушилнята,знам само че трябва да имам такава.Гледах няколко модела,както и няколко фирми.Чудех се между електролукс,аег и бош,но пералнята ми е аег и мисля да е аег.На тази съм се спряла може би.Моля който е притежател на същата да ми пише дали си заслужава.http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/687362/P11100201 … 9713997End;saplb_*=%28J2EE2264500%292264550
п.с.Ще се радвам и на предложения за сушилни които си заслужават.Само сумата да не надхвърля 1500лв.Само до толкова ми стигат възможностите!За което предварително благодаря!Всяка помощ ще бъде от полза защото такъв уред никога не съм ползвала!

Няма ли някой който да ми даде съвет?
аз нямам този модел,но поне по това което чета дават с 40 % по икономична ,като цяло суши ефективно при по ниска Т ,и един вид по щадяща за дрехите.дават го като един от най-добрите модели.

опс докато пиша вече ти отговориха  Grinning

Последна редакция: ср, 09 ное 2011, 20:16 от kokovi4

# 83
От седмица я имам, още не съм я разучила съвсем.
Първия опит с памучни дрехи - всичко сухо, прекрасно. Но втория опит - бях сложила смесени дрехи - анцузи, разни блузи памук с еластан, ризи и какво ли още не  - е три програми смених докато извадя и последните дрехи сухи  Crazy.

Малко ми е трудно още да определя коя дреха за коя програма е, особено моите блузки, които са смесица от какво ли не - памук, вълна, разни синтетични и еластични материали.
Ако е на програмата за памук няма ли да отиде еластичността newsm78 На програмата за синтетика пък са влажни.

Ноо много съм доволна като цяло Heart Eyes чудесен уред.

# 84
Някой има ли следните:
http://www.technopolis.bg/b2c/details//683123/P11100201/%D0%A1%D … HIRLPOOL-AWZ-8678
http://www.technopolis.bg/b2c/details//687301/P11100201/%D0%A1%D … OLUX-EDC-67550-W?
Трябва да дам препоръка за една от двете в най-скоро време.

# 85
  • Sofiа
Янтра аз не знам дали моята сушилня би спряла когато е изсушено прането, ако програмата не е свършила. Трябва да погледна в книжката дали има такава функция.
Имай предвид, че може и да не намериш нищо по този въпрос в упътването. По-добре и зсечи време. В упътването на моята със сигурност не го пише, но спира, когато "прецени" че е сухо Mr. Green Случвало ми се на дисплея да пише, че остават още 40-50 минути, а след няколко минути да започне да "пищи", че е свършила Wink
По този въпрос абсолютно нищо не пише в упътването, а аз съм го изчела от кора до кора, защото ми е първата сушилня Blush

# 86
Благодаря за отговорите!  bouquet  bouquet  bouquet

# 87
Имай предвид, че може и да не намериш нищо по този въпрос в упътването. По-добре и зсечи време. В упътването на моята със сигурност не го пише, но спира, когато "прецени" че е сухо Mr. Green Случвало ми се на дисплея да пише, че остават още 40-50 минути, а след няколко минути да започне да "пищи", че е свършила Wink
По този въпрос абсолютно нищо не пише в упътването, а аз съм го изчела от кора до кора, защото ми е първата сушилня Blush

Ще ѝ обърна внимание! За сега съм я пускала само 3-4 цикъла. На мен също ми е първа сушилня в живота, нямам и близки със сушилни, за да ги разпитвам. Книжката не съм изчела  Embarassed  но след ремонта и обзавеждането изброих, че са ми се събрали 13 нови електроуреда и ако започна да чета книжките на всички... трябва да се явя на държавен изпит после  Blush Чета само конспекта  Laughing  като мързелив студент. Понеже и микровълнова имам за първи път в живота си, съдомиялна също и едно по едно някак си ги разучавам.

# 88
От седмица я имам, още не съм я разучила съвсем.
Първия опит с памучни дрехи - всичко сухо, прекрасно. Но втория опит - бях сложила смесени дрехи - анцузи, разни блузи памук с еластан, ризи и какво ли още не  - е три програми смених докато извадя и последните дрехи сухи  Crazy.

Малко ми е трудно още да определя коя дреха за коя програма е, особено моите блузки, които са смесица от какво ли не - памук, вълна, разни синтетични и еластични материали.
Ако е на програмата за памук няма ли да отиде еластичността newsm78 На програмата за синтетика пък са влажни.

Ноо много съм доволна като цяло Heart Eyes чудесен уред.
Ами по принцип би трябвало да пробваш с програма за синтетика за смесените тъкани, би трябвало да има датчици, които да определят влажността на прането, т.е. степента на изсушаване. Първа сушилня ли ти е? При другите модели също не излизат равномерно сухи нещата - разни ластици, дебели подгъви и джобове нормално остават неизсушени, обаче всяко нещо има степени на приемливо и непоносимо. Май така или иначе дрехите, извадени от сушилнята, се окачват веднага на закачалки, за да поизстинат и да се доизсушат, без да се намачкат. И после закачалките - в гардероба.

# 89
  • София
Тази сутрин поръчах Електролукс-а.Една съфорумка каза,че е много доволна от нея.А и цената сега е много добра!

Общи условия

Активация на акаунт