Избор на сушилня - 2

• 147 130
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
Имах предвид най-вече, че новите уреди не са като старите, т.е. по-некачествени са за съжаление.
И аз съм чувала, че стара пералня Индезит пере много добре и няма проблем, но новите не са качествени.

# 421
  • София
Имах предвид най-вече, че новите уреди не са като старите, т.е. по-некачествени са за съжаление.
И аз съм чувала, че стара пералня Индезит пере много добре и няма проблем, но новите не са качествени.

То и аз съм чувала лоши неща за новите перални и сушилни Индезит.
Иначе моята старата е такава, държи се още, ама "на фантазия".
И друг недостатък имат уредите Индезит - едни чупки /италиански дизайн Mr. Green/, които се чистят трудно.

# 422
  • Пловдив
По въпросът с моята понеже обещах отзиви ---> пуснах я снощи , единия път на "микс" и още един път на програма за синтетично ---- микса се спраси ок ---> беше на минимум степен на сушене и като излязоха бяха съвсем леко влажни докато ги сгъна всички бяха супер и мекичкии /никога не са били толкова меки дрехите/ , втория път обаче незнам защо реших да пусна на програма за синтетични --- чорапите не бяха сухи /едните ги бях оставила с мрежата с която ги прах --- те бяха най-мокри/ , а другите просто не бяха изсушени до край---- може би трябва да ги пусна на програма за памук ----> иначе бельото и другите неща бяха сухи и направо ги сгънах Simple Smile))

Сушилнята има 16 програми и просто незнам коя да ползвам ---- ако може да ме упътите малко Simple Smile)) има си специални програми за дънки, за чаршафи и за какво ли не....едната за сухо, другата за гардероб, третата за...друго , много ми се стува голям избора  Simple Smile)) /сега в момента суша чорапи и тениски на " памучни за гардероб " /

За ШУМА ----> чува се шум като съм вътре в стаята при нея - въздух /все едно навън има лека виелица нещо такова/ ---не ми е неприятно, като съм в другата стая изобщо не чувам как работи, само тракане от незакопчан цип /// тук прочетох ,че има сушилни, които за да ги чуеш, че работят трябвало да си доближиш ухото- тази със сигурност не е от тях иххихи/ Simple Smile))

За прозрачния люк ----> ей много му се радвам Simple Smile) иначе щях да се чудя постоянно какво става вътре, а пък сега си надничам /на миялната още се чудя какво става вътреее , за съжаление няма такива миялни /само едни малки нео-та/, иначе със сигурност щях да съм оборудвана с такава/

Друго , което искам да питам понеже нямаме много пране  и незнам кога бих я понапълнила дори до половината----това дали не е проблем? Пускам си я с 3-4 килограма пране на програма за 8 килограма...

Имам и още въпроси, но ще ме намразите Simple Smile))))))) по-нататък ще ги задам   bouquet  bouquet  bouquet

# 423
  • София
ivelina2, разгледай си хубаво упътването - със сигурност програмите за 8 кг. са само 2-3 от общо 16-те, които имаш. Трябва да имаш дублиращи се програми с различен капацитет - примерно памук 3 кг., памук 8 кг.--- синтетика 3 кг., синтетика 8 кг. или нещо от сорта.
Аз на такава програма - 3 кг., пускам когато имам половин пералня.
Степен на изсушеност съм нагласила висока. Ползвам само и единствено програмата "ПАМУК, Сухо за прибиране в гардероб", съответно за 8 или 3 кг. според зависи колко ми е пълна пералнята.
Всички сушилни си имат сензор за сухота на прането, който изглежда се активира през някакъв период от време и проверява колко е сухо. Съответно ако се изсуши по-бързо /примерно при по-малко пране/, тя сама си спира.
Също така мога да ти препоръчам метод за пестене на време и енергия - които дрехи/чаршафи позволяват, ги ценрофугирай допълнително още веднъж след като ги изпереш. Съкращава времето на сушене поне с 30%.

# 424
  • Стара Загора
ivelina2довечера моля те сподели дали мачка дрехите  Simple Smile

# 425
  • Пловдив
ivelina2, разгледай си хубаво упътването - със сигурност програмите за 8 кг. са само 2-3 от общо 16-те, които имаш. Трябва да имаш дублиращи се програми с различен капацитет - примерно памук 3 кг., памук 8 кг.--- синтетика 3 кг., синтетика 8 кг. или нещо от сорта.
Аз на такава програма - 3 кг., пускам когато имам половин пералня.
Степен на изсушеност съм нагласила висока. Ползвам само и единствено програмата "ПАМУК, Сухо за прибиране в гардероб", съответно за 8 или 3 кг. според зависи колко ми е пълна пералнята.
Всички сушилни си имат сензор за сухота на прането, който изглежда се активира през някакъв период от време и проверява колко е сухо. Съответно ако се изсуши по-бързо /примерно при по-малко пране/, тя сама си спира.
Също така мога да ти препоръчам метод за пестене на време и енергия - които дрехи/чаршафи позволяват, ги ценрофугирай допълнително още веднъж след като ги изпереш. Съкращава времето на сушене поне с 30%.

Да права беше--но само за синтетика при мен има гардероб за 3,5 кг... снимах упътването Simple Smile))
http://prikachi.com/images.php?images/768/4361768f.jpg

# 426
  • София
Бих сушила пълна пералня на "сухо за прибиране 8кг.", а половин пералня на същото, но 3,5 кг. /на дясната страничка/.
Вече ако са някакви по-деликатни тъкани, вълна и т.н. бих подбирала по-прецизно, но аз такива дрехи нямам общо взето.

Абе работата е малко проба-грешка  Laughing, ще видиш къде ще ти е най-добре.

# 427
  • Пловдив
Дам --- Simple Smile) благодаря за помощта -днеска май ще изпера и изсуша цялата къща Simple Smile))
За въпросът дали мачка---току-що извадих пералнята- вътре имаше пижами, тениски и чорапи Simple Smile и специално ги огледах дали са намачкани повече от колкото ако са на сушилника -не са , изглеждат дори една идея по-добре ---- а освен това са и доста мекички Simple Smile) хихи , много съм доволна

# 428
  • София
Като ги сгънеш и след 2 минути ще видиш, че са почти като гладени.  Peace

# 429
  • Пловдив
Като ги сгънеш и след 2 минути ще видиш, че са почти като гладени.  Peace
хихи идеални са---аз гладени незнам какво е /шегувам се-просто много рядко гладя / Simple Smile)))
само довечера ще освободим място , че сега както сме я сложили аварийно е с един контакт заедно с пералнята и не мога едновременно да пера и суша Simple Smile)))) -хавлииите на каква програма ги сушите - пак ли на същата като дрехите

# 430
  • София
Да, на същата програма и хавлиите, които стават супер след сушенето!

# 431
И аз като Ника суша на памук екстра сухо на най-високата степен. За 7кг. са ми само програмите за памук и джинси. Другото е за 3. Когато имам по-малко пране пак пускам на същата програма, нали е със сензори. Peace Абе ще се научиш и аз бях така. Честита помощничка Hug Hug Hug

# 432
  • Пловдив
И аз като Ника суша на памук екстра сухо на най-високата степен. За 7кг. са ми само програмите за памук и джинси. Другото е за 3. Когато имам по-малко пране пак пускам на същата програма, нали е със сензори. Peace Абе ще се научиш и аз бях така. Честита помощничка Hug Hug Hug
Благодаряя Simple SmileHug, а отложения старт .... ефективен ли е...в смисъл , че мокрите дрехи оставени вътре с отложен старт няма ли да се вмиришат докато тръгне машината. / при мен ако ги забравя в пералнята 1 час и после ги пускам на изплакване понеже като изсъхнат миришат на спарено /

В момента суша хавлийкиии Simple SmileSimple SmileSimple Smile днес цял ден съм в еуфория ,изобщо голяма радост ми донесе тази придобивка /със миялната беше пак същото/ , наистина си е голямо удобство - потвърждавам го. Понеже нямам познати , които имат сушилни - всеки ми казваше , че било излишно, мачкали дрехите и тнт , но ето... Simple Smile техниката си напредва и всичко е измислено за улеснение .

# 433
Благодаряя Simple SmileHug, а отложения старт .... ефективен ли е...в смисъл , че мокрите дрехи оставени вътре с отложен старт няма ли да се вмиришат докато тръгне машината. / при мен ако ги забравя в пералнята 1 час и после ги пускам на изплакване понеже като изсъхнат миришат на спарено /

В момента суша хавлийкиии Simple SmileSimple SmileSimple Smile днес цял ден съм в еуфория ,изобщо голяма радост ми донесе тази придобивка /със миялната беше пак същото/ , наистина си е голямо удобство - потвърждавам го. Понеже нямам познати , които имат сушилни - всеки ми казваше , че било излишно, мачкали дрехите и тнт , но ето... Simple Smile техниката си напредва и всичко е измислено за улеснение .

Споко няма проблем с вмирисването и спарването Peace
А за оставянето, аз във сушилнята съм ги оставяла от 10 вечерта до 11сутринта и не бяха смачкани. Включвам ги в 10 и си лягам, ама това рядко, повече пускам на отложен старт за един час преди да стана например и като стана си имам топло, меко и сухо пране.
А хавлийки да суша обожавам..ммммм.... Heart Eyes Супер меки. А пък особено, когато я облека беднага след сушене. Невероятно Crazy
Повечето ми приятелки си купиха сушилни след мен. И твърдо ме разубеждаваха, че е боклук, както и съдомиялната. Ама сега един по един започнаха да си купуват hahaha

# 434
  • Пловдив
единственият минус според мен е консумацията на ток /дори и клас А ++++ --->разликата в цената по мои сметки ще се избие след 8 години, а до тогава я камилата я камиларя Simple Smile))))) /

Общи условия

Активация на акаунт