Избор на сушилня - 2

• 147 081
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • Ланкър, планините Овнерог
И нашата убавица има специална програма за дънки. Не знам какво е по - специалното, като се има предвид, че са памучни  newsm78 Пускам на едно с другите дрехи - програмата за чаршафи и хавлии, защото е за най - много кг. Не мога да си играя да деля и да суша отделно, още повече че не се събират на куп достатъчно количество.
Чорапите ги разтеглям след сушене - горе - долу връщат предишния си размер  Crazy
Вчера, нали вече е слънчево, изкарах навън някои дрехи - ами дървени са ми и не миришат като след сушилнята.

# 541
  • в тристайна гарсониера :)
И досадното простиране и събиране на дрехите от простора Simple Smile
Аз лятото не я ползвам сушилнята заради жегата, но сега до като не е толкова топло много рядко простирам на вън. Аз си суша хавлиите и чаршафите на съответните програми, всичко останало на памук, само чорапи не слагам, че стават много малки и мъжете (3 - ма на брой) мрънкат.

# 542
В описанието на програмата за дънки на нашата пише, че е за дънки, суитчъри и всякакви дрехи, чиито яки, краищата на ръкавите, ластиците и др. части са по-плътни. Дават я до 7 кг, което е добре.
Програмата за чаршафи ми е до 3 кг. Сега ги извадих, не бяха намачкани.  Mr. Green 

Гита Ог, след първия ми опит за сушене снощи установих, че дрехите са по-меки и по-ароматни, отколкото ако са съхнали на простира в закрито помещение.

Последна редакция: нд, 18 мар 2012, 16:57 от Linofrina

# 543
Скоро и аз мисля да се обзаведа със сушилня, че зимата наистина е трудно без такава.
Имам два варинта за поставянето и в коридора. Вариант 1 - в една ниша, над която ще има гардероб и варинт 2 - вътре в малък килер, който е сигурно 100х120. Ще ми се да я бухна в килера, но дали ще работи добре там? Няма да ми е проблем да оставям вратата отворена и да си грее в коридора колкото си иска. Нишата от вариант 1 ми се ще да си я запазя като шкаф за обувки. Не съм си имала досега работа със сушилни, а ми се ще от сега да и определя място в новия апартамент.

# 544
Просто като работи сушилнята, трябва да има добра вентилация. Така че самаси прецени къде ще я поставиш - в килера е добре, ако оставяш вратата отворена докато работи.

# 545
  • София
Стон, според мен по-добрият вариант ти е в килера.  Peace когато работи оставяй вратата отворена и няма да имаш никакви проблеми.

# 546
  • Berlin
А защо трябва да е отворено при сушилнята? При нас има място в банята, и пералнята ще е там, може би под сушилнята.

# 547
  • София
А защо трябва да е отворено при сушилнята? При нас има място в банята, и пералнята ще е там, може би под сушилнята.
Е, банята е друго нещо, там си има достатъчно циркулация на въздух принципно. Но в един затворен килер 1х1 или пък в шкаф - никаква циркулация, а във всички упътвания си пише, че е необходима.  Peace

# 548
Здравейте!

Опитах да прегледам изписаното да сушилни из темите тук, за да спестя излишни въпроси, но в крайна сметка се изгубих сред многото информация.  Embarassed

Смятаме да обзаведем семейството със сушилня. Искаме да изберем енергиен клас А. За момента запомних две сушилни (не търсим комбинация с перална машина)

Сушилня Ariston AAQCF 81 U - http://sushilni.pochistvane.zora.bg/catalog/product_details/sush … iston_aaqcf_81_u/

и

Сушилня AEG T75470AH - http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/filter.do?carea=DEBA5D6458 … 81B479E9&rf=y

Видях добри отзиви за АЕГ-то тук, по-добра е като енергиен разход, но май няма сензор за влажност, а това изглежда да е важна характеристика.

За Аристон видях май няколко добри мнения като марка, но не и за тази сушилня конректно.

Ще съм много благодарна за мнения - шум при работа, мачкане, свиване на дрехи или нещо друго, полезно като информация.

Ако пък някой може да насочи вниманието ни към друга добра сушилня клас А, също ще е добре. Цената, която можем да си позволим е някъде около 1000 лв и не търсим втора ръка машина.

# 549
...
Видях добри отзиви за АЕГ-то тук, по-добра е като енергиен разход, но май няма сензор за влажност, а това изглежда да е важна характеристика.
...

За конкретните модели нищо не мога да кажа, но според мен вече няма сушилни без сензори за влажност.

# 550
  • София
...
...

За конкретните модели нищо не мога да кажа, но според мен вече няма сушилни без сензори за влажност.
Peace Абсолютно съм сигурна, че АЕГ-то има сензор за влажност. Все пак модела е нов, а вече дори базовите модели клас С, от по 5-600 лв. имат такъв сензор, та АЕГ-то ли няма да има?  Crazy Просто са пропуснали да го опишат най-вероятно.

# 551
  • Berlin
А може ли да се сушат възглавници и завивки вътре?

# 552
А може ли да се сушат възглавници и завивки вътре?

В моята може.

# 553
  • София
Тук става дума за сушилни.Никога не съм ползвала и затова да задам,може би глупав въпрос: Сушилнята трябва ли да е свързана с канализацията?Трябва ли да е близо до пералнята?

# 554
Тук става дума за сушилни.Никога не съм ползвала и затова да задам,може би глупав въпрос: Сушилнята трябва ли да е свързана с канализацията?Трябва ли да е близо до пералнята?

Моята е кондензационна, т.е. водата се събира в един резервоар, който изпразвам сама в мивката след всяко сушене. Знам че имаше май и вентилационни, за тях някакви комини се правеха.... ама по-лесно е с кондезационна. И няма нужда да е близо до пералнята, има нужда само от малко пространство. Това е.

Общи условия

Активация на акаунт