Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 22

• 59 981
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Момичета около 20 000 ни излиза, но без покрива, че нали още го нямаме и не го смятам  Blush Около 5 ще ни излезе и покрива, той не е голям около 80 квадрата. Освен всичко още нямаме хидроизолация на мазето, изолация и на терасата, която ще глътне много. Няма и дограма и не включвам документацията и подобни преди строежа, там не искам да се сещам за какво идеше реч  ooooh!
Явно под груб строеж всеки разбира различно   Simple Smile. Не съм искала да подведа никой, да ме извините ако е станало така.  Hug
На тотала да споделиш пак, Реа... Peace

О, непременно след една, две, три години  Grinning

И аз като Буболечо, взимам дейно участие в строежа - между Коледа и НГ боядисвах страниците на прословутият ни покрив ( една вечер доста тормозих Ms.Gorgeous , да ми разяснява туй - онуй за керемидите, да ме прощава  Hug ) грунд и две ръце лазурен цветен лак  bowuu. Мъча се да помага с каквото мога, но най-вече силите ми ще идат в интериорната час, която чакам с нетърпение  Heart Eyes

# 391
Здравейте,
Чета темата редовно, но не съм писала. Преди месец приключи грубият строеж на моята къща.
Реших да споделя колко ми излезе до тук. РЗП 170 кв.м. без мазе, два етажа, веранда, котелно
за труд и материали - 62 000 лв. Не ми се мисли колко още ще ми трябват за довършителни работи.

# 392
Здравейте,
Чета темата редовно, но не съм писала. Преди месец приключи грубият строеж на моята къща.
Реших да споделя колко ми излезе до тук. РЗП 170 кв.м. без мазе, два етажа, веранда, котелно
за труд и материали - 62 000 лв. Не ми се мисли колко още ще ми трябват за довършителни работи.
Лесно е - по формулата по-горе - оптимистично 125К, реалистично 190К.

# 393
  • София
О, Реа, никой не си подвела Hug Както каза, всеки си прави различни сметки. Някой ако знае аз как смятам Laughing Joy hahaha
Буболечо, и ние оставихме аванс плочка около евентуалните ни врати, после ще се доизкърпи.
Днес платихме баните, в четвъртък идват 2 и се започват. Нямам търпение Heart Eyes

Ако на някой му се гледат проектите. Само уточнявам, че на 3Д-то цветовете са в пъти по светли и не се виждат хубаво всички детайли. http://nanu4e.snimka.bg/properties/bani.644823
Като гледам, даже изобщо не се виждат хубаво плочките ooooh!

# 394
Охо, Ms.Gorgeous , чудесни бани, много ми харесаха ( даже и джапанките са нарисували  Crazy). При втората баня ( лила е нали?) много ми допаднаха кръговете, много свежо и весело е. Не бях виждала такива, но и не съм обикаляла все още да оглеждам какво има на пазара. ДА питам ли колко ще ви излезе 2-рата баня?
От какъв материала ще са вратите на банята? Пожелавам ти в четвъртък бързи и добри майстори  Hug

# 395
Реа, ще следя изкъсо хидроизолацията на вашата тераса... Ние също имаме една, която ще е точно над спалнята ни, тааааа.... да си призная чудя се дали да не я покрием и нея  Embarassed

# 396
... Ние също имаме една, която ще е точно над спалнята ни, тааааа.... да си призная чудя се дали да не я покрием и нея  Embarassed
Изобщо, ама изобщо не се чуди. Нашата откритата на таванския етаж протече, при това беше с изолация. За щастие още в процеса на довършителните. Та се наложи да правим допълнителна сериозна хидроизолация - хем си е над терасата на спалнята, не е над стая.
За баните - да си споделя една грешка. Навсякъде взех смесители от тази серия. Много са красиви, удобни за миене. Но е изключително трудно да се почистват мивките, защото не се въртят. Добре че навсякъде душовете ми стигат до мивките. А ползваме активно три бани. Уж всичко премислях основно откъм функционалност и лесна поддръжка, но имам сериозни пропуски. Така че - мислете.. На красотата и оригиналността се радваме няколко месеца, после не забелязваме, обаче чистенето и поддръжката е години напред.... Peace
P.S.  Коал, имах предвид да не се чудиш за качествена хидроизолация. Иначе моя мъж настояваше да покрием с дървен навес нашата, но аз категорично отказах. Като компромис решихме евентуално тента от ковано желязо, но ще я направим, ако пак ни създаде проблем. За сега няма такъв.

Последна редакция: ср, 04 яну 2012, 09:53 от Гретел

# 397
КоАл, на нас пък терасата ни е около 20 квадрата и от долу е едната спалня и банята. Напълно ни е ясно, че си е "язва" тази тераса, но понеже къщата ни е на морето и морето се вижда само от там, та ни се искаше да не я затваряме Crazy Оня ден строителите ни обясниха най-вече минусите и ни убеждаваха да я затворим, но на мен ми се иска да лежа на шезлонг там  Mr. Green, а и къщата не е за постоянно живеене, а за сега смятаме само за лятото.....не , че ще е приятно да правим ремонт всяка година, но сме решили здрава хидроизолация да направим и да не пестим за там, пък и вариант има като този който е споменала Гретел - тента например някаква или някаквъв такъв вид.

Гретел, то човек докато не се "опари" няма как да да разбере за съжаление. Преди 6 години обзавеждах апартамента ни, а след това 2 приятелки правиха същото и се мъчих да им дам съвет, кое е добре и кое - не, но като му е кеф на човек и не мисли изобщо не се заслушаха в думите ми. Сега разбират за какво иде реч, ама след дъжд качулка.  Mr. Green

# 398
Здравейте!Желая на всички една успешна година Hug
 Не пиша,но ви чета редовно.Приключихме с грубия строеж..130кв.-32500лв без покрив.Поръчахме дограмата и до там приключваме,засега.

# 399
  • густо майна Филибето
Ms.Gorgeous , може ли парола?
Новите строителки да не се отчайват, баба знае две и двеста Wink
Обзавеждането по мое мнение не бива да се включва в цената, в крайна сметка и старите мебели вършат работа.
По този повод да споделя, вчера поогледахме Баумакс, забелязах новите плочки за баня, испански, поръчват се, невероятни са!!! Вярно, и цената им невероятна - 3 плочки - 87лв. След като помечтах, видях, че с 87лв мога и 3 квадрата да купя.
Интериорните врати  започват от 80-90лв до....колкото си искаш Simple Smile
Мивки - от 21 до 221лв , вида им приблизително еднакъв. Избор - според портфейла и претенциите.
Ламиниран паркет от 7 до....47лв да речем? В същото време дъбов паркет има и за около  30лв квадрата. Дюшеме - 14лв квадрата.
Ако има сръчен съпруг, баща, дядо, чичо...реденето на плочки и дюшеме е без пари. Боядисването всеки с малко повече свободно време и желание може да го направи.
Такива ми ти работи за обзавеждането. Simple Smile

Съпругът ми наскоро прави една градинска къща, трябваше да е покрита с керемиди като на голямата - Брамак. За къща 2/3,50м - 400лв керемиди. Само страничните керемиди били 9лв бройката, продавачката го успокоила, че има и по 50лв Laughing Вече е сигурен, че нашият покрив няма да е Брамак Laughing

# 400
И аз да се включа за терасите - съветвам никого да не прави грешката да остави непокрита тераса, каквито и изолации да се сложат. И още повече ако е над помещение. При нас е така, 100 пъти я правихме, всяка година префугиране, мъка. И накрая инфраред камерата пак показва, че прониква студ и влага от там.

# 401
loritar, от къде поръчахте дограмата и на какви пари? Бяла ли е или цветна?

Като ви чета за терасите и направо ми настръхва косата  Confused Наистина ли няма решение? Колко жалко  Sad

# 402
I see you...може ли малко инфо за този тип инфраред диагностика?Колко струва такава диагностика?

Че и ние сме със 70 квадрата непокрита тераса над хола  Laughing Засега не е текла/1 година/,а дори е и без плочки все още...но ще видим  Rolling Eyes

# 403
elfi4ka , кажи моля те при вас как е? Тече ли? От кога е постройката?

# 404
loritar, от къде поръчахте дограмата и на какви пари? Бяла ли е или цветна?

Като ви чета за терасите и направо ми настръхва косата  Confused Наистина ли няма решение? Колко жалко  Sad
Дограмата ще ни я прави фирмата,която ни строи къщата.Кафява е и ще ни излезе към 7500лв.

Общи условия

Активация на акаунт