Номинации Човек на годината

• 11 336
  • 148
  •   1
Отговори
# 60
  • Ямбол
Аз просто исках да кажа - моля, малко по-полека с определенията, особено на тема родителство. По този начин лично мен ме отблъсква, колкото и благородна да е каузата.
Няма да е лошо, още в първото мнение и дори в заглавието да се спомене, че който иска да гласува, трябва да има профил във фейсбук, а не като мен да се ровя и да търся как "аджеба' да гласувам.

# 61
  • София
Гласувах, дано да има успех Hug

# 62
Ако в моето съждение няма логика, то и в твоето няма, понеже моето е на база твоето, а именно - гласовете са малко, следователно не се гласува и тези, които не гласуват са лукови глави и не са родители. А гласуването не е свободно, а през една мрежа, където някои нямат и не искат да имат профил.

Mда. Възможно е и така да е прозвучало, за което съжалявам, защото изобщо не съм имала това предвид, поради и което написах, че не виждам логика в съждението ти. Гласуването явно е особено, това стана ясно напред в темата, пуснах и обяснение от "авторите на страницата", пробвали са и други начини, така са решили, така го правят. Написаха съображенията си.

Мен лично ме интересува каузата на Светла!

Има и друг много важен момент, номинацията ще съвпадне с обсъждането на новия Закон за детето и семейството, което е в пряка връзка с родителските претенции за законодателно внимание към тях, от страна на Светла. Това дето го иска Светлето, трябва да го пише в този нов закон.

# 63
За момента, за всички Тях, Светлето не е права! Както е писала Пожар по-напред, "не можете да се сравнявате с приемните, те са професионалисти". Затова става дума, скъпи и мили "биологични" родители, докараха ни дотам, да се противопоставяме едни на други. Едните са "професионалните герои, достойните" в обществото, другите са непрофесионалните балъци, мигащи прецакани отстрани.

Детето, нямам иде къде остана в цялата схема.....

# 64
Гласувайте скъпи родители, приятели....., другари.... Laughing Каузата ни е обща! Това може никога да не ви се случи, но знайте, че ако за Иванчо не е добре, то и за ваш Петърчо няма да са добре нещата.  Просто така е устроен света, а дали го схващаме, е съвсем друга тема.

Моля ви гласувайте за Светла, споделете и с приятелите си.

Трябва само да натиснете "Харесва ми" ТУК

# 65
До момента 461 гласа за Светлето. Hug

# 66
507 глаували до момента

389 разглеждат, каквото и да значи това...

Назад сме много в класацията, факт!

Нещо за разгрявка, за да се събудите от унеса си! Laughing

ГЛАСУВАЙТЕ И ПРАТЕТЕ НА ПРИЯТЕЛИ!

Гласувайте скъпи родители, приятели....., другари.... Laughing Каузата ни е обща! Това може никога да не ви се случи, но знайте, че ако за Иванчо не е добре, то и за ваш Петърчо няма да са добре нещата.  Просто така е устроен света, а дали го схващаме, е съвсем друга тема.

Моля ви гласувайте за Светла, споделете и с приятелите си.

# 67
Аз явно трябва да викна духовия оркстър тук. Като се разходих по съседните теми, далеч по-маловажни, но с уклон "лаф-моабет", далеч дърпат напред. Е, как да ви накарам да станете съпричастни на един човек, същия като вас, че може би и в пъти по-силен, само дето не е идол, не е известен спортист, няма завоювани медали, няма с какво бляскаво да се похвали, само с правдата си, дето не я е сдал, и с детето си, дето му е дал, всичкото каквото трябва.

Явно си падаме по идоли, затова и искаме децата ни на тях да подражават.

# 68
  • Ямбол
Тъкмо беше станала мила и учтива:
Гласувайте скъпи родители, приятели....., другари.... Laughing
....

И после пак извади рогичките и тръгна да определяш децата ни на кого да подражават, а ние по кого си падаме:
...
Явно си падаме по идоли, затова и искаме децата ни на тях да подражават.

# 69
  • Пловдив
Лилянa, защо се заяждаш? Ако не си съгласна с номинацията на  Светлана Дякова, не гласувай.
Наистина е обидно, че най-голяма преднина  в годишната награда за принос към правата на човека е ветеринар с принос към правата на животните.
Светлана Дякова и Фондация „Радост за нашите деца” - Варна защитиха правата на семействата на деца с увреждания пред комисията за защита от дискриминация.
Един цитат от  сборник за разкази на родители от фондацията, техните преживени истории на деца с увреждания „Един различен свят” , прочетен на заседанието пред КЗД " „От името на майките.Това са нашите разкази за нашия различен живот, за преживяното страдание, отговорността и любовта. Това са нашите спотаени надежди, тревоги и научени житейски уроци. Вярваме, че те поставят въпроси както чисто човешки, така и пред обществото. Време е някой да заговори за това как се променя животът на едно семейство при появата на дете с увреждания. Време е някой да заговори за това как се променя животът на една майка, която се отказва от личностна реализация, кариера, от своите очаквания и мечти в живота и се посвещава само на децата си. Ние знаем, че нашата лична жертва е наша лична отговорност. Знаем, че няма да се появи фея с вълшебна пръчица, която да реши проблемите ни. Някои татковци ще продължават да напускат семействата на деца с увреждания, но ние, майките, ще продължим да живеем с тревогата, че здравите ни деца израстват в различна, трудна среда, често натоварена с недетски задачи. И това им се отразява. Ще продължим да се свиваме пред мисълта: „А какво ще стане с болното ми дете един ден, когато мен няма да ме има?”. Ще продължим да живеем по-трудно и от другите хора в един различен свят. Ще продължим да си поплакваме и да се надяваме на чудо – божие или научно за детето си. Ще продължим да питаме, да търсим, да работим за подобряване на състоянието и бъдещето му. Ще правим всичко възможно да излекуваме децата си, да им осигурим обучение, да им дадем шанс за по-щастлив живот. Вярваме, че изпълняваме както личния, така и гражданския си дълг. По-можещият човек изисква по-малко държавна грижа. Грижите, работата с нашите деца с увреждания са без почивни дни, без болнични, без отпуски. Нашият работен ден няма нито начало, нито край. А договорът, срокът на трудовия ни договор, е до края на живота. Към днешна дата социалната категория, която ни определят статистическите таблици е домакиня. Нормативното признание за нашите дела са единствено здравна осигуровка от бюджета и право на минимална социална пенсия. Тези от нас, които имат възможност и търсят работа, трудно я намират и още по-трудно я задържат. Държавата отказва да ни определи като отделна Ние не се оплакваме, въпреки че остаряваме все по-уморено. Не обвиняваме, въпреки унижението. Нашият избор е доброволен. Той се нарича „Няма да изоставя детето си”. Ако в очите на институциите и обществото този избор е правилен, ние искаме да го чуем ясно артикулирано и разписано в закони и наредби. Искаме го заради общото ни достойнство на хора, заради гражданските ни права и присъствие. А лично достойнство ние имаме – нажежавано в битки и охлаждано със сълзи. Все по-калено. От името на майките

# 70
  • Ямбол
Никъде не съм твърдяла, че не съм съгласна с номинацията.
Ясно съм написала с какво не съм съгласна, а именно: 1) начина на гласуване; 2) определенията към тези, които не гласуват.

# 71
Да teo777, права си, че като не е добре за Иванчо няма да е добре и за моя Калоянчо. Дадох гласа си за Светла още първия ден в който видях темата, пратих линкове на приятели. Най – малкото и аз „съм” Светла. Но все си мисля, че това са наши проблеми, т.е. на родителите на деца с увреждания, другите какво ги засяга?  Pogar добре го е казала, да не я повтарям.

Лиляна, разбрахме те добре.

Моля, гласувайте за Светла.
защото гласувате и за мен

# 72
Никъде не съм твърдяла, че не съм съгласна с номинацията.
Ясно съм написала с какво не съм съгласна, а именно: 1) начина на гласуване; 2) определенията към тези, които не гласуват.

1. Никъде в сайта не бе отбелязано, че номинирайки някого, впоследствие ще има ограничение в гласуването за него- само за ползващите фейсбук. Така решили организаторите, така направили.
Който има регистрация там гласува, който няма и не иска да има- не гласува.

2. Определения към негласуващите не виждам, освен, ако напоследък това да имаш идол не е станало нарицателно.

И едно лично мое виждане- попадайки на дадена кауза, ако съвпада с моите възгледи и искам да я подкрепя, то за мен усилията, които ще положа за да го направя си заслужават, ако не смятам да я подкрепя просто не се напъвам въобще. Peace

Последна редакция: ср, 09 ное 2011, 21:47 от pogar

# 73
Тъкмо беше станала мила и учтива:

Oх..... Joy, Лиляна, ама никога не съм била и няма да бъда мила, любезна и учтива, когато се отнася за Права на деца, никога. Аз съм една същинска лошотия, дето вади душата на де що има власт и зависи нещо от него. Де да беше само ти, дето се оплакваш от мен, то ако само знаеш списъка колко е дълъг............. Начело са едни мастити министри, зам. министри, чиновници по министерства всякакви, шефове на агенции......, изобщо, имам си предълъг списък с почитатели. Не се оплаквам. Laughing

Въпреки всичко, Лиляна, старая се, давам всичко от себе си, ама пак заради децата, за да ме чуят отсреща.

Последна редакция: ср, 09 ное 2011, 22:00 от teo7777

# 74
Да teo777, права си, че като не е добре за Иванчо няма да е добре и за моя Калоянчо. Дадох гласа си за Светла още първия ден в който видях темата, пратих линкове на приятели. Най – малкото и аз „съм” Светла. Но все си мисля, че това са наши проблеми, т.е. на родителите на деца с увреждания, другите какво ги засяга?  Pogar добре го е казала, да не я повтарям.

Лиляна, разбрахме те добре.

Моля, гласувайте за Светла.
защото гласувате и за мен

Благодаря! Hug

Това е положението в момента!

562
 харесват това.

476
 обсъждат това.

РОДИТЕЛИ, ГЛАСУВАЙТЕ ЗА СВЕТЛА, ЗАЩОТО Е РОДИТЕЛ КАТО ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС. НИЕ РОДИТЕЛИТЕ ТРЯБВА ДА СТАНЕМ СИЛА.

Последна редакция: ср, 09 ное 2011, 22:14 от teo7777

Общи условия

Активация на акаунт