Номинации Човек на годината

• 11 354
  • 148
  •   1
Отговори
# 45
търся си ник, то не е до свършване на работа. По принцип не е работа на една майка така да се грижи за детето си - било то болно или не. Обаче след като са ни поставили да живеем в такива условия и да ни се нагала като родители да минаваме през всичко това, трябва да имаме подкрепата на всички хора - независимо дали самите те имат деца или не. За съжаление Джул е права. Подобен тип теми не са особенно популярни, не показват на никой гъза, циците, кирливите ризи, нито обувките от 200 лв, които си е купил. И целта ми не е да соча някого с пръст или пък да карам някого да се чувства длъжен. Щом постъпките на една майка, в името на детето и не те правят съпричастен, ничии нападки или уговорки не биха те направили такъв.....за съжаление.....

Никой родител не трябва да бъде унижаван и мачкан от държавата, само заради това, че е добър родител, не иска, няма и не ще та не ще, да си изостави детето, каквото ще да е то, с антенки на главата, зелено на точки. Едни родители са втора категория в системата и държавата, защо, защото въпреки системата и облъчването отвсякъде, въпреки прещедрите държавни услуги за държавно иснтитуционално отглеждане на едни деца, "дето не ставали за нищо"  и щели да им провалят живота, те пък на инат, не си ги дават! "Нахалство"отвсякъде, ние тук такива чудни услуги за държавно отглеждане сме им направили, да им гледаме "дефектните" деца, да не им провалят живота, те пак недоволни. Сега ще ги затваряме тия гадни институции, къщички всякакви от семеен тип ще правим, алтернативи всякакви на Семейството, пари много дават в Европата за това, и за приемното родителство също, тия родители пак претенции имат, сега пък приемните родители им били криви. Голямо било нахалството на Светла, да пита що за тях има, що ги потупвате като Достойните, пък ние балъците, да сме мислили, като сме раждали и сме си тръгвали от родилния дом. Да не сме си тръгвали с детето. Мисли за себе си само! Ако искаш потупване от държавата, остави своето тя да ти го гледа, и вземи чуждо, за временно отглеждане, та да те похвалят като достоен гражданин и "родител".
За 14г всеки път когато съм отстоявала правата си(своите и на децата си), съм била наричана от лекари, социални служители, учители и де що се сетите чиновническа писарушка - ненормална, свръхамбициозна, нахална, досадна, инатеста  и каква ли още не, само защото като един обикновен родител смятам, че мястото на едно дете е при неговото семейство където ще бъде обичано и ценено.
Преди 6 месеца след поредния протест на родителите на деца с увреждания, на въпроса ми с какво е по-добър един професионален приемен родител отглеждащ дете с увреждане от биологичен такъв, председателят на държавната агенция за закрила на детето Надя Шабани ми отговори, цитирам: „Не може да се сравнявате с приемния родител, неговият труд е професионален и много отговорен за разлика от труда на биологичния родител.”/край на цитата/.
Отговор на въпроса ми в какво се изразява този професионализъм не получих.
И това ми било закрила на детето.

Темата не е популярна, не защото тук не се обсъждат новите гърди на Азис или сватбата на поредната футболна звезда, а защото всеки един от нас си мисли, че обсъжданото тук на него не може да се случи, не защото е застрахован, а просто защото всички вярваме, че тези неща се случват на другите и то по някаква причина- нездравословен начин на живот, религиозните вярват, че е някакво божие наказание за забравени грехове, вярват и че Бог не ни дава повече отколкото можем да понесем, за жалост често няма причина, тези неща просто се случват.
Аз мога да кажа само едно- проблем с детето нямам, въпреки тежкото му състояние то е едно малко бижу- винаги усмихнат, лъчезарен, а естественото му състояние е перманентно щастлив, проблем имам с държавната система която всячески с безброй закони, закончета и наредбички създадени уж за доброто на детето ми, всекидневно ми трови живота само защото съм пренебрегнала съветите на „професионалистите” и съм и  отнела възможността тя да отглежда детето ми с увреждане.

# 46
pogar ама дори и да вярваш, че на теб не може да ти се случи, не заслужава ли една майка да бъде подкрепена. тя не е част от някоя фондация, НПО и тн, аз например дори не я познавам лично.....тя е просто една майка. Онзи ден видях много майки, смачкани от системата. Бях два дни в генетиката на СБАЛ Детски болести. Седят, мълчат, размяткат ги насам натам, не смеят гък да кажат. След като съм си тръгнала, докторите са помолили персонала на дома, от който беше детенцето, което придружавахме, да не ходя аз повече там, че съм била много лоша. Аз ходя там за втори път с дете от дома. И всеки път виждам едни най - обикновенни майки, които не се изживяват като героини, само защото децата им са болни или имат някакво увреждане. Просто си гледат дечицата с много обич, с много търпение така, както би трябвало да бъде. Е не заслужават ли малко подкрепа, малко светлинка, защото дните им са трудни и на тях и на децата им. Но те са там и са майки и са до децата си и си ги обичат и никоя шибана социална система няма да промени това.
А Надя Шабани не ми се коментира. Тази жена върви назад като рак във всяко едно отношение.

# 47
  • София
...Аз мога да кажа само едно- проблем с детето нямам, въпреки тежкото му състояние то е едно малко бижу- винаги усмихнат, лъчезарен, а естественото му състояние е перманентно щастлив, проблем имам с държавната система която всячески с безброй закони, закончета и наредбички създадени уж за доброто на детето ми, всекидневно ми трови живота само защото съм пренебрегнала съветите на „професионалистите” и съм и  отнела възможността тя да отглежда детето ми с увреждане.

Вярвам, че не си се отказала да си "ненормална, свръхамбициозна, нахална, досадна, инатеста" Simple Smile

И вярвам, че промените се правят от тези, на които им ври и кипи, а не с кротки забележки...

# 48
pogar ама дори и да вярваш, че на теб не може да ти се случи, не заслужава ли една майка да бъде подкрепена. тя не е част от някоя фондация, НПО и тн, аз например дори не я познавам лично.....тя е просто една майка. Онзи ден видях много майки, смачкани от системата. Бях два дни в генетиката на СБАЛ Детски болести. Седят, мълчат, размяткат ги насам натам, не смеят гък да кажат. След като съм си тръгнала, докторите са помолили персонала на дома, от който беше детенцето, което придружавахме, да не ходя аз повече там, че съм била много лоша. Аз ходя там за втори път с дете от дома. И всеки път виждам едни най - обикновенни майки, които не се изживяват като героини, само защото децата им са болни или имат някакво увреждане. Просто си гледат дечицата с много обич, с много търпение така, както би трябвало да бъде. Е не заслужават ли малко подкрепа, малко светлинка, защото дните им са трудни и на тях и на децата им. Но те са там и са майки и са до децата си и си ги обичат и никоя шибана социална система няма да промени това.
А Надя Шабани не ми се коментира. Тази жена върви назад като рак във всяко едно отношение.
Moon Walk, права си, може би не е и въпрос на вяра, но забелязвам един много странен парадокс- качвайки се на автобус със сина ми винаги, дори без да съм молила се намират поне няколко обикновени хора също родители като теб и  мен, които да ми помогнат,  такива обикновени са и в дадено учреждение, но мисленето им, поведението и отношението им е различно, нещо подобно на това с хилядите сълзи, сополи и смс-и след филма за Могилино и последвалите ги после простести на хората в чийто квартал щяха да преместят децата от дома.
Та от там и чуденката ми- всички сме обикновени родители, не сме герои, всеки от нас иска едно и също- най-доброто за децата, но сякаш живеем в паралелни светове.
Не зная кой прави промените, но когато някои не приемат усмихнатото и възпитано отношение в защита на правото на достоен и нормален живот на всеки човек, то в отговор ще получават моя(и на други като мен) ненормален, инатест и прочие отпор.

# 49

... цитирам: „Не може да се сравнявате с приемния родител, неговият труд е професионален и много отговорен за разлика от труда на биологичния родител.”

Aз това бих го номинирала за лаф - Гаф на годината.

# 50
Побутвам само.

# 51
Преди 21 часа резултатите, публикувани на страницата на Човек на годината:

"‎Класацията за награда на публиката води д-р Мила Бобадова с 1,068 гласа, Евгения Пеева 292, Петър Кичашки 213. Гласувайте и споделяйте с приятели Simple Smile"

Към момента гласовете за Светла са 240 Hug

Моля ви гласувайте за Светла, споделете и с приятелите си.

Трябва само да натиснете "Харесва ми" ТУК

# 52
В момента 304 гласа! Боже, дали няма начин да направим нещо повече?! Водещият е с над 1000 гласа. Абе ние родители ли сме или лукови глави, не може ли по така силно да кажем мнението си!

# 53
ДА, кучешкия доктор има повече гласове!?!?

Явно  в БГ кучетата са  по на почит от децата -нямам  думи просто ......

# 54
Всеки ден пускам линк на страницата си във ФБ. Пак ще призова.

# 55
Всеки ден пускам линк на страницата си във ФБ. Пак ще призова.

Анджи, много ти благодаря! Hug

# 56
  • Ямбол
В момента 304 гласа! Боже, дали няма начин да направим нещо повече?! Водещият е с над 1000 гласа. Абе ние родители ли сме или лукови глави, не може ли по така силно да кажем мнението си!
Т.е., който няма рег. във фейсбук е лукова глава и не е родител?

# 57
Т.е., който няма рег. във фейсбук е лукова глава и не е родител?

Aми не, никаква логика не виждам в съждението ти.

# 58
  • Ямбол
Ако в моето съждение няма логика, то и в твоето няма, понеже моето е на база твоето, а именно - гласовете са малко, следователно не се гласува и тези, които не гласуват са лукови глави и не са родители. А гласуването не е свободно, а през една мрежа, където някои нямат и не искат да имат профил.

# 59
Проблемът е, че и във фейсбук не всеки има профил, споделен със стотици хора. Моят, например.

Общи условия

Активация на акаунт