Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем!!! - девета част

• 29 377
  • 731
  •   1
Отговори
# 120
офф аз пък от тези круши съм с разтройство вече  Rolling Eyes направо ужас ви казвам #2gunfire
Та никой не ми отговори за инжекциите за дробчетата бях питала по горе-кога се слагаха и по колко,че съм забравила вече?И от коя седмица се брои вече седми месец,че само сеобърквам кой месец съм  newsm78

# 121
Зори, за инжекциите, Мими беше отговорила, ама преди няколко страници, иначе от 27 ма вече си в 7 ми месец, т.е другата неделя  Hug Heart Eyes

# 122
Мини, и аз при нужда съм на тях PeaceБебс а и останалите, защо точно в Кандиларов ходите за изследвания, аз например си ги правя в лабораторията на Малинов, поне на мен тя ми е най-близка newsm78Онзи ден и Томова ми каза: органогенезата отдавна е отминала, организма е цялостно завършен на бебето и е по-важно как се чувства майката, отколкото какво приема, без крайности, разбира се.Аз затова и винце си пийвам, и биричка, и пастет си мажа и хич не се вторачвам във всички забрани, че накрая трябва да почна да фотосинтезирам,от което бебето едва ли ще е във възторг.

# 123
Юле, кандиларов ми е най-близо (10 мин пеша от нас), но сега съм командирована в Люлин заради ремонта на банята и затова направих това пътешествие сутринта. А за да мога да сравнявам резултатите искам на едно и също място да ги правя.

Зори, аз знаех че инжекциите за дробчета се слагат при навършена 28 г.с., но сега разбирам че може и по-рано. В сряда на прегледа и аз ще питам за това, ако още никой не е отговорил ще ти кажа Михова какво е казала

# 124
  • Варна
Момичета - на Мими и ги сложиха по спешност, затова така рано, иначе тя беше споделила, че в Германия не ги слагат ей така профилактично.  Мими извини ме, че отговарям вместо теб, надявам се не съм направила развален телефон.  Аз те питах, защото се сетих, че практиката там е различна и исках да си го запазя като инфо, ако някой ден тук ми се наложи.

Зори -   тук ги слагат 28-29 пълни.

Мими - още едно въпросче към теб - комуникирам си с един немски сайт, но са ми написали Wannen, като част от количката newsm78  това трябва да е зимния кош, защото някак си вана и количка не ми се връзват.  newsm78

Киара Hug  дано се оправяш вече  Hug

# 125
Мини, и аз от 1 седмица съм с хрема и гърлото ми драще. Бях на женска и питах какво да пия - казаха ми нормално каквото си смуча за гърло и капки за нос, само при температура може само парацетамол. Та, аз си смуча стрепсилс, мъжо ми е взел отривин за носа, но бях предупредила изришно и в аптеката да каже, че съм бременна. И там са му казали, че капките са локално приложение и няма опасност, та си пръскам 1-2 пъти дневно. Обаче, по принцип не боледувам, а тази смотана хрема ме тормози цяла седмица, наливам чай и бульони и нищо #Cussing out!
За запек, като се закучи работата, пия дуфалак и кеф, не кеф, оправям положението, 2-3 пъти го прилагах вече.
Киарка, да те кара братя на болница, че не е хубаво с това кръвно, пък и да видят момчетата що така лудуват безспирно! Аз много мълча за тази Токуда, че не знам аз ли някъде сгреших, лош късмет ли с тях,... Не искам да ви плаша или настройвам, но с миналата бременност бях твърдо за тях. И офисът ни преди това бе наблизо и при епизодични неразположения при тях кацах. Много се кефих на европейската грижа, чистота и организация,... Но, една вечер контракции, през нощта спешен преглед и ме пратиха у дома с нош-па и магнезий,..., каза докторката, че съм със силно скъсена шийка, но аз не бях подготвена и реших, че съм взела мерки, имам назначено лечение и това е достатъчно,... Сутринта, болките се засилваха, мъжо звънеше безотказно на телефоните, никой не вдигаше, накрая, просто мисля д-р Димитров каза да викнем линейка и да идем в болница!? Не тяхната, МД или Шейново?!? А аз ходех дотогава при тях - на женска и на платени прегледи,... И така се оказах в шейново, но късно. Знам ли, или нямат достатъчно места или се пазят от драми, нагледах се в шейново как почти всички нощем минали през спешния ги прибираха за 3 дена.
Уффф, извинете ме за черногледството днес, цял ден се боря с глупавия си компютър и рестартирам за световно, а новия ми е вече пристигнал, утре ще ходя до офиса.
Днес прах гащиризончета, просторчето е отрупано с размер 0-1-3 месеца, мнооого сладко!
Зори, и на мен ми слагаха кортикостероиди, Целестон, в шейново, в 28-ма седмица, тук май чакат нея. Обикновено, ако се налага, може след 3седмица пак, да се покрие периода до 34-та седмица, после предполагат, че бебчето може и само да се справи. Ние на ехография преди 2 седмици си гледахме как беба се упражнява в дишане, на 'мокро'.

# 126
Мила  правилно си отговорила за инжекциите   Simple Smile  И аз все повече се убеждавам,че практиката тук и в Бг е съвсем различна.Ако те интересува още нещо,питай   Hug  За количките–да това е зимен кош,тип вана,а има и тип чанта(soft tragetasche) 

# 127
Е защо съм такава патица?! Толкоз чаках новини от Мото, и да пропусна да ги поздравя, че са всички у дома! Да е все по-леко и спокойно ежедневието ви, т.е., да е натоварено само с нормалките бейби грижи и радости! Припкай при мамите в родени да питаш за съвети, нас ни навестявай с разкази и снимки. Как е рехабилитацията на Ники (ако искаш отговаряй, разбира се), много се надявам да са отпаднали най-сериозните притеснения! Майче, страхотна си, ти си знаеш, късметлия е Ники с такова семейство! И виж на колко бъдещи мами подаде ръка с тази темичка,  Hug Hug Hug!

# 128
Здравейте отново, много ви благодаря на всички Hug Hug Hug При нас дали от всички прахчета и капки или просто мина време, но нещата вървя към оправяне Praynig Малкия пие по малко течности и вече ми се усмихва Heart Eyes
На всички да кажа, ставам привърженик на Торакс.Лекарката беше много мила и каза,че няма проблем и по домовете да се извършват някои манипулации а ако се наложи си имат отделение.Дума не обели за Инфекциозна болница.
Кари, за Токуда май и аз нещо нямах късмет или не ме харесаха.
Като цяло обаче ми се струва, че болниците се пазят от рискови случаи, за да не им се навреди на репутацията. Сигурно и затова се случват разкарвания на хора от болница на болница, все специализирани и никой не носи отговорност за действията накрая #Cussing out
Мини, майка ми помага сега а и имаме една кака- вълшебница, която е по 8часа с хлапетата, когато не са на училище, но децата са много тъжни, когато са болни. А и аз нямам сърце за такива ситуации и много страдам.
Извинявам се, че малко оспамих темата, но няма с кого да споделя Hug

# 129
Марти,  Hug ще се оправи бъ Hugр Hugзо детенцето, ще видиш:))

За Торакс- явно  сте попаднали на   добър педиатър,защото аз гарантирам,че гинекологичните и гастроентерологичните услуги там са под всякаква критика,както и  посещенията по домовете. Имам чувство,че кой къде не може да си намери работа отива там.

# 130
Еееее, немога да Ви смогна направо! Като видях кооолко много сте изписали!

Киара, дано се оправиш бързо и дано това кръвно  Shocked, което направо ме смая да е било нещо моментно! Simple Smile

Мини, пий лимони с мед, аз като бях бременна миналия път започнах точно така като теб но изпих ударна доза лимони мисля 3 бяха и 1 лъжица мед, по 2 капкумера в ноздра от сол ивода направена в къщи и на сутринта бях като нова! Дано се оправиш бързо, сладурка! Simple Smile

Марти, бързо оздравяване и на твоето детенце! Hug

# 131
Здравейте!

Не мога да ви изчета, ще се върна назад...

Сега се връщам от преглед и новините не са от най-прекрасните. Шийката била малко отворена отдолу, но важното било, че от горе е стегната  Shocked. Много се притесних и си поплаквам. Да съм лежала много, почти да не ставам до следващия преглед след 5 седмици.

Ще трябва и кръв за гестационен диабет да се вземе - наистина са ми много водите.  Shocked Предписа ми свещички Индометацин - а на всякъде пише, че не се взимат по време на бременност.

Много ми стана мъчно - последните седмици развих истинска привързаност към детето и просто не мога да повярвам, че трябва да го подложа на всичко това и то без гаранции, че ще е наред всичко. Съжалявам за негативните мисли, но ако тук не мога да споделя, къде?

Cry

# 132
Ася Hug имаше и някой друг с индометацин, не се притеснявай доктора е преценил щом ти го е изписал. Ти със серклаж ли си? Извинявай ако си го писала вече, но не помня Embarassed

# 133
Ася мила, съжалявам за шийката, но не се отчайвай. Винаги има шанс, има много хора, които с лежане са стигнали до заветната цел и то точно в тази темичка, в която пишем всички.  Hug
За индометацина не се притеснявай, точно той се предписва при бременност, не чети упътването, док преценява най-добре. Тук много момичета сме го използвали и всичко е наред. На мен ми го изписаха за 5 поредни дни, след това при нужда (болки), но да не е всеки ден. Само се учудвам защо чак след 5 седмици ти е другия преглед??? При проблем с шийката следенето е често - на 1 или 2 седмици. Консултирай се и с друг доктор. Ти при кой ходеше?

Стискам палци всичко да се оправи  Praynig Hug Hug Hug

П. С. Сега се върнах назад и прочетох, че си със серклаж, така че няма страшно, конеца трябва да държи. И моята шийка е отворена от едната страна и е 1,2см., но док каза, че мога да се обеся на конеца, няма да поддаде Laughing Самоси пускай по-често МБ, за да си спокойна за инфекции - те са страшни.

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 23:26 от bebs_y

# 134
  • Бургас
Марти,влязох да видя как сте.Герой си ти ,герой!Слава богу,дечко се оправя и си случила на болница.Не знам вашата Инфекцозна,обаче в Бургас......
Момичета,чета ви най-редовно,но нямам време да пиша.Даже започвам деня си с вас,то си е навик от толкова месеци.Първата работа ми беше,като направя кафето ,да видя темата за Лежащите майки.
Моята мома днес е голям кривак.Няма наспиване,деца,затова спете!Покрай това се сетих за един виц.Може би го знаете.
Едно циганче гледа как сладкар си нарежда витрината и го пита:
-Чичко,тези банички твои ли са?
-Мои са.
-Чичко,а тези пасти твои ли са?
-Мои са,защо?
-Яж,бе чичко,що не ядеш,бе?

Така,че момичета,спете,защо не спите? Laughing

Това са нашите "проблеми" сега.Това са сладки ядове.
Ще ви следя,дай боже до края на всяка бременност.Само дето времето не стига.
Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт