Рождени дни да идват вече, че зимата омръзна на АПРИЛското човече - епизод 25

• 42 132
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря за вниманието и пожеланията за малко Мише. И ние сме в отбора на болните. За това и не се включих на празника. Саши изкара една седмица здрав на ясла и от 4ти вечерта се започна наново.Пак всички преболедувахме(бащата най-бързо оздравява). Тоя път направо ми разказа играта. Започнахме с течен сопол, който много бързо се сгъсти и се "дръпна" назад. Все още сутрин сума време дърпам и излизат гъсти, лепкави, жълти сополи. Минахме през трахеит. Кашлицата сега видимо не е болезнена и не е на толкова чести пристъпи. Не вдига температура, но е ужасно кисел. понякога от кашлицата повръща. Първата седмица нито искаше да яде, нито да пие. Но гърдите бяха чисти. Онзи ден реших да спра всичко (да изпробвам дали няма да се прояви онзи ефект), но уви- все още си кашля и текат ония ми ти гадости. Очите му бяха възпалени- търка пи постоянно след като си е търкал носа и ляха залепнали от секрет няколко дни...Голяма борба, рев и гонене е за всяко нещо...От днес започвам схемата отново и утре пак ще го заведа при педиатъра, щото вече не знам. 
Повече се притеснявам, че и Мишето е с жълт сопол основно сутрин. Когато му чистя нослето се чудя къде се е събрало това нещо- жилаво, жълто.. и той няма Т, но и не кашля, има си апетит, но е кисел(това може и от зъбите да е)
Направо не ще се смахна вече напълно...
Сори за "хубавото" начало на деня, ма и аз да се оплача...
И ние спим семейно на спалнята.  Simple Smile Мише дава повече пространство на мама, но тя нощем няма сили и го разглезва, като го примъква и него в гнездото. Саши като се насуче и нагушка се оттегля на широкото в/върху краката ни. Ужасно мрази да е завит- особено краката му.

Последна редакция: чт, 17 ное 2011, 10:32 от i√k@

# 106
  • София
Много болнички пак има -  кураж и сили на всички мами и бързо да се оправят дечицата  Hug.
Жабче, дано те изненадат пък този път бандитките и бързо да им размине.
Принцеске, и Ния да я оставят сополите вече (по принцип щом изтичат навън е по-добре от задно хъркане и би трябвало да е на минаване вече, поне така ми е казвала нашата хомеопатка).
Ivk@, и твоите момчета да се оправят и да нямате такива семейни боледуванки вече.
Олче, да те оставят и теб зъбните проблеми скоро  Hug и мерси за кафенцето  Simple Smile
Вери, стискам палци за майчето ти - да мине всичко успешно  Flowers Four Leaf Clover Как е Вики след ваксината? Много се изненадах, че каза, че я е боляло мястото - при нас не е имало оплаквания за дълго след боцването. Може би зависи от самото биене. И хич не ти е гигантче - много хубави мерки си има момичето  Heart Eyes (аз нали бях писала, че Гергана е с 1 см отгоре, но и  1/2 кг  Blush).
Деси, ще стискаме палци за събота  fingerscrossed. И покажи наистина дечицата като имаш време.

Стискам палци и на всички дечица да им минават кошмарите нощни и да спинкат спокойно.
Нашата мома се буди рядко (последния път търсеше някакъв гълъб в леглото си - не знам от къде й дойде тази идея), но вечер заспиването й е все така бавно и дълго и накрая лягям при нея да я гушкам и заспива. Беше се научила сама да е в леглото, а аз на столче до леглото четях приказка и й държах после ръчичката, но сега не минава номера  Mr. Green.
И аз не я насилвам, все си казвам, че ще го израсте.
Така се получи и с акането - нали ви казвах, че и тя редовно я свършваше тази работа в гащите. Е, след 2 месеца и половина от махането на памперса се научи и си казва вече  bowuu. Явно децата са си различни и им трябва време. Сега, въпреки че си казва, си я върши таз работа все вкъщи и то късно вечер обикновено.  
Принцеске, забравих да споделя и аз за глада след ясла. Не се притеснявай за това - съвсем нормално е и не означава, че не яде там. Порциите не са големи. Въпреки, че в яслата не съм ги виждала, но съм била няколко пъти на отворени врати в градината на баткото и сме ги гледали  как обядват (хем там вече са по-големи деца), ами малки са им порционите. Освен това следобедната закуска им е рано и аз като ги взимам в 18 са гладни вече. Аз или нося някакъв плод, или вкъщи след прибиране почват да ядат. Гергана ми е изяждала по 2 банана и 1 ябълка и след няма и час си вечеря нормално.
Хубав ден на всички   bouquet
П.П. Мимето, честито влизане в 9ия месец, ако не бъркам нещо... Много хубава изненада са ти спретнали приятелките и половинката. А ние чакаме хубавата новина, когато си му дойде времето  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 17 ное 2011, 11:34 от Jiema

# 107
Погледнете тази справка http://dox.abv.bg/files/dw?a=f8cd7a5206 за наличните в градините деца, сравнете ги с текущите възможности според системата и няма да трябва кристална топка да се види къде се коренят проблемите на децата в ясли и градини.  Tired
В една частна градина са много над нещата и при посрещане, и при изпращане. Родителите явно са свикнали да си висят обаче. Кармелини може да има много предимства, обаче организационните им проблеми са очевидни според моите разбирания.
За храненето - похапват, не е да остават гладни. Но както ни обясниха на родителската среща, следобедната им закуска е към 3 и половина и е нормално да огладнеят по никое време. Съдейки по количествата отзад, хапва си човечката.  Wink
Всички болнички да оздравяват. Жабуранчетата дано да излъжат този път интуицията на мама си.
Иве,  Hug
Дес, бързо да отминават кошмарите на Саши. На страха очите са огромни.  Confused
Олче, кофти начинание.  Hug Confused
Mamacita Bandida, не си само ти.   Wink
При нас бомбите са си слава богу дневни. Но и нощем да се случат, повече от сигурна съм, че Мария няма да се събуди. Стиска здраво иначе. Но е много смешна когато започне да пристъпва от крак на крак, обаче трябва да си довърши започнатото. Веднъж ми обяснява "БъЛзо мамо МаЛия да седне на гъЛнето. На МаЛия й се пЛявят бомби, защото МаЛия има в дупето голеееемИ бомби." Това съпроводено с интонация, жестове и муцунки и изстреляно на един дъх е смешка огромна.  Joy

# 108
Благодаря за стиснатите палци, майка ми е вече добре, доброкачествени са гадините, слава Богу.

Джиема, не мисля, че действително я е боляло. Повече преиграваше.

Деси, пробвай с това сиропче: http://apteka.framar.bg/30010716/%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B0- … BB-#axzz1dxinNcJo Аз съм доволна от него. Кажи му, че ще изгони лошите и ограничете компютърни игри и филмчета.

# 109
 Ох рони, тази твоя МаЛия ме спуква от смях  Joy Правели й се бомби  hahaha Имала в дупето големи бомби  hahaha Ще я изям...понякога ми се иска да има видеопортал за у вас и да се хильотя целодневно на МаЛиините дърдоринки  Heart Eyes
 На всички болнички- бързо да оздравяват.
 Ние също в кюпа с болните - открихме сезона  Crazy Бронхит, неизяснена алергична астма- евентуално- това само го предполагат и никой нищо категорично... Цяла седмица сме в къщи и вече даваме групово на заето. Милото толкова му е омръзнало в къщи, че последните два дена чак си поревава за градината  Tired Днес ми се молеше на люлките да го заведа...ама докато отидем на преглед и дойде време за сън. Утре ако е също толкова хубаво времето ще поиграем навън. Поръчай най- накрая инхалатор. От кога се пипкам и умувам, дано с негжва помощ по лекинко изкараме зимата, само да не е като миналата , че ми става лошо като си спомня  ooooh!
 Джиема , все ще ти пиша и все забравям...а столчето за което беше питала. Ние имахме такова когато Сами беше по малък. То си имаше и подвижна табличка, заради която го използвахме- по чистичко ставаше самонахранването тогава. Но...сега не иска да седи в него. Той се храни на малката си масичка и може и затова да не го иска  newsm78
 Хубав ден ви желая и да се порадвате на слънчицето докато го има   Hug
 ПП утре ще дописвам, че времето все не достига  ooooh!

# 110
Здравейтеее  Hug
Ние сме що-годе добре.Анито беше с диагноза етмоидит(от април е с упорита кашлица и хрема), уж е излекувана но не мога да видя резултата, защото миналия понеделник дадохме втори прием на бронхо-ваксом и той й предизвика кашлица.Преди това аз лежах в болница с бронхопневмония, след това болничен вкъщи и тя не ходи много много на ясла, тази седмица е по-редовна и си надявам да си останат така нещата.
Като цяло си е все същия дивак, говори много, много е любвеобилна и контактна, в същото време на моменти много срамежлива.От няколко седмици започна постоянно да пита защо, кой ,от къде, какво и т.н Например "къде е водата" (във фонтана) "в реката", "къде е реката?" :на кея" "къде е кея?" "по онази уличка надолу" "коя уличка?" "отляво на съда" и т.н Започна вече и бисери да ръси, пътувахме във влак и тя не се спря 4 часа, казах й че няма спирачка и я попитах къде е , а тя - "в дупето"  Mr. Green после реши, че е под седалката и отиде там да я търси  Laughing
Не гледа телевизия, нищо не й е интересно за повече от 5 мин, харесват й музикалните клипчета, всякакви стига музика да има.Вече знае посоките,ляво, дясно,пръстите на ръцете как се казват.
Аз усилено уча за изпити и рядко намирам време за себе си, но малко ми остана  Praynig
снимки по-късно Simple Smile  Heart Eyes

# 111
Привет мацки   bouquet
Много лош сезон се задава, на болничките бързо да им минава Praynig Hug да не ги изброявам да не изпусна някой Hug Heart Eyes
ВериНайс радвам се че са доброкачествени образуванията на твоятата мама, дано да се възстанови бързо след операцията Hug и кака Габи да се успокои Hug
Аничка радвам се че се разписа Hug с нетърпение чакам снимки на башнаборчето ни Heart Eyes
Джема много си мила Hug да вече официално съм в 9тия месец, вчера ходих на преглед взеха ми секрет за стрептококи(нали се взима в 36гс-стандартна процедура) и ми прави и вагинален преглед, каза че имам 1,5см разкритие напипвал главичката, но според доктора е още доста високо и няма да е скоро събитието(дано да не е щото още нищо не е изпрато, изгладено и подредено)
Кака Диди от вчера ходи на *училище*(силно казано де Wink) два пъти в седмицата по 1,5 часа ходи там занимават ги как да се държат, да играят, да си прибират играчките и тем подобни, малко да е сред деца, че догодина вече ще е 3 пъти по 4 часа(това са като пред-пред училищни групи) такава им е училищната система Wink
За сега преборихме сопола, но започна страшно много да се инати и да пищи(не рев, а висок писък) ако нещо и се откаже Crazy естественно че на секундата и се отказва започне ли този писък, за да разбере че няма така да се получи, и тя го знае много добре, много захитря и пробва всякакви хитрости да прилага Mr. Green

# 112
  • Някъде там...
Поем, ние имаме Мистър Панда на ПИК.  Като играчка е. http://eruditabg.com/?pid=17&NewsID=165
Миме, то не останало.  Hug

Йоана е болна - засега само сополи. Яна държи фронта.

# 113
  • София
Имам въпрос за варицелата, основно към Nanny, че скоро им мина през главата, а аз съм позабравила...
От вчера в групата на баткото са обявили карантина. Той я изкара в първа група, но се води контактен, но за колко време? Знам, че карантината е 21 дена, но нямаше ли нещо за тези, които са я карали и уж могат да са носители да беше по-кратък периода? Или бъркам?
Чудя се до кога да чакам дали Гергана ще прихване и да ограничавам контактите с други деца. Имаме приятели с бебе на месец и тъкмо щяхме да се виждаме тия дни, а сега не знам до колко е опасно... И ако са си 21 дена и за срещичката трябва да го имам предвид, но това като уточним финално датата....
Много здраве на всички пожелавам.

# 114
Счупи ни се пералнята и втора вечер подред пера дрехи на ръка  ooooh!  За това се надявам да ме извините, че само кратко клипче на Анито с братовчед й ще ви покажа тук.
като се рових да качвам снимки се оказа, че почти нямам  Embarassed

# 115
Аничка, да се поправиш и да наваксаш бързо с мат`рЯлите.  Naughty Много малко. Много. ЦЕлувки на порасналата дългокоса дългокрака Ани!  Heart Eyes
Дес, как мина изпитЪТ?  Hug
Миме, много добре и безопасно за детската психика звучи училището на Диди. При теб когато дойде моментът всичко да бъде оки. Не мисли за пране и гладенье.  Simple Smile
Поемче, как е Сами? Бързо да ти оздравява.  Heart Eyes

# 116
Дес, как мина изпитЪТ?  Hug
Задоволително (бих казала дори презадоволително, защото имах психическата нагласа за поправка, такава каша беше в главата ми  ooooh!). Цифром  Mr. Green, 5 броя за героя.  bowuu
Благодаря за стиснатите палци на всички. Grinning

Положението със Сашко се успокои ( fingerscrossed), Вери, мерси за успокояващото сиропче, не го ползвах сега, но си го записах за всеки случай. Как е Габи? Радвам се за хубавите новини при майчето ти. Hug
Анелия много бързо се излекува от конюнктивита, още след първия ден, в който капах капки, очичките й не бяха залепнали след съня, само бяха зачервени. Но вече се избистриха съвсем и се надявам това да беше.  Praynig Сашко не можа да лепне възпалението, пу-пу.
Олче, надявам се най-болезненото да е минало.  Confused Praynig  action032
Със снимките се надявам да наваксам тези дни и да покажа... На всички болни деца пращам много оздравителни прегръдки. Hug
АничкаааааааHeart Eyes

# 117
Привет и от нас. Нищо ново и интересно няма наоколо. Затова и не пиша, но ви чета редовно.

Цялото фемили сме хремави и дружно си подсмърчаме. Аман вече от вируси. Чувствам се като парцал, защото боледувам ту с едното дете, ту с другото. Нямам пропуск.  Twisted Evil

# 118
  • Бургас
Да се "похвалим", че и ние сме болни, и двете... Оказа се, че въпреки не ходенето на ясла след разбития имунитет да я опазя здрава е невъзможно  Rolling Eyes След цяла седмица неядене, (което го отдадах на зъбче, защото и дудито й беше зачервено малко преди това) вдигна темп. в неделя и ходихме на дежурен, настинала била, предписа АБ и Проспан, не посмях да не го дам, защото явно цяла седмица я е боляло гърлото... и ща не ща, няколко дни след нея и аз се разболях, при нея минава със силна все още кашлица, при мен - силна хрема... и пусто не ще да яде  Confused вейчица е станала, без туй си е щъркелче...
Прегръщаме ви всички, да се оправят бързо болничките  Heart Eyes Heart Eyes Чета ви редовно  Hug

# 119
МаЛоло, Бен, бързичко да се оправяте всички - и дечицата, и големите.  Hug
Дес, ти си нашата гордост!!!   bouquet На Саши браво!
Шпиончева се събуди.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт