Рождени дни да идват вече, че зимата омръзна на АПРИЛското човече - епизод 25

• 42 124
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
Честит имен ден на Пипо! Жив и здрав за бъде малкият футболист!  Heart Eyes
Вери, дано операцията да бъде успешна.  Praynig Hug
Мамасита, всичко знаят тези фарфалаци.  Laughing
Дани, хубаво е да разказваш за смешни диалози вместо за болнички деца.  Simple Smile
Нашият разговор от сутринта. "Малия пак иска да са двата дни!" (горкото, толкова обеча онези само два почивни дни  Confused)

Миме, страхотно е!

# 91
Честит имен ден на Пипо!

Олче, не сме много по качването на снимки,но за това пък се снимаме много  Laughing

Миме, страхотна изненада! И колко много приятелки имаш, това е супер! Повечето ми познати, които заминаха,за да живеят в Щатите все се оплакват,че най-много им липсват компаниите и приятелите  newsm78

# 92
  • Някъде там...
Миме, страхотна изненада.  Hug

Добре е Йоана, закрепих я и днес са на ясла. Имаше нужда да постои още няколко дни вкъщи, но просто нямаше как...

# 93
Леле Миме това наистина е страхотна изненада  Heart Eyes
 Жабче ако искаш ми вярвай моя най голям ужас е отново да не се появи алергията на Мади Засега се крепим като рохко яйце но пием хомеопатия още 2-3 дни . Дано се стабилизират вече тез деца че ще ни уморат  Tired

# 94
Добро утро как сте днес моя ден започна много добре
Ние си имаме ритуал по събуждане аз казвам "Обичам те " и ги целувам и те ме гушкат и лека полека се събуждат с усмивки . Днес за пръв път се съблякоха сами в яслата и влезнаха без да мрънкат в групата  Mr. Green
И малко смях от сутринта аз казвам на Мади " ти си на мама слънцето " тя " нееее на мама кокококошкатаJoy и продължава " иии Дабитака казва на Ники понякогакоко" Никол
" Аз не коко аз животно " аз я питам какво животно а тя " пиленце" Mr. Green
Приятен ден за отивам да си оправям къщичката  Hug

# 95
Честито на баш наборчето Пипо!Да му е живо и здраво името!Много бих се зарадвала на някоя дума от майка му! Simple Smile
Миме, само да си се оплакала от мъжа!Страхотна изненада, наистина!Много суперско парти! Hug
Дани Нетева, все така да започва, но и да свършва деня ти желая!Имаш нужда от малко хубави неща!Много ти се насъбраха отрицателни емоции. Hug
Жабче, на теб същото желая!Дано да са ти здравички двете кукли, та и мама да вземе малко въздух! Hug
Нани, мина ли варицелата?
Вери найс, милата ти майка! SadДано всичко да бъде наред занапред! Hug Hug Hug
Ния от утре пак не е на ясла. SadИзкарахме 1 седмица и 2 дни.Пак сополи, пак жестока кашлица!Писна ми вече!Не знам какво да й давам.Тъкмо започнах да лекувам пак "задна хрема" и започна да й тече от носа бистър сопол.Непрекъснато реве, че има сополи и че кашля.Каквото и да й пръсна в носа ефекта е нулев.А и бейбивака не издърпва почти нищо.Ама сопол все има, мокър й е носа.Вчера уж нямаше, ама пак нощес й хъркаше носа, кашляше много.Днес и през деня много кашля.В яслата нищо не казват-нито че кашля, нито че има сополи.Изрично попитах как е спала, будила ли се е...Казаха, че си е спала добре, само като се е събудила накрая и е видяла къде е, се е разплакала.Утре ще я водя на лекар и вече дори и антибиотик да й изпише, ще й го давам, защото ми се измъчи детето!Не съм спала нормално от ....не помня вече... SadСнощи от кашляне се напишка в креватчето, и по нощите всичко сменях.Да не говорим, че много често се случва да ака през нощта, пак в ситуация на рев!Има ли и други така?Малко ми е странно на 2 години и половина да ака нощем. Rolling Eyes
Толкова беше кисела днес като я взех от яслата, и толкова уморена, че сега заспа в 19.30ч пред телевизора.
Ама и тея патки от яслата много ме вбесиха.За пореден път стоя и чукам на врата от половин час да ми дадат детето.Те не чуват, а и не се напрягат да чуят.Ния обаче чува, че се тропа на вратата и я чувам как започва да плаче от вътре и казва мама, мама, ама няма кой да и обърне внимание... Cry
Вашите деца гладни ли са след ясла?Ния е като вълк!Без храна не смея да отида.Казват, че уж яде, но се съмнявам да е яла мусака със зеле, супа борш, крем нишесте, грис със захар, жито и т.н.
Много се отплеснах, на страницата само моя пост ще "блести".
Лека вечер на всички! Hug

# 96
  • Някъде там...
Принцеска, много мъчно ми стана от поста ти.  Hug Пробвай да дадеш Цинабсин или Коризалия и като подейства, тогава да дърпаш с бейбивака. Лошото на бистрите сополи е, че текат постоянно и то в големи количества и дори и да ги изтеглиш, след малко пак си потичат.  Confused По нощите май не се е случвало отдавна да акат, но пък от време на време имаме инцидент с пиша. Обикновено с Яна. Ако много й се спи се събужда, изпада в истерия, че се е събудила и докато да усети се изпишква в леглото. Имаше случай да се събуди, изпишка и пак да заспи мокра насред локвата. Но като цяло е рядко явление.
За лелките в яслата какво да ти кажа. Има и свестни, но зависи на какви ще попаднеш. По правило поне едната ще е от церберския тип. Ние имаме звънец на вратата та поне досега не се е случвало да не чуят. За яденето - казват, че всичко си изяждат, но и аз не съм сигурна далли наистина е така, защото вкъщи са много злояди. Вечер са гладни да, и аз винаги нося нещо за ядене като ги взимам или купуваме по пътя. Но съм склонна да си мисля, че ядат, защото а.ат стабилно вечер вкъщи.  Embarassed

# 97
princessa raia, Цинабсина изкарва сополите навън, това е целта му да втечни сополите. Сега ви трябват само промивки с физиологичен разтвор, той ще изчисти бактериите и нищо друго, ще се изчисти нослето.
Можеш също да слагаш крачетата вечер във гореща вода със сол или соли за вана.
А за яслата, щом не чуват, влизай директно. Нашите чуват и излизат, но има една нова г-жа (постоянно ги сменят, направо се чудя защо го правят, хайде Вики почти не й пука, ама малките новите Rolling Eyes), та, като чукам на вратата казва "Даа" и аз си отварям ooooh!
За глада след ясла, това е при всички деца, които познавам, колкото и да са яли (Вики всичко си изяжда, само един път досега са казвали, че не харесала нещо, прасенцето на мама), след ясла са умрели от глад и жажда.
А за акането нощем, какво да ти кажа, може, защото през деня не смее да ака в яслата, да й идва нощем музата Blush А реве, защото се стряска, че й се ака. Вики върши работата задължително като се върне от ясла и Габи беше така. За напикаването нощем, ние сме си още с памперс и следобедния сън и нощния. Скоро ще купя протектор за матрака и тогава ще махам памперса.

# 98
Принцеса Рая, и дребното имаше период от няколко седмици искаше да ака през нощта.Еййй,направо отка4ах ви казвам Sick Аз съм си свикнала от бебе да спим по цели нощи и това ми идваше много нагорно.Като кажеше "Мамо,акооооооооооооооооооооо" и нямаше мърдане брат4е,ставах,къде ще ходя Crossing Arms Искаше да и пускам филм4е,и така си кле4ахме двете по нощите.Много беше гадно,защото много и се объркваше режима. Но от самосебе си мина,слава богу Laughing
Днес баща и,меката Мария и купил първата корона и обеци Grinning

Вери,ще стискам палци на майка ти Praynig

# 99
Рая,  Hug За болестите не ми се приказва направо... Като пораснат децата още малко, няма да боледуват толкова често. Аз съм се убедила (за себе си), че каквото и да се дава, като им е слаб имунитета, никакви химии не помагат. Rolling Eyes Напоследък спрях да давам лекарства на децата, само чист въздух, силна храна, и бабешки илачи (когато са с хрема и кашлица, без по-сериозни симптоми) и виждам, че се оправят за едно и също време, както когато ги тъпча с лекарства.
За акането, не го прави нощем Анелия, но пък го прави качествено през деня, в гащичките.  Това е така вече половин година. ooooh! И то само вкъщи, на чуждо място се стиска.
А за глада - тя е гладна по всяко време. Laughing Наистина! Може да мели нон-стоп, и не подбира храна, яде всиииичко. Crazy
Мара Подробната, ами така де, как принцеса без корона?! Grinning
Миме, страхотна изненада, браво на половинката и на отбора приятелки! Heart Eyes
Вери, стискам палци това да е последната операция на майка ти и занапред да няма повече проблеми. Praynig
Съчувствам ти за състоянието на Габи, в момента преживявам нещо подобно, в малко по-лека степен обаче. Сашко има ужасни кошмари последните нощи, уплашен е от едно куче и от вампири, за които чул в градината.  Tired Гушкаме се и си приказваме повече, но като стане време да ляга и казва, че дори го е страх да си затвори очичките. Sad
Анито от днес следобяд пък е с конюнктивит, надявам се да опазим Сашко, как - не знам, силно заразно било...  ooooh!
Иначе уча усилено за изпити, в събота е най-трудният ми, пожелайте ми късмет. Crazy

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 21:27 от Desirée

# 100
Добро утро
Ние днес отидохме на ясла но на Мади взе пак да се запушва нослето  Confused и утре съм решила да ги оставя в къщи . Леля им днес идва да ги види за няколко дни и ще пада игра  Mr. Green
Desirée има надежда Мади го изкара преди известно време но я хванах в началото и не успя да зарази Ники въпреки всички гуишания , целувки и прочие. Дано бати Саши бързо му минат кошмарите. В събота ще стиснем палчета и ще чакаме да се похвалиш  Hug
Принцеске аз веднъж висях пред входа на градината добре че имах GSM на сестрата и дойдоха да ми  отключат иначе горе в групата нямам проблем и двете сестри са отговорни друг е въпроса че в повечето случай отиваме първи и си тръгваме последни
За акането не мога да ти помогна Ники ака в яслата на гърне Мади стиска до вкъщи скрива се някъде и си върши работата в гащите  Embarassed

# 101
  • София
Добро утро, момичета!

Малко се позагубих(ме) от хоризонта, че закъсах много здраво зъбно, и от седмица ходя всеки ден до зъбарката ми, после се връщам на работа.. с болки, увеличени лимфни възли, отоци.. Какво преживях, не ми се навлиза в подробности просто... Cry И най - лошото е, че не му се вижда края, но така е, като съм се поставила не на втори, а на не знам кой (последен) план. Tired

Децата са у дома, Вели в понеделник покашляше леко, може и от сухия въздух в помещението, а и от крещене Crazy да е, че техните игри не са тихи и кротки никога. Особено съвместните. Решихме все пак, ако е предразположен към нещо, да си почине вкъщи, и да не го доразвие, и така... получи се неочаквана ваканция! Ени е добре, държи се като голям човек вече, страхотно мъдра и съсредоточена, рисуват по цял ден с дядо и, никога не и омръзва тая дейност. Научи се по нощите да идва и ляга м/у нас на спалнята... това не ми харесва, но и тя се страхува от нещо Sad и съм я оставила да прави каквото ще, само да е мир, и спокойствие.

На болничките ясленчета и домошарчета пращам много оздравителни гуНки и цуНки, Дес е права, че всичко опира до имунитет, и колкото и да ги тъпчем като пуйки, все тая.. Поне докато не преболедуват това, което им е писано. Rolling Eyes Железни нерви и търпение на родителите им. Както се казва - от сезонни/градински гадости да боледуват, не от нещо наистина сериозно.. Praynig

вери, стискам палци за майчето ти. Praynig

Дес, бързо да му минава на Сашито кошмарния период, за теб няма да пускам палците. Heart Eyes
Обещала си ми да покажеш братско-сестринско фото кАдро. Naughty

Накрая да сервирам по едно кафенце за събуждане:

# 102
  • Някъде там...
Моите пак се разболяваааат.  Cry Да вляза да се оплача набързо. Аз нямаше как да отсъствам от работа днес, мъжа ми също, та ги пратих разболяващи се на ясла. Още нямат изявени симптоми, но до довечера ще цъфнат ми казва 6тото чувство... И една седмица не успяха да направят! Вчера Йоана си я взех с гол кръст и корем, само по тънка блузка, как няма да се разболее. Каза, че ги учили да се обличат след следобедния сън - да си обуват панталонките, седнали на столче. Я някой я е загащил след това, я не.  Close

# 103
ЕЕЕ Жабче това е много лошо и наште ги учат сами да се обличат но винаги са били в приличен вид като ги взимаме На твое място щях да направа забележка
Олче дано скоро да те оставят болките в зъбите  Hug

# 104
Срам не срам, Ангел още спи при мен или по-скоро аз при него. Просто се роди гушкалив и сърце не ми дава да го тренирам да спи в легълце, а и се отвива и мрънка. И така, двамата лягаме рано-рано, в 9- никога не съм се наспивала толкова качествено. Освен това ме топли. Топли ми и сърцето, като каже- "Мама гушка с мека лапичка!"

Имаше и нощи, в които има "голямо аки веднага!", както се изразява за повече драматизъм. Просто разстроен режим, а и могат да стискат до безкрай. Решението е да хапне истинска храна, нещо с масло, зехтин, месце с мазнина, за да задвижи перисталтиката. Ако яде много банани или хляб, излиза извън режим. Вчера се беше запекъл нещо и поетичното му обяснение беше: "Влака закачил много вагони, не може излезе от депото! Много тежък влак!"

След следобедния сън го учим да си слага халатче, за да не се "лахтариса"- дума, заета от прабаба ми, с гръцки корен, която значи- да не се охладиш, след  като си се наспал и си топъл. Изобщо, дългите и специфични думи много му привличат вниманието и го карат да слуша повече, отколкото командите с 2-3 срички. Вече съм фен на теорията, че езикът променя съзнанието.

Общи условия

Активация на акаунт