Рождени дни да идват вече, че зимата омръзна на АПРИЛското човече - епизод 25

• 42 220
  • 729
  •   1
Отговори
# 255
ma_lolo, при нашите пролетни температурни тридневки с по 40 градуса лекарите назначаваха да се дава при нужда през 3 часа температуро-понижаващите илачи. Накрая Масларски ме открехна, че при 40 градуса мога да дам еднократно 12-13 капки хексалгин. Той действаше при нас. Бързо да оздравява Калинчето. ДА не се среща повече с гадни вируси, както и всички останали мъници.
Поемче, и  вие оздравявайте без да предавате на Сами.
 Hug
Аничка, изчакай Анито да стане на 3 и тогава пускай теста.  Peace И при нас тест за алергия стои на дневен ред след като навърши 3. (не знаех, че е толкова евтин. Бях чувала за суми от порядъка на 200-300 лв  Crazy)
Бен, има една тема за трудното проговаряне. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=599419.0 Може да ти бъде от полза.  Peace Браво на Дали за напредъка с храненето.  Heart Eyes

# 256
Привет момичета   bouquet
 Много болни дечица жал ми е за тях- те милите даже с толкова много сиропи е такава гадост.Аз като възрастна да трябва да пия тези количества бих се отвратила.
 Незнам, в бг-я но тук казват че има алергия от климата. Тук е понякога влажно, понякога много сухо.
Така ни казаха и на нас- че имаме алергия и всяка вечер давам Кларитин, а сутрин давам едни хапчета - Соласи педиатрик- Определено аз съм доволна от тях тъй като ако има разни настинки минават някак по- леко/ без Т/.
 Нямам идея как може да се процедира в Бг- я , но със сигурност има вариянти и без този тест, да се опита и ако се реагира на някакво лекинко сиропче, да се закрепи положението.
 Деси  Hug, Тамир  точно последно беше болен и повръщаше храчките, ама толкова му беше зле когато се напъваше, ох чак ми се плачеше. Той беше само на Вентолин- нищо друго/ в смисъл никакви други сиропи/, но Т си стоеше 5 дни въпреки Аб. Не беше нещо много високо но си беше гадост.
Ма- лоло- При висока Т 40 градуса  натриваш гръбначния стълб с едно парче лимон. Помага докато започнат да действат лекарствата- тоест подпомага действието им. По същия начин са и компресите , но такава висока Т без температуро понижаващо нямам идея дали ще стане  Thinking
Миме  Hug
На всички ви хубаво предпразнично настроение   bouquet

# 257
Аз давам и температуропонижаващи, и хексалгин, но следя да не надвишавам дозата им за 24 часа. Просто търся и други неща да включа.
Преди час пак беше с 39.9.

# 258
  • София
Да се отчета и аз и дано повлека крак за положителни вести - при Гергана се оказа наистина фалшива тревога. Не е имало повторения, храни си се както винаги и е в настроение...слава Богу! Налудуваха се цяла сутрин с брат й и едвам ги приспах преди половин час. Все разваляме режима уикенда, но ... какво да се прави.

Ма_лоло, знам на теория, че Беладона се дава за висока Т, обаче не знам нито по колко, нито колко пъти. По принцип аз си слушам нашата хомеопатка, която дава по 1 лек-во само и много рядко давам различни от техните си (на децата) лек-ва. И честно казано аз съм много ЗА хомеопатията, но не давам сама лек-ва. Ако имаш кой да те посъветва за дозите ще е добре (дано Вери найс се включи- аз не съм толкова опитна), иначе бих те посъветвала да заложиш на традиционните лек-ва, много течности, вит.Ц, ако обича сок от портокал може да й слагаш по 8-10 капки цитросепт вътре, така не горчи (става дума за фреш) и е имуноукрепващо. Дано Калина преборва вируса вече  Praynig

Поемче, оздравявайте и вие бързо и да му се размине на Сами.  Hug
За теста за алергиите и аз знам, че преди 3 год. не се прави. Различните цени, за които говорите май идват от факта, че Аничка говори за такъв, който определя + или - за алергиите, а тези скъпите май тестват алергията към какво е (един куп храни и др. дразнители тип полени, прах и т.н.)
Обаче да ви кажа като студентка ходих известно време при един доктор, работещ в Алергологията на МА (някакъв шеф беше там) и самия той ме посъветва да не си правя такива тестове, защото това, което показвали не било постоянна величина. Каза ми ще ти покаже алергия към някаква храна, ще спреш да я ядеш и пак ще си имаш обриви (аз се водех с дерматит), ако се изследваш може да покаже алергия към друго. Един вид нещата са в динамика. И от там дойде и моето преориентиране към хомеопатията. Защото те обясняват алергиите като проявление на друг проблем в организма и лекувайки се комплексно ти се справяш и с алергичните прояви. Много се отплеснах, темата е обширна, но исках да кажа да имате едно наум, ако се решите на тестовете - че не дават еднозначни отговори.

Бен, радвам се за напредъка на Дали за похапването! А до тържеството нямаш ли време да й пуснеш изследвания? Ако ще продължава и след това с яслата, все ще трябва да ги направите.
Ани4ка, каквото и да решиш за яслата на АНито важното е да се чувстваш сигурна в решението си. Самата тя как е настроена към ходенето при дечицата? - може би тя ще ти подскаже накъде да наклонят везните.
Рони, резуллтатите ли чакаш тази вечер? Пишка ли по-редовно Мария?

Стискам палци на всички имащи нужда. Кураж   bouquet

# 259
за втори път днес ми минава времето за сесия и пиша втори път  ooooh!
рони  говоря за тест ,който показва има ли алергия като цяло, а не този при който се тестват различните алергени.При този тест резултата е + или -. Чудихме се дали да го правим, но ако случайно излезе отрицателен трябва да търсим друга причина за кашлицата. А ако е положителен надали ще даваме пак противоалергични, защото не й действат. Тогава ще изчакаме 3г и ще ви идваме на гости в София, че тук няма къде да ги правим тези тестове
Jiema на Анито й харесва (като изключим момента със спането), но просто много й липсвам. Ще я пусна за няколко дни този месец, колкото да хване коледното тържество и дотам  Simple Smile

Последна редакция: сб, 10 дек 2011, 17:20 от ани4ka

# 260
Ma lolo, милата Калинка, ужасно е да гледа човек горящо и безсилно детенце. Tired
Дано бързо пребори вирусчето и не вдига повече такива стряскащи Т -ри. Praynig Hug

Бен, браво за новопоявилия се апетит при Дали. Party

По време на варицелката и Кикито хапваше като мравчица. Повечето пъти сутрин ама нищичко не му се услаждаше. Слава Богу с лъжичка черен бъз и витаминки започна и той да похапва.

Поем, оттук насетне ви е позволено да се размазвате на дивана само от блаженство!

Миме, идвай на отчет! Hug Стискам палци всичко да мине бързо, безболезнено и с прекрасен финал.

Jiema, да допълня и аз какво знам за алергиите. Това, което казваш е точно така, както и че дори и да се открие алергия, тя може да не се прояви никога през живота, а само да шашне родителите. Т.е. някои алергии остават "скрити" и не са нужни никакви диети....
За София знам за Мустаков, при него изследванията са към 100 лв., поне преди години.
Нашият батко като малък имаше обривче, гнездовидно разположено на няколко места по тялото. Личната се съмняваше за АБКМ, но с времето всичко отшумя.

Йо Йо, как сте?

Последна редакция: сб, 10 дек 2011, 21:03 от Nanny

# 261
Нищо ново 2в1 сме още  Wink

# 262
Утре Миме,утре Grinning

На вси4ки болни4ки много  Hug

# 263
  • София
Хайде, Миме, чакаме те на отчет и днес Simple Smile

Надявам се да имаме много снимков материал за гледане от тази сутрин и да са се налудували децата на воля в Таласъмчетата.  Heart Eyes
Мамите на болничките - включвайте се и вие с новинки - надявам се при всички да има положителен развой на нещата - Дезире, рони, Ма-лоло, Йо_Йо  Hug Hug

# 264
Резултатите от пишата излязоха. Красиви са. И доцентката ги хареса. Пишкането се възстанови.
Вече и отзад на природата е добре. Сега се захранваме (с шоколад, защото обяснявах с акото неяденето на любимите млекца и бонбонки, та след вчерашната ми възхита колко е хубаво онова смрадливото, детето 1 час ме моли за едно мъъъничко шоколадче).
Чакам снимки, а после и Мимето да ни каже какви ги е вършила в пълнолудието.  Simple Smile
Дано вече Калинчето да е свалила температурите.  Heart Eyes Hug

# 265
http://ivamd.snimka.bg/holidays/koledno-parti-2011.640070.25816761   People Santa Ето ги първите снимки- мноого са размазани, ма колкото- толкова.  Mr. Green

# 266
Втора порция снимчици: http://www.snimka.bg/?album;aid=640068

Всичко беше прекрасно, мамите и дечицата на живо са още по -хубави и сладки /и татковците де/. Персоналът - повече от любезен, че съм се нагледала на какви ли не противоположни вариации. Още се чудя как успяхте да организирате за 13лв.: 2 часа игра, хам - хум + сокче, голяма торта и дядо Коледа/ Снежанка/. Shocked newsm78 Дори и с подаръчета ни изпратихте...

Иве, на твойто Мише не му се чу гласчето, кротушанче!

Само аз не бях много в час след две кафета сутринта на гладно. #Crazy

Рони, браво за красивите пейзажни постижения и отпред и отзад. Laughing Peace

Миме.... Whistling

Последна редакция: нд, 11 дек 2011, 16:12 от Nanny

# 267
тук съм още 2в1  Whistling
Нямам много настроение ша ма прощавате за късите постове  Hug
Отивам да гледам снимки Wink

# 268
  • София
Добро утро, момичета. Hug

Първо и най - важно - да оздравяват всички болнички мъничета и да не тревожат повече пред-празнично мама и тати. Praynig

Миме, спокойно Hug, бебка ще си избере най - хубавата дата, всичко си е предначертано отгоре. Heart Eyes

За Коледното Софийско парти мога много да пиша, още ме държи еуфорията, тези 2 часа ми минаха като на сън. Не ни се тръгваше и на тримата. Laughing
Всички дечица са супер пораснали, много сладки (нали са си наши! Blush), много контактни, много усмихнати... Майките им още ПО-... Heart Eyes Поиздърпах ушите на всички не-дотам-редовни Laughing в писането.. нагушках най - мъничкият купонджия, най - сладкото и кротко бебче Мише Heart Eyes... въобще - много ми хареса, искам пак. Blush
Големи благодарности на Абрикотинката и Ивка, за перфектната организация, както и на всички присъстващи, за това, че се получи толкова весело, празнично и незабравимо. Момичета -

Ето и нашите снимки.

# 269
Добро утро при нас нещата са си все същото мистериозната болест на Мади се зъдълбочава  Confused
имам чувството че край няма все едно и също сополи и ужасна кашлица  Tired Ники е по добре малко сополки  и и е паднал гласа. Иначе си беснеят из къщи и белите следват една след друга  Mr. Green
Повдигнахте ми настроениета със снимките тайфунките да флюбени във вашия Дядо Коледа  Joy
Миме  Hug малко остана и ще се успокоиш с вече четири членно семейство , всичко си е наред явно момата е по мързеривичка и и харесва в мама  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт