Рождени дни да идват вече, че зимата омръзна на АПРИЛското човече - епизод 25

• 42 216
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
Честито, Анита- да сте много здрави, щастливи и обичани!
И ние минахме профилактично през педиатъра вчера именно заради уикенд-манията  по спешните кабинети. Саши подкашля, когато се затича или напрегне по някакв начин- остатъчно, следствие на изкарания преди две седмици бронхит.
Вече си имам първа градинска рисунка - определено на есенна тема.
Вчера отново бяхме на логопед и заключението е, че има сериозен напредък, спрямо началото - Олче, благодаря ти за всичко   bouquet - особено за "подканянето" и подкрепата.
И по-малко болка и тревоги...Вери ти е дала точния съвет. Арниката върши чудеса.
Миме, Hug и аз така- все те търся с поглед из страничките- леко раждане и бързо възстановяване. Целувки на кака Диди. (нали и аз чакам коледна принцеса-внучка ми се пада- та ми е едно такова, свито...)
Деси, моля се за вас, дано Бог бързо откликне.
Ей, аман вече от болести- да се оправяте бързо, че да имаме истински щастлива Коледа.

# 241
Здравйте момичета и много благодаря за поздравите! Hug

Света Анна е покровителка на брака, семейството, майчинството, закрилница на момичетата, вдовиците и бременните жени. Честитя  празника на всички майки (настоящи и бъдещи  Heart Eyes) днес!  bouquet  Честит имен ден на жабчето Яна, на моята обичана сватя Ани  Heart Eyes, на Ани (сватята на Енигма)  Heart Eyes и на всички останали именици/чки!  bouquet

Ивче, браво на художника. Heart Eyes Радвам се за доброто развитие на нещата при логопеда. Hug
ma_lolo, по-скоро да преборвате температурата и да се оправя Калинчето. Praynig
Рони, дано са добри изследванията на мъничката ти. Оправяйте се бързичко. Hug
Дани, не се позволява нищо повече от хрема на Мади и Ники Praynig Важното е да са здравички, пък тържества ще има и занапред. Стискам палци да не го пропускате първото коледно, щом тайфунките вече го чакат с такова нетърпение.  Grinning Flowers Four Leaf Clover Сашко за целия си престой в яслата няма нито едно тържество - нито по случай Коледа, нито 8-ми март, нито РД. Все беше болен. Сега вече няма проспуск (пу-пу), но някак се научих с Анелия да не си правя далечни планове и не й разказвам какво ще се случи повече от 3 дни напред. Тя не знае, че в яслата ще има коледно тържество и съответно не се вълнува. Много иска да ходи на ясла обаче и не разбира обясненията ми защо няма да ходи повече. Едно си баба знае, едно си бае... всеки ден разказва как ще ходи при децата "утле или когато оздлявее". Всеки ден разказва за каките (госпожите), какво са я учили, какво са правили с децата, кой ревал, кой не спал. Mr. Green На моменти направо се чувствам виновна, че детето обича в тази среда и с такъв ентусиазъм говори за там, а аз го откъсвам. Мина времето обаче, когато смятах, че няма значение възрастта, в която децата се сблъскват с вирусите и смятах, че дали на ясла първо или направо на градина - няма значение.. Tired
Цитат
Какво казаха за Анито?

Не се изчистват хриповете. Confused Досега се чуваха и в двете старани, повече вляво, вчера чуха повече вдясно. След два АБ венозно, инахалации, 6 дни (в болницата) и сега един АБ през устата (а от утре и с още един), още 3 сиропа - отхрачващ, антиалергичен и за хриповете, проблемът е, че не кашля това дете. Има много гадини в гърдичките, които не може да изхвърли. Лекарите казват, че трябва да кашля (или дори да повърне... Rolling Eyes), за да се изчистят, тя не кашля. Карам я да бяга, да скача, да се движи (нали тогава уж се кашля повече) - е няма и няма. Външното й състояние е абсолютно обратнопропорционално на вътрешното и това съвсем ме обърква, изглежда абсолютно здрава, а всъщност не е. И не знам как ще усетя ако се подобри или ако се влоши (на преглед сме чак в понеделник). Само със слушалката става ясно какво, що. Tired

# 242
Честит имен ден на всички Анита!  bouquetДа са живи и здрави!Специално за малкото Ани на Деси много целувки! Heart Eyes  bouquet
Яна и Йоана не празнуват ли на Ивановден? newsm78
Ния ме изненада сутринта в 4,00ч с повръщане TiredТака че и ние отпадаме за Коледното форумско тържество! Tired
Сега отиваме на лекар. Tired
 Hugза всички болнички!

# 243
Деси какъв сироп ви изписаха Флудетек е сиропа който ползвам да чистя гърдичките , всички в къщи като го видят им призлява защото 2 дни нямаме сън и както ти е казал доктора Мади повръща храчките от него съм много доволна но се надявам този път да се излекуваме само с хомеопатия  Praynig Като почне да отхрачва става страшно но това е първият признак на подобрение дано Ани скоро се оправи  Hug

# 244
Дани, точно Флудитек пие за отхрачване в момента Анелия. АБ е Цефзил, Вентолин и Ксизал са другите "питиета".
Рая, оздравявайте и вие бързичко. Praynig Пиши след прегледа. Hug

# 245
Деси, инхалациите също не са за пренебрегване. Дори при тях Вентолинът не си проявява страничните действия. С Калин, като лежахме в болница ни изписаха след 10 дни АБ лечение, но ни казаха да продължим с инхалациите до пълното му подобрение, дори и само с физ. р-р. Лошо наистина, че Анито не отхрачва. Ако нямате инхалатор, поне да вдишва пАри над тенджерка с вода. Едната докторица ми каза тогава, че лайката на инхалации е нож с две остриета и не препоръчва. newsm78

Откакто си взехме инхалатор съм  по -спокойна, дори и при запушен нос действа добре, че и наш Кико е на настроения - веднъж иска промивки, друг път се мръщи, но инхалациите са му забавни.

Флудитекът е добро сиропче и вкусно. Не е от най - дразнещо отхрачващите.

Дани, дано си останете само със запушени нослета...и да ги отпушите де.

Калинка, Мария и Ния
да се връщат в отбора на здравите щурчета.  Hug

Ивка, браво за говорния напредък! Simple Smile

# 246
Света Анна е покровителка на брака, семейството, майчинството, закрилница на момичетата, вдовиците и бременните жени. Честитя  празника на всички майки (настоящи и бъдещи   Heart Eyes) днес!   bouquet  Честит имен ден на жабчето Яна, на моята обичана сватя Ани  Heart Eyes, на Ани (Abrikotin)   Heart Eyes и на всички останали именици/чки!   bouquet Да сте живи и здрави!
Desiree толкова хубаво го е написала че копирам  Hug Heart Eyes
Аз съм добре снощи имах малко стряскащи контракции но бяха само около 1,5 час та реших да не будя мъжа ми, да го стряскам днес съм на работа и май това ще ми е последния работен ден от офиса за тази година, такова чуство имам  Joy пък да видим, аз залагам за 10 или 11 декември  Mr. Green
Всички болнички да се оправят бързо преди Коледа  Hug

# 247
Честит празник на Анитата! Много здрави бъдете!

Ау, много, много болни Sad

Снощи взехме последните гранули за бактерията, до преди 2 дни усещах ужасен дъх на гной, нещо ужасно Sick, изведнъж установих снощи, че не го усещам вече, има все още малко сополи, но ще я наблюдавам няколко дни как й е дъха, явно се е чистила от секретите. Все още, обаче, си диша през устата само. Дали ще свикне да диша пак през носа? Confused

Миме, леко раждане, бързо възстановяване и най-послушното бебче на финала Hug Знаеш си за Арниката 30СН, Стафизагрия 15СН, ако има шевове и Caulophyllum 15 CH, ако са нередовни контракциите.
Ето и малко празнични снимки от нас: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=331594586866044&set=a … ype=3&theater

# 248
  • София
Честит имен ден на малките и големи Анита в нашата темичка! Бъдете живи, здрави, обичани и обичащи! Честит празник и на всички майки Simple Smile

На мен днес ми звъннаха от яслата на обяд:  "Елате си я вземете. Много повръща" Така се изстрелях и притесних. Стигам там, сестрата ми отваря и казва: "Може и фалшива тревога да е, но по-добре така." Имали грах с месо, тя се задавила нещо и  Sick. После като я преоблекли сама си казала, че се е задавила, но знае ли човек... Вкъщи яде пак, че си беше гладна и сега спи. Не е имало повторение. Дано наистина се окаже нещо инцидентно  Praynig

Стискам палци и при Ния да няма усложнения и да е отминало вече.
Ма лоло, и Калина бързичко да се оправя и да тръгне безпроблемно на ясла.
Деси, за твойто Ани стискаме много палци също. Вече ти е писала Нанни за инхалациите, наистина дори над пара да я държиш, пак помага. Друго откашлящо е чая от мащерка. Дано да й хареса - пробвай. Може да го запарвате заедно и да й даваш примерно да разбърква меда вътре - бавно, бавно. Аз така прилъгвах Гергана да седи над пара някаква. Много й харесваше да бърка в каната.
Рони, как сте днес с Мария?
Ивче, честита първа яслена рисунка ! И браво на Саши за доброто представяне при логопеда (изпуснала съм, ако си споделяла какъв е проблема, но искрено се радвам, че е отбелязъл напредък)  Hug
Very nice, дано Вики е преборила бактерията и да няма повече такива проблеми. За дишането предполгам ще й трябва малко повече време.

Миме, хайде щом си се настроила, стискам палци за 10 или 11, когато на бебка по й харесва. Леко да мине !  Hug

# 249
Честит имен ден на всички празнуващи днешния хубав празник!
Аз съм слабото място в нашата семейна гилдия, че не съм Ана, за да сме досущ библейски сюжет.  Simple Smile
Съжалявам да прочета за новите болни попълнения.  Tired
Бързо да оздравяват всички болни малечки, а Гери да не е в групата.
Деси, песни в запарена баня или поне да поплаче малко в такава нагнетена от пара среда ще й дойдат добре на Анито, но се съмнявам че вече и това не сте пробвали. Дано да започне да откашля и да се чисти вече.  Praynig
Нашта мома е по-добре откъм пишкане, но не яде. Пак стана финно маце, а се беше позагладила. Поне изчисти секретите вече покрай ударните разходки по лекари.
Да свършва тази седмица, че вече много ми изпи мозъците.
Миме, когато-тогава. Ние си чакаме хубавите вести от теб, за да се радваме заедно.  Heart Eyes

# 250
Ния е добре, благодаря на всички! HugДнес след 8.00 сутринта не е повръщала.Весела е, играе си, жизнена е и има някакъв апетит.Лекарката каза, че е най- вероятно да е вирус.Върлува  в момента такъв.Но може и да е от това, че след като я взема от градина се тъпче като прасе и то все с разнородни неща.Иначе не е нещо сериозно, даже доки ни даде бележка за понеделник да ходим на ясла.Поуспокоих се и аз.
Скорошно оздравяване и на другите болнички! Hug Hug Hug
МимеFlowers Four Leaf Clover

# 251
  • Бургас
Да се похваля мъничко, та дано прекъсна каръшката серия на останалите.  Praynig Hug Hug
Далинка прояде!!! Толкова се бях отчаяла, но не се отказвах и тя взе, че прояде... Вярно, не е както ми се щеше без занимания, като голямо дете, сама... но все пак!
Като ви чета и ми е много мъчно за мъниците, наистина предпразнично стълпновение, дано съвсем скоро всички сте здравички и поне по празниците да сме по-спокойни.  Hug Hug Hug
Ивка, честита първа яслена рисунка!!! Би ли ми споделила за срещите ви с логопед, ако искаш на ЛС, знаеш че и ние сме от трудно проговарящите.... Добре че е бил малкия дявол с колата  Hug
Деси, рони, всички болнички,  Hug Hug Hug
Миме, стискам палци!
Вчера бях извънредна почивка, защото не успях да намеря кой да я гледа, а от яслата ми казаха че е ходила много време и трябват пак изследвания, мислех да я пусна за тържеството, но явно ще го пропуснем и ние.
princessa raia, желая ви успех в новото начинание!
jiema, честит рожден ден на патерички!
Честито и на всички празнуващи, които съм пропуснала  Hug

# 252
Снощи и през нощта Калина беше с 40 ° темп. Беше ужасно.

Вери найс, или някоя от другите мами, моля те ако четеш се включи каква хомеопатия се даваше при висока темп.
Използвам всички темп. понижаващи медикаменти и ме е страх да не ги предозирам. Отделно слагах и мокри компреси и какво ли още не.

# 253
Благодаря ви много за пожеланията за 8-ми и 9-и декември  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Heart Eyes
Анито се чудя да я водя ли на тази ясла повече, първо бях решила да я спра, после се сетих за коледното тържество  ooooh! Незнам и аз какво да правя, имам време до утре да реша  Rolling Eyes  Но така или иначе до края на месеца ще бъде там , живот и здраве, после с мен болничен  Mr. Green
Иначе всичко си е постарому, все така си кашля и мъдря  кога този месец да я заведа на теста за алергии, струващ 40 лв, които само казва има или няма алергия.
Като чета за всички болни деца  Confused Успокоявам се единствено, че май тази възраст е с бума на болестите, после малко понамаляват  Rolling Eyes
Целувки и прегръдки на всички  Hug Hug Hug Heart Eyes

# 254
 Минавам набързо и само да отчета присъствие...нещо нямам настроение за нищо напоследък . Честит празник на всички,които пропуснах последните дни. Желая ви здраве, много здраве!!! Всичко друго е неважно.
 При нас нищо лошо с изключение, че в къщи групово сме се натръшкали болни - един с ангина, друг размазан на дивана, трети ходи като зомбиран...единствен дребен Самуил се прави на здрав, но след такава вирусна атака почивните дни не вярвам да остане здрав до понеделник...ще видим, дано поне леко изкара вируса, че е отвратително размразващ  Tired Пазете се и вие и децата от хора с подозрително зачервени очи и дишащи с отворени усти.
 Миме  Hug
 Рони, дезире, вери найс, ма_лоло,джема похвалете се днес с по един пост за здрави бясчета  Hug
 Дезире дано Ани започне да отхрачва, и ние по принцип пием За отхрачване и свиркащи дробчета каквото и вие - вентолин/любим ми е ефекта който има върху и без друго не много кротък Сами  ooooh!/ и флудитек.
 Бен, браво за успеха ви с похапването  Hug
 Рони, кофти серийка, дано е слънчево вече у вас и никакви болести  Hug
 Аничка  Heart Eyes Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт