Рождени дни да идват вече, че зимата омръзна на АПРИЛското човече - епизод 25

• 42 167
  • 729
  •   1
Отговори
# 480
Ох Рони, вече сме на към оздравявяне - завяхват пипите  Laughing.
Да не чуе  Twisted Evil, но след като споделих че и ние спим при мама и тати/ по скоро мама . че тати много липсва  Wink/, започнахме да си спим  всеки в неговата си стая  Crazy.
Хем ми е кеф , че детето само се приучава към навици, хем малко мие носталгично , сутрин нямам кого да нагушкам  до мен  Cry.
 Може би един признак на порастването Simple Smile
Миме честита месечинка   bouquet

# 481
Една малко закъсняла честитка и от мен за Емили!  Grinning
Диди вече не се ли пробва да й дава бисквитки и близалки?  Wink
Браво на Тамир, пу-пу!
Но Нейм, бързо възстановяване!   bouquet Операции са позволени само за раждане на бебета. От друг вид не може да бъде рязането.  Naughty
Прихванах, че Мария е много срамежлива, когато говоря едни разни работиии. В понеделник ми показаха снимки от рождения ден, който си имаха вътрешно-ведомствено. Та рожденикът целуваше пЛинцесатааа. И сега щом повдигна темата, ми се казва "Мамо, не говоЛи тези неща когато ядеш! Мамо не говоЛи тези Льяботи!" и се изчервяваааа.
Но пък е намерила много странен начин за влизане в контакт. Ходи и подбутва хората. И така онзи ден в един магазин. Тупва една леличка и казва "Мамо ще дадеш на МаЛия ц*ци, ще й дадеш!" Добре че шалът беше върху устата, за да не разбере леличката, въпреки че само тя не разбра какво трябва да дам.  Crazy

# 482
Мерси, рони, мерси!   bouquet
А сега на теб бързо оздравяване и да няма други потърпевши от бацилите!  Hug

# 483
Здравейте на всички.
Сдецата, с работата с къщата напред назад хич не ми остава време да седна да пиша тука.
Добре сме. Гришко започва все повече да приказва. Даже не спира. Още на развален български говори . Запомнил е приказките, които му чета вечер и ги цитира целите. Почти нищо не му се разбира. Вечер спи до мен на леглото. В кошарата вечер не иска, но на обяд си спи в нея .По - спокоен е вечер.
Рони, нерзабрах нещо? Децата от яслата на Мария ги вадят на вън ли?
Пожелавам оздравяване на всики болни дечица!!!
Вери, Валя също се страхува вечер да спи сама в стаята си ! Имало призраци, талъсими и какво ли още не .
Въобще е един пълен цирк вечер, като стане време за лягане при нас.
Лека вечер.

# 484
Данката ми е с висока Т. от вчера. Измъчихме се и нощта, днес пак цял ден гори - до 39,8 стигна. Няма смъкване, горкото ми детенце. Моля се само Кикича да удържи фронта. Praynig

Излях си мъката...прощавайте! Hug

# 485
  • София

Прихванах, че Мария е много срамежлива, когато говоря едни разни работиии. В понеделник ми показаха снимки от рождения ден, който си имаха вътрешно-ведомствено. Та рожденикът целуваше пЛинцесатааа. И сега щом повдигна темата, ми се казва "Мамо, не говоЛи тези неща когато ядеш! Мамо не говоЛи тези Льяботи!" и се изчервяваааа.
Да я нацелуваш срамежливката мноого от нас  Heart Eyes Все съм си мислела, че им е рано за това. Баткото чак сега го прихваща тази тема - ако на някой филм се засилят да се целуват главните герои в негово присъствие се чува: О, ужас! и извръща очи. И сто пъти повтаря, че е само приятел с една мома от детската, с която са си все заедно от първа група, но не дай си Боже да ги наречеш "гаджета" - бълва огън и жупел  Grinning. Оздравителни  Hug Hug, (въпреки че не разбрах какво те е споходило...)

Но_ нейм, дано си се възстановила вече и да нямаш повече болнични премеждия  Hug

Nanny, много оздравителни прегръдки и за вас - Дани да се пребори бързо и да не предава щафетата на братчето.

Миме, много закъсняла честитка и от мен за Емито - жива и здрава да ви е. Покажи ни ги двете с каката  Heart Eyes. Там по щатско погача правите ли?

Аз се боря от няколко дена да разуча наново великия сайт kg. sofia.bg, че навремето баткото мина с първата реколта без критерии, само по ред на номерата. И.. се виждам в чудо вече. Гергана е в самостоятелна ясла и ни чака кандидатстване в ЦДГ за на есен. Искренно се радвам за всички, които ще прескочат това упражнение  Simple Smile  Hug
В тази връзка, Олче, хубаво, че тръгва направо на градина Ени. Стискам палци да се адаптира лесно.  fingerscrossed
Ма-лоло, как е Калина? От днес ли трябваше да тръгне отново?

# 486
И ние в отбора на болните след едноседмично ходене на ясла почивка  пък и майка си заразиха Twisted Evil Но здраве да е ще го преживеем само с хомеопатия сме както винаги се случи съботно неделно и сама избрах какво да им давам днес ги заведох и при док който само добави още 2 хомеопатични общо 4 вида от което тайфунките са супер щастливи / толкоз много бонбонки  Mr. Green/ Иначе са си бесотии големи без чинии ме оставиха  Joy играем и се веселим по цял ден все едно нищо и няма не са се спрели
Нани дано на Дани му минава бързичко пробва ли с хексалгин да свалиш Т при нас действа бързо  Hug
Рони Марчето явно си е влюбчива душица да му мисли баща й като порасне как ще я опази от ухажорите  Mr. Green
Имамама Гришко е като Мади днес баба й се нуждаеше от спешен превод какво иска детето щото само аз я разбирам  Joy
Отивам да си лягам с кокошките че бандата като не спа на обяд заспа в 20ч и не знам каква нощ ще имам

# 487
Много драматично беше подновяването на ходенето на ясла на Калина.
Рева, пищя като заклана и за нищо на света не искаше да влиза вътре с лелите. Беше се вкопчила в татко си, а аз отстрани плачех и се криех да не ме види. На обяд, когато трябваше да я вземем е хлипала и цялата е била червена от рев. Дано по-бързо да свикне и да отмине този период.
Преди коледа с такова желание ходи 3 дни, а сега нищо подобно. С кака й не съм имала такъм проблем. Тя ходеше от първия ден с огромно желание.

# 488
Ма лоло не е приятно но ще свикне Калина винаги първите дни са по спокойни докато не разберат че ги оставаме общо всяко дете е различно мойте все още понякога плачат но лелите казват че като влезнат почти веднага се успокояват , аз не плача с тях а им говоря че трябва да ходят на ДГ че мама да си намери работа да има парички за каквото те искат обикновенно действа
Тази нощ мина добре 100 пъти биба и 3 местения от малкото на голямото легло иначе се подобряват малко по малко Сега си гледат за бъгс бъни и хапват чипс и мама има 10 свободни минути  Mr. Green
Приятен ден  Hug

# 489
Jiema, благоадря ти!   bouquet

Аз нали месец и половина си бях вкъщи и Прес не го пуснах на ясла да се пазим дружно от вирусчета. Съответно хич не щеше да ходи на ясла. Водихме разговор по примера на Дани Нетева, че мама трябва да изкарва парички, че като иска близалки, те струват парички...припомних му хубави моменти от яслата (при тепърва тръгващо дете това е неприложимо, де), как ще си играе с децата..ала-бала. Ставането рано сутринта (беше отвикнал) първата сутрин беше кошмарно: истерии, писъци, ревове "Още искам нани" и постоянно връщане в креватчето...С 300 зора се успокои, облякох го и заминаха с баща му. Вечерта го слагам да спи и му казвам да заспива бързо, а той "Щото утре на асла!  Naughty", питах го - ходи му се. Така че явно 1 ден е било чудото. Или поне се надявам.

Рони, как сте?

# 490
По всяка вероятност ще се живее. Съжалявам, че в събота не успях да видя отблизо разумната част на населението ни, но явно ще има и друг път.  Simple Smile
Jiema, системата на детските градини е "уникална". След като бях запитала на 09-ти януари като кандидатура, след прехвърлянето се оказа, че вх. й номер е с дата 13-ти. Това го установих на 10-ти, разбира се. От обратната връзка все още нямани вест, ни кост, но пък се принудих да изтрия и отново да създам кандидатура. Това нещо коства около 12-13 места назад.  Outta Joint
Дано скоро Калинчето свикне се мисълта, че не е била само няколко дни като на клубче и ще си бъде с мама, както преди.  Hug
Нани, бързо оздравяване и дано Къдрокоско да се размине с батковите му неразположения.  Hug
Имамама, извеждат ги навън, но имах предвид, че явно понякога в буреносни състояния на групичката им явно ги тупват лекичко по дупетата. Кака Валя им била изтръсквала въшките така.  Wink Няма как да няма подобно нещо, защото не вярвам да ги шляпват наистина травмиращо.  По-скоро ми се струва, че ги заплашват с изчистване на въшки, отколкото да го прилагат в действителност.  Sunglasses
Марчето въобще не влюбчива душица, защото доскоро въобще не желаеше да контактува с момчетии. Даже не иска да им споменава имената. Единствено името на едно момиченце спряга като става въпрос за това с кого си е играла. Това е заради една катастрофа в парка в Добрич. Просто ми се струва, че осъзнава интонацията в закачката.  Laughing
Но пък установявам, че много й харесва да бъде обслужвана.  Mr. Green На бабешкия рожден ден един сервитьор получи толкова положителни отговори, колкото аз за 2 години не съм чула да излизат от устата й.  Laughing Но пък и той нито веднъж не наруши протокола и през цялото време я принцесошваше (ех, че чупеща езикът дума съчиних  Crazy).  hahaha Както казах, фирма Кифлинг и джофринг в действие.  Grinning

# 491
Честито на днешните Антончета - бонбончета!
С много здраве да си носят името! Hug

Уви, вашите благопожелания не ни достигнаха. Още снощи и Кико вдигна Т., нощта се борихме с 39,3, но поне бързо я свали и прави по -големи паузи без Т. засега. И при двамата започна с лека дразнеща кашлица и внезапна Т., която не можах да я усетя - над 38Т. Shocked Студени, меря - 38-38,6Т. Shocked Друг път още при 37, 1 ги хващам. За капак май и на нас с таткото няма да ни се размине...ама ще го преживеем.

Мамочка, колко пъти те споменах,че беше така добра да ни споделиш за лепенките за чело. Вчера мъжо взе други, английски, които издържат до 8ч., по -широки и може да се разрязват наполовина. Също така, не миришат на мухъл, като Куул Патч лепенките. Кико не търпи кърпи на челото, още по- малко ако са напоени с оцет. Hug

Ох, тези неприятни емоции покрай първите градински дни и аз ги преживях трудно, а ще трябва да повторим процедурата с Калинчо. РАзбрах, че още отсега трябва да кандидатстваме за септември, та ще трябва и затова да помисля.

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 13:20 от Nanny

# 492
  • София
Стискам палци да оздравявате всички болнички - рони, Nanny (вие цялото фемили), Дани и ти с тайфунките, и всички други непишещи по здравословни причини, завръщайте се в отбора на здравичките и пишещи  Hug  Hug
Нанни, да ти кажа за кандидатстването за тръгване от есента е рано още - ще обявят свободните места на 27.02. и ще можеш да подреждаш кандидатури до 3.05., а първото класиране излиза на 05.05. Та все пак имаш време още.
Въпреки че явно и времето играе някаква роля, като те чета, Рони?
Jiema, системата на детските градини е "уникална". След като бях запитала на 09-ти януари като кандидатура, след прехвърлянето се оказа, че вх. й номер е с дата 13-ти. Това го установих на 10-ти, разбира се. От обратната връзка все още нямани вест, ни кост, но пък се принудих да изтрия и отново да създам кандидатура. Това нещо коства около 12-13 места назад.  Outta Joint
Аз защо си мислех, че имат значение само събраните точки по критериите и ако попадне детето в група с равен брой точки, то има жребий (компютърно генерирани числа и тези с по-предни номера ги приемат съответно)  newsm78 Аз ще си питам и в темата за градините да не разводнявам тук въпроса.

Ма_лоло, съчувствам ти за това, което преживявате с Калина. Стискам палци да се адаптира по-бързичко. Явно дългото прекъсване по празниците не е помогнало. Може би е по-добре само татко й да я води за известно време. Макар че си се скрила, децата усещат много настроенията на мамите си и твоето притеснение не й помага. Дай й малко време и си повтаряй, че за нея е важен контакта с връстниците й. А като си я взимате, й отделяй повече време само за нея, доколкото ти е възможно. Знам, че отстрани звучи лесно, но се опитвам само да ти дам някакви насоки. Вярвам, че ще си намерите верния път.  Hug

# 493
Ох, момичета, като ви чета направо настръхвам!!!! Колко са бесхаберни майки и лелки в тези ясли, които пускат и приемат болни деца!!! При Маги в училище също пълно с бацили, дори ми расказа, как едно дете повърна направо в час на своя чин... Но по-големи са , и вече се удържат на болести, а и чат-пат ръце мият, и съблюдават дистанцията при говорене.  Whistling
Спомням яслато на Маги като някакъв "сополник-кашлЮняк"!!! И зима и лято, все някакви подсмърчащи, подкашлящи деца.
Радвам се, Нани, че помогнах, дано Дани да е наред скоро, както и други дечица! Аз съм от тези майки, които не дават нурофен, но, все пак, наистина имам възможност да задържам детето в къщи при първите симптоми. Като хванеш навреме, успяваш да пребориш гадинките без особенни лекарства.
Рони, госпоИца става все по-интересна! Явно наследила голямото чуство за хумор от майка си! Четох и расказа ти за мигли  Joy
Миме, честита ви месечинка!!!
Прегръщам ви всички!!! лека вечер!!!

п.с. Голямо гуш и цун на всички празнуващи днес Антоновци!!!   bouquet

# 494
Jiema, аз пробвам МАрия (писна ми да плащам една купчина пари, а детето да си отсъства поне през половината от месеца по здравословни причини) в една "новооткрита", т.е. пристроена бивша детска градина. Правят я обединена (пускат и яслена група). Класирането ще бъде в събота, така че ако нямате други каузи, можете да стиснете по един палец.  Wink Вече оправиха проблема и всички деца са с равен старт. Изравниха вх. номера и ако останат бройки до средно-статистическата група, ще ги джуркат на лотария. Предишното състояние на бъркотия просто ме дразнеше, защото можеха да прецакат по тяхна вина кандидатури.    Peace Аз от миналата година се подвизавам в темата за страстите иначе. Момичетата там няма какво да отговорят.  Simple Smile
Мамочка, никъде не си дават зор да пазят здравето на децата явно - държавни, частни градини ... (снощи гледахме записът от коледното тържество, няма такова кашляне Tired)
Никое детско не е предизвиквало такова зяпане на телевизор, както женското предаване, в което лепяха мигли.  Laughing
 Нани, как са младежите?
Снощи за първи път ме сефтоса с мамо, пишка ми се след като я сложих да спи. Мислех си, че ми се е разминало разхождането за отклоняване на заниманието, но не би.  Sunglasses И е започнала да крещи истеричноооо ...

Общи условия

Активация на акаунт