Рождени дни да идват вече, че зимата омръзна на АПРИЛското човече - епизод 25

• 42 128
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Явно не съм се изразила правилно, аз нямам никакви претенции за пола.

Естествено, че нямаш, аз подбъзнах темата, защото ми става смешно как познавам в последно време, и на теб, и на Йо Йо, и на Мимето момата (Честити и 2 месеца днес, на малката кукла! Heart Eyes  bouquet Hug), и на двама колеги, бъдещи татковци от моя отдел - единия чака мъж, другият - мома, и за двамата нямах съмнения никакви... Sunglasses Само за мойто собствено се оказах в огромна заблуда, защото бях убедена, че такъв дивак ритащ, може да е само момче. Laughing
Да ти е живо и здраво бебчето, и каквито и да са, като пол, е абсолютно без значение, обичат се еднакво! Hug

Стиснете по един палец в сряда, ако всичко е ок, за тогава е заплануван Големия ден - градински. Rolling Eyes

Хубава седмица на всички желая, няма да пиша повече за сега, че съм в някаква огромна дупка, тази безкрайна зима и целия този студ ми скапаха тотално нервите, живеещите в къща вероятно ме разбират каква ми е мъката.. Sad Бъдете здрави.

# 616
 Hug на всички  Hug
 При нас зимата се стопи...все едно никога не я е имало и 4 градуса създават усещането за жега  Crazy  Нищо за хвалене и оплакване нямаме ... дребен инатчо се държи прилично...малко хитрува и се опитва да опонира на всичко, но имам някакви спомени, че и аз бях такава някога отдавна...не ме изненадва  Crazy След диетата покрай течът сега всичко му се похапва и ...направо не знам как след толкова храна дупето му си стои все една шепа  Mr. Green
 Бен, Самчи не е злояд и не мога да си представя точно как би могла да се сбориш с това, но мога да предложа това, което ние правим когато Сами не иска да яде/ и той си има такива периоди-но са кратки/ Примерно заедно правим супата- режапродуктите и му давам той да ги сложи в тенджерата, давам му да натроши фидето и т.н. Когато е готов го вдигам и му давам сам да си сипе. Може да ви помогне. Сами има друг проблем...е, не е точно проблем де, но не яде яденета без сос. Примерно ориз на фурна или картофи на фурна трудно го убеждавам да опита. Иначе кюфтенза и той обича и си мисля, че също могат да са направени да са полезни. За сами смилам месо, настъргвам морков и др зеленчуци вътре и ги пека на скарата или на тефлонов тиган без мазнина. Според вен си е хубаво...то си е месце. Правя му сандвичи с яйце и сирене също. Сухите храни той ги предпочиташе когато злизаха последните кътници. Да не би и вас да ви мъчат зъбки и затова да не иска др храна? А как е с плодовете Дали? На Сами когато му дам да изяде една ябълка един час преди вечеря е като озверял от глад после...може и мен да изяде Simple Smile)) Мисля си, че има много сравнително полезни храни, които могат да заместят нежеланите, но...определено Самчи не е злодяд и вероятно мнението ми е далеч от действителността... Аз съм била мн злояда/казва майка ми/ и от нея знам, че е много тъжно да виждаш че детенце не яде. Дано всички злоядковци проядат бързо бързо за радост на мамите си  Hug
 В тази връзка наскоро гледах едно предаване по TLC за храненето на децата и количествата храна, които са препоръчителни и които всъщност даваме. Аз явно съм от майките, които от любов прехранват децата си  Crazy Но...не знам как да променя това и как да му кажа, че повее няма да яде, когато изяде полагаемото. В момента не му се "лепи", но може би след време навикът да изяжда много ще е в негов ущърб  newsm78 Показаха една пица с диаметър 10-13см и попитаха колко от нея трябва да изяде едно 8 годишно дете. Моето 3 годишно цялата би я сгънало  Blush, но...оказа се, че препоръчителната порция била 1/4  Shocked Разбира се гарнрано със салатка и плодове...но все пак  Whistling Ще ми е интересно да науча за размерите на вашите порции /на децата де/ примерно за вечеря.

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 09:50 от poem

# 617
  • София
 Hug поемка, и за теб! Laughing

Темата за храненето  е интересна и за мен.
Елина яде всичко, и си и личи. Blush Няма претенции, не се храни избирателно и не следя грамове и количества. По принцип на обяд яде предимно супи, тъй като брат и яде само и предимно това, от готвените неща. Rolling Eyes Ако не и е стигнало, си дояжда, с другите обядващи. Embarassed Присламчва се като пич Mr. Green и чопка каквото и се яде.
По сладко също много си пада, пак за разлика от "някой". ooooh! Вели от вредните храни, уважава май само чипса. Rolling Eyes
Мляко обичат и ядат много, и с удоволствие, в него им слагам мед, смлени орехи, някои плодове, които иначе няма шанс да хапнат.
Общо взето - без особени усилия и въртене Mr. Green, Ени си яде всичко, докато Вели си е откровено злояд. Беше по - малък от нея, когато започна да се муси, та до ден днешен.
В градината много го хвалят, че се хранел добре.. то като им знам порциите, не ми е чудно защо им се вижда, че "яде". Като ни кажат, че за следобедна закуска е ял примерно кекс, е малък празник у дома. Толкова е злояд. Rolling Eyes Никакви междинни хранения почти няма, рядко яде бисквитка, солетка, основно чипс, банани (и тях отскоро!) и пудинг (пак с плод).
Супи обожава, няма втръсване.
За сметка на него, Елина не спира, онзи ден заспала с шоколад в устата... Embarassed
Бисер от снощи - Ени, дай на тати да цунка ръчичката - пробва се бащатко и...
- ..нАма, Елина не се е удАила! (целуването у дома е основно, когато някой се е "удАил", наистина, или не, ако му се е прицелувало...) Embarassed

Аз нямаше уж да пиша. Embarassed

# 618
Хубава тема за яденето. За съжаление Мария е от тези, които дат страшно еднообразно. Кошмар е направо. Ако може да живее само на десертни млека тип данонино, хумана т.н. ... А, всъщност май може да живее и само на торта. Или пък само на царевица и грах. Наскоро прояде супа топчета. Рибата също не е проблем. Само ако може да не влизат две различни съставки в една лъжица. И все още може да яде спаначеното пюре на Хип.  Thinking Е, когато няма торта яде сухи пасти. От 3-4 седмичи е на онези барбальошки, които се топят в мляко. Уж зърнена закуска се води. Въобще изобщо - който е опитал вредните храни веднъж (а ги опитва, защото друго не е щял да яде), положението става пай се.  Embarassed
Олче, стис за сряда евентуално и по живо, по здраво.  Hug Да я нацелуваш неохнатата.  Mr. Green (при нас вече вървят и целувките от ревност. Когато мама и тати се целунат, МАрия минава с целувка отгоре  Laughing)

Миме, дано бързо да отмине периодът при Диди. Много странно реагират тези фарфалаци с повод и биз повод. Те си имат повод де.  Confused

Вчерашният ПР.
Не се бяхме виждали от доста време с девер ми, а и след последното виждане човекът едва ли е горял от желание (тръгвайки си от съвместната ни разходка тогава, беше разстрелян "Чичи да си ходи в неговата си къща, само мама, Мария и тати да си ходят в нашата си къща  Embarassed"). Този път бяхме подготвили "гостоприемната" да покани чичи на гости. Пътувайки в колата към нас, чичи беше запознават с всякакви подробности. По незнайна причина стана въпрос за бутилки.
"Чичи, тати пие вино". (подуших, че ще излезе хубава дезинформация и започнах да го играя бате Енчо  Flutter)
Аз: "Колко вино пие тати?"
Тя: "Две бутилки. Обаче на мама дава само една мъъъничка капчица и мама бързо си я изпива".  bowuu

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 14:23 от рони

# 619
  • Някъде там...
Олче, Рони, посмях се добре.  Joy hahaha Joy

И ние сме в отбора на злоядите. Макар че Йоана като цяло доста добре похапва напоследък, но го кара много избирателно. От супичките избира само чорбичката или картофчета и грахчета. Месо не иска. Рибка поне яде. И плодове и зеленчуци. За Яна обаче е много валидно казаното от Рони за вредните храни. Предпочита сухо... и сладко. Какови топчета, бисквити, мечета Барни, сухи пасти, меденки, солети, козунак. Тъпче в устата със завидна скорост. От плодовете се тачат само банан и ябълка. Другата страст - пържени картофи с кетчуп. Без кетчуп не е същото... Намазани филийки ядат и двете. Има дни, в които отказват да се хранят и това си е. Чопнат оттук оттам и го карат на фотосинтеза.

Олче, вече не е Амина, а Елина?  Laughing

Ние пак сме болни. Налази ни модерният грип с висока темепратура.  Confused

# 620
Болната ни тема Cry
 И при нас картофите са на особена по4ит. Ина4е София отказва да яде всякакви супи и манджи,освен таратор и ориз с пиле и гъби. Оби4а пове4е сухи4ко и слади4ко-яде всякакви баници,мекици,пала4инки и тем подобни тестени.Покрай нея станах сто кила,щото аз си ги правя вкъщи и да не остана по-назад  Embarassed Яде много кисело мляко,но 4исто,Сакън,ако има нещо друго и плюе и се сърди. Макароните също са на по4ит,както и пе4ени ребърца и пиленце.Много оби4а варени яйца,но без жълтъкаНякой път се излъгва да ми яде от кюфтетата,но не винаги. От плодовете-мандарини,ягоди и диня.Сега например по4наха да излизат ягодите,макар 4е ми се струват много пластмасови,не спира да се тъп4е с тях. Изяжда по половин кило на ден,но без захар. Също така не оби4а кексове,пудинги,мляко с ориз,торти,като да не повярваш. Но като цяло много еднообразно се храни и ме влудява на моменти!Знам,4е това ще се промени-ние двамата с баща и сме били дори по-зле,ама елате сега да ни видите Embarassed

А бе каприз ужасен!Само ако реши,4е нещо не е както трябва и отказва да го яде,въпреки 4е може много да го оби4а! Колко пъти съм се зари4ала-ще яде това,което има на масата и край!Ама като не е яло цял ден,пак по4вам да въртя тенджерите Embarassed Вси4ки ми казват,4е в градината щяла да се оправи,ама аз не вярвам!
Извинете ме за фермана,ама това на нас наистина ни е болната тема!

# 621
олче  Hug Ще стискам палци в сряда, дано мине по-леко  Heart Eyes
Миме разкажи повече за двете принцеси.Диди свикна ли вече?Проявява ли ревност? Забелязах от бременлийската тема, че по-малките деца, понеже не са наясно с чувствата си и тяхното изразяване, доста странно си показват ревността  Rolling Eyes
Io_io защо се зачиташ за такива деца?Някакви притесднения ли имаш? По-добре се консултирай с добър детски психолог преди да се зачиташ обстойно в нета  Hug
Мара Подробната не се ли притесняваш да даваш толкова ягоди зимата? Аз само от време на време краставичка купувам за таратор, но пак е рядко. Моя приятелка миналата зима и бяха открили натравяне с нитрати след като само зелена салата ядеше цяла зима  ooooh! Доста болка в черния дроб изтърпя  Tired
Ще дописвам по-късно.Анито и тя иска да пише  Mr. Green

# 622
  • София
рони, да я нацелуваш тая хитряга. Laughing
Другата половина за палцестис-а не издаде? Flutter

Олче, вече не е Амина, а Елина?  Laughing

Даам. bowuu
Въпреки, че тази "Амина" много започва да ми липсва. Мислех, че и в градината ще се представя така, като я питат как се казва, а то... Растат. Rolling Eyes

# 623
  • not found
Да се запиша и аз в темата с храненето , Тони няма проблеми с храненето , яде всичко , което ние ядем , и съм забелязала ,че няма значение и последователността , напр. първо шоколад  после някаква храна . На скоро яде кисело мляко с кисели краставички , какви невероятни комбинации си прави направо не мога да повярвам .Оооо да варени яйца не иска , това е едно от малкото неща ,които не яде,естествено има си периоди в които е сърдит на целия сят и крив и не яде , но за щастие периодите са кратки .

# 624
рони, педиатърката ни каза,че има такива сигнали още в първите месеци като бебе и за сега само наблюдаваме,но тя настява,че скоро трябва да вземем мерки. Объркана съм и за сега чета по темата,за да реша как да действаме.

ани4ka, по принцип първо се прави консултация с психиатър и след това той евентуално насочва към психолог,логопед и т.н.,но за сега само чета и търся първо пробойните вкъщи  Sunglasses

# 625
  • Лудогорието
Такаааа
Време беше да намина и аз  Simple Smile
Ние с Ванко сме в София от събота. В сряда отиваме на изследвания в Токуда, а в четвъртък евентуално ще е операцията. От днес, обаче, той е с леко зачервено гърло  Sad Даваме активно чай с мед и пръскам с Тантум верде. В квартирата на брат ми е доста студено и ние сме доста навлечени. Иначе гледат бебе Дари спокойно-тя става на два месеца на 15-ти. Ванко много ревнува, ако я гушна той веднага ми се насажда в скута или ме гледа крайно обидено  Rolling Eyes Реално, досега не ме е виждал с друго бебе на ръце.
Гледам за ядене си говорите. Ванко от месец е в къщи и баба му го е охранила достойно. С най-голяма охота яде попара за закуска. Кус-кус и макарони-горе долу. Мекици и сандвичи-с голям зор. И той харесва яденета със сос-супи и яхнии. Кюфтета и шницели-да, пържоли-не. Не е по тестяните закуски, а кремче с бисквитка, грис, кисело мляко-чисто, данонино, млечна салата  обожава. Плодове-ябълка и банан. "Кивито е гадно, мамо, ти си го изяж!"
Хайде стига за сега, да не прекалявам  Wink

# 626
олче  Hug Ще стискам палци в сряда, дано мине по-леко  Heart Eyes
Миме разкажи повече за двете принцеси.Диди свикна ли вече?Проявява ли ревност? Забелязах от бременлийската тема, че по-малките деца, понеже не са наясно с чувствата си и тяхното изразяване, доста странно си показват ревността  Rolling Eyes
Io_io защо се зачиташ за такива деца?Някакви притесднения ли имаш? По-добре се консултирай с добър детски психолог преди да се зачиташ обстойно в нета  Hug
Мара Подробната не се ли притесняваш да даваш толкова ягоди зимата? Аз само от време на време краставичка купувам за таратор, но пак е рядко. Моя приятелка миналата зима и бяха открили натравяне с нитрати след като само зелена салата ядеше цяла зима  ooooh! Доста болка в черния дроб изтърпя  Tired
Ще дописвам по-късно.Анито и тя иска да пише  Mr. Green

Ани,4естно казано не!Те отскоро ги изкараха на пазара и са от Мароко,където се надявам да е по-топло оттук и да не се е налагало много,много да пръскат.Отделно и правя и паузи от по ден,два!

4естити ви розови гащи!И на мене ми се иска едно сестри4е за малкото,ама не ми стиска Laughing
Маймунка,айде стига толкова операции,дано тази да му е последната на Ванката и вси4ко да остава зад гърба ви!

# 627
  • Бургас
Яде много кисело мляко,но 4исто,Сакън,ако има нещо друго и плюе и се сърди. ....Много оби4а варени яйца,но без жълтъка...
И при нас е така. Хапва и сандвичи със сиренце или с кайма. Пие много сок и чай, главно сок от праскова. Всичко шоколадово може да омете веднага, но аз пък не й давам, само ако се на гости някъде и я почерпят.  Mr. Green
Вече се чудя дали да не й спря соковете и чайовете...  Rolling Eyes
Преди се лъжеше да хапне поне бульончето от супичката, сега и това не иска. Сега понякога си хапва варени картофки с масълце и сиренце, но като е на кеф... както и кус кус... От плодовете само банана понякога го уважава. Така ме радваше като си хапваше всичко... аз съм била злояда  Blush
Poem, не съм си мислила да я включвам в готвенето, иначе май в почти всичката домакинска работа участва  Simple Smile майка ми даже се притесни, че аз съм я карала да прави нещо  Shocked Laughing
рони, тя Далинка не е спирала да бърбори почти от самото начало, само че тя си мисли че говори разбираемо  Wink покрай всички тези детски, освен английския сега и испанския го учим  Shocked
Реди пъзели на поразия, на всички ни взима акъла, но за азбуката не е чувала, цветовете още ги бърка, брои като иска, онзи ден чак й купих книжка със числата  Blush
maimunka, стискаме палци.  Hug
Олче и за вас.  Hug
Оздравителни прегръдки за болничките.  Hug

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 21:21 от ben78

# 628

Да почерпя за 2рата ни месечинка днес! Да е жива,здрава и с много късмет в живота сладка ми  Емили!

Аничка за ревност явна не проявява, освен че много рядко като носим бебка и тя обикаля около нас, иначе няма претенции че я носим, говорим и и така, лекинко да подшушна от 3 дни нямаме мокри гащи Praynig
Олче благодаря че се сети за нашата месечинка Praynig страшни бърборковци стават тез овнета  Mr. Green да нацункаш Ени и бате Вели Hug
Рони ами кога ще ви видим при бате Енчо? Мария е готова за там Mr. Green
Ще бягам да бачкам, че да не вземат да ме уволнят Joy

# 629
ЗДравейтеееееееее. Отдавна не съм се появявала насам, ама нещо нямах ищах за форумски изяви.
Реших да намина да ви видя как сте, момичета. Гледам аничка и йо_йо чакат бебешори, много се радвам! При нас е лудница с двете деца, имам чести моменти, в които не издържам психически и ми иде да хвана пътя  Laughing Много а сладки, амааааа....Дребния направи годинка наскоро и специално за РД се ошари с варицелка, ама яко се ошари. Преди това ЗУзи я донесе от градината, аз съм доволна, че я изкараха. Днес му изби трети зъб - горен десен преден, както и днес направи първа крачка самостоятелно. Като цяло е едно топчесто бебе (12 кг е, а Зузи на почти 3 г е 13 кг  Laughing), което много пълзи и се протяга да свали всичко от всички шкафове и маси. Да ви кажа, ако някой ми беше пуснал демо как ще е с две деца и котка, доста щях да се замисля преди да родя второ Simple Smile  Със Зузи виждам голям зор, все нещо иска, пък като й го дам, вече не го иска, а иска друго, тръшка ссе, сърди се, реве, ако не е на нейната, то не мога и да  игнорирам, че ми седи на главата и мрънка и дудне, направо да те изкара извън кожата. Вчера по този точно начин я напердаших за първи път  Confused Ама ме чу, най-накрая...много ми е трудно с нея, изобщо не ме отразява като й говоря, ще видим как ще с е оправяме по-натам..А, и още е с памперс, изобщо не си казва, имаме успех само със сутрешното пишкане, и то ако сме достатъчно бързи със слагането на гърне, инак няма никакви скрупули да се изпишка веднага в пампата. Хич не ми се ще да удари 3те годинки с памперс на дупето, ама като гледам натам е тръгнала.
Буквите всички познава, както и цифрите, това всъщност й е най-забавната игра, след рисуването с водни боички. Всякакви кукли-мукли са в пета глуха и не се радват на ниииииикакво внимание Simple Smile
Още няма кътници, да се притеснявам ли?  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 23:45 от Мю

Общи условия

Активация на акаунт