"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 830 595
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 60
  • Stuck in a moment
Laughing Стената е толкова тънка ,че ще влезнат в съседите. Всичко се чува . Стаите са с преградни стени.Дадоха ,сума ти пари за допълнително ремонтиране. Ниско качествено строителство.

ние живеем под наем в блок - ново строителство в 1 от южните квартали. блока изглежда много добре засега, на 2 години е, има прави стени и широки коридори. според мен не са включени много квадрати в общите части, понеже стаите не са от най-малките. Има обаче недостатъци - чувам всичко от съседите, през банята също. Паркета започва да се бели и то преди да се нанесем, не е нормално според мен да се случи за 2 години. дограмата също не ми изглежда много качествена. собственика твърди, че го е купил за над 60000Е ....

Масово срещам подобни оплаквания. Те са една от основните причини да се колебаем за избор на н.с.
Стените с гипсокартон ли са?

# 61
Така...по повод на новото строителство... бях споменала преди в първата тема, но тогава още не живеех в новото жилище. Сега вече след като поживях месец и половина мога да споделя, че в моето жилище не чувам съседите си, а е ново строителство. За това е малко глупаво да се прави такова генерално заключение за ново или старо строителство. Със сигурност не твърдя, че като не ги чувам значи е качествено. Това ще го разберем с годините.
Преди живеех в ЕПК и много повече се чуваше. Сега има живущи под нас и над нас и ги чувам само инцидентно ако съседа под нас надуе басовете или този над нас изпусне нещо тежко. Е понякога се чува неразбран говор ако у нас е много тихо, а съседите говорят високо, но това се чуваше и в ЕПК-то, а предполагам и във всеки друг блок. Също така дограмата не знам колко е качествена, но като затворя прозорците и почти не чувам шума от вън, а като духа силен вятър пердетата не се местят. Нямам представа колко ще е качествено, но поне за сега му се радвам, защото е чистичко има градинка, не като в епк-то дето бях заобиколена от мизерия.

# 62
...
Казах , че аз не бих купила щото не мога да си позволя да скоча в неизвестното ,...
Точно с новото строителство, скачаш в неизвестното:
-качеството е под въпрос
-неизвестни съседи
-развитие в района (нови дискотеки, детски градини, паркиране, закриване на гледката след година от друга нова сграда...)

# 63
Аз съм в ново строителство и чувам, но то е бебе, предполагам, че където и да съм, бебетата на съседите се чуват.  Crazy

# 64
На този етап, какви са разумните граници в %, в които може да се прави "пазарлък" за цената?

# 65
  • София
И аз това се питам. Мисля си, че цените са мнооого надути. Но в проценти, не знам... newsm78

# 66
Ние успяхме да свалим около 3% от цената

# 67
Най-вече си зависи от продавачите и може би, от цената. Все си мисля, че на по-висока цена можеш да поискаш по-голяма отстъпка. Примерно на 120Е може да успееш и с 10Е, но на 40Е едва ли ще отстъпят повече от 1,5Е:) В първия случай процентите са 8,5%, във втория 3,5%.

# 68
да следя темата
 Wink
ние пък ще продаваме 3-ст. панел в Младост 2  и се чудя на коя агенция да се обадя да го предлагат
или пък да го продаваме без посредници и безмисленни комисионни за агенции
Идеи?

# 69
Ние свалихме 15 % от първоначалната цена след доста дълга игра на нерви, но си заслужаваше.
Нямаше апартамент, който да гледахме и самите продавачи или брокерите им да не ни казваха, че цената не е окончателна и може да се предоговоря.

# 70
Това е много добра отстъпка. Даже не мислех, че някой би я направил.

# 71
При семейна продажба сме свалили преди 2 години около 45% от исканата от нас цена. Така че, не се отчайвайте. Е, вероятно и ние сме искали повече от средното, но кварталът е особен и това предполага нетипични цени - Докторска градина.

# 72
Мисля, че свалянето на цената зависи от много фактори - колко дълго имотът е на пазара, дали продавачите бързат или не, самата цена  и т.н. Има продавачи, които предварително си казват, че не коментират цената. А има и такива, които са склонни да намалят само до определено ниво. Правилото е да се опитва. Ако не се срещнат страните, значи не е "тяхната" сделка.

# 73
На вниманието на заинтересованите - ще даваме чудесен 2-стаен апартамент под наем. Намира се на 700 метра от Центъра (София) и буквално на 10 минути пеш от парка Заимов. От 1-ви януари. Обзавеждали сме го като за себе си, сградата е от 2010г. Всички удобства!  Sunglasses
Свиркайте на лични, ако се вълнувате.

# 74
По-добре кажи конкретен квартал, защото 700м от центъра за всеки е различно. Simple Smile Така както си написала, аз си представям Мадрид. Близо ли съм? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт