"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 830 720
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 75
По-добре кажи конкретен квартал, защото 700м от центъра за всеки е различно. Simple Smile Така както си написала, аз си представям Мадрид. Близо ли съм? Simple Smile

Мостът Чавдар е толкова дълъг - 700 метра. Единствено той ни дели от Центъра. Буквално. Води се Хаджи Димитър, но е по-близо до Центъра, отколкото до пазара на Хаджи Димитър, който, от своя страна, е съвсем близо. Пеша до Ректората е 18 минути, до Паметника Левски 13 минути. Такива ми ти работи.  Whistling

# 76
Да не е само запис, има ли агенция която би се наела да продаде старото жилище и да намери ново в срок , така че да не се окажем за известен период без дом?

# 77
Намира се на 700 метра от Центъра (София) и буквално на 10 минути пеш от парка Заимов. . Обзавеждали сме го като за себе си, сградата е от 2010г.

Не че нещо, но дай сега да се разберем Х.Димитър отатък моста Ч. си е Х.Димитър и е точно под "въздушния трафик -Път"  по които захождат самолетите кацащи на летище София !!!
ШумЪТ е много силен !!!
и
още нещо сигурно не знаеш, но 10 мин от центъра, а той е Шератон площад св.София попада горе долу в радиус пеша паметника Левски в твоята посока ,но дотам ,твойто можем да го минем като най-близкия до центърА ,източен квартал  на София. Peace

# 78
Не мога да разбера някои неща в този живот. Хорската простотия и злоба, най-паче. Центърът на София е ясно очертан периметър, който се простира до края на Дондуков и началото на моста Чавдар. Тоест, всичко, което съм написала за локацията е точно така. Да, самолетите минават над нас, това не е тайна. Ако ти си с изкъртена дървена дограма, вероятно ги чуваш и в Люлин. В нашата нова сграда, практически НЕ СЕ ЧУВА шумът от тях. Нито пък прави някакво впечатление, ако си на балкона.
Но не виждам полза да си търкам пръстите, за да обяснявам нещо повече на простаци. Ако си нямате работа, драга Вивалди, моля, намерете си, а не кензайте по темите на хората. ОК?

# 79
Не мога да разбера някои неща в този живот. Хорската простотия и злоба, най-паче. Центърът на София е ясно очертан периметър, който се простира до края на Дондуков и началото на моста Чавдар. Тоест, всичко, което съм написала за локацията е точно така. Да, самолетите минават над нас, това не е тайна. Ако ти си с изкъртена дървена дограма, вероятно ги чуваш и в Люлин. В нашата нова сграда, практически НЕ СЕ ЧУВА шумът от тях. Нито пък прави някакво впечатление, ако си на балкона.
Но не виждам полза да си търкам пръстите, за да обяснявам нещо повече на простаци. Ако си нямате работа, драга Вивалди, моля, намерете си, а не кензайте по темите на хората. ОК?
За съжаление Вивалди е права и това на 10 мин. от центъра е подвеждащо, особено за хора, които не познават столицата или живеят в провинцията. Задай си локацията правдоподобно и самолетите в района наистина се чуват  - шума започва от горната част на Редута и стига до Хаджи Димитър и Сухата река. Аз лично веднага бих игнорирала обявата ти, защото е подвеждаща, а може жилището ти да е добро и самолетите наистина да не се чуват. Ама вкъщи имам 5 камерна дограма, от най-скъпите, външните стени са дебели и пак си чувам някои неща...

# 80
Да не е само запис, има ли агенция която би се наела да продаде старото жилище и да намери ново в срок , така че да не се окажем за известен период без дом?
Надали има такава агенция, освен ако имота който продаваш не е наистина апетитен. Тогава можеш да и дадеш ексклузив и в случай, че не ти продаде апартамента за определен срок, агенцията ти дължи неустойка. Ако бях на твое място щях да си продам жилището, да имам парите, а после лесно се купува, ако няма нищо заслужаващо си, можете да поживеете под наем докато намерите. Може и да стане и така, както ти се иска, но си е доста на късмет.

# 81
Добре, мацки, добре. Подвеждайте се, колкото си искате. Аз и без това търся само нормални наематели, вие не се броите...  Mr. Green

# 82
  • I want it all and I want it now.
Аз не знам за такава ,която да се наеме.
Почнете да търсите жилище ,като си пуснете вашето за продажба. Имам, познати ,който в рамките на един ден си продадоха тяхното  и  си купиха жилище. Това е идеалният вариант.  Peace

# 83
Съвет за тези, които искат да продадат и купят жилище в кратки срокове: подайте обява за продажба и веднага започнете да правите огледи и да търсите. Във всеки един момент трябва да сте наясно, ако продадете, какво точно ще купите. Ние така направихме две врътки. Вярно, че докато чакахме да се продаде едно жилище, изпуснахме доста приемливи оферти за покупка, но когато намерихме купувач за нашето, точно на другия ден капарирахме това, което вече бяхме харесали и не беше продадено /все още/. Но имахме и два други резервни варианта, ако най-предпочитаното случайно вече не беше на разположение.
Никоя агенция не би се наела да се обвърже със срокове при двойна сделка /продажба и покупка/, нито дори със срок само за продажба или само за покупка. Този пазар е специфичен и е невъзможно да се предвиди.

# 84
...
Казах , че аз не бих купила щото не мога да си позволя да скоча в неизвестното ,...
Точно с новото строителство, скачаш в неизвестното:
-качеството е под въпрос
-неизвестни съседи
-развитие в района (нови дискотеки, детски градини, паркиране, закриване на гледката след година от друга нова сграда...)

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""Хмммм , не е така -Според Строителната фирма и качеството и съседите .А развитието на района ставя ясно след един бегъл поглед в-у градоустройствения план .Но всеки си има мнение, де....

# 85
  • София
За съжаление от моя опит-по лесно е да се продаде отколкото да се купи.Ako пък имате конкретни изиквания е доста сложно.Аз също бях на мнение че като имаш парите и всичко си е о.к.,но реалността се оказа по друга.Въпреки че ние се вместихме в месеца,но си тичахме самите ние и имахме избор само м/у 2 варианта(ако това е избор)За някои квартали си е проблем покупката-или няма предлагане или цените са астономически(неоправдано).

# 86
  • с/у ОколоМръсТното
ние пък ще продаваме 3-ст. панел в Младост 2 
на каква цена?

# 87
Не мога да разбера някои неща в този живот. Хорската простотия и злоба, най-паче. Центърът на София е ясно очертан периметър, който се простира до края на Дондуков и началото на моста Чавдар. Тоест, всичко, което съм написала за локацията е точно така.

Извинявам се, че се намесвам, обаче този тип брокерски обяснения не са особено полезни. Е, може би за хора, които не познават София, но... Хаджи Димитър не е център, нищо че се води на не знам си колко минути от центъра. Също така, точно около моста Чавдар далеч не е най-атрактивното "централно" място в града - самолети, влакове наблизо, два моста... Така че вместо да обвиняваме хората в злоба, по-добре да наблягаме на плюсовете в офертите си - добър транспорт, близки хипермаркети и подобни.

Сори за офтопика, но съм забелязала, че прекалената емоционалност, когато си хвалим стоката, е напълно излишна.

# 88
malko_mishlence и аз затова я върнах в кадастралната схема..... Laughing  много е бърза на ругатните, но ...

отдавна си мисля че госпожата е брокерка ... виж и постовете  Wink
 Peace

п.с. не е хубаво да се подвеждат хората особенно тези отскоро обитаващи София

# 89
  • София
мен пък повече ме дразни това защитаване на "хората от скоро живеещи и непознаващи София..."
било им подвеждащо...
Еми първо да опознаят нещата, да не допускат да са подвеждани и няма да има никакви проблеми!

На мен лично тази част от Х.Д ми харесва (близката до Чавдар). На много места в София се чуват самолетите, и на други места минават влакове, но тези места не са толкова близо до центъра на София. И наистина е близо.

Така, че предлагам, да спрем с обсаждането на точно този случай!

Общи условия

Активация на акаунт