"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 831 405
  • 11 247
  •   2
Отговори
# 6 945
  • София
Donka_78 честита придобивка. Да си я ползвате със здраве.

Преди време и аз питах за приписване на апартамент на дете /непълнолетно/, но ми казаха, че не е препоръчително. Сега обаче не се сещам защо.

Може ли някой да разясни "+" и "-".

# 6 946
  • Пловдив
Donka_78 честита придобивка. Да си я ползвате със здраве.

Преди време и аз питах за приписване на апартамент на дете /непълнолетно/, но ми казаха, че не е препоръчително. Сега обаче не се сещам защо.

Може ли някой да разясни "+" и "-".

Нотариуса ми каза, че ако искаме да продадем след време жилището е много трудно, почти невъзможно докато детето не стане на 18 години, обаче така е по добре да се процедира при родители с деца от различни бракове. При нас това е причината.

# 6 947
  • край голямата локва
-Aко трябва да продаваш спешно няма да е лесно. Трябва да водиш дело и да доказваш че парите са важни за детето- примерно за друг имот отново на негово име. Или /да не става/- за негово лечение. Ако след време имат и друго дете и им трябват примерно за негово лечение /или за тях самите/- съдът няма да разреши продажба.
-Ако имат и друго дете, може и да нямат възможност да му купят жилище. А това си води до големи семейни неприятности.
- Когато стане на 18, може и да не иска вече да са ползватели. Tired
- Когато се ожени/омъжи половинката му може да има други възгледи относно имота.  Може дори да не ги допуска в него.
-Има много случаи в които бабата и дядото преписват имоти с идеята техните внуци ще са наследници, но с надареният се случва неприятност, преживелият съпруг е наследник и от там новата съпруга/съпруг и новите деца стават сънаследници./При едногодишно дете това изглежда смешен довод, на времето лети./

+ако те решат да се развеждат няма да делят.
-вероятно ще се карат за родителските права- със сигурност този който ги спечели ще може да остане в имота без да плаща наем до 18-тата година.
+Ако се случи нещо на единия родител, другия няма да е наследник /съответно и новото му семейство. /

При такива подаръци, за мен е задължително да си запазиш пожизнено право за ползване за целия имот. Виждала съм как се продава апартамент с баба в едната стая , /ама тя била стара/.  Sick

# 6 948
  • София
Благодаря ви. bouquet
Питам, защото при нас има идея за приписване на имот на името на детето, но се чудя, дали има смисъл?  Thinking Нямаме деца от други бракове, нямаме с кого да делим имота след време и затова ми се струва безмислено.  newsm78

# 6 949
  • Варна
Да де, не е такъв случая. Стана ясно, че банковите служители печелят комисионна на всеки отпуснат от тях кредит. А аз си мислех, че само дават 1,5% на брокер, който е завел купувач при тях.
Наистина ли банките дават процент на брокера на заведен клиент ????????????

# 6 950
Мислите ли, че при създалата се ситуация с банките ще скочат цените на имотите, най-вече за София се чудя. newsm78

# 6 951
  • София
Да де, не е такъв случая. Стана ясно, че банковите служители печелят комисионна на всеки отпуснат от тях кредит. А аз си мислех, че само дават 1,5% на брокер, който е завел купувач при тях.
Наистина ли банките дават процент на брокера на заведен клиент ????????????

Разбира се. Дори в обявите брокерите пишат, че осигуряват и кредит. Ако брокер ви заведе в банка, той взима процент.

# 6 952
  • София
Мислите ли, че при създалата се ситуация с банките ще скочат цените на имотите, най-вече за София се чудя. newsm78

Твърде вероятно. Няма начин банковият хаос да не се отрази на този бизнес.
Изказвам лично мнение, не съм професионалист в тази сфера.

# 6 953
  • На земята, която е всъщност звезда.

Според мен по- скоро ще намалее броят и размерът на отпусканите кредити, а оттам и цените на жилищата.

# 6 954
Точно така е, ако няма купувачи, цените падат  Peace

# 6 955
Пак да попитам някой имали инфо за този комплекс Флора?

http://chp.bg/content/%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F … D0%B0%D1%80%D0%BA

# 6 956
  • София

Според мен по- скоро ще намалее броят и размерът на отпусканите кредити, а оттам и цените на жилищата.

Според мен нищо няма да се промени. На всички ни е ясно, че банките са си добре. В момента се раздават по-малко кредити в сравнение с 2008ма, апък цените са паднали много от тогава.

# 6 957
  • оттам, откъдето започва България
И аз съм на същото мнение.

# 6 958
  • Пловдив
-Aко трябва да продаваш спешно няма да е лесно. Трябва да водиш дело и да доказваш че парите са важни за детето- примерно за друг имот отново на негово име. Или /да не става/- за негово лечение. Ако след време имат и друго дете и им трябват примерно за негово лечение /или за тях самите/- съдът няма да разреши продажба.
-Ако имат и друго дете, може и да нямат възможност да му купят жилище. А това си води до големи семейни неприятности.
- Когато стане на 18, може и да не иска вече да са ползватели. Tired
- Когато се ожени/омъжи половинката му може да има други възгледи относно имота.  Може дори да не ги допуска в него.
-Има много случаи в които бабата и дядото преписват имоти с идеята техните внуци ще са наследници, но с надареният се случва неприятност, преживелият съпруг е наследник и от там новата съпруга/съпруг и новите деца стават сънаследници./При едногодишно дете това изглежда смешен довод, на времето лети./

+ако те решат да се развеждат няма да делят.
-вероятно ще се карат за родителските права- със сигурност този който ги спечели ще може да остане в имота без да плаща наем до 18-тата година.
+Ако се случи нещо на единия родител, другия няма да е наследник /съответно и новото му семейство. /

При такива подаръци, за мен е задължително да си запазиш пожизнено право за ползване за целия имот. Виждала съм как се продава апартамент с баба в едната стая , /ама тя била стара/.  Sick

Да сигурно повечето неща са така, но звиси от обстоятелствата за всеки индивидуално. Ние докато сме живи ползваме имота без значение дали детето иска или не иска. Съпруга ми има 2 деца от друг брак, а аз 1 от друг брак. Сега имаме едно общо дете. Това е най добрият вариянт да разпределим имотите на кой каквото сме решили, защото, ако се случи нещо с някой от нас става ужас. Няма да се трепат децата всички са наследници.

# 6 959
Аз пък мисля в друга посока, ако наистина банките не са стабилни, хората ще започнат да харчат парите си и това ще доведе до скачане на имотите. В същото време пък, за кредитите сте прави. Мен покачване на цените не ме устройва де дано сте прави Praynig

Общи условия

Активация на акаунт