"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 832 063
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 8 955
здравейте, да ви питам при новото строителство до какъв процент е нормално да бъдат общите части от площта на жилището
че тук има едни като гледам апартаменти от 89 и 99 квадрата, апартамента само с банята и терасата е 55-60 квадрата, то това ми се струва адски много, почти наполовина

# 8 956
  • София, Bulgaria
Нали не си мислите, че в Люлин,Обеля, Свобода и т.н не се продават имотите или няма наематели....за всеки квартал си има желаещи. Дори хората, който са свикнали и си живеят там много трудно сменят квартал. Да вярно, че са ниско бюджетни купувачи, за това и имотите са на по-ниски цени. Скоро правих анализ 3-ст панел в Свобода за ремонт, може да се продаде на мах 34-35 000Евро, с които пари в Младост ще си купиш гарсониера. А преди месец там продадохме 2-ст за 2 седмици на пазара...., дори и цената му беше леко над пазара...

# 8 957
lilz. честито!

Коя сграда, тази, която "гледа" към булеварда ли (със сиво-черна фасада)?

Да, нея имам предвид. Когато гледахме казаха, че ноември щяли да имат А16 и че повечето апартаменти били продадени, но няколко месеца по-късно виждам, че все още има много обяви за там и се чудех каква е причината Simple Smile

# 8 958
  • София
  Maraya not Care, на мен също ми се иска да закупя двустайно, но финансовите МИ възможности не отговарят на желанията МИ. Благодаря на останалите за отговорите.  bouquet

# 8 959
Аз ти го написах, ако си от подплашените и решени на всяка цена да си вложат парите за да не ги изгубят. За мен това си е чиста загуба на ликвидни средства и покупка на "компромис" с неясно бъдеще.  Peace

# 8 960
  • София
Аз ти го написах, ако си от подплашените и решени на всяка цена да си вложат парите за да не ги изгубят. За мен това си е чиста загуба на ликвидни средства и покупка на "компромис" с неясно бъдеще.  Peace

така е. ако всичките свободни средства на човека се простират в рамките на сумата за 1-стайно жилище - по-добре да предпочете бързоликвидни активи - най-добре на депозит.

покупката, обзавеждането, поддръжката, продажбата също гълтат пари. извади ги от прихода и той ще се изравни с този от депозита - минус всички разправии, нерви и рискове на отдаването под наем.

# 8 961
lilz. честито!

Коя сграда, тази, която "гледа" към булеварда ли (със сиво-черна фасада)?

Да, нея имам предвид. Когато гледахме казаха, че ноември щяли да имат А16 и че повечето апартаменти били продадени, но няколко месеца по-късно виждам, че все още има много обяви за там и се чудех каква е причината Simple Smile

Това е сграда на Мират Груп ако съм разбрал правилно:
http://miratgroup.com/cmsms/index.php?page=alias-17&hl=bg

А някой има ли впечатления от тази фирма - добре ли строят, къде има по-подробна информация за обектите им (разпределения, материали, цени) понеже на сайта им никаква информация не откривам?

# 8 962
На мен пък ми стана интересно от хора, които имат наблюдения на пазара, кои райони са най-скъпи и съответно най-евтини, вероятно това са Люлин, Дружба, Горубляне. .. Thinking

# 8 963
  • София, Bulgaria

така е. ако всичките свободни средства на човека се простират в рамките на сумата за 1-стайно жилище - по-добре да предпочете бързоликвидни активи - най-добре на депозит.

покупката, обзавеждането, поддръжката, продажбата също гълтат пари. извади ги от прихода и той ще се изравни с този от депозита - минус всички разправии, нерви и рискове на отдаването под наем.

Не съм съгласна, точно 1-ст панел дават най-висока възвращаемост в % на годишна база, около  5-6%, след това са 2-ст НС.

# 8 964
  • София

Не съм съгласна, точно 1-ст панел дават най-висока възвращаемост в % на годишна база, около  5-6%, след това са 2-ст НС.

аз лично никъде не съм сравнявала процентите възвръщаемост на отделните видове жилища.

казах, че ако човек има свободни пари само толкова, колкото стигат за едностайно жилище, по-добре да не ги загробва всичките в толкова нисколиквидно вложение. просто са много малко.

# 8 965
  • София, Bulgaria
По принцип, да, не е добра идея всичките си налични пари да вложиш в имот. Ясно е, че при спешна нужда не е като да отидеш до банката и да изтеглиш. Една продажба на имот, ако се действа адекватно и продавачът не направи някои основни грешки още в началото то може да е необходимо от 2 седмици до 3 месеца. Но иначе една гарсониера ти носи 6% доходност на година, след приспаднати данъци и малък резерв от 150Е за поддръжка и текущи поправки.

# 8 966
  • София
Какви са тези основни грешки при продаване на имот?  Thinking Thinking Thinking Нали сега продажбите стават чрез агенции  newsm78 newsm78 newsm78

# 8 967
Какви са тези основни грешки при продаване на имот?  Thinking Thinking Thinking Нали сега продажбите стават чрез агенции  newsm78 newsm78 newsm78
Една основна грешка например е ценообразуването, не ли? Ако продавачът например е дървена глава и не слуша съветите на агенцията Simple Smile

# 8 968
И по-рано съм писала, имам едни познати, които смятат, че техния апартамент е най-прекрасния /вероятно, защото е техен/ и са го пуснали на почти двойна цена. Вече пета година стои по сайтовете и се продава, но те са решили, че така и така си живеят вътре, не им пречи и все някога някой ще го купи на тази цена. Даже преди година вдигнаха цената с още 5 хил евро, защото чули, че пазара се раздвижва..... hahaha

# 8 969
  • София, Bulgaria

Много съм писала относно грешките, които могат да се допуснат, независимо дали с агенция или сам си продава имота човек. Знаем и агенциите в голямата си част как продават, ако искате повече детайли може на лични съобщения, да не натоварваме групата тук.

Общи условия

Активация на акаунт