"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 831 348
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 9 075
  • Сф
ДА попитам нещо в сравни. Прочетох какви са необходимите документи за регистрация на имот в общината. Там не пише да е необходима кадастралната скица, а брокерът ни каза да я носим. Проблемът е, че не можем да намерим нито копие, нито оригиналът, та ако не ни трябва наистина няма смисъл да вадим нов. Та трябва ли ни или не ни трябва?
Мерси

Не трябва. В общината се носи само копие и оригинал на Нотариален акт ( за сверка е оригинала ) и се попълва едно заявление. Това е.

Благодаря за отговора, Оушън. Вчера го регистрирах, за информация на самата бланка пишеше, че срокът е 2 месеца. Ние го взехме на 4.11 и вчера го обявихме в общината.  Peace

# 9 076
  • София
Здравейте всички!
от известно време търсим да закупим жилище (кажи речи ще стане 3 месеца огледи... ooooh!), и съм в голяма чуденка :
Много ми се иска центъра на София, намерих 2-3 имота с много хубава локация, но всичките са строени в началото на миналия век...
Вече разбрах - пруски свод не искам в никакъв случай, ама какво ли значи железобетонни плочи newsm78 какво е останало от железото и бетона след 100 години newsm78,
моля някой по-светнат от мен да ме успокои  Laughing или откаже Laughing

# 9 077
  • София, Bulgaria
Здравейте всички!
от известно време търсим да закупим жилище (кажи речи ще стане 3 месеца огледи... ooooh!), и съм в голяма чуденка :
Много ми се иска центъра на София, намерих 2-3 имота с много хубава локация, но всичките са строени в началото на миналия век...
Вече разбрах - пруски свод не искам в никакъв случай, ама какво ли значи железобетонни плочи newsm78 какво е останало от железото и бетона след 100 години newsm78,
моля някой по-светнат от мен да ме успокои  Laughing или откаже Laughing

Мммдаааа.. центъра на София е преобладаващо старо строителство с изключение на някой локации, които също се водят център, но не съвсем, като частта около ул.Раковска и бул. Васил Левски близо до бул. Сливница, също и колко Лъвов мост има ново строителство, района на Руски паметник също. Старите сгради, които са както казвате железобетонна конструкция са доста здрави и устойчиви, според специалисти могат да надживеят някои от новото строителство. Аз знам, че най-добри са 39-40г. по царско време строени и "сталиниския"  тип сгради, аз лично не съм видяла напукано стълбище или стени на апартамент в тях, да много от тях са амортизирани, защото не се поддържат и се нуждаят от ремонт на фасади и общи части.

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 09:30 от tomeva

# 9 078
Някой да знае как стои въпроса с фирмите които се занимават с наеми.Става въпрос за фирма примерно Адрес да се занимават с вземане на наема да проверят сметки и т.н. какъв процент от наема взима фирмата?

# 9 079
  • София
Томева, много ти благодаря!!!!  bouquet

# 9 080
  • София, Bulgaria
Някой да знае как стои въпроса с фирмите които се занимават с наеми.Става въпрос за фирма примерно Адрес да се занимават с вземане на наема да проверят сметки и т.н. какъв процент от наема взима фирмата?

До колкото знам, 10% от наема е месечната такса за обслужване на имот. В услугата влиза всичко това, което сте изброили.

# 9 081

До колкото знам, 10% от наема е месечната такса за обслужване на имот. В услугата влиза всичко това, което сте изброили.
Благодаря за бързия отговор.10% е добра цена.

# 9 082
  • Пловдив
Здравейте, може би не ми е въпроса за това форумче, но все пак ще питам. Преди няколко месеца си купихме жилище ново строителство. На 8 етаж не е последен. Обаче от както времето стана по студено прозорците така теканаха, че направо е страшно. По 2 от стените има мухал, който чистя със саво, но въпросът ми е някой знае ли решение на въпроса. Казаха ми че докато сградата е нова няколко години 2-3 съхне и за това се получавало така. Има ли такова нещо? Моят съпруг е поръчал някакви френски клапи. Ще прави някяви отвори на дограмата и ще ги поставя за да влиза въздух. Съседите от 2 етаж казаха че и при тях е така и още няколко семейства с които се познаваме. Комплекса е чисто нов даже последната секция още не е завършена. Знаете ли нещо за тези клапи или нещо друго? Благодаря, предварително!

# 9 083
  • Пловдив
Забравих да поясня, че в хола и едната спалня климатиците не се изключват, а другата спалня само вечер отваряме преди да си легнем, там влагата е най-много, но и в другите стаи има доста.

# 9 084
  • Бургас
Здравейте, може би не ми е въпроса за това форумче, но все пак ще питам. Преди няколко месеца си купихме жилище ново строителство. На 8 етаж не е последен. Обаче от както времето стана по студено прозорците така теканаха, че направо е страшно. По 2 от стените има мухал, който чистя със саво, но въпросът ми е някой знае ли решение на въпроса. Казаха ми че докато сградата е нова няколко години 2-3 съхне и за това се получавало така. Има ли такова нещо? Моят съпруг е поръчал някакви френски клапи. Ще прави някяви отвори на дограмата и ще ги поставя за да влиза въздух. Съседите от 2 етаж казаха че и при тях е така и още няколко семейства с които се познаваме. Комплекса е чисто нов даже последната секция още не е завършена. Знаете ли нещо за тези клапи или нещо друго? Благодаря, предварително!

Не разчитай на това. Масово новото строителство е некачествено. Нашата кооперация е на повече от 2-3г. и едната ни стена /и то с югоизточно изложение/ е мокра от край до края през цялата зима и то дори когато не вали. Мухъл и ние имаме. Истината е, че при такава влага само електрически влагоабсорбатор върши работа.

# 9 085
  • Пловдив
Така или иначе поръчахме  за трите стаи от клапите за които писах, ще споделя като ги поставим. Аз се притеснявам да не развалим само дограмата и да няма ефект, но на моят съпруг са му казали, че в другите държави дограмата се поставя заедно с клапите и за това те нямали такива проблеми, нооо нее знам. Ще пиша за резултата до 7 дни ще ни ги доставят.... Rolling Eyes

# 9 086
  • София
Така или иначе поръчахме  за трите стаи от клапите за които писах, ще споделя като ги поставим. Аз се притеснявам да не развалим само дограмата и да няма ефект, но на моят съпруг са му казали, че в другите държави дограмата се поставя заедно с клапите и за това те нямали такива проблеми, нооо нее знам. Ще пиша за резултата до 7 дни ще ни ги доставят.... Rolling Eyes

При влагата, за която говориш, дограмата ви е най-малкият проблем. Влагата и мухълът влияят на здравето.

Ние сме в нова сграда, засега нямаме подобен проблем.

# 9 087
И според мен влогоуловител е най доброто решение,пробвайте първо със стаята която не се отоплява...
За тези клапи и за съм чувала, имат и български, аналог казва се Без влага, правят дупки в дограмата и така циркулира въздух,доколкото аз разбрах, целта е да се намали конденза и появата на мухъл.

# 9 088
Аз да кажа като препатила, миналата година синът ми е на квартира след ремонт, нова дограма , вътрешна и външна изолация и така мухляса, че не е истина, мухляса му и матрака даже, който няма да кажа колко е скъп, ужас беше. След като чистихме мухъл посред зима сега си купиха електрически влагоуловител, мисля беше около 400 лв. Ако го пуснат да работи и излязат на работа след като се върнат източват около 1,5 до 2 литра от машинката #Crazy, е това и нямат вече мухъл. За клапите съм чувала, но не сме ползвали.

# 9 089
Спомням си в първият ми апартамент, който беше на година и половина сграда, беше точно така, само,че не толкова влага и мухъл. Имаше такива моменти, но пак се ядваше, и ние бяхме сложили влагоуловител, но това не си е работа. Не знам дали дограмата е виновна или нещо друго, но масово строителите слагат отвратителна евтина дограма и е поставена отвратително освен това ( което също има значение ). Въздуха си беше влажен каквото и да си говорим.

Сега новото жилище което взех е от 63 година, пак тухла. Нямам никакви проблеми,нито имах със старата дървена дограма, нито с новия Салмандър, който сложих навсякъде ( най-добрата ми инвестиция за жилището до момента ). Няма влага, няма мухъл, няма нищо. Да чукна на дърво, този блок е в пъти по-качествен от предишният ми, който беше нова тухла.

Общи условия

Активация на акаунт